Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Raluk,ti-am admirat pozelece scump poate fi cum adoarme el dupa masa(ca un om beat) si talpitele lui numa' bune de pupat
Ma uit la el ce copie fidela a voastra e, are de la amandoi cate ceva.
Cat e el de mic,deja are trasaturi de-ale voastre f bine conturate...
Ce minune poate iesi din 2 oameni

Poze cu noi

_

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si Razvan (21 august 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

neuron de baba ce sunt

claucia m-am inut sa nu uit sa urez Isei la cat mai multe lunite si ani fericiti! bineinteles ca in graba de a raspunde cat pot cu un urlator langa urechea mea, am omis.

Liliac si Selen multumim mult de tot si va dorim si voua multa sanatate, fara colici, cu pofta de mancare si fara plansete.

ma tot intreb si eu cum sa-l mai entertain pe fiu-meu ca aici ploua cu galeata, deci la revedere plimbare.

Nela mi-a lua o rochie lunga, ceva mai flu flu ca acul nu se misca si nu cred ca fac eu mare branza pana peste 3 sp. sunt la 67 de vreo 2 deci cred ca fara ceva efort nu voi reusi sa mai dau jos mare lucru. pana cand alaptez, eforturi nu prea am cum sa fac. ieri am dat iama in eclere. ma ia cate o pofta de zici ca lesin daca nu mananc ceva dulce. posibil ca Aidan face kk asa mult de la tampeniile alea pe care le-am mancat aseara.

MangaGirl MAMI DE AIDAN GABRIEL, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Wow,e superba poza cu puiutul lui Monis...ce fain e sa ai o asemenea amintire,cu primele secunde ale puiului...

Poze cu noi

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaellaivan

Buna ziua dragi mamici,

V-am urmarit si noi din umbra pe perioada sarcinii si va felicitam pentru activitatea prolifica de pe forum. Sa fie sanatosi si veseli toti dovleceii!

Acum, la 13 zile de la nastere iubitului Matei, avem nevoie de sfatul vostru.

Am fost la medicul pediatru si pe langa vizita la ortopedie ne-a recomandat sa facem si un screening auditiv, sa-i verificam auzul. Motivul recomandarii a fost ca asa se face la clinica respectiva, nu ca s-ar fi observat ceva in neregula la bebe.

Ati mai auzit de acest test? Credeti ca e necesar sa-l facem? Voua v-a fost recomandat? L-ati facut deja?

Va multumesc frumos!

Mihaela, mami de Matei

Mihaela,bine ai venit !

Nu stiu cum e in Ro,dar aici in Japonia de exemplu testul de auz la nou nascuti e o procedura standard si se face cu o zi inainte de externare(la o sapt cu aproximatie).De ce a devenit procedura standard,pt ca daca sunt probleme se poate interveni inainte ca acestea sa ia amploare si bebe sa-si piarda auzul definitiv.

Uite aici cate ceva despre hearing screening test in UK

http://hearing.screening.nhs.uk/cms.php?folder=2491

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput

Ufff,ce greu merge forumuldar nu ma las nicidecummai am nevoie de 2 mesaje sa ma pot si eu colora

Poze cu noi

_

Mergi la inceput

Oare ce o mai face Mada,Iulia?...
De Aiducanoastra mi-e dorabia astept s-o lase foca la o poveste mica
Si ca tot veni vorba,Techila,felicitari pt botezam vazut si pozele si vorba fetelor,esti tare schimbatanici nu zici ca ai nascut gemeni la cat arati de bine.Ai un aer de pustoaica in floarea varstei

Poze cu noi

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Mama lui de internet...Mi s-a sters mesajul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

ioi ce copilutz superb de raluk am vazut!. iti vine sa-l mananci nu alta. asa dormim si noi cu Aidan pe peipt. de 3 zile si-a facut de cap. A dormit mai mult pe mine decat in pat. tot m-am chinuit sa-i scot aerul si ma trzeam dupa 2 ore in aceeasi pozitie. apropo de wrap, am primit de la tipa care are wrap.ro instructiuni de folosire. am retinut la o prima citire ca sa avem grija capul sa fie aliniat mereu cu corpul/coloana cand este asa mic. uite instructiuni:

Bebele asezat intr-o pozitie corecta in wrap, trebuie sa fie situat in
oricare dintre
pozitiile de legare, deasupra zonei ombilicale a purtatorului si
suficient de strans ca
sa se miste odata cu corpul mamei, dar nu atat de strans incat sa-i
fie incomod.

Intr-o pozitie corecta de purtare, umerii mamei trebuie sa fie drepti
si orientati...pe
spate...spatele sa fie drept, dar daca mai avem ceva in mana...un
rucsac, o plasa cu
cumparaturi, e normal ca pozitia sa se modifice, dar rearanjati wrapul si
totul o sa fie perfect.
Pe umeri wrapul trebuie sa fie pliat in 2 sau in 4 dupa cam il simtiti
confortabil (eu il
folosesc in 2 si vine pe umeri ca un tricou cu maneca scurta), trebuie
sa fie intins tot
in 2 pe spatele dumneavoastra si pe spatele copilasului in pozitia hug
(cea din clip),
wrapul trebuie bine intins intre picioarele copilului, iar acestea
flexate ca la
broscuta, iar genunchii sa fie situati la acelasi nivel cu funduletul
sau mai sus putin.
Cat mai incape bebe poate si tinut cu picioarele stranse sub el si
toata partea din fata
a wrapului trecuta inclusiv peste picioruse, iar cand nu mai incape
sau nu-mi mai place
pozitia, partea aceea vine pe spatele copilului si sub fundulet pana
la genunchi (avem un
clip in lucru cu aceasta pozitie, dar gasiti si pe youtube si aici
http://lillypodwrap.blogspot.com/ prima fotografie, ca sa va faceti
o idee cum arata).

