Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 5
veronicach spune:
Jocurbansi eu locuiesc in cluj si mergem la acelasi doctor
eu am fost de 3 ori pana acum
11+
Jocurban spune:
Tigruta, incerc eu sa-ti raspund.
Cand am ramas insarcinata, frecventam o sala de sport si mergeam si la bazin. Dupa aflarea vestii, am rugat instructoarele de la sala sa-mi faca un program pentru gravide, ca sa nu ma suprasolicit.
Fetele mi-au recomandat cam asa:
1. plimbare pe banda, in plan inclinat, dar nu alergare (care poate dauna sanilor), alternand vitezele. Eu urasc banda si prefer sa ma plimb pe strada, de la job acasa, zi de zi.
2. exercitii cardio: bicicleta, stepper etc.
2. exercitii pentru bazin: din intins pe spate indoim genunchii si sprijinim talpile pe pamant, apoi ridicam fundul si mentinem in tensiune cateva secunde. Se repeta in 2-3 serii scurte, de 5 repetari.
3. exercitii pentru coapse (picioare): balansari laterale din intins pe o parte, balansari inapoi si lateral ale piciorului din pozitia "stat in 4 labe", tot asa in serii scurte, ca sa nu suprasolicitam corpul.
4. orice fel de exercitii de stretching... intinderi lente, cat putem, cu rol miraculos in detensionarea muschilor si incalzirea lor (se recomanda la inceputul sesiunii de exercitii).
5. exercitii pentru piept si brate: cu gantere de greutati mici (daca faci acasa, poti inlocui gandterele cu 2 sticle de suc de 0,5l umplute cu nisip sau apa).
Secretul este sa nu te suprasoliciti cu nimic! Cel mai important este sa nu fortezi abdomenul (de aceea sunt total nerecomandate abdomenele sau tractiunile), incordarea muschilor abdominali poate avea efecte cu totul nedorite pentru sarcina.
Sportul cel mai indicat in sarcina este inotul, insa mie mi-e teama pe de-o parte sa nu racesc de la apa destul de rece, iar pe de alta parte sa nu dauneze sarcinii substantele din apa... Desi la bazinul unde mergeam erau mai multe femei gravide si niciuna nu s-a plans de probleme....
N-am scris eu nicio filozofie aici, dar daca doresti mai pot detalia.
Carla 12+ , dublu laureata!
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
discordia spune:
Poate stie vreuna din voi care este articolul din oug 96/2003 in care scrie ca ai dreptul la 16 ore platite lunar pt efectuarea analizelor de sarcina? Eu merg peste o sapt si ma gandesc sa le bag intai ordonanta asta pe gat, iar daca nu merge voi cere tot concediu de odihna, mai am doar 2 zile pe anul acesta... Iar de luni avem director nou...
mamica de fetita si 11s+
Jocurban spune:
Veronica, nu te uitasem! Ma exprimasem gresit, voiam de fapt sa-mi exprim bucuria ca si Bucu30 are gemeni...
Si nu suntem singurele din Cluj. O avem si pe Gabriela, care scrie mai rar...
Apropos de Dr. Bartok, tie cum ti se pare ca medic? Eu am schimbat primul medic cu ea inainte de controlul de 12 saptamani, dar am fost foarte dezamagita de organizarea de la cabinet... am asteptat aproape 3 ore si am inteles ca mereu e asa! Am fost ulterior si la policlinica, la ea, pentru analize... si la fel am asteptat, desi pe la usile celorlalte cabinete era pustiu deja... Sincer, mi-a displacut chestia asta, insa daca e buna ca medic, incerc sa trec peste acest inconvenient...
