Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!! (209)
Raspunsuri - Pagina 12
Nerantula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreea_and Legat de Priorix – cand am facut vaccinul de 1an doctorita (aceeasi cu a Nausicai si a Evei inainte sa plece) a vrut sa ii faca si Priorix dar am refuzat sa le fac pe amandoua odata. Ne-a cam dojenit, a zis ca ea a avut copii cu rujeola si ca e ff nasoala si ne-a cam speriat spunandu-ne sa o ferim de copii sub 3 ani pana luna viitoare cand facem vaccinul. Parea foarte speriata de boala asta si evident ca a bagat frica si in noi Totusi eu n-as vrea sa-l fac, asa imi spune mie instinctul, si nu stiu cum sa fac ca ne-a lasat noua vaccinul pt luna viitoare… pe de alta parte si daca face rujeola si trebuie sa ajung la ea? La multi ani Carla! Multa sanatate Bianca si toti boboceii bolnaviori! Si noi suntem cu febra si muci, de la masele ca racita nu e. Mamica de Mina |
Pai poate face boala cu tot cu vaccin, asa ca ai putea merge si-i spui ca a facut-o vaccinata fiind. Va urez sa nu fie cazul!

Gruia, farama de steluta
EvaF spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Nerantula
Pai poate face boala cu tot cu vaccin, asa ca ai putea merge si-i spui ca a facut-o vaccinata fiind. Va urez sa nu fie cazul! ![]() Gruia, farama de steluta |
pediatra noastra de aici zice nu e asa deloc, poate face si cu vaccin dar o forma muuult mai usoara.
Intrebarea e care e smecheria? De ce sa nu il imunizez pe fi-miu cu boala in sine ci cu boala in forma usoara si virusul bagat subcutanat din seringa? Ca ma depaseste...
PS: mai exact ma depaseste spaima fata de orice boala, un fel de isterie generala in lumea de azi, sa nu faca copilul boala cutare si cutare, sa ii dam medicamente la greu, sa il vaccinam...in conditiile in care am fost si noi copii si am facut bolile astea, unii da unii nu, si nu le vor face ever, imi amintesc ca ma manca pielea de nu mai stiam de mine, mama ma mintea ca daca ma scarpin, mai ales pe fata, in locul bubelor se vor face gauri si mi se vor vedea dintii
...nu o sa uit toata viata mea asta... Redevenind serioasa, e vreo diferenta de impact al bolii de genul rubeola/rujeola asupra fetitelor respectiv baieteilor?
ca daca da, se schimba datele problemei. Dar nu vad care ar fi...
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
Nerantula spune:
Eva, asa spun pediatrii, ca asa este, in general, fac o forma mai usoara, nu neaparat foarte usoara, asa cum arata practica, pe de o alta parte, mai ales daca organismul nici nu are o imunitate foarte buna.
Raspunsul la intrebarea ta ar fi ca boala in sine poate avea forme grave, uneori mortale (conform unor statistici, insa nu stiu ce tip de populatie a intrat in acele statistici, daca sunt relevante). Eu nu am auzit nici un caz mortal de pojar. Acum depinde ce risc vrei sa iti asumi ...
Gruia, farama de steluta
anamona spune:
si eu stau si ma intreb ce sa fac cu vaccinul, mai ales ca Thea a facut deja rubeola...
rujeola cica ar fi in curs de disparitie, foarte putine cazuri in ultimii ani...
nu stiu insa cat de periculos ar fi oreionul, daca se poate face dupa vaccin intr-o forma usoara/grava (nu conteaza gravitatea)....ma intereseaza mai ales in conditiile in care se pare ca sotul meu nu facut oreion si nu as vrea sa il ia tocmai de la Thea
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona nu stiu insa cat de periculos ar fi oreionul, daca si asta se poate face mai incolo intr-o forma usoara grava nu conteaza....ma intereseaza asta mai ales in conditiile in care se pare ca sotul meu nu facut oreion si nu as vrea sa il ia tocmai de la Thea |
Ai fost de milioane. La asta nu m-am gandit...sa il vaccinam pe fi-miu pt ca nici eu nici sotzul nu am facut oreion. Sa nu cumva sa il luam de la Noah. Imunizare prin ricoseu.
Ffff tare!!!
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
Nerantula spune:
Si oreionul poate da probleme de fertilitate la baieti, cazuri dinastea chiar am intalnit insa, daca se descopera la timp, se poate ameliora/trata problema.
Gruia, farama de steluta
Muuh spune:
Eva, babymom nu isi vaccineaza copii. Ea si-a precizat deja pozitia si ne-a spus ca fiind cadru medical nu vrea sa polemizeze pe tema asta.
Eu stiu ca rujeola ar fi cea mai de speriat dintre toate. Rubeola la femeile gravide este periculoasa si mai stiu ca oreionul poate da complicatii care sa conduca la sterilitate masculina (atentie sterilitate nu impotenta cum se zice in popor).
Nebunia asta generala legata de vaccinare cred provine din faptul ca in general calitatea vietii desi creste pe deoparte (avem mancare, acces la apa, medicamente) este de proasta calitate pe partea cealalta (mancarea numai naturala nu mai e, ne spalam cu porcarii care se absorb in piele, luam medicamente dupa ureche)
anamona spune:
Eva, nu e de ras :) noi chiar mai vrem inca un bebe ![]()
in alta ordine de idei am vazut pozele si mi-au placut tare mult. Noah e tare dragalas...m-a frapat ce i-a crescut parul de cand nu l-am mai vazut....
babytza spune:
Hello 
Nu avem rosu in gat !!
Ne-a zis dr ca mai avem si premolarii de sus pe drum si canini , asa ca probabil de-asta nu mananca bine in perioada asta. MAine dimineata ducem la analiza si pipi si kk ca sa fim siguri ca am eliminat alte motive medicale pentru lipsa poftei de mancare.
Pentru mucisori ramanem la Panadol si Pivalone spray cate un puf de 3ori pe zi.
Ne-a schimbat vitaminele , ne-a recomandat Sana-Sol. E mai bogat in vitamine si e mai bun pentru perioada asta in care el nu papa deloc legume si carne.
Miruna ai mare dreptate cu Novocalminul . Noi am avut reactie nasoala de la el. Dupa decalotare ne-a dat pentru dim si seara cate un supozitor. In a treia zi i-a dat sangele pe nas. Am intrerupt instant tratamentul.
In alte conditii , gen febra sau altceva nu as fi folosit nici eu Novocalminul. As fi mers doar pe nurofen si panadol. Acum imi pare tare rau ca i-am pus....
Codruta 
Cuscra tocmai eu l-am tinut in brate cand s-a uitat in gatul lui...am uitat total sa intreb cum as putea sa imi dau seama....
Ne-a si cantarit : avem 9400 g
A luat 100 g luna asta, dar sunt multumita ca nu a slabit , nu ma asteptam sa fie peste cat avea luna trecuta ![]()
Babytza si puii
Valentina
David

de