Strumfi de iul-aug 2007 (161)
Raspunsuri - Pagina 5
nma spune:
Cafera
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=12" target="_blank">nma1 si nma2
oaana spune:
hellou frumoaselor...
Tare greu v-am prins din urma.
Mihaela,la multi ani fericiti iubita,sa ne distrezi in continuare cu postarile tale..
Eu sunt obosita tare tare,nu prea mai am timp de nimic,deci acu ma duc la soacra sa pap,deci soacra ma iubeste tare.
Si am probleme cu puiii mei.Sunt plini de bube de cateva luni,am fost la dermato,am facut analize sa vedem daca au vreo infectie...nu au nimic,am eliminat toate mancarurile,tot tot,prin roatie...pana la urma mi-a dat cineva ideea sa verific detergenrul,ieri am clatit chiloti ,sosete si cateva haine si vad ca azi nu mai au bube,aproape zilnic le ieseau...sper sa fie de la detergent,ca mi-e mila de ei tare de tot.
Am vazut poze frumoase,am citit despre fiecare dar nu am timp sa raspund fiecaruia.Va pup dulce
musso17 spune:
buna fetele
luna,ti-am vazut si eu copii,superbi..sunteti o familie frumoasa care emana liniste.
oaana,probabil ca este dermatita de contact care se face de la detergent,unii detergenti au multa soda.
fetele care se pricep la homeopate(vivela,anca)spuneti-mi si mie care e diferenta intre beladona si aconitum,am inteles ca ambele sunt contra febrei,dar care e treaba cu ele,cum functioneaza?
Vivela spune:
georgi, belladona e pt febra mare, care debuteaza brusc, cu transpiratie, de regula cu extremitatile reci.(deci capul si trunchiul sunt fierbinti si mainile si picioarele reci - noi suntem abonati la acest tip de febra).
aconitum, e pt febra care nu e insotita de transpiratie, creste lent, nu foarte-foarte mult, tot corpul e fierbinte.
cam asta stiu eu, sper sa nu gresesc.
cafera . o sa fie bine cu serviciul, e o chestie doar de acomodare.
si of, dar ce prieteni ai tu, ca vad ca iti fac probleme des. nu poti sa-i mai triezi un pic?
oana, imi pare rau ca au cei mici probleme. bine ca macar esti pe cale sa iti dai seama ce provoaca bubitele.
voi ce ati mai facut cu polipii?
(eu m-am hotarat sa-l operez pe david, am fost la dr. ursuleanu, la clinica, m-am cam ofticat ca a trebuit sa astept 2 ore pe hol, desi aveam programare (intrase intr-o operatie, era ceva mai complicat din cate am inteles). a zis ca la noi nu e asa grav cu polipii, dar exita, iar din cauza recentei raceli avea timpanele inflamate. david nu s-a plans pana acum de dureri de urechi, iar eu l-am verificat periodic prin apasare, dar daca dr. a zis ca sunt inflamate, cred ca asa e. deci n-are rost sa mai astept, peste vreo 2 saptamani ne operam, sa scapam odata!).
mychy, cum te-ai distrat de ziua ta? ce cadou ti-a luat soacra?
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 8+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
musso17 spune:
vivela,multumesc
mai eu nu stiu ce sa mai fac,abia ce-am mai terminat un rand de muci,avea o zi de cand numai produce si acum iara stranuta,maine ma duc la exudat nazal,ceva nu e in regula,intr-o luna de trei ori..parca suntemla gradinita
am citit depsre vaccinul asta contra gripei porcine,nu l=as face,ma bag doar la pneumococ caci il am in casa..intr-o seara la mircea badea am auzit ca nici macar nu ar fi vaccinul bun ptr ca la noi gripa a ajuns cu ceva in plus...in general se comporta ca orice gripa dar daca intalneste un teren instabil poate da complicatii,in general pneumonii.oricum,am luat decizia ca decat sa-l duc in locuri aglomerate prefer sa ma duc eu o data pe saptamana la cumparaturi si sa-l scot in parc chiar daca e vant.
CarlaV spune:
Georgi, si eu stiu tot ca Vivela. Vaccinul contra gripei porcine este foarte putin testat, fiind foarte nou, plus ca in tulpina virala apar mutatii rapide. Am o prietena doctor in SUA care mi-a spus ca este foarte periculos, era ingrijorata, nestiind daca aici este sau nu obligatoriu.
Cafera,
Oana, bine ca functioneaza, daca e de la detergent scapati repede.
Fac si eu o strigare: Ghineeeeeeeeeeeeetz, Mi_aaaaaaaaaaaa...
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
oanamada spune:
Hello fetele!
Aud ca la voi s-a declansat un val de gripa porcina. Noi aici suntem in plina actiune cu chestia asta..adica aici sunt extrem de multe cazuri si peste 1000 de cazuri la copii. Nu am vazut pana acum decat un singur copil cu masca din aceea la gura...in rest nimeni. In Belgia se pare ca aceasta gripa este tratata ca orice alta gripa si nu se face extrem de mare tamtam pe tema asta. Nu se face vaccinul. Aici nu este recomandat de catre medici acest vaccin. Oricum nu il voi face nici cand vin acasa pentru simplul fapt ca de fiecare data cand eu, sotul sau apropiatii nostri am facut vaccinuri antigripale...am facut niste forme foarte nasoale de gipa.Masuri de protectie suplimentare nu am cum sa iau deoarece eu sunt singura cu fi-mea asa ca ne ducem impreuna la cumparaturi, in aglomeratie...asta este. Ne-o feri Dumnezeu! Chiar daca as lua masuri degeaba le-as lua. Tati circula cu metroul (ca masina e la mine!), iar la birou lucreaza intr-o cladire cu 400 de oameni...asa ca este expus la maxim!
