Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!! (210)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

CIPRIAN DE ALINA[S]

Va pupez...

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

aaaasaaaa... last but not least...

Oana!!! Ce facea serviciul? Mai era acolo?!

Iti doresc o reintegrare usoara si simpla, mult succes!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavida

Piolica, vreau si eu reteta de scoici in sos de vin, please! Yummmiiii!

Eliza la 1 an
Ne-am inscris la concursul Klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">lav1
mamica fericita de Eliza Maria (24.09.2008)

uite reteta:

Moules a la mariniere
2 l de scoici (scoicile nu sint la kg, ci la litru)
2 cepe mici (aici sint unele care se numesc echalotes, sint mai fine)
2 linguri de patrunjel tocat
1 lingurita de cimbru
2 pahare de vin alb
100 g de unt
sare , piper

Preparare:
Se spala scoicile in apa rece, se schimba apa de mai multe ori. Daca lasi scoicile mai mult timp in apa rece, ele incep sa se deschida usor si asa scapi de nisipul si alte impuritati din interior. Eu le spal si sub jet de apa rece ca sa fiu sigura ca sint spalate bine.

Intr-o cratita mare se pun scoicile, ceapa taiata marunt, patrunjelul, cimbrul, sarea, piperul si vinul alb. Se lasa sa fiarba la foc iute pina se deschid toate scoicile (asta e f important). Dupa ce s-au deschis toate scoicile, se recupereaza acel suc in care au fiert scoicile. Se pune sucul in alta cratita si cind acesta fierbe se adauga untul. Se lasa la foc mic pina acest sos scade cam la jumate. Se mai adauga putin patrunjel in acest sos. Scoicile se pun in farfurii adinci. Peste ele se toarna sosul. Se maninca cu cartofi prajiti. Scoicile se maninca cu ajutorul unei scoici vide, adica se foloseste pe post de 'penseta' sa extrai 'carnea' din celelalte scoici. Plus ca le inmoi in sos, atit scoicile cit si cartofii parjiti. E foarte bun! Eu muream sa maninc scoici cind veneam in Franta, prima data a fost acum 10 ani!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Ramo, esti o scumpa ca te gandesti la noi . Lapte bea, 240 ml in jur de 5-6 dimineata si inca 180 ml in amestec cu cereale, cu lingurita. Intr-adevar, suspectez cele 2 maselute de jos, e cam umflat locul iar trezirile si maraielile nocturne cam asta anunta.

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vdrag

Pupici pentru toate mamicile! EvaF aici in Belgia nu avem Priorix dar avem Prevenar. Singurul vaccin obligatoriu este cel pentru combaterea poliomelitei, iar cand i-am facut prevenarul printesei mele am refuzat sa fac si vaccinul ROR deoarece stiam ca acesta are in componenta virusi vii care pot da o reactie mai puternica decat celelalte vaccinuri cu virusi inactivi. Doresc sa il fac luna asta dar are ceva probleme de la un timp cu urechile, facand infectii repetate cand la una cand la cealalta ureche.Acum citesc prospectele de la toate vaccinele pe care trebuie sa le faca pe site-ul pe care ti l-am trimis(incearca www.emea.europa.eu)si am observat ca unele vaccinuri se pot face impreuna cu altele, iar daca nu se mentioneaza nimic despre asta, eu incerc sa le aman si sa evit administrarea lor concomitenta, la intervale de cel putin o luna. Vreau sa-ti spun ca pana la ultimul vaccin facut, printesa mea nu a avut probleme dupa vaccinari dar acum dupa ultimul vaccin a avut cateva zile temperatura usoara si are probleme cu mancatul.

mamica fericita de Alissa(22.09.2008)

Si eu am refuzat sa le combin, sa il intepe de 2 ori consecutiv. Pediatra nu a comentat decat "daca vreti sa dati bani de 2 ori..."asa ca e ok.
Si noi am facut Prevenar, a fost bine, fara reactii, acum in noiembrie ar urma Priorix si in decembrie iar Prevenar.

Am intrat pe site f putin, e info multa si nu am dat de vaccinurile care imi trebuiau. O sa ma mai uit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui piolica
apropos de medicamente, Eva gresesti, aici se da ibuprofen de la 3 luni si culmea, nu ai nevoie de reteta ca sa-l cumperi. Se numeste ADVIL enfants et nourissons. Elsa il are pe reteta pentru cresa in caz de febra sau dureri foarte mari. Mie pediatrul mi l-a prescris o data cu vaccinurile, mi-a zis sa-l folosesc numai in caz de febra mare sau de dureri mari, insa eu nu i-am dat niciodata pina acum, ca nu a fost cazul, dar am o sticla de ADVIL acasa just in case. Pina acum i-am dat Doliprane - care e paracetamol, cind a avut dureri mari de la dinti.

