*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (84)*
Raspunsuri - Pagina 16
malinas spune:
La multi ani DAVID!!!!!!Sa fii sanatos, sa cresti mare si frumos, sa ai o viata plina de bucurii si impliniri.
_
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700gr. 11 luni, 76 de cm si 1100 gr.
diamisha spune:
La Multi Ani, David, sa fii sanatos si norocos!
Olivia, ai reusit cu montajul fotografiilor sa imi transmiti toata emotia ta materna...sa-ti traiasca puiul frumos!
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
anes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andy08 Alra: Asa e, ROR e asociat cu autismul, dar, cel putin in Canada, varsta de diagnosticare nu este 1 an, ci de la 2 ani in sus. Nu varsta de depistare a autismului a fost cea care a declansat scandalul cu ROR-ul, ci un studiu facut de unii cercetatori, studiu care a demonstrat ca exista o legatura intre declansarea bolii si vaccin. Intr-adevar, trebuie sa existe un fond genetic, dar boala poate fi declansata de anumite elemente, printre care si acest vaccin. Rezultatele acestui studiu au fost ulterior infirmate, deoarece nu s-au respectat conditiile necesare realizarii lui. Eu am o nedumerire legata de autismul asta. Se zice ca exista o predispozitie genetica. Ce nu inteleg eu este cum se poate ca o familie care nu are nici un fel de probleme de acest gen sa aiba un copil diagnosticat cu autism? Cunosc mai multe familii aici care sunt in situatia asta. In plus, numarul cazurilor de autism creste de la an la an. Nu stiu cat creste nr. familiilor care au predispozitie genetica, dar in mod sigur creste nr. factorilor externi care declanseaza boala. Sau? Anes? Ma intereseaza subiectul pt. ca in ultimul timp intalnesc la lucru tot mai multe cazuri. |
Intr-adevar nu exista dovezi cum ca ROR ar cauza autism (de fapt ar declansa). De aici si dilema tuturor. Ar fi putut fi niste coincidente, bazate pe factorii genetici!
Aceasta "interventie" genetica nu inseamna neaparat existenta ascendentilor din familie cu autism.
De exemplu, in cazul Sdr. Down, daca exista in familie persoane cu aceasta afectiune, riscul ca descendentii sa aiba Sdr. Down creste doar cu 5%. In rest, mutatia genetica a cromozomului 21 are alte cauze (inexplicabile in majoritate).
Revenind, aceasta predispozitie poate exista in codul genetic, iar anumiti factori pot declansa autismul. De ex. un copil poate fi dezvoltat dpdv neuro-psiho-motor corespunzator varstei cronologice pana la 2-3 ani, apoi, sa regreseze (cognitiv, limbaj, motor, autonomie) ca urmare a aparitiei in familie a unui fratior. Asta-i un alt tip de factor.
Cel cu vaccinul este de natura chimica ca sa-i spun asa (asta in cazul in care se dovedeste), dar se intampla la nivelul SNC (creierul).
Si eu consider ca este in crestere nr. de factori care declanseaza boala, sa crewste intensitatea ac. factori!
Andy, unde lucrezi de intalnesti persoane cu autism? La un centru pt. pers. cu dizabilitati? Eu lucrez cu infractorii, dar am lucrat cativa ani si cu copiii.
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Bertha, un La Multi Ani intarziat, cu multa sanatate si bucurii alaturi de frumusetile tale!
Mav, 12/10 ani????...Multi inainte si sa fiti fericiti!
alra, multumim frumos. De acord cu tine la faza cu vaccinurile...am o prietena care a dat cu subsemnata in maternitate sa nu-i faca niciun vaccin, nu i-a facut nici la 2, nici la 4 luni...la 5 luni, baiatul ei avea tuse magareasca si nu a dormit o luna de zile nicio ora pusa cap la cap...Astazi, i-am facut Soniei Priorix-ul (ROR-ul) si o sa ii fac toata schema pe care mi-o recomanda doctorita noastra. Am citit o multime de materiale pro- si contra- vaccinuri, eu una nu imi pot asuma vreo boala pentru care stiam ca as fi putut sa o atenuez macar, daca nu cumva chiar sa o ajut sa o rateze de tot. Varianta cu"e mai bine sa faca singura anticorpi" o accept la racelile banale, la bolile serioase nu imi place sa faca singura anticorpi si eu sa stau pe langa ea, gandindu-ma ce bine ar fi fost sa o vaccinez, ca ne chinuiam amandoua mai putin...
