Pastrama de oaie cum se gateste?
Am fost la un targ de produse taranesti,m-am lacomit la o pastrama de oaie care era frageda si nu prea sarata;ce pot sa fac cu ea?
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
b.nica eu am facut-o chiar acum 2 zile pe gratar, merge de minune cu mamaliguta, mujdei de usturoi
sau cartofi prajiti/muraturi
eu am pus-o friptura pe gratarul de la aragaz pe cel cu carbuni iese mult mai bine
insa tata o taie fashii subtiri si o "prajeste" (doar cu f putin ulei ca-si mai lasa si ea grasime in tigaie)...
apoi servita cu aceleasi garnituri
eu am preparat-o in casa reteta de la sotul unei bune prietene Dory
daca intereseaza pe cineva...este
Aici mai jos pe aceasta pagina
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
anaemi spune:
si eu tot la gratar o fac
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
monica-elizabet spune:
multumesc Anita
nu va zic ca azi fac pastrama...adica-mi fac eu pofta mie
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
ancasilv spune:
Buna! Am facut si eu pastrama la gratar, dar a iesit cam tare. Merge bine pe gratar cu jar, daca ai cum sa faci asa ceva. Foarte buna a iesit prajita, mult mai moale. Pofta buna!
anca, mami de Vladut... 06.10.2007
kigallu spune:
Pe gratar cu abur (oala din aceea in care pui apa, pe ochiul de aragaz) iese buna, zic eu. Nu o las sa se rumeneasca rau, o crestez si la foc portivit. Numai asa fac pastrama; la cuptor nu imi place cum iese.
b.nica spune:
,am cedat nervos la reclama pt. cuptorul acela cu halogen;cat ar trebui sa tin in acel vas si la ce temperatura,minunea mea de pastrama ca sa iasa bine?
roxanaz spune:
eu fac pastrama de oaie asa:
o tai bucatele si daca are multe zgarciuri sau grasime o aranjez.
incing o tigaie mare cu fundul gros si pun pastrama la rumenit. cand incepe sa sfaraie pun peste ea un pahar de vin (alb sau rosu, depinde ce veti bea la pastrama apoi), 3-4 catei de usturoi taiati feliute si un pahar de rosii in bulion/suc de rosii/rosii proaspete taiate mic. las focul mai mic si sa fiarba cam 15 minute.
in functie de cat de condimentata e adaug cimbru si fulgi de chilli uscati (din magazinele turcesti).
cu mamaliga alaturi si cu o sticla de vin .... exceptionala!
Roxana
laura72 spune:
si daca e prea multa o pui la congelator si pt alta ocazie.si o sa fie si cu mai multa pofta.