Pastrama de oaie cum se gateste?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

E buna si cu sos de rodii... se gaseste la Cora sau la magazinele arabesti daca aveti prin zona (eu stiu unul pe Colentina aproape de Obor si unul in Titan, pe Th. Pallady). Asa am mancat berbec la restaurantul libanez si ne-a placut tare mult.

Mihaela Zaharia
www.parenting.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pastrama are cateva secrete. O puteti cumpara sau face singuri.
Cea mai buna e din pulpa. De fapt, cea din piept este pentru "cunoscatori", adica cei care o prefera mai grasuta, mai suculenta...
Daca o faceti singuri, cumparati pulpa de oaie, fasonati in fasii subtiri, crestati-o in carouri si puneti-o la sare mare, eventual plus cimbru. O tineti asa cateva zile si o intoarceti mereu, in zeama care se lasa.
O scoateti si o tineti la zvantat, dupa care o consumati sau o congelati.
Daca o cumparati gata facuta, o taiati in fasii, pentru ca se vinde in felii prea groase; o gustati de sare, sa nu aveti surprize, o crestati pe doua directii. Crestatul e important, la foc are tendinta sa se stranga.
Gatitul se face in doua feluri: la gratar sau la tigaie. La gratar...e simplu. La tigaie e deliciu...se prajeste in putin ulei, se mananca fierbinte, cu mamaliga si cu grasime incinsa...
Am constatat ca secretele sunt taiatul in fasii subtiri si crestatul in carouri.
De obicei, la pastrama se bea un amestec de vin, must si (eventual) apa; evident, in oala de pamant nesmaltuita...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre78 spune:

Pastrama de oaie e preferata sotului, tot la gratar facem si noi.

Mergi la inceput