Blog de babies
micomic spune:
buna fetelor,
intru si eu aici pe la voi caci se pare ca ma sunt in randul celor pt iunie, dar tocmai spre sfarsitul lunii
am cateva nelamuriri, va rog sa ma ajutati:
prima zi a ultimei menstre a fost 22 sept, adica acum e ziua 39 si sunt 25 de zile de la ovulatie am facut inseminare deci stiu sigur data
am facut doua BhcG unul luni pe 26 oct cu valoarea de 414 mui/ml si unul joi pe 29 oct cu valoarea de 567 mui/ml
ambele atesta ca as fi insarcinata, dar mi se pare ca a crest prea putin, stiam ca ar trebui sa se dubleze in 48 de ore, voi ce credeti?
si a doua intrebare ar fi ca am fost la control ecografic joi pe 29 oct si mi-a spus ca nu se vede clar daca ar fi sarcina, caci ar fi ceva dar nu se poate pronunta caci am doar 3 saptamani, dar doctorita a calculat de la data ovulatiei si eu am vazut pe site ca se calculeaza de la data venirii ultimei menstre, deci in ce sapt sunt de fapt? 3 sau 5?
va pup si sper sa confirm intr-o sapt 2 si sa ma alatur mai activ la voi
veronicach spune:
legat de asteptat ai dreptate...eu am fost de 2 ori la policlinica si am asteptat... dar la clinica privata am intarziat eu, cu 10 minute(gandindu-ma ca se decaleaza programarile)
oricum e normal sa dureze mult la policlinica, imi aduc aminte ca eu am stat prima data vrea 20 de minute sau mai mult...daca vrem amanunte, si toate vrem , atunci dureaza
mie, sincer, imi place de ea...este sincera poate cateodata taioasa(dar nu in sens rau) cum m-am simtit aiurea am pus mana pe telefon si m-a chemat la policlinica
te-am fug acasa
11+
tigruta spune:
Jocurban iti multumesc foarte mult, am primit mai mult decat ma asteptam
la sala nu prea am cum sa merg..asa ca voi face acasa putina miscare..acestea pot fi facute pe toata perioada sarcinii?
Jocurban spune:
Tigruta, ma bucur ca ti-am fost de folos.
In principiu, majoritatea exercitiilor pot fi facute pana la nastere, atata vreme cat organismul nostru le poate efectua fara sa-l fortam. Ma gandesc ca exercitiile de bazin (fund) si fese vor fi tot mai dificile pe masura ce creste burta... insa cele pentru brate, piept, picioare n-au mare legatura cu mobilitatea.
Eu iti recomand in primul rand plimbarile cat mai dese, nu dauneaza cu nimic si ne putem opri oricand sa ne odihnim. La fel cele de stretching mi se par foarte utile, ajutandu-ne enorm sa ne pastram mobilitatea, sa ne intindem corpul, sa ne demortim... iar in perioada noastra de acum ajuta mult in ideea in care oricum incepem sa "crestem", iar muschii si ligamentele se intind intr-un mod uneori dureros (eu am de cateva zile senzatia ca am incercat sa fac spagatul si mi-am rupt incheieturile picioarelor ).
Ma mai gandesc la niste exercitii mai specifice, care sa poata fi facute acasa, si daca imi vin idei ti le scriu cu drag.
Blog de babies
anda15 spune:
Draga Micomic,
In primul rand felicitari pentru sarcina, te stiu de la inseminare ca si eu am petrecut ceva timp pe acolo.
In al doilea rand, avem aceeasi varsta a sarcinii, eu tot pe 22 septembrie am avut ultima menstruatie si am fost luni la doctor care mi-a facut eco(la mine s-a vazut o buburuza mica, neagra in uter) si mi-a spus ca am fix 4 saptamani(asta a fost luni 26.10.2009). Referitor la Beta, eu zic sa nu-ti faci griji daca nu s-a dublat, important e sa creasca si sa nu stagneze; eu am avut beta luni 1363,iar miercuri 2233, si m-am speriat ca nu s-a dublat dar a zis doctorita ca e ok, ca regula e de dublare la 2-3 zile, si nu fix la 2 zile, depinde de la organism la organism.
Sper sa te fi ajutat raspunsurile din experienta mea personala.
Multa sanatate si sarcina usoara
4+
AlinaBu spune:
buna fetelor din nou !
Raportez nu mai am diaree!!!!!!!! se pare ca a tinut doar dimineata !! Nu am greata cea ce ma face sa mananc !!:X
Felicitari Micomic !
Ioana ms mult pentru compliment si fetita e dragalasa foc :X
Andra 7+
Rodul Iubirii:X