Cat despre autism, imi pare rau, dar nu vad legatura dintre aceasta boala si vaccin...Nu stim care sunt cauzele clar ale autismului, dar stim sigur care legatura cu ROR-ul...Sunt de 4 ori mai multe cazuri la baieti, dar baietii si fetele sunt vaccinati in mod egal...In schimb, de pojar se poate muri, iar copiii mici sunt cei mai vulnerabili la aceasta boala, care se poate complica cu pneumonie si encefalita...desigur, fiecare isi asuma ce face cu propriul copil...
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
BraveGirl spune:
David! 
La multi ani, Mav! Sunteti o familie f frumoasa, iar tu radiezi. Parca nu au trecut anii...pe chipul tau se citeste fericirea. Iti sclipesc ochii.
Noi suntem la mare. O sa o duc pe Arianna peste zi la mama si o sa ma ocup de mine...nu stiu cum decurg la voi zilele, dar eu stau TOATA ziua cu Arianna agatat de mine. Nu sta deloc singura, are o energie...azi am capitulat, dupa ce am incercat sa o adorm 2 ore. Ea avea chef de joaca, alergat prin pat, gadilat. Am clacat si i-am dat-o sotului, ca eram rupta si mi-era si foame.
Ieri a facut si ea 4 pasi singura. Mai sta singura in picioare dc e concentrata si nu realizeaza ce face....dar cd isi da seama ori pica in fund, ori cere sa o iau de mana. Azi chiar s-a pus pe vine, si-a luat o jucarie de jos, apoi cd a realizat ca n-o tin, a ramas nemiscata pana i-am dat mana.
================================
Scrisesem un mesaj kilometric in care ma plangeam eu, apoi l-am citit si mi-am dat seama ca sunt stupida. Sunt oameni care chiar au probleme, iau eu ma vait de nimicuri 
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
anes spune:
Vreau sa multumesc spiridusului
, pt. ca ne-a introdus si pe noi (intarziatii) in filmuletul cu burtici si bebelusi. Insa eu am trimis poza lui Remus, care avea fabuloasa varsta de 2 ore de la nastere (sarmaluta) ! Aceea o vroiam pt. montajul de acum, de la un an, pt. paralela.
Celelalte poze cu bebei sunt imbracati frumos cu hainute de la mama lor!
Nu idraznesc sa mai propun o schimbare ca sa nu fiu deplasata!![]()
Oliv, imi aduc aminte perfect cand ai scris ca bb era prea sus pozitionat si nu vroia chip sa coboare, iar dr. avea si el un bb de 2 luni si a stat cu tine! Dar vezi ca Davidutul a fost baiat de baiat si nu a vrut ceza! Filmuletul a surprins minunat etapele primului vostru an in trei! 
Al meu poarta la papuci 21, dar cu soseta flausata nu ii intra din cauza pernutei. Am probat tot magazinul de papuci (ca fara proba nici gand) luna trecuta cand i-am luat ghetute din piele (nu de iarna) si doar cu soseta simpla i-a intrat piciorul in marimea 21! Nu lungimea e de vina, ci grosimea piciorului!
Edit: si eu ii fac vaccinul ROR lui Remus, mai ales ca este baiat si o complicatie a oreionului poate provoca orhita, o afectiune a testiculelor, care poate duce la infertilitate.Si voi respecta intru totul schema de vaccinare.
Cand a aparut vaccinul impotriva HPV, am zis ca daca voi avea o fetita, o voi vaccina de la 10-12 ani asa cum prevedea programul acela de prevenire. Eu sunt pro vaccinare!
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
diamisha spune:
anes, ce bine ca esti online... sa inteleg ca, de fapt, presupunerea legata de acest vaccin este ca ar declansa autismul, nu ca ar fi cauza acestuia? adica, in realitate, copiii respectivi ar purta, nu stiu cum sa-i spun, premiza ca sa sufere de autism?
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
Ramo2007 spune:
Sara la 1 an face Infarix IPV, la 1 an si 1 luna Priorix, la 1 an si 3 luni Varilix si la 1 an si 5 luni Prevenar si Havrix....si GATA!!!
Deci Priorixul este acelasi lucru cu ROR-ul?
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
BraveGirl spune:
Daca toata lumea da detalii, dau si eu: noi purtam incaltaminte de la Ortopedia. I-am luat sandale 18 asta-vara si inca ii sunt mari. Am zis sa-i iau la targ adidasi 17, dar erau mici, I-am luat 18. Acum am fost marti si i-am luat 2 perechi pt iarna nr 19, ii sunt mari, dar am zis ca-i pun o sosetuta si ii si creste piciorul pana la primavara....ca nu mai vede nimic pana la primavara, ca am dat 179lei/pereche 
Deja o pereche i-a mazgalit cu pixul 
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
Ramo2007 spune:
Sarei i-am luat adidasi in septembrie 19 si ghetute a primit tot 19...dar cred ca trecem cat de curand la cizmulite 20.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080