Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!! (209)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Carmen, dar acum nu ii mai lasi nici un fel de lapte,nu?Adica nu bea lapte praf sau altele asemenea?

Ramo, deci sfatul tau care e?Ii las lapte de la Prima Crescita sau cum il cheama?Sau nu ii las deloc si il las pe tzitzi doar cand vin de la munca....adica banuiesc ca 7 ore fara lapte nu o fi o tragedie...si cu atat mai bine o sa fie sa ramana pe tzitzi.Nu?
Cu Priorix-ul.....noi l-am facut.Si pe mine ma confuza la un moment dat subiectul ala, dar ce am mai citit pe acolo PRO + parerea pediatrului (care are totusi ceva experienta in spate)=>l-am facut.
Acum eu sincer nu stiu ce sa mai cred de toate 'studiile facute'.Depinde si de cine face studii si de ce vrea sa demonstreze....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

La multi ani, sot de Dya!!! Sa fie sanatos!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Am uitat sa spun de fetita 'brici' a prietenei mele.E cu 3 saptamani mai mare ca David si se prinde imediat de multe lucruri.Nu credeam ca e posibil asa ceva.David are momente cand se face ca nu aude (stiu asta, ca ii spun ceva si zambeste asa intr-un colt al gurii dar isi continua activitatea).
Dar la Maria(fetita respectiva) aude toate conversatiile adultilor si se prinde ce e pentru ea si ce nu....gen:noi vorbim si ne povesteste mama ei cum stie ea sa imite gaina de ex.Si zice 'gaina'(pur si simplu in conversatie) si Maria incepe 'co-cot'

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Un articol interesant despre homeopatie.

http://www.homeopatie.ro/principiile-homeopatiei-15.htm

Ultima sectiune, jos de tot in pagina, are si detalii despre administrare.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300
Aaaaa... in alta ordine de idei tot citesc pe threadul ala despre ROR si ma confuzez al naibii de rau.

Si eu, si eu. Mi-e destul de greu sa cern informatia esentiala din mahalageala tipic romaneasca.
Eu ce-am desprins pina acum (daca imi permiteti) e cam asa:
* Ca vaccinul nu ofera protectie 100% - dar ca ofera protectie, se pare, impotriva formelor urite si f agresive ale bolilor
* Ca are reactii adverse variate, printre care se pot numara si forme ale bolilor in sine
* Ca legea e tulbure in privinta asta - avem dreptul sa refuzam acte medicale dar codul penal prevede sanctiuni daca te pui de-a craca in ceea ce priveste bolile contagioase (scuze pt formulare). Oricum, n-ar fi primul caz in care legile se bat cap in cap.
* Ca treaba cu mercurul e o aiureala, nu asta e problema cu acest vaccin
* Ca nu e obligatoriu in toate tarile si la noi numai de 3 ani.

Ceea ce n-am priceput, si aici va rog pe voi sa ma lamuriti daca aveti idee, este in ce masura decizia de a nu face acest vaccin ii afecteaza pe alti copii, cu care copilul meu vine in contact? Sa inteleg ca, in privinta acestor boli, nu poti fi "purtator sanatos"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fce spune:

oana nu, acum nu/i las niciun lapte cand plec. Suge pe la 7 inainte de trezire si urmatoarea masa e pe la 14 cand ajung eu acasa. Lapte nu-i las ca nu vrea sa ea cu biberonul, iar din cana trage numai apa, pana si sucul i-l da cu lingurita. Si eucred ca n-are rost s-o cinui sa bea lapte cu lingurita, pentru ca recupereaza dupa-amiaza+ toata noaptea.

Carmen, mami de Erica (27.10.2008)
ticker
cicescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Pentru cine e interesat, extrag mai jos din Dr. Sears, "The Baby Book", caracteristicile de baza pentru cele 2 principale medicamente folosite in combaterea febrei: Acetaminophen (Paracetamol) si Ibuprofen:

Paracetamol
* este folosit de mai mult timp, este mai cunoscut si, deci, mai "sigur"
* este permisa folosirea la nou-nascuti
* este mai bine tolerat de stomac, prin urmare probabilitatea de a fi respins este mai mica
* efectul dureaza numai 3-4 ore
* este procesat de ficat

Ibuprofen
* poate actiona mai rapid
* poate actiona mai bine in cazul febrei mari
* efectul dureaza mai mult, 6-8 ore
* a fost numai recent aprobat pentru copii de virste mici (3 luni), deci studiile privitoare la siguranta acestuia nu iau in calcul efectele pe termen lung
* este mai iritant pentru stomac, deci se recomanda a fi administrat dupa masa
* este procesat de rinichi
* are, in, plus, si efect anti-inflamator - poate ajuta in cazul umflaturilor, al inflamatiilor, al crampelor si al unor dureri, situatii in care Paracetamolul nu ajuta.

