*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (84)*
Raspunsuri - Pagina 17
anes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diamisha anes, ce bine ca esti online... sa inteleg ca, de fapt, presupunerea legata de acest vaccin este ca ar declansa autismul, nu ca ar fi cauza acestuia? adica, in realitate, copiii respectivi ar purta, nu stiu cum sa-i spun, premiza ca sa sufere de autism? |
Da, si daca nu il faci, vaccinul, nu inseamna ca acelui copil nu i se va declansa boala din cauza altor factori (de cele mai multe ori necunoscuti). Copilul poarta zestrea genetica a autismului, dar daca nu sunt factori declansatori, nu o manifesta. Acesta este una dintre ipoteze/ Alti copii au intarzieri f. mari in dezvoltare inca de la nastere si sunt apoi diagnosticati cu autism, deci, fara factori declansatori, ci din nastere.
Sper ca am fost coerenta pt. ca scriu cu o mana iar cu cealalta imi tin aparatul cu aerosoli la nas!

http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
cherieactiv spune:
ma de azi dimineata de cand m-am trezit sunt tot cu davidutzu in gand!!!
LAAA MUUUULTI ANI DAVIDUTZU!!!
iti urez multa sanatate ,tot binele din lume....si sa cresti mare ,destept ,cuminte sa o faci fericita pe mami !olivia...m-ai emotionat cumplit...n-am dormit pana la 4 azi noapte ,m-am reintors in timp , in nov-dec 2008...
Ramo2007 spune:
Am gasit postari pe forum din 2008 legate de acest vaccin...mie una mi-e frica....90% nu o sa-l facem, o sa vb si cu dr. Sarei sa vedem ce spune.Am pus linkul cu acest subiect mai jos.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=115235
Ma bag la somn ca sunt rupta.Noapte buna!
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
cherieactiv spune:
auguuuri bertha!LA MULTI ANI!
mav...felicitationes....si filmuletul tau m-a induiosat...lectii...
diamisha spune:
am inteles, anes, sunt si mai linistita acum...sanatate! eu am tras cu o viroza combinata cu o laringita, dupa o saptamana de OTC-uri care n-au dat niciun rezultat, am trecut pe Klacid SR, sper ca scriu bine...in 5 zile, eram ca noua...
Ramo, de fapt, Priorix-ul este vaccin anti-ROR, care inseamna Rujeola Oreion Rubeola...
Sonia poarta 20 la picior de vreo 2 luni deja, i-am cumparat ghete 21 pt iarna...
A fost cineva in mall-ul nou din Cotroceni? Am inteles ca au multe magazine de copii...Saptamana viitoare, voi boteza un baietel si am mari dificultati in a-i gasi niste haine care sa-mi placa...Nu stiu cum se descurca mamele de baieti la ocazii, nu prea gasesti lucruri care sa nu fie foarte casual pentru varste mici...
Carmendu, de unde il imbraci pe Victor?
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
cherieactiv spune:
mama ce informate sunteti, ma ia cu rusine , zau!mie ce imi vine in posta ca-i obligatoriu ,aia fac...hmmm, deah...ar trebui sa dau o raita pe google...sunt f indecisa cu antigripalul,o mie de pareri pro si contra,reviste, tv, internet, toate se bat cap in cap...ca nu mai inteleg nimica si ma ia cu nervi si calduri...io ce sa inteleg la final????
diamisha spune:
cherie, ce spun italienii despre gripa porcina? sunt multe cazuri pe acolo?
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
cherieactiv spune:
diamisha...recunosc ca ma uit fff raar la tv ,citesc presa f putin;se vorbeste putin ...nu am simtit acelasi tam tam care se facea in ro , cand am fost in septembrie...stiu de un singur caz la noi in oras(comuna), un biet copilas ...
cherieactiv spune:
oricum, sa-l ia dracu pe al care l-a inventat si pe asta, ca in fie care an mai inventeaza cate unul ceva, sa mai murim, ca suntem prea multi pe terra si nu mai au loc unde sa mai construiasca niste blocuri..is f nervoasa, nu ma gandesc la mine, ma gandesc la copii astia mici , nu mai stii in ce, in cine sa te increzi...