Metoda de legare din clipul nostru este potrivita de pe la 1,5 luni,
pana cand mai vrea
bebe
sa stea in wrap.
Pentru bebelusii care inca nu-si sustin capul singuri, acesta trebuie
neaparat sustinut
de partea de wrap cea mai apropiata de corpul mamei (ex. in clipul de
pe siteul www.wrap.ro) si trebuie verificat sa aiba capul pe aceeasi linie cu gatul si corpul(sa nu-i alunece pe spate de exemplu in pozitia verticala si sa nu-i vina in piept in
pozitia la orizontala) si sa aiba tot timpul nasucul la aer.
Alte metode de legare a wrap-ului potrivite pentru
nou-nascut...inclusiv pozitie de
alaptat bebe in wrap gasiti accesand linkurile urmatoare:

Intrati pe www.youtube.com si dati search pe clipuri video urmatoarele
cuvinte folosind
Copy/paste :):

- newborn hands free nursing in a wrap (este una din metodele de
alaptare a bebelusului
dar si de purtare a nou-nascutului)

- Wrap Instructions: Front Wrap Cross (Newborn)

- forward facing wrap

- Nursing in your Lilly Pod Wrap

Bebe poate fi pozitionat si cu fata spre lume,atunci cand isi tine
bine capul si sta in fundulet singur (are muschii spatelui suficient de dezvoltati),dar pentru perioade scurte de timp, maxim 30 min.,
insa este pozitie pe care noi nu o recomandam,
deoarece nu este o pozitie anatomica si creeaza presiune asupra
coloanei vertebrale lombare si a bazinului bebelusului.

mihaellaivan bine ai venit. ar fi prea mari coincidentele, dar noi doua am fost colege de facultate nu? L-am vazut pe Matei pe facebook si e un scump. Sa va traiasca. sper ca tu esti bine si ma bucur sa te vad ingrosand randurile la dovlecei.

doro nu stiu dk neaparat se mosteneste alergia la antibiotice, dar stiu ca fondul alergic al parintilor se poate mosteni.

mihaela si noi am facut testul de auz si pentru ca era inca abia nascut, i-a mai ramas ceva lichid pe canal si cu o ureche a trecut la primul test, dar nu a trecut la a doua. atunci s-a trecut la un test mai avansat, i-au lipit lui bb ceva pe ureche si a trecut la cea cu care nu trecuse la primul, dar nu a trecut la cea cu care trecuse. asa ca trebuie sa mergem la un spital cand face 6 sp sa mai testam o data. si aici e procedura standard.

MangaGirl MAMI DE AIDAN GABRIEL, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Acum parca merge...
Voiam sa ma lamuriti voi in niste chestiuni...La molifta de 40 de zile ce trebuie dus la biserica?Vin, ulei, colac sau ce?
V-am zis ca nu are cine ma ajuta si sfatui...Asa ca, daca ma puteti ajuta...
La botez se da cadou nasilor?Cum se obisnuieste?Nu stiu si sambata am botezul.Ce trebuie sa pregatim noi ca parinti si ce au nasii de facut?
Preotul nu vrea sa-mi citeasca de 40 de zile inaintea botezului.A zis ca imi face duminica, cand trebuie sa merg la biserica sa inchin fetita.
La voi cum sunt regulile?Cum ati procedat?
Va pup...Poate ma ajutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

La mai multe lunite Isa de Claucia !

Intre timp m-am delectat cu poze de Raluk si Nela

Nela ce sa mai comentez cu locuitul in HK,ca de invidie ma apuc si ii rod unghiile lui Josh acusica M-am distrat teribil la comentariile de la poze..superba protagonista principala,are niste oooochi

Raluk,Josh mi-a vomat prima luna incontinuu,de cate cel putin 3-4 ori la fiecare masa...eram convinsa la un moment dat(pe la 3 sapt) ca are reflux...dar uite ca a luat 1300 in primele 5 sapt asa ca ne-am linistit.Acum mai vomita dar doar de vreo 5-10 ori pe zi,fata de 17687538102 dati inainte... Rabdare si tutun ca se rezolva.Si-un baby scale eventual(dar parca vazusem in poze ca aveti).Pupam pe Alex frumusel cu ochi mumosi mumosi si freza haioasa Ce tare e cum se serveste el din caciula:)

Aham,deci in tara is deja 0 grade,oau. La noi is vreo 14 si tot am tremurat azi in parc.Coboara la 0 prin decembrie-ianuarie...dar mai jos de atat nu scade temp aici.Dar in alte tari,stim noi care se pare ca nu vine iarna niciodata,wahh ca iar mi-am amintit.

No,cred ca va las si eu c-am cam obosit.Nu va mirati c-am stat atata pe forum azi,a fost o zi speciala,a avut tati liber
Selen,bafta cu eco la sold.
Monikus sper sa va mai linistiti si voi si sa doarma noaptea.
Maria multam de compliment

Pup fetele si s-aveti o seara placuta !

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput