Strumfi de iul-aug 2007 (161)
Raspunsuri - Pagina 6
violetan spune:
Hai sa traiesc!
Vivela, nu te supara pe oanamada, a zis ca n-ar opera-o pe catinca decat daca ar ajunge rau,asa cum a fost ea. Si la tine puiul e clar de operat. Si io si sora-mea geamana am fost operate de polipi cand aveam vreo 6 ani si n-am mai avut nici o problema de atunci. Si n-am facut nici scarlatina. Am bocit doar ca ne externa, fiindca ne imprieteniseram cu multe fete si nu mai vroiam sa plecam (asta dupa ce am urlat cumplit cand ne-a internat).
Nu-ti face griji, va fi bine david; nu e placut sa iei decizia, dar e o operatie ffffff usoara.Stii si tu asta,iar puii nostri sunt f puternici si au o forta de refacere uimitoare
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Vivela spune:
georgiana, claucia, vio , multumesc de incurajari. stiu ca o sa fie totul bine, de aceea nu mai simt ca risc nimic. chiar si 2 ani de-ar fi sa fie bine, tot cred ca as face-o, macar in astia 2 ani sa nu mai fie non-stop racit. tot ar fi un castig.
si nu sunt suparata pe oanamada, n-am de ce, doar mesajul mi s-a parut un pic in afara contextului.
a, si o sa-l operez la o clinica privata, sper ca macar aia sa n-aiba scarlatina pe instrumentar .
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 8+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
mychydutza spune:
hellou hop si eu!
in primul rand vreau sa va multumesc din suflet pentru urarile de bine!!! n-am petrecut mare lucru insa cel mai frumos lucru a fost k dupa ce i-am zis lui andrei de dimineata ca "azi e ziua lui mamy, zi-i la multi ani!" , toata ziua mi-a zis : la multi ani mamy! si asta fara sa-i mai zica cineva.......ce cadou sa mai vreau????????
vivela, daca as avea cu andrei problemele pe are le ai tu cu david, l-as opea cu siguranta! sa-ti spun si de ce.....toata copilaria mea am fost un copil cu galcile inflamate, am facut penicilina injectabil la greu, insa cel mai grav , pt ca am avut mai tot timpul infectie prezenta in organism am ajuns sa am ASLO 1200 cand valoarea normala la un adult este 330. si asta cand aveam 10 ani. am ajuns la operatie si mi le-au scos pline de puroi cu toate ca nu se recomanda asta, insa la mine erau tot timpul cu infectie. as fi putut ramane toata viata cu sechele, cu un reumatism foarte puternic daca nu m-ar fi ajutat DD sa dau peste un pediatru care m-a pus pe picioare! mi-au scos odata si amigdalele si polipii, si procedura nu era nici pe departe asa avansata si usoara ca acum. de atunci n-am ami avut nicio problema slava domnului, insa daca mi le-ar f scos la timp nu mas fi supus unor riscuri inutile. si din cate stiu si jadi l-a opetat pe Dodo si starea de sanatate s-a imbunatatit considerabil, inclusiv pofta de mancare..........te pup!
*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
mychydutza spune:
mai vroiam sa-i urez sanatate lui mihnea de musso!!!! cam multi muci intr-o singura luna.....
cafera, fii barbata! cred ca ti-e greu sa te "desparti" de fete dar o sa treaca....o sa va obisnuiti...
eu am reusit sa-l spal pe andrei pe cap fara niciun urlet: i-am dat sa tina prosopul pe ochi de la inceput.....a, si i-a luat taica'su o trotineta d'aia cu baterie.....au montat=o impreuna...cam asta despre noi. maine stau acasa ca are soacra nush' ce rendezvous cu fostele colege de servici . va pupez...
*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
oanamada spune:
Viveladin tonul taios al mesajului tau catre mine (si nu este prima oara!) inteleg ca mai bine taceam si filosof ramaneam!
Am sa ma explic pentru ca totul sa fie clar, desi cred ca fetele au cam spus acelasi lucru cu alte cuvinte decat mine.
1. Eu nu am spus sa nu operezi baiatul daca este cazul. Cum spuneau si ele operatia este una extrem de usoara, dureaza foarte putin si il iei acasa aproape imediat. Din ceea ce-mi amintesc eu (amintirile unui copil!) stiu ca ai o usoara hemoragie nazala, niste usturimi si cam atat.
2.Mesajul meu NU a fost iesit din context a fost doar o atentionare ca sa nu va grabiti sa operati copiii decat in cazul in care lucrurile sunt intr-adevar grave. Am spus asta si pentru ca nu mai departe de acum cateva luni, prietena mea cea mai buna si-a plimbat copilul pe la tot felul de medici- era permanent bolnav, facea permanent otite seroase, febra 40 si avea tot timpul muci in nas. Toti ii recomandau antibiotice si operatie de polipi. Asta pana a dat de un ORL-ist foarte bun care nu era "pus pe facut operatii" si care i-a recomandat sa faca niste analize suplimentare. In urma acestora a reiesit ca fetita prietenei mele avea nu stiu ce stafilococ care ii slabise tot sistemul ORL si de aceea era tot timpul bolnava. Polipii intr-adevar erau mariti, dar nu atat cat sa necesite o operatie de urgenta. In urma unui tratament fetita este bine, merge la gradinita de la inceputul "sezonului" si nu a mai racit nici macar o singura data.
