Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!! (209)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Sanatate multa bolnavioarelor Ania si Bianca

Insanatosire grabnica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Eu ramasesem la impresia ca rujjeola e cea mai putin periculoasa boala.

Oricum, nici noi nu vom face vaccin.

Oreion am avut eu la 7 ani, in noiembrie, stiu ca eram soimii patriei, aveam prima adunare pe 21 si eu nu am putut sa merg ca aveam ditamai falca si mi-a fost un necaz sa mor :) In afara de falca nu-mi amintesc sa fi suferit de ceva.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh
mai stiu ca oreionul poate da complicatii care sa conduca la sterilitate masculina (atentie sterilitate nu impotenta cum se zice in popor).

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Si oreionul poate da probleme de fertilitate la baieti, cazuri dinastea chiar am intalnit insa, daca se descopera la timp, se poate ameliora/trata problema.

Multumesc, Miruna, Nerantula, la asta ma refeream cu intrebarea daca efectele difera in functie de sexul copilasului, ca asta am auzit si eu fara sa citesc pe undeva ceva stiintific. Asta aud de ici de colo.
Mie mi-e teama de urmatorul aspect (Oana, o sa citesc acolo, chiar vreau sa mai citesc pe undeva ce e cu vaccinul acesta): ca vaccinul are efect asupra tulpinilor respective un numar limitat de ani si apoi poate face oreion in adolescenta sau maturitate, unde cica e destul de urat + ca da complicatii oreionul la varsta asta.
De aceea, Babymom, inteleg optiunea ta de a nu iti vaccina copiii, dar ai putea totusi sa imi spui cata vreme este aficient vaccinul, nu stiu, ce riscuri sunt sa faca bolile acestea mai tarziu? Eu as prefera, daca tot le face, sa le faca in copilarie, altele ar fi consecintele.
Nu?

Acum lovitura de teatru, inteleg atat de la familia de aici cat si de la pediatru ca nu se prea sta la taclale, se face si asta e! O sa ma informez si eu cam care ar fi consecintele vaccinului, in afara de febra etc, si sper doar daca il facem ca Noah sa nu faca vreo reactie. Ma pot baza doar pe faptul ca nu a facut reactie la niciun vaccin.
Oricum, sunt in aer cu vaccinul acesta. Cand am facut Prevenar acum o luna eram asa senina si impacata, am avut sentimentul ca fac ceva bun, mai ales ca e sezonul gripei, swine flu, pneumonii, etc...nu ca ar apara contra gripei A dar macar il apara de diversi pneumococi. Dar cu Priorixul asta nu stiu de ce, nu pot explica, dar sunt nelinistita si il tot aman. Am amanat o data deja, ca pediatra vroia sa il facem la 13 luni odata cu Prevenarul, am zis nu, nu, la 14 luni, asa mai am tip de gandire. Dar nu cred ca scap. Va trebui sa il facem undeva in noiembrie...grrrr!!!!!

Si mai este ceva. Ma sufoca informatiile cu care sunt bombardata zilnic la TV cu Tamiflu asta, cel contra gripei A. Ca e mai periculos decat boala in sine, ca nu stim efectele peste cativa ani, ca e facut in graba si e de fapt o strategie mkt sau politica, si mi-e asa lehamite de lumea asta in care traim care imi vara in fiecare zi numai spaima si neliniste in casa: prin TV, radio, internet, prin toata media. Urasc cuvantul asta pandemie si tot ce tine de lumea asta speriata in care traim. Pentru ca si eu devin o victima pe fiecare zi ce trece, imi trec informatii pe la ureche si as vrea sa fiu tare si sa nu imi mai pun intrebari...dar cum te uiti la News cum iar iti vara dileme in cap...
Nah, am defulat.

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Nocom, treaba cu Braila (aici stam) e asa: te duci la medic, se uita in gat. Daca are/n-are rosu in gat insa tuseste putin si are muci (nu m-a intrebat nimeni niciodata cum sunt mucii) i se da sirop de tuse Humex si Nurofen. Asta daca nu gasesti vreunul mai zelos sa-ti dea ceva antibiotic injectabil intramuscular (nu ca ar avea ceva infectie insa ca sa nu riscam).Cand colo bietul copil are in nas un pneumococ insa ei n-au cum sa afle vreodata pt ca nici nu-l cauta si nici nu intreaba mamica daca sunt mucii grosi sau nu.Cam asta avem noi si toata gradinita lui Alice. Cat despre laboratoare...atat pot sa spun ca unei prietene exasperate i-a iesit infectie urinara in ...ceai de tei. Cerea gradiniota analiza si nu putea sa obtina rezultat negativ, desi copilul nu avea nimic. Asa ca le-a dat ceai si rezultatul a fost acelasi: infectie urinara. Eu nu calc pe la dr pe aici de cand avea Alice 10 luni si a facut rotavirus si ei au zis ca are bronsita.Atunci m-am lamurit.Sunt convinsa ca nu toti sunt bombe insa eu experiente pe copil nu fac.
Nepotelul meu de 8 luni a fost diagnosticat cu rosu in gat acum 2 sapt; i s-a dat antibiotic. Dupa 2 zile s-a umplut de bube. Medicul de familie a spus ca probabil e alergic la ampicilina insa n-avem ce-i face, trebuie sa-i dam inca 2 zile.Au mers la alta care a spus ca are rubeola. Dupa cateva zile bubele si-au schimbat aspectul. Si atunci comisia a decis: e alergie la ficat. Degeaba le explicase cumnata ca el mancase ficat doar in ziua aceea si bube avea de dinainte; ele spuneau "pai vezi ca a mancat ficat?"
Bonei mele i-a murit fetita de 1 an si 5 luni de o "boala rara"; ulterior autopsia a stabilit ca avea giardia.
Asa ca pt acestea si alte mii de motive eu nu-mi duc copiii aici la dr si ma rog sa nu fac vreun accident din care sa ajung la ei inconstienta.Puteti sa dati cu rosii, stiu ca suna groaznic. Asta e.
Imi cer scuze Babymom; stiu ca doare ca sunt din bransa ta. Si repet : stiu ca nu sunt toti la fel , insa eu nu-i cunosc pe cei buni si nu vreau sa-mi asum riscul.
Pt mine conteaza enorm sa am incredere in dr. Cred ca e important sa faci intocmai cum iti spune el si sa nu-i incalci recomandarile, iar pt asta trebuie sa ai incredere.
Din ferma pana la Bucuresti fac 2 ore si jumatate. Nu-i mare lucru si fac drumul asta des si pt afaceri. Prefer asa.
Cam asta ar fi. Scuzati carnatul de mai sus.

Fug la nani ca sunt rupta. Noapte buna si promit ca recuperez maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Hello, hello la ceas de noapte!

La multi, multi ani Carla! Sa te bucuri de smecherasul tau Sasha!
Multa sanatate Biancai si Aniei! Acum am citit si eu ca sint bolnavioare.
Nausica, cum se poarta Pucca acum cu Cipanu bolnavior? Banuiesc ca e super atasata de ea. Am vazut acel filmulet cu ele doua, sint super simpatice cum se joaca, bine, mai multa Ania, ca Pucca le cam trage de pe urma ei.

Am vazut pozele cu Edi, ce mareeeee s-a facut! Bravo Giulianna, ai un adevarat barbatel!

Vorbiti de Priorix, eu i l-am facut Elsei din 2 motive: 1. eu am avut rujeola cind eram mica si am tras ffff tare, era sa mor.
2. la cresa se cere acest vaccin, dar nu asta m-a determinat sa i-l fac. Ci m-am gindit ca daca Elsa face rubeola si doamne fereste i-o da vreunei mamici gravide. Mai toate mamicile cu puradei la cresa sint super tinere si mai mult ca sigur vor mai face copilasi, chiar am vazut unele gravide, plus de asta noi mai vrem copii si chiar nu vreau sa ma pricopsesc cu vreo rubeola de la fiica-mea. Sper ca si celelalte mamici care au copiii la cresa sa gindeasca la fel ca mine. Dar se pare ca nu e chiar asa...din cite am inteles de la directoare.

Ca tot vorbeam de cresa...
Cind am luat-o pe Elsa de la cresa azi, una din educatoare mi-a zis ca Elsa alearga peste tot, se urca peste tot, face numai nebunii. Gata, perioada de acomodare a trecut, nici macar nu mai plinge cind o las acolo.
In schimb a fost tare suparata cind am adus-o acasa, pentru ca am pus niste sisteme de inchidere la usile de la mobila de bucatarie si nu le mai poate deschide. Nu-i convine, asa ca a cautat la greu ceva sa strice, cred ca nu va trece mult pina va gasi altceva.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

ufff lala77 dificila situatie in Braila

eu am o prietena care vrea sa nasca in Braila, mama ei e doctorita (iesita la pensie) si zice ca ar fi mai in siguranta acolo.....

ai idee cum sunt maternitatile? se incurajeaza alaptatul? barem sa stiu cum sa o avertizez la ce sa se astepte......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Lala nasoala rau situatia acolo cu doctorii

piolica

Lumi ce mai fac voinicii ??? Nu ne mai povestesti nimik ?

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Help!

De dimineata mi-a aparut pe obraz langa ureche un ganglion. Sau nu stiu cum sa-i spun. La inceput era putin umflat, simteam la mana si foarte putin dureros numai cand apasam. Acum s-a umflat si ma doare, mi s-a deformat si fata, se vede clar ca partea dreapta e mai umflata
Ce poate sa fie?
N-am nicio masea cariata pe partea aia, nu stiu incotro s-o apuc.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ale mele zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Giuli cel mai bine mergi la ORL maine dimineata, doar n-ai oreion ca tot vorbeam de ala... Banuiesc ca daca e asa mare infectie o sa se lase cu un antibiotic.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala77
Cat despre laboratoare...atat pot sa spun ca unei prietene exasperate i-a iesit infectie urinara in ...ceai de tei. Cerea gradiniota analiza si nu putea sa obtina rezultat negativ, desi copilul nu avea nimic. Asa ca le-a dat ceai si rezultatul a fost acelasi: infectie urinara.

run, Forest, run!

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput