Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!! (209)
Raspunsuri - Pagina 19
300 spune:
A, si poate e doar o coincidenta, dar Anda a progresat foarte mult motor-intelectual in perioada aia. Sau poate asa mi s-a parut mie ca am vazut-o mai mult dormind :) dimineata o tineam adormita pana la 11, de cate ori se foia o mufam. Ma rog, si acum fac asa dar nu doarme mai mult de 9 decat rar deci a fost si o predispozitie ai ei pe toata perioada aia, n-aveam cum s-o fac intentionat. Biata soacra nu prea pupa repaus din cauza asta dar ma gandeam ca macar asa mananca bine (incepuse sa nu mai aiba rabdare sa suga treaza) si indiferent ca mananca sau nu cat sunt eu plecata are burta plina o perioada. Cam eronata judecata mi se pare mie acum dar pune-te cu paranoia de mama si vezi ce iese... ![]()
edit: Carmen pai la voi e huzur, nu lipsesti asa mult de-acasa, pe mine ma omora drumul spre si dinspre munca, ci teoretic tot 6 ore lucram care practic s-au facut 7 dar m-au platit 6. Noi sa fim sanatosi.
Lavida la copiii foarte mici lumina puternica intermitenta poate provoca atacuri de epilepsie. Era insa vorba de copii de cateva luni din cate stiam eu, probabil Anamona e mai precauta.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
lavida spune:
Multumesc de raspuns, Ramona. Credeam ca ii poate afecta vazul sau altceva... Eu i-am facut poze si cu blitz de cand era mica-mica si nu pare sa fie vreo problema cu ea.
Eliza la 1 an
Ne-am inscris la concursul Klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">lav1
mamica fericita de
Eliza Maria (24.09.2008)
300 spune:
Daca tot suntem la chestii de-astea ezoterice sau alternative sau sa le zicem cum le-om zice, faceti-va timp sa ascultati pe nenea asta:
... si mai sunt...
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008b de la bebe, blog...
babytza spune:
Hello si de la noi 
Suntem mai bine, nu mai avem asa productie de mucisori , am dormit binisor , fara prea multe treziti , a papat laptic pe la 5 apoi nani pana la 8.
Am dus proba la laborator de dimineata.
Spuneti-mi si mie unde gasesc pungute pentru urina ???? Ca nu am gasit la 5 farmacii .....si in recipient nu a nimerit , a facut pe langa
si eu cu paharelul dupa el
si el pe vine sa imi fure paharelul
distractie mare in baie ![]()
![]()
![]()
Am fost pe afara , ne-au inghetat manutele si nasucul
Maine ii iau manusile cu mine
Laura ce frumos 

Si eu mai am o gramada de scrisorici facute de Tina cand era mica 
Nocom imi pare rau de noaptea voastra
Diseara iti uram toate o noapte buna si linistita 
La multi ani Lala !!!!! Sa fii iubita si fericita !!!! Sa ai o zi minuata alaturi de cei dragi !!!!!!!!!! 
Alina imi pare rau ca ati intrat si voi in grupul de muciosi
Noi am facut aerosoli cu adrenalina 1 ml si ser fiziologic 2 ml de 3 ori pe zi timp de 4 zile. Dar sunt mai multe substante care se pot pune . Intreaba medicul ,care crede ca e cel mai potrivit pentru mucisorii pe care ii are.
Multa sanatate 
Sot de dya !!!!! 
Dya nu mai pune la suflet tot ce iti spune soacra
Tu las-o sa zica si pe la spate
I-am atras si eu atentia soacrei mele intr-o zi ca nuimi place cum face la el ( facea ca la porci , scotea un sunet din gat , urat rau
) si de atunci face mereu asa
Imi face in ciuda 
V-am zis ca am incercat sa o sun pe a mea si nu vrea sa imi vorbeasca ??????
M-am stricat de ras ce batoasa se tine ![]()
![]()
Am zis sa las de la mine , ca m-am certat destul cu sotul din cauza ei si ea nu nene...se tine tare
Nu am inteles de ce e ea suparata pe mine, dar nici ca imi mai pasa. Sotul a fost tare mandru de mine ca am facut eu acest pas din proprie initiativa si asta e tot ce conteaza.
Mai departe sa ma sune ea cand o avea chef
(poate nu mai are si ramane pe veci suparata ![]()
nausica si eu am citit o gramada de articole despre ROR si pro si contra... Si am hotarat, dupa ce am discutat si cu dr sa il facem. Ii facusem si Tinei , fara vreo reactie, dar asta nu e ceva care te asigura ca la alt copil nu vor fi reactii. MI-a fost frica, recunosc, de reactiile adverse. Inca imi este frica, pentru ca spunea cineva ca reactiile pot aparea pana la 5 ani. Nu e o sursa medicala, dar voi intreba si la medic cu prima ocazie cand mergem. si totusi l-am facut si nu imi pare rau.
Ce nu mi-a placut este ca le-a facut impreuna cu Tetraxim-ul. In rest totul a fost ook. Nu am facut nicio reactie ( nici febra , nici varsaturi , nici eruptie de la ROR )
Sper sa faceti si voi alegerea potrivita si sa fiti multumiti de ea , oricare ar fi ea
Babytza si puii
Valentina
David
Nausica spune:
Sa va mai zic despre Cipi.
Ieri a facut prima boroboata serioasa din viata ei. Faceam negresa si ea a reusit sa-si rastoarne pe ea si pe gresia din bucatarie acele 8 linguri de sos de cacao (care se pun deoparte pentru glazura). Slava Domnului ca se racise. Oricum, nu va imaginati cum arata, acum imi pare rau ca n-am facut poze.
