Citim impreuna - O lume pentru Julius

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Intru si io asa de diminieata cu impresii proaspete.
Am citit primele 3 capitole.
La inceput m-a speriat stilul tampitel. Ma si gandeam ca nu voi putea citi enshpe pagini in felul asta ca ma duc cu capul. pe urma ori m-am obisnuit ori stilul s-a schimbat ( a mai crescut si Julius, poate de-aia) dar a mers mai bine.
Inca nu reuseste sa ma emotioneze. Oricum pe Susan (a se citi cum se scrie ) asta o detest...deocamdata.

SPOILER Nici macar decesul Cinthiei nu a reusit sa ma miste. Desi citeam ca e bolnava si cumva am prevazut ca va muri, cuvintele folosite pentru a descrie acest eveniment au fost asa...ca fumul in aer. Am stat eu pe urma si am reflectat la cat este de tragic sa pierzi un copil, cum e sa-ti fie bolnav si sa-l veghezi si pe urma sa-l ingropi si m-a cumpris o tristete si mi-a pierit cheful de citit. Cu alte cuvinte mi-am creat o stare pe care autorul nu a reusit sa o faca, sau poate ca nici nu a vrut. De aceea mi-am zis "ia uite cum imi dau eu senzatii tari desi se pare ca autorul nu asta intentiona ca altfel mi le oferea el (senzatiile) si m-ar fi impresionat cu detalii despre...".

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 34+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mi-a venit si mie cartea la biblio. Maine (sambata) ma duc sa o iau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Iaca, io citii asa la vreo saptejde pagini. Decondata - cum zicea mamaia mia de la tara - coana Susan e detestabila. Are grija la buclisoara aia sa-i atarne corect si/sau artistic pe fata de zici ca there's no tomorrow. Da' pe fi-su il lasa bolnav in grija slugilor - care, nu-i asa, ii pocesc strasnicul nume, in loc de Julius, Julito sau Juliusito, de-i vine doamnei sa-si caute sarurile antilesineala - ca sa mearga ea sa-si revina pe la Madrid, Paris si Londra.

Decondata, deci, satira sociala e conturata bine de tot. Servitorimea e mult mai enteresanta decat societatea inalta, nici nu l-as putea condamna pe bietul Julius ca le prefera compania.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Iaca, io citii asa la vreo saptejde pagini. Decondata - cum zicea mamaia mia de la tara - coana Susan e detestabila. Are grija la buclisoara aia sa-i atarne corect si/sau artistic pe fata de zici ca there's no tomorrow. Da' pe fi-su il lasa bolnav in grija slugilor - care, nu-i asa, ii pocesc strasnicul nume, in loc de Julius, Julito sau Juliusito, de-i vine doamnei sa-si caute sarurile antilesineala - ca sa mearga ea sa-si revina pe la Madrid, Paris si Londra.

Decondata, deci, satira sociala e conturata bine de tot. Servitorimea e mult mai enteresanta decat societatea inalta, nici nu l-as putea condamna pe bietul Julius ca le prefera compania.

Trouve avant de chercher

Iegzact!Si eu tot pe-acolo am ajuns si imi repugna aceeasi madama de(inalta) societate.Interesant de studiat personajul insa.Revin cand fac progrese(acum e mama la mine si profit de cele 9 zile ale ei aici,atat cat se poate cand pruncii sunt bolnavi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Citat:

Trouve avant de chercher

Ca nu puteam spune mai bine!
De fapt puteam spune mai rau si cand zic asta ma refer la limbaj ca-mi vine sa o descriu numai in cuvinte triviale. Ba isi mai trage si un sot sa se regleze hormonal, nu ca in "ilegalitate" nu ar fi fost reg(u)lata. Bleah pentru susan.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 35+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

SPOILER!!!