Supradozarea de Paracetamol sau Ibuprofen este putin probabila la copii, avind in vedere ca efectele nocive apar de-abia la folosirea unei doze de 15 ori mai mari decit cea recomandata. Studiile arata ca multi parinti subestimeaza doza corecta de medicamente anti-termice pentru copiii lor.

Este in regula sa dati copilului o doza dubla initiala de Paracetamol, daca acesta are dureri mari sau discomfort evident cauzat de febra.
NU este in regula sa dati doza dubla de Ibuprofen.

Daca ati administrat copilului un medicament anti-termic (sa spunem Paracetamol) si acesta nu are efect timp de 1-2 ore, este permisa administrarea celuilalt tip de medicament (Ibuprofen), fara a astepta ca primului sa ii treaca efectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

referitor la ROR: pentru mine a fost sufiecient sa citesc ca pojarul poate fi mortal chiar si in zilele noastre, ca se pot isca epidemii si in tari civilizate (parca in Anglia a fost mai de curand), si sa inteleg ca daca face boala il supun unui risc: daca face forma grava? Ce fac atunci? Clar nu pot sa-l imunizez/vaccinez cand boala este instalata atunci nu-mi ramane decat sa astept si ma rog, nu? Si sa-mi dau cu pumnii in cap ca nu l-am vaccinat Asta este, pana o sa decida el pentru sine, suntem obligati sa hotaram noi pentru ei, sper doar sa fim capabili sa luam deciziile cele mai bune.

Tot de la doctor am aflat ceva: Stiati ca acei copii vaccinati impotriva varicelei pot face o forma usoara a bolii, dar nu vor face "Zona Zoster"????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Eva, suna bine ce zici tu acolo :) Doamne ajuta!

Mamicile care ma intrebati cum am petrecut de ziua Theiei, raspunsul este " foarte frumos: ne-am luat o zi libera de la servici, atat eu cat si sotul si ne-am jucat cu Thea"

Petrecerea o avem maine, avem 7-8 copii invitati, sper sa nu ploua ca sa mai alerge si pe afara si nu numai prin casa.

Or sa vina si poze dar tineti-mi pumnii sa am lumina buna, ca altfel iese un dezastru ( eu blitz in ochii copilor nu bag)

anamona, poti sa-mi spui si mie ce li se poate intampla copiilor din cauza blitzului?

Eliza la 1 an
Ne-am inscris la concursul Klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">lav1
mamica fericita de Eliza Maria (24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nausica saru' mana, deci Nurofen cand o dor maselele. Noroc cu pragul ei aparent ridicat de suportabilitate ca nu cred ca i-am administrat mai mult de 5 ori toata viata pentru asa ceva. Oricum vesti linistitoare.

Oana nu stiu ce sa-ti raspund ca ar fi bine pentru voi, iti spun in schimb pe scurt ce am patit eu. Plecam in la 12, apoi la 1 de acasa, pana atunci sugea aproape din ora-n ora. M-am intors in jur de 10 seara de multe ori. Pe la 4-5 incepea sa accepte hrana solida, ultima masa pe la 8-9. I-am lasat in jur de 150 de ml de lpte zilnic, din care ea bea maxim 60 ml doar cu paharul-capac de biberon Avent. Nu a primit biberon decat cu apa; dupa ce i-a dat lapte din biberon se uita intai la el si daca avea orice alta culoare decat ... apa refuza sa bea. Cred ca daca aveam cana cu pai pe atunci i-as fi dat asa, dar nu stiu daca ar fi acceptat neaparat. Am trait cu impresia ca nici soacra-mea nu s-a omorat sa-i dea, mizand pe hrana solida, dar nu bag mana in foc ca era neaparat asa, doar Anda chiar stie sa refuze vehement :). Din acea luna, doua zile au fost in care ea nu a mancat absolut deloc bine si a speriat-o pe soacra-mea; in rest manca... dar putin pentru cat m-as fi asteptat eu. Overall eu am hotarat ca nu e timpul sa ma intorc definitiv la munca.

Daca si al tau va refuza laptele, e posibil in schimb sa accepte altfel de lichide gen zeama chioara de supa, compot, ceai sau suc de fructe, desigur apa plata. Eu (adica soacra) am/a insistat pe astea cand am aflat ca nu primeste lapte. E drept ca And era mai mica decat David acum, si laptele mi se parea mult mai important in rutina ei zilnica decat ar putea fi acum interpretat pentru David. Majoritatea copiilor consuma lapte dimineata si seara pana la urma.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput