Pastrama de oaie cum se gateste?

Pastrama de oaie cum se gateste? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Am fost la un targ de produse taranesti,m-am lacomit la o pastrama de oaie care era frageda si nu prea sarata;ce pot sa fac cu ea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

b.nica eu am facut-o chiar acum 2 zile pe gratar, merge de minune cu mamaliguta, mujdei de usturoi
sau cartofi prajiti/muraturi
eu am pus-o friptura pe gratarul de la aragaz pe cel cu carbuni iese mult mai bine
insa tata o taie fashii subtiri si o "prajeste" (doar cu f putin ulei ca-si mai lasa si ea grasime in tigaie)...
apoi servita cu aceleasi garnituri

eu am preparat-o in casa reteta de la sotul unei bune prietene Dory
daca intereseaza pe cineva...este
Aici mai jos pe aceasta pagina

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

si eu tot la gratar o fac

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mi-ati facut pofta
Monica,m-ai dat peste cap cu preparatele tale ,noroc ca nu sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc Anita
nu va zic ca azi fac pastrama...adica-mi fac eu pofta mie

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Buna! Am facut si eu pastrama la gratar, dar a iesit cam tare. Merge bine pe gratar cu jar, daca ai cum sa faci asa ceva. Foarte buna a iesit prajita, mult mai moale. Pofta buna!

anca, mami de Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kigallu spune:

Pe gratar cu abur (oala din aceea in care pui apa, pe ochiul de aragaz) iese buna, zic eu. Nu o las sa se rumeneasca rau, o crestez si la foc portivit. Numai asa fac pastrama; la cuptor nu imi place cum iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

,am cedat nervos la reclama pt. cuptorul acela cu halogen;cat ar trebui sa tin in acel vas si la ce temperatura,minunea mea de pastrama ca sa iasa bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu fac pastrama de oaie asa:
o tai bucatele si daca are multe zgarciuri sau grasime o aranjez.
incing o tigaie mare cu fundul gros si pun pastrama la rumenit. cand incepe sa sfaraie pun peste ea un pahar de vin (alb sau rosu, depinde ce veti bea la pastrama apoi), 3-4 catei de usturoi taiati feliute si un pahar de rosii in bulion/suc de rosii/rosii proaspete taiate mic. las focul mai mic si sa fiarba cam 15 minute.
in functie de cat de condimentata e adaug cimbru si fulgi de chilli uscati (din magazinele turcesti).
cu mamaliga alaturi si cu o sticla de vin .... exceptionala!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

si daca e prea multa o pui la congelator si pt alta ocazie.si o sa fie si cu mai multa pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu a fost prea multa,,am mers pe mana lui Roxanaz si mancat tot,tot!

Mergi la inceput