3. Framantarile de mama sunt framantari de mama si absolut orice operatie, oricat de usoara ar fi este tot o operatie si este greu sa iei o astfel de decizie. Totusi, atunci cand iti faci publice aceste framantari asteapta-te sa vina si oameni care sa aduca si argumente, sublinieri sau povesti care pot contravine convingerilor tale sau deciziilor tale. Nu este un motiv sa "sari la gatul meu" pentru ca mi-am permis sa atentionez (la modul general, nu pe tine in particular!) asupra unor aspecte. Eu nu cunosc evolutia medicala si gravitatea starii de sanatate a puiului tau, dar in mod cert daca este necesara operatia va trebui s-o faci. Ma repet, pentru ultima oara, am facut aceasta atentionare pentru ca in ziua de azi foarte multi medici se grabesc sa te trimita la operatie si multi o fac doar ca sa mai castige ei un ban din chestia asta, mai ales ca este o operatie usoara pe care ei o numesc "de rutina". Toti stiu ca vegetatiile se refac in timp (dar nu la fel de mari- in cazul meu s-au refacut, dar nu am mai avut problemele din copilarie!). Atat!
4.Cat despre chestia cu instrumentarul am spus-o pentru ca eu sunt patita si da, eu ca mama, chiar daca as fi luata de nebuna sau ar face aia 13-14 pe langa mine as solicita sa vad ca intr-adevar instrumentarul este sterilizat/de unica folosinta. Am patit si in maternitate (cu asistentele) niste chestii de genul asta si chiar erau sa ramana fara job (ca sa nu vorbesc ca erau sa ramana fara fata) pentru ca au folosit pe copilul meu lucruri nesterilizate.Urmarea a fost ca din cauza unei nespalate si nesimtite de asistente eu am scos copilul din spital cu o mareata conjunctivita (tratata pe fisa medicala a copilului ca fiind "usoara lacrimare post-natala"!- in conditiile in care copilului meu nu i-au lacrimat ochii in prima zi si nici nu avea vreun semn de asa ceva!)
Ca este vorba de o boala contagioasa, de o banala infectie sau de un nenorocit de stafilococ....de ce sa nu fiu precauta?!
In final, imi cer mii de scuze (o fac in cel mai sincer mod!) ca mesajul meu ti-a produs noi indoieli sau iritare sau noi frustrari privind operatia...este o decizie grea, cum am mai spus, dar daca te-ai asigurat ca asta este ultima sau singura solutie...atunci chiar trebuie s-o faci. Eu nu sunt medic, dar am multi medici pediatri in jurul meu (in familie!) si am discutat mult acest subiect atunci cand prietena mea a avut problemele cu fetita. Fiind destul de proaspat subiectul in mintea mea, mi-am permis sa fac acele specificatii. Pe viitor insa cred ca o sa ma abtin si ma voi rezuma la povestit "povesti" pentru ca in mod clar atentionarile nu sunt bine acceptate.
Nu te mai burzului si tu la mine tot timpul ca eu chiar nu am vrut sa fac rau nimanui!
O seara buna
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
oanamada spune:
Mychy si zi asa...te-a urat baiatul toata ziua ai?! Cred ca nu-ti mai incapi in piele....inca o data La Multi Ani si de la mine si sa-ti dea Dumnezeu numai impliniri!
Oaanabine ca ai identificat "inamicul".
Claucia, e frumos la shopping, dar e si destul de stresant pentru ca trebuie sa stau tot timpul cu ochii dupa ea, o mai apuca cate o obsesie ca ea nu vrea in magazinul ala sau vrea obligatoriu in ala. Acum 2 zile "s-a certat" cu taica-su - veneau sa ma ia pe mine de la magazine- ca n-a vrut taica-su sa intre intr-un magazin care era de fapt un nenorocit de fast food cu vitrine colorate. mi-a adus-o racnind ca din gura de sarpe si parandu-l pe el ca nu vrea s-o lase sa "intre in magazinul ala pumos" . In plus, se straduieste din rasputeri sa-mi aleaga ea ce sa cumpar...ceea ce la inceput este amuzant, dar devine destul de obositor pentru ca trebuie sa merg sa asez inapoi in rafturi lucrurile alese de ea. Mai rau decat toate este ca nu ma pot sfatui cu ea ...ea zice ca-i place orice ii arat...iar eu, ca o mama nebuna ce sunt continui sa ma consult cu ea si s-o intreb...ce zici de asta, asta iti place etc!