Andy08 spune:
Anes: Nu la un centru specializat, ci intr-o gradinitza cu program normal. Aici se merge pe integrarea in societate a copiilor/persoanelor cu nevoi speciale, de aceea copiii cu autism merg la gradinitze obisnuite si, daca au putin noroc, mai merg si in centre specializate/spitale pt. activitati extra. Dar fiind multe cazuri, e f. greu sa ajungi la astfel de centre/programe si atunci multe gradinite s-au adaptat oferind cateva ore de program specializat acestor copii. Ultimul baietel de care m-am ocupat e dintre cei care au suferit regresia la 2 ani. Vorbeam cu mama lui care spunea ca ei au observat modificarea la 2 ani si au primit prima programare, la spital, pt. activitati specializate la 4 ani. Deci a fost luat in evidenta de sistem abia la 4 ani, pierzand 2 ani de tratament.
Copiii cu nevoi speciale merg apoi la scoala obisnuita, avand insa in permanentza o persoana specializata (shadow se numeste) care sta cu ei pe parcursul orelor.
Din ce am vazut eu, varsta de manifestare a bolii e de aproximativ 2 ani, pentru cei care sufera regresia. Tu stii/ai auzit de vreun caz care s-a manifestat mai tarziu de 3 ani?
Diamisha: Asa e, vaccinul poate fi unul din factorii declansatori. Si cum ziceai, baietii sunt mult mai atinsi de autism decat fetele. Si de alergii (chiar la noi la odisee, sunt 2 baietei alergici si o fetita, iar baieteii au avut manifestari alergice mult mai puternice decat fetita - fiu-miu e in top, din pacate). Si de reflux gastro-esofagian(tot la noi la odisee sunt 3 baietei, daca nu ma insel, care au avut nevoie de medicamentatie pt. a controla refluxul asta - si aici fiu-miu e in top). Si mie mi se pare ok sa vaccinezi copilul pt. bolile serioase, mai ales cand stii ca nu a avut probleme de nici un fel. Dar cand citesti despre copiii autisti ca au alergii multiple, ca au probleme cu digerarea proteinelor si tulburari gastro-intestinale si stii ca si copilul tau le are pe toate, parca nu-ti vine sa iti asumi un risc (cat de mic) in mod constient. Adica mie nu-mi vine sa imi asum riscul asta. Poate ca ar tolera bine vaccinul, poate ca nu are predispozitia genetica, dar la fel de bine poate ca da. Asa ca prefer sa mai astept si sa-l vaccinez pt. bolile astea dupa 3 ani, mai ales ca nu intentionez sa-l duc in colectivitate prea repede. Celelalte vaccinuri le-a facut si le va face la timp. Desi nu stiu daca il vom face de cel pt. varicela.
Totul merge de la caz la caz si in fiecare situatie trebuie cantarite avantajele si riscurile.
puiutza cea frumoasa si inalta (nu ne dati cativa cm si noua?
ca am ramas tare in urma...)
Apropo, care e schema de vaccinare din Romania? Ca aici am impresia ca sunt mai multe vaccinuri. De exemplu la 1 an se fac 4 vaccinuri, din care 2 sunt combinate.
Ramo: Poate doarme rau din cauza dintisorilor. Apropo de thimerosalul din vaccin, pe site-ul (ar trebui sa scriu sait, dar nu pot
) ministerului sanatatii de aici scrie ca, desi nu s-a dovedit stiintific legatura dintre el si autism, totusi thimerosalul nu mai e folosit in vaccinurile disponibile pe piata canadiana. Nu stiu daca mai e folosit in Romania.
Andy, mami de
Andrei