Deci ajunge destul de usor la obiectele care sint pe blatul din bucatarie. Trebuie sa avem mare grija de acum.
In alta ordine de idei, daca pina acum doar LUA obiecte din locuri, si se juca cu ele, acum a inceput sa PUNA. Pune lucruri in sertare, le aseaza pe rafturi, le baga in cosurile in care ii tin jucariile sau pantofii, etc. E foarte amuzant, cind mai gabjeste ceva de-al nostru ne distram tare de tot cautind, imaginindu-ne unde ar fi pus ea obiectul cu pricina. Ieri a cautat sotul telecomanda de la TV vreo jumatate de ora, a gasit-o pusa frumos pe un raft in biblioteca.
A, si alta noutate este ca Cipanu' are "proiecte". Incepe o activitate de tip repetitiv pe care o poate continua si jumatate de ora. Ultimul proiect a fost sa ia jucariile din cosul cu jucarii, una cite una, si sa le puna pe canapea.
300 spune:
Babytza, am eu pungi de-astea. Iti cedez cu mare placere, intra pe mess sa vorbim.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
tzitziri spune:
Ramo, saru'mana pentru pareri
.
Acum sa stii ca si eu am observat ca David e mai 'dispus' sa invete de la bunica decat de la noi.Concret:noi ii spunem zilnic de nu stiu cate ori 'bravo', dar nu spune si el.Sau 'bau'.La ea spune cand are chef(dar spune!) si 'bavo' si 'bau'...si e doar un exemplu.
Am luat doua cutii de Prima crescita ca sa fie....sa nu zic ca n-am.Daca i se pare soacrei ca nu poate copilul fara, sa ii dea...
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
lala77 spune:
Dyanira, la multi ani si sotului tau!
300, asa auzisem si eu ca scade lapticul. De aceea nu m-am incumetat pana acum. Insa de cand a facut Anna 1 an mi-am spus ca nu-i sfarsitul lumii daca nu mai am lapte. Asa ca m-am dus; si am facut vreo 10 sedinte insa laptele vad ca e la locul lui, din fericire. Nu mi s-a parut ca a scazut. Ceea ce ma bucura ca au oferta speciala pt luna noiembrie: 100 ron= 12 sedinte. 

Eu trebuie sa fac ,muschi pt ca mai am vreo 15 kg de dat jos si am ajuns la platou.
Tzitziri, eu nu stiu ce idee sa-ti dau pt ca eu nu pot sa ma mulg. Am incercat o data mai serios si cu pompa si cu mana si am scos cam 15 ml intr-o ora; si am renuntat. Vad ca n-a murit copilul-trebuia sa mulg laptele la indicatia dentistului ca-mi facuse anestezie.
Eu alaptez doar dimineata si seara; in rest, pitica nu papa lapte, doar mancare.
Noi am facut deja ROR si a fost ok. Rec unosc ca mi-au tremurat chilotii; si la Alice la fel. Insa si cand eram gravida mi-au tremurat ca nu facusem oreion si ma gandeam cu groaza ca m-as putea intalni cu umnealui. Asa ca am ales sa le fac vaccinul, mai ales fete fiind. Si lui Alice i-am facut si Varilix si pe cel impotriva hepatitei A.
Babytza, punguta de urina am luat eu de la Medlife Grivita ieri; deci f probabil sa aiba si la farmacia lor. E Sensi Blu; poti sa mergi la una si sa rogi farmacista sa dea un tel acolo sa intrebe ca sa nu bati drumul degeaba.
Bine ca v-au trecut mucisorii.
Multumesc mult pentru urari!
De dimineata i-am cumparat lui Alice un trenulet si cand i l-am dat mi-a spus: "vai mami, ce-mi place de ziua ta!"
tzitziri spune:
www.evz.ro/articole/detalii-articol/873959/Papa-tot-ca-sa-te-faci-mare/" target="_blank">special pentru 'mancaciosi'
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Nerantula spune:
Oana, eu i-am mai dat, din cand in cand, lui Gruia, Prima Crescita de la Parmalat si Junior Drink de la Humana. Acum am cumparat o cutie de LP Milumil 1+ si bea 100-150 ml zilnic. Nu suge mai putin la san, nu e mai putin interesat de tzitzi, nu da nici un semn ca s-ar intarca de la asta. A fost alegerea mea, sa stiu ca poate exista, la un moment dat, si aceasta varianta valabila, in caz de deplasari mai lungi sau lipsa mea peste zi. Acum ramane sa il pot adormi cu biberon in loc de san sau, la trezirile de peste noapte sa accepte bibe si ma declar multumita. In acelasi scop, de a avea o alternativa, nu ma gandesc la intarcare.
Ramona, chiar voiam sa te intreb cum e cu electrostimularea si lactatia, eu voi incepe de saptamana viitoare, cred. Am mai fost si la aerobic acum cateva luni si productia nu a fost influentata. Oricum, beau zilnic ceai de lactatie, daca nu il beau, se simte diferenta.
Nu stiu daca 'mutulica' insemna ca nu (prea) vorbesc boboceii, Gruia inca nu are nici un cuvant in vocabular, lalaie el chestii, dar nu ceva inteligibil. Mie mi se pare ca nici 'mama' si 'tata' nu au semnificatia pe care ne-o dorim, dar nu e graba. Nici alte achizitii nu sunt prea spectaculoase, stie sa aduca diverse lucruri cand ii cerem, insa doar cateva. Acum cateva saptamani a invatat sa arate unde e nasul, dar cu atat a ramas, in ciuda multor straduite de a invata si ochii, gura, etc.
Gruia, farama de steluta