Foarte posibil. Noua pediatra ne-a dat Doliprane si a specificat ca nu prescrie ibuprofen, mai ales sub 20 kg si la febra sub 39.
A zis clar noi in Franta preferam doliprane/ paracetamol.
Eu relatez ce stiu din experienta proprie...
ps: iar despre reteta, normal ca nu ai nevoie dar nici nu esti rambursat...fara ea

daca-mi amintesc eu bine, in mesajul cu pricina, scriai ca aici nu se da ibuprofen, ceea ce nu mai vorbeste doar de experientele tale. Am tinut sa-ti spun ca gresesti, si nu neaparat pt tine, ci pentru fetele din Ro care se pot panica gindindu-se ca in Franta nu se prescrie Ibuprofen pentru copii. Culmea e ca poti sa-l iei la liber, deci nici macar nu ai nevoie de avizul unui doctor, chestia cu rambursatul fiind cu totul si cu totul altceva. Ca ibuprofenul e controversat, asta e altceva, din pacate Franta e o mare consumatoare de medicamente, de orice fel, inclusiv alea f controversate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300

Anamona si cat de scorpie esti? Facem party?

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

100% , a 2 a decada si am si ascedentul tot in scorpion
party facem maine : D

Mergi la inceput

Citat:
Ca ibuprofenul e controversat, asta e altceva, din pacate Franta e o mare consumatoare de medicamente, de orice fel, inclusiv alea f controversate.

tu cand faci aceasta afirmatie la ce te referi? "Franta".
Eu nu pot afirma asta, pot spune doar ca in jurul meu nu am remarcat sub nicio forma asa ceva. Au campanii acerbe contra antibioticelor, si o stii bine. In jurul tau se consuma antibiotice si medicamente controversate ca regula generala?

Cat despre ibuprofen, sunt, intr-adevar, nenumarate surse care il contesta, dar rau de tot, eu copilului meu, dupa cum spuneam, i-am dat Nurofen si nu paracetamol...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
Ca ibuprofenul e controversat, asta e altceva, din pacate Franta e o mare consumatoare de medicamente, de orice fel, inclusiv alea f controversate.

tu cand faci aceasta afirmatie la ce te referi? "Franta".
Eu nu pot afirma asta, pot spune doar ca in jurul meu nu am remarcat sub nicio forma asa ceva. Au campanii acerbe contra antibioticelor, si o stii bine. In jurul tau se consuma antibiotice si medicamente controversate ca regula generala?

Cat despre ibuprofen, sunt, intr-adevar, nenumarate surse care il contesta, dar rau de tot, eu copilului meu, dupa cum spuneam, i-am dat Nurofen si nu paracetamol...

pai mai citesc diverse chestii, ti-as sugera sa faci la fel.

La France est l'un des pays les plus consommateurs de médicaments au monde. Elle se situe également en tête pour les médicaments psychotropes (Pélissolo et al., 1996). L'écart entre la France et les autres pays est surtout marqué pour les anxiolytiques-hypnotiques et moindre pour les antidépresseurs [5]. Chez les adolescents âgés de 16 ans, la consommation de tranquillisants et somnifères place la France parmi les tous premiers pays européens : avec 13 % des jeunes élèves Français qui déclarent au moins un usage de médicaments psychotropes sans ordonnance, elle occupe ainsi la troisième place du classement derrière la Pologne et la Lituanie [6].
Sources

Les données présentées proviennent des enquêtes en population générale suivantes : le Baromètre santé 2005 coordonné par l'INPES [7], les Enquêtes sur la Santé et les Consommations lors de l'Appel de Préparation A la Défense (ESCAPAD, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005) de l'OFDT [1, 2], et enfin les enquêtes European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs (ESPAD, 1999, 2003) de l'OFDT et de l'INSERM [3, 6].

Mergi la inceput

edit: Piolica, nu e nimic personal, nu as dori ca discutia sa degenereze si sa imi aud iar anumite cuvinte...neplacute...eu spun exact ceea ce stiu, ce traiesc, ce vad zilnic, si intamplator experientele noastre nu corespund. Cred ca e loc pe forum pt toata lumea, fiecare poate expune ce stie si traieste, nu e nevoie sa fim apostrofati, judecati, ca gresim sau mai stiu. Unii traim si stim ceva, unii altceva. Eu asta vad aici, asta spune medicul asta reproduc...de ce nu mi se permite? De ce persiflarea asta perpetua?

ps: da, am citit acum studiul tau statistic, e adevarat ca nu citesc studii statistice, dar deloc, nu cred in statistici, in general, si e adevarat ca sunt f putin informata. De fapt citesc f putin, aproape deloc, si ma bazez pe experienta proprie. Ultima carte despre bebei sau ceva legat cat de cat de medicina este cartea lui Sears, nu am terminat-o, am frunzarit cap legate de alimentatie acum cateva luni...De aceea imi expun opiniile strict personale, ca studiile sunt pe net...multe, arunc rapid un ochi daca mi se da vreun link si cam atat
De cand sunt aici am inceput sa vad altfel lucrurile, ei sunt f relaxati, legat de nutritie si legat cam de orice, si mamicile din jur nu au auzit nici de un sfert din studiile despre care vb in Ro, asa ca fac ce zice pediatrul, in linii mari, mai putin cand ceva chiar mi se pare strident, si merg mai departe...cretina si senina...

Asta e

Mergi la inceput