Asa ca intr-un fel esti mai castigata ca stai cu fetele! la multe lunite pentru Elisuca si distractie frumoasa la botez.
Vio si Georgi vad ca voi chiar sunteti atente la detaliile din mesaje!
Georgi..ia ca nu ma pot abtine (da macar stiu ca tu nu te superi pe mine!)...intreaba medicul pediatru ce parere are despre Isoprinosine. Eu l-am folosit cu succes pe mine, dar si pe Catinca cand avea un an si 3 luni si facea mereu viroze (incercasem cu septilin, imunobaby si alte minuni din astea naturiste si nu avusesem succes!). Arunca si tu o intrebare si vezi ce zice!
Acestea fiind spuse ma retrag....ca m-am agitat destul pentru seara asta (poate asa imi mai creste si mie tensiunea, nu-i asa Georgi...ca tot ziceai tu ce ziceai pe blog!)
Noapte buna....
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
housepocket480 spune:
Oanamadape unde sunt reduceri in Bru? Mai vin si eu miercuri si tare mi-ar placea sa ne intalnim si sa ne cunoastem, daca si tu vrei biensure.
Si ce magazine au reduceri mari? La dame la ce magazine si pt copii unde gasesc multe jucarii ieftine?
Hai pupici
Mychyce cadou frumos! Asa este, ce-ti mai trebuie cadou cu asemenea cantec de copil! sa traiesti si sa te bucuri de familia ta!
Mama lui Matei Alexandru
musso17 spune:
neatza
oana,nu ma supar,anu' trecut i-am dat bronhovaxom,i-a mers foarte bine..ce sa intreb pediatra?!ca asta spune da la orice..ma duc la ea cand e ceva grav ca nu pot sa-i iau antibiotic,daca e necesar,altfel trebuie sa caut pe net informatii.azi il duc la analize,sa vad daca are ceva in nas..ii dau si septilin..ma bucur ca desi face muci nu face febra,asta e un pas.
mychy,multumim..da cam multi muci intr-o luna.
musso17 spune:
oana,am citit de isoprisone asta,am inteles ca e un imunostimulator foarte puternic recomandat in caz de viroze frecvente,un antiviral.. inca nu ma bag,simptomele sunt de suportat,apoi parca as vrea sa-si mai faca anticorpi.oricum,e bine de stiut..saru'mana.
ma duc sa fac plati
Luna1 spune:
'Morning!
Am vazut pozici cu Ingrid la Disney, off ce frumoasa e! Ce s-ar mai "balaci" si Adelise intre Pooh's friends. E mare fan. Poate ajungem si noi anul viitor, ca era in plan.
Cafera spor la acomodare, stiu cum e.
Vivela eu am mai zis mai demult, daca luam o hotarare, mergem cu ea inainte si nu o regretam. Si am convingerea ca noi ca mame luam cele mai bune hotarari desi din afara poate nu se vede mereu asa. Aici polipii nu prea se opereaza ca cica trec dupa 8-9 ani. Ce sa zic, eu inca mai astept sa-i treaca la Cosmin care doarme cu gura deschisa si sforaie. Insa nu e asa rau ca David, probabil daca era asa rau mergeam si ma certam cu dr-ii sa-i faca ceva (operatie).
Oanamada mai opreste resurse ca mai sunt reduceri imediat dupa Craciun.
Sanatate strumfilor bolnaviori.
Acum sa ma laud si eu cu progeniturile mele: Cosmin a jucat ieri fotbal pe o vreme de kkt, ploua cu galeata dar nah, fotbalul e sport de iarna in tara asta si eu ma conformez ca doar ei l-au inventat. Saracul nici n-a cracnit, ploua la greu iar el mai e si portar deci ingheta saracul, insa macar au castigat si a aparat niste mingii super periculoase. Asa ca mi-s mandra.
Eu cu fie-mea nefiind pasionate de fotbal (si de statul in ploaie) i-am lasat pe baieti la fotbal si am mers la cumparaturi. Acolo fie-mea mi-a cerut toilet de vreo 3 ori. Aia n-aveau toilet in magazinul respectiv asa ca am iesit langa masina in parcare. (Asta apropos, nu e lipsa de bun simt romanesc cum i s-a spus Oanei ci majoritatea procedeaza asa cand e vorba de copii). In fine, a treia oara ii zic fie-mii sa astepte o secunda langa usa masinii pana iau eu ceva din masina, cand ma intorc ea era cu chilotii jos pe vine facea pipi. Nu s-a udat deloc. Trebuie sa intelegeti ca pe mine ma uimeste independenta ei, sunt socata, ieri treaba cu pipi, se imbraca dezbraca singura, seara nu ma lasa sa o ajut sa se imbrace in pijama, mananca singura, si mai nou isi inchide si feromarul la geaca singura, uneori reuseste alteori ma rog de ea sa o ajut.
Si aseara era calare pe pc, eu sa o iau sa o duc in pat, ea incepe sa urle "just a second, just a second!".
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)