Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Uff, dupa ce am vazut tot ce am vazut pe net (filmuletele cu nasterea) io nu mai vreau sa nasc deloc, natural sau cezariana . M-a luat o frica....

Si imi poate spune si mie cineva explicit ce e aceasta "toaleta" de care vorbiti toate? Imi iertati ignoranta....

Catalutza 22+ Irina

cata, ai scapat de client de ai avut timp sa te oripilezi? daca da, bine ai revenit nu ai gasit si filmuletele in care au facut de 3 ori au si gata, a tzashnit bb?? io da, ma bazez pe ele
"toaleta" e un nume fain ptr o chestie...normala: dupa ce nashti iti curg lohiile, adica un ciclu abundent cu toate cele ce au ramas prin uter dupa nahtere (cheaguri, in principal). ca sa te curetzi bine si sa te shi controleze, de 2 ori pe zi, dim si seara (unele si la pranz) mergi la cabinetul asistentelor pentru "tratamente" si acolo iti fac spalatura vaginala cu un irigator (suita pe masa de control), cu un lichid ...septic. atata tot. (in cazul meu, la Polizu, era ... apa RECE!- daca ziceai ca e cam rece ti se raspundea de sus" si ce, vrei calda, sa faci infectzie?).

Cris, 27+cu Ema si Ana(2003)

Ce ciudat, cris dogarel! Cand am nascut eu, sa zic asa nu mi-au mai facut nici o toaleta. Imediat dupa nastere, in cazul in care au fost "rupturi" si dupa ce medicul coase, asistenta mi-a trantit atata apa clocotitia de am crezut ca mor, cred ca as fi suportat inca o data nasterea. In rest, in toate cele 3 zile cat am mai stat in spital nu mi-au facut nici o spalatura intern, abslout deloc. Nu stiam ca se practica asa in Ro. Eu am nascut in Italia si asa a fost.

In ceea ce priveste filmuletele horror despre nastere, ar fi bine sa nu ne documentam prea mult ca nu are rost, fiecare va avea propriul organism. Eu as fi foarte fericita sa nasc exact cum a fost la primul, eu asta ma rog la DD. Am avut eu apa rupta si fara dilatatie o zi jumate, dar si cand am intrat in travaliul propriu-zis, sincer am impins o data si a iesit capul, dupa care inca 3 impingeri si a iesit pana la umeri dupa care l-a tras repede moasa. Sincer nu am mai simtit nimic, desi dupa dr a trebuit sa imi faca 4 puncte. Pentru ca nu-i baiul la impins, ci contractiile dinainte nasterii sunt mai inspaimantatoare, acum fiecare cat suporta si cat noroc are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Cris, Offffffffffffff, nu mai vreau sa mai nasc GATA!!! pai si cam timp dureaza toata treaba asta? ca doar dupa 2 zile mi-au zis ca pot sa plec acasa...sa inteleg ca acasa pot sa o fac si eu? Si sunt in continuare la client termin sapt asta si ma duc la birou de abia astept. Si oricum m-a speriat atat de tare treaba cu gripa ca o sa imi iau concediu medical pana la urma...

pai si nu pot folosi absorbante , sa creada ele...si mai am o intrebare, nu pot sa imi fac EU toaleta asta? Ca irigator am mai folosit...iar antiseptic pot sa iau de la ele .

Catalutza 25+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Ofe 27, nu iti creste nici o masea, nici un dinte?
La prima sarcina, mi-au iesit 2 masele cred ca sunt de minte, acum vad ca iar una sus da sa iasa si ma doare si pe mine destul. Eu m-am gandit ca tot sa faci copii daca dintii cresc!

Dupa nastere imediat in prima saptamana, m-a durut ingrozitor toti dintii din gura, bine ca nu am avut probleme, dar se spune ca din cauza efortului si din cauza ca se pierde calciu. Nu mai spun de durerile de spate care nu te lasa mult timp.

Mergi la inceput

Mai fetelor ma bagati in boala, nu vreau dureri de dinti!!! ca de abia ce i-am aranjat pe ai mei...

Ofe, poti face tratamente dentare, chiar si anestezii locale, dar nu radiografie. E posibil sa fi facut o nevralgie daca te doare constant. Te doare cumbva si maxilarul, o durere surda asa care nu poate fi localizata pe niciun dinte? Cam asa e o nevralgie. Merge cu tinerea la cald a locului respectiv. Daca simti ca zvacneste, e urma de infectie, nu trebuie sa pui cald cu ceva rece mai degraba. Iti tin pumnii, stoiu ca durerea de masea e cea mai nenorocita chestie posibila, desi acum incep sa cred ca nasterea o sa o echivaleze

Catalutza 25+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

cata, stai linishtita, ca or mai fi evoluat lucrurile de atunci. poate nici nu e la fel peste tot, vezi ce zic alte fete. io zic ca, in principiu, poti face toaleta asta si singura si sigur faci si acasa dupa (eu am facut, dar dr. mi-a zis ca doar daca vin cheaguri, altfel, sa las in pace). poate la Polizu faceau ca era singura chestie la care sa le bagi in buzunar la asistente bani... asta de fapt m-a enervat: stateam la coada la "toaleta" asta romance, tziganci, toate lauzele. TOATE bagau ceva in buzunar: unele 10 mii(actualul leu), altele 50 mii, altele 100 mii!! NU conta, era ca la trierea de vite. io eram speriata sa nu imi bage aceeashi tzeava de irigator de la cea dinainte, ca prima data mi-a zis "hai, sus pe pat", dupa ce se daduse jos o fata cu fuste largi si plisate. Io zic" pai, nu punetzi ceva, alta hartie/panza?'. a mormait un "da, bine.." in timp ce eu ii bagam banii in buzunar. Pentru mine amintirile astea sunt suficiente sa dau toti euro din lume la CMU... Am prin in saptamana aia aceeashi tura de asist. de trei ori, de fiecare data bagam la fel la "toaleta", de fiecare data era acelashi tratament pentru toata lumea. Sotzul meu chiar glumea, ca sa ma prefac doar ca bag mana in buzunar la ea, daca tot nu conteaza....