La noi au inceput reducerile de sezon asa ca am facut sesiuni de shopping 2 zile si am cheltuit "bugetul" alocat pe asa ceva de vreo 3 ori. Mi-am luat niste super pantofi, i-am luat Catincai geaca Disney argintie, balerini si ciorapi asortati pentru Craciun, mi-am mai luat mie niste bluze si niste pulovere...toate la super preturi! Reducerile dureaza pana pe 11 noiembrie...asa ca-mi mai fac eu drum ca mai am o rezerva ascunsa departe de ochii vigilenti (care deja ma cearta ca nu ma mai opresc) ! Oricum, pana si sotul meu care este contra shoppingului intensiv recunoaste ca aici in perioada de reduceri te poti abtine cu greu si chiar si el a comis-o!
Mai vroiam sa va zic ceva....a...despre polipi! Eu am fost operata de polipi cand aveam vreo 4 ani. Problema s-a rezolvat fix 2 ani dupa care s-au refacut! Nu m-as risca sa o operez pe Catinca decat in conditiile in care ar fi in situatia in care am fost eu la momentul respectiv (adica nu mai puteam sa respir...dormeam sprijinita de pieptul bunicii mele!). Tot legat de asta...cele care vreit sa faceti operatii discutati cu medicii despre cat de bine este sterilizat instrumentarul...stiu ca se vor uita piezis...dar eu am luat scarlatina cand m-am operat de polipi!
Va pup
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Vivela spune:
oanamada, David are muci multi, vascosi si galbeni-verzi din februarie, anul asta. continuu, cu o pauza de vreo saptamana, cand m-am laudat sus si tare pe aici crezand ca suntem pe calea cea buna. exsudatele ies perfecte, deci nu e ceva viral, bacterian sau mai stiu si eu cum. sforaie de-l aud din capatul celalalt al casei (n-avem noi palat, dar oricum e distanta mare), se trezeste cel putin o data pe noapte din cauza asta. respira pe gura mai mult si din cauza ca are mereu nasul infundat, nici pofta de mancare n-are.
ce zici, sa ma risc sa-l operez?
fara suparare, in conditiile in care am stat mai mult de jumatate de an sa iau aceasta decizie (si desi poate e o banalitate medicala, e totusi o interventie chirurgicala, nu e o vitamina C), e cam demoralizator mesajul tau :(. au fost multe nopti in care n-am dormit gandindu-ma daca e bine sau nu sa-l supun la asa ceva, mai ales ca eu sunt anti-medicamente (poate sunt iresponsabila, am tinut copilul cu febra 40C cate 5-6 zile la rand de f multe ori si am refuzat sa-i administrez antibiotic, desi doctorul i-a recomandat, evident fara analize in prealabil ).
iar despre sterilizat instrumentele...hmmm... stiu ca nu e totul pe roze p-aici, dar nici nu pot sa-mi imaginez vreun doctor care sa zica altceva decat ca sunt perfect sterile.
eu ma indoiesc ca vreo mama isi opereaza copilul de polipi doar de amorul artei. sunt convinsa ca decizia o ia dupa ce a ajuns la capatul rabdarii, ca o ultima solutie. te cred si eu ca tu nu ai opera-o pe Catinca (sa-i dea Dumnezeu sanatate si ei si tuturor copilasilor), nici eu nu l-as opera pe David daca ar fi macar un pic mai bine decat este.
imi cer scuze daca am inteles eu gresit mesajul tau, poate tu ai fost bine intentionata . dar eu, care ma framant zi si noapte si ma trezesc inca sa vad daca copilul meu mai respira sau nu, mi-e mai dificil sa citesc astfel de mesaje.
noapte buna si vise placute .
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 8+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
musso17 spune:
vivela,capu'sus,fa ce ai decis,acu multa lume poate da sfaturi pro si contra..tu trebuie sa faci ce simti...e groaznic sa stai cu teama asta in suflet ca daca mai respira sau nu...cu mihnea n-am patimit dar cu sotu'ohooo.curaj!!sigur oana nu a avut toate datele.
claucia spune:
Vivela ma bag si eu in seama cu sora medic ORL. Eu stiu ca multa lume este si impotriva operatiei de amigdale, eu am facut-o (operatia, ca amigdalite am facut vreo 1000 in toata viata, poate si mai multe) la 26 ani si de atunci sunt un alt om, imi pare rau ca nu amfacut-o cand trebuia.
Ceea ce spune Oanamada, din cate stiu eu, dar ma pot interesa, sunt altfel de polipi. De fapt, noi operam copiii de vegetatii adenoide si nu de polipi. Polipii adevarati (caci exista si asa ceva, se refac, intr-adevar si sunt f rar sa dea probleme, cum probabil ca a avut Oanamada). Asa ca eu l-as opera daca e de operat pe micul printisor de vegetatii adenoide - in popor la noi - polipi fara sa te gandesti ca e greu. Se pleaca acasa in aceeasi zi si nu e greu. Eu as face-o.
Iar cu instrumentarul...eu zic ca intr-adevar, nu e totul pe roze, dar in ultimii ani, nu cred ca mai exista loc in care sa nu-ti arate acul steril desfacut atunci sau toate cele de unica folosinta. In fine, poate nu stau peste tot asa, dar de cand eram noi mici parca a mai evoluat si aparatura.
Pupici multi multi si sanatate puilor.
Oana, ce frumos ca faci shopping, cu 2 copilasi e tare frumos dar e si greu, nu prea ai cand si cum sa faci shopping asa ca te invidiez. Pe de alta parte e tare dulce si Elisuca si in 2 zile facem 2 luni asa ca am de ce ma bucura...si pe 15 nov facem si botezul asa ca o sa petrecem. Pup.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009