Intre timp, am ajuns la colegiu. Am suferit mai tare cand au dat-o afara pe Vilma decat atunci cand a murit Cinthia, to tell you the truth. Iar coana Susan, dupa ce ca n-a fost in stare sa-i tina piept barbatului (misoginu' naibii, auzi tu, sa dai afara guvernanta pen'ca s-a dat fi-tu vitreg la ea) si tot ce-a reusit sa scoata au fost niste mieuneli jalnice ('vai, dar nu e vina eeeeei'), a uitat si sa-i trimita banii cuveniti.
Acum sufar ca Julius a parasit sufrageria Disneyland si ca i-a lasat pe servitori nefericiti si pustii.
Faza cu prima impartasanie mi s-a parut foarte dureroasa, cu ambii parinti cascand de plictiseala iar Julius murind de emotie si de frica iadului. Si de teama ca maica-sa n-o sa-l salute cum trebuie pe negrul Gumersindo.
Sunt curioasa incotro se indreapta cartea asta, ca partea cu satira sociala am inteles-o. Ma intreb daca Susan isi revine vreodata din atata jucat golf si daca sparge macar vreun flacon cu parfum frantuzesc in capul pomadat al lu' barbatu-su.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Citat:

SPOILER!!!

Intre timp, am ajuns la colegiu. Am suferit mai tare cand au dat-o afara pe Vilma decat atunci cand a murit Cinthia, to tell you the truth. Iar coana Susan, dupa ce ca n-a fost in stare sa-i tina piept barbatului (misoginu' naibii, auzi tu, sa dai afara guvernanta pen'ca s-a dat fi-tu vitreg la ea) si tot ce-a reusit sa scoata au fost niste mieuneli jalnice ('vai, dar nu e vina eeeeei'), a uitat si sa-i trimita banii cuveniti.
Acum sufar ca Julius a parasit sufrageria Disneyland si ca i-a lasat pe servitori nefericiti si pustii.
Faza cu prima impartasanie mi s-a parut foarte dureroasa, cu ambii parinti cascand de plictiseala iar Julius murind de emotie si de frica iadului. Si de teama ca maica-sa n-o sa-l salute cum trebuie pe negrul Gumersindo.
Sunt curioasa incotro se indreapta cartea asta, ca partea cu satira sociala am inteles-o. Ma intreb daca Susan isi revine vreodata din atata jucat golf si daca sparge macar vreun flacon cu parfum frantuzesc in capul pomadat al lu' barbatu-su.

Trouve avant de chercher

Nu, nu-si revine
Eu va citesc dar n-am timp acum sa scriu, sunt intr-o perioada tare aglomerata. In plus mor de ciuda ca n-am timp de jocul cu cartea si filmele, dar trag nadejde ca in 3 saptamani sa-mi revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Io am ajuns la o perioada de criza pentru Susan...cum spuneam, mie-mi place personajul :)) Mi-e simpatica si antipatica in aceeasi masura.

Ma fascineaza stilul: naiv si ...doooar accidental ironic si obraznic :)) Cu el reuseste Echenique sa animeze o lume, sa creeze personaje puternice (unele bune, alte ticaloase), sa le "incondeieze" in doi timpi si trei miscari cu malitiozitate si cu o oarecare forma de detasare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

fost la biblioteca - in prealabil verificat catalogul bibliotecii, care spune ca da, cartea exista, nu pe raft dar in magazie; n-ar fi prima data cand o carte pe care o caut e in magazie, deci ma pun la drum, afara destul de placut, o zi de toamna tarzie - ajuns, la ghiseu o bibliotecara pe a carei fatza se citeste ca ar vrea sa fie altundeva decat este, ii spun ce ma intereseaza, se deplaseaza agale spre magazie, se intoarce cu mana-n ..., si-mi spune ca respectiva carte nu a mai fost imprumutata din '97. informatia mi se pare irelevanta si o intreb: si ...? la care ea: nu s-a miscat din loc din '97!
- deci e in magazie din '97! nu-i nimic, o vreau oricum, o sterg io de praf, zic.
- atunci completeaza formularu' asta
- il completez, da fa-ma sa inteleg ... unde e cartea si de ce n-ai adus-o chiar daca nimeni n-a fost interesat s-o citeasca din '97?
- te sun cand o gasesc!
- ???
intre timp s-a-ntunecat si s-a facut frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99
- te sun cand o gasesc!
- ???

typisk skandinavisk: grabeste-te incet Uluitor e ca ai gasit magazia deschisa :))[/size=1]

Mergi la inceput