Astea insa sunt amanunte amare din ceea ce e de fapt o prima saptamana foarte dulce, cand toate astea sunt shterse ca prin minune cand ai bb in bratze, cand papa la san (chiar daca te poate durea de faci pipi pe tine in primele datzi).

Nu stiu daca te-am speriat sau te-am linishtit, dar bb sigur va ieshi cumva... pe gura sigur nu. or fi cateva zile mai nasoale, depinde de norocul fiecareia, dar ai o viatza de ..satisfactzii dupa. Io zic ca e bun "raportul".

Cris, 27+cu Ema si Ana(2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Buna fetele. Cum a fost ziua de luni? Mai aveti chef de serviciu sau doar eu am inceput sa astept ora sa plec acasa?

Cris.dogarel si multumim pentru povestea nasterii. Foarte tare esti. Ce m-am mirat... cum ti-au zis ca bebe e baiat si apoi s-a dovedit a fi fata? Cum te-ai descurcat cu hainutele? Ca banuiesc ca le luasei bleu? Of...

Nu m-am hotarat inca la balansoar. Dupa nastere o sa trebuiasca sa-mi fac niste analize la spate ca si eu am mari dureri. De aceea nu cred ca o sa-mi recomande nici un medic balansoarul. Spalierul poate, dar balansoarul sigur nu.

Larisel, frumoase hainute. Sa le poarte sanatoase! Cat cu santierul... te inteleg perfect. Lumea vorbeste de spalat hainute si pictat mobilier si la mine e molozul e in floare. Ce ma ingrozeste e ca atunci cand se va termina totul (candva...) eu o sa raman cu toate celelalte - la care se va adauga si o burta cat toate zilele. Sotul ma ajuta dar daca voi ramane acasa voi fi nesupravegheata...

Urat subiect cu toaleta. Brrr!

Mai vazusem ceva cat am citit la serviciu si am uitat.

Mai scriu daca-mi amintesc.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

catalutza81 nu e peste tot la fel la toaleta. Toaleta se facea cu un jet de apa+dezinfectant, apoi tamponari cu un tampon steril si gata. Totul extern. Nici tuseu vaginal nu se face dupa nastere naturala, cel putin asa e la Municipal.
Acasa toaleta o faceam singura, tot extern, dupa fiecare vizita la toaleta, cu apa calduta+gel de dus de bebe si ceai de pelin+galbenele.
Din pacate nu am avut voie sa folosesc absorbante primele zile si apoi mi s-a recomandat sa pun peste epiziotomie un tampon facut din vata cu tifon si apoi absorbant pentru a evita infectiile.

Ofe mai bine mergi la un dentist. Mie imi pare nevralgie dar mai bine te asiguri ca nu e vreo infectie.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 27+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

A bun! m-am mai linistit. Si apoi intotdeauna poti sa refuzi, nu? doar nu o sa traga de picioare daca nu vreau, nu???? Cris mai bine bb ar iesi pe gura ca sincer aia stiu ca e mare la cat dau din ea . Of doua zile nu o fi foc! Si apoi cu bbelina acasa, cred ca o sa fie superb!!!!

Catalutza 25+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

of...dupa ce-am scris tona de raspuns...s-a sters...

ofe..sa nu fie nevralgie...curent...pune-ti un fular calduros...si vata in urechi..sa respiri numai aer cald....e ingrozitoare durerea de masele...dar tre sa treaca...

cris...povestea anei...nu m-a socat, mai degraba m-a dezgustat..era un soc...sa fie una di vis....dar asa...in romania asfel de relatari sunt de fapt chestii uzuale. eu tot la polizu voi naste...sper insa ca poate s-o mai fi schimbat ceva....nu durerea ma sperie..ci nesimtirea...bataia de joc...fata de cele care se duc acolo punandu-si toata speranta in oamenii...care sunt acolo sa te ajute sa depasesti mai usor momentul...mi se pare ridicol sa incep sa strang bani pt a fi tratata cat decat omeneste...dar asta e traim zile in care daca nu dai....esi tratat ca pe un kk....

inaintea maea va naste andre_linaasa ca o voi stresa la greu cu notitele despre dr si polizu.

oricum incerc sa nu retin decat chestiile pozitive...sperand la mai bine...voi cum suntei? cris colega de suferinta la kg? eu parca abia astept sa treaca perioada asta...e din ce in ce mai greu. e singura chestie care ma deranjeaza in sarcina...exact cum banuiam...abia ma car....si nu sunt exagerat de grea.vom vedea....

sa aveti o sera placuta...ne auzim dim...la cafea

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

eu sincer nu ma stresez cum sa nasc, sau cum va fi, sau daca nasc natural sau prin cezariana...................

bebe ivan sa fie sanatos, atata imi doresc, apoi de durut sa ma doara, sau sa fie ce a fi, ca n-oi muri eu de durere.....................

si oricum trece..peste cateva luni nici nun ne mai aducem aminte ce a fost.........................

eu sa il vad pe bebe miscator din burtica , ca va fi bine si sa il aud ca plange............in rest.....................doamne ajuta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

larisel ti-ai facut vaccinul antitetanic????????????????

si-a facut cineva pana acum????????????????

Poze
Bea 29+ cu Ivan Matei

Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Mergi la inceput