Help! Bebe refuza biberonul :(

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

Geani, sa stii ca nici eu nu cred in varianta "nu ii place laptele"...Pt ca un copil asa mic care nu stie(nu are dezvoltate alte gusturi) nu poate spune ca :ii place un gust sau altul"...Asa cum nu cred in varianta "ii dau cartofi prajiti mestecati de mine ca "ii e pofta copilului, ca se uita in gura mea"...Cu i-ar putea fi pofta cuiva de ceva ce nu a gustat niciodata?

Sa stii ca , asa cum ziceam, am fost in situatia voastra, poate chiar mai rau (nu a mancat 3 zile nimic), am incercat mai multe feluri de lapte si o multime(zeci) de tetine cu diverse gauri, cu zahar(da, chiar si zahar) pus in lapte, pus lamaie, pus faina de orez, pus supa de morcov...Nimic nu a dat rezultat...Ajunsesem sa plec cu el cu masina, sa adoarma de la zgaltaituri si sa-i dau biberonul in somn. Nu vreau sa descurjez pe nimeni, sunt convinsa ca perioada asta va trece, desi, eu, ajunsa in pragul disperarii, credem ca copilul meu va muri, efectiv, prin inanitie...

Varianta mancat in somn nu e o solutie, dar e de preferat decat fortatul, Sub nici o foarma nu il forta, va dezvolta o anorexie psihogena pe care nu vei putea sa o tratezi cu nimic. Eu am fost in spital si am vazut copii cu anorexie. Evolutie e cam asa: sonda naso-gastrica, gastrostoma si...prognostic prost. Am vazut copil de 2 ani cu 7 kg...ceva infiorator.... Exista copii care mor de foame, cu mancarea in mana, am vazut...
Multa rabdare, ca stiu ce disperare este. Va trece.

PS- Un truc, care cateodata functiona: imbraca biberonul in cate un ciorapel multicolor, pana se "prinde" ca e ciorap, mai mananca cate ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Giani, acum fara gluma si fara a fi catusi de putin rautacioasa, cred ca trebuie sa cauti un pediatru mai mult pentru tine decat pentru Natalie! Si ti-o spun ca de la mama de copil mofturos (primul) la mama de copil mofturos (fiindca am convingerea si speranta-evident nu si certitudinea- ca si fetita ta e asa). Ce inteleg eu prin asta? Daca tot mergi din doctor in doctor si gasesti mereu alte si alte pareri, alte si alte abordari, eu zic sa cauti un doctor a carui abordare sa ti se potriveasca tie! Si eu am fost cu fetita mea de la doctor la doctor pana dupa un an cred (intre timp ma cam consolasem ca problema ei cu alimentatia nu are leac)- inclusiv la doctorita Marcu. Pana cand un doctor, care mi-a diagnosticat-o bine intr-o situate stresanta pentru mine, mi-a spus sa nu ma mai stresez cu alimentatia, chiar daca a mea manca doar lapte si avea un an si vreo 3 luni. Carentele alimentare nu se fac atat de repede. Acum ca e si pe antibiotice trebuie sa fii atenta la ea, ca ii va scadea si mai mult pofta de mancare pe timpul tratamentului. Rabdare si nu o forta, stiu ca e greu dar va trece! Cat are acum in greutate? E mai mult de o luna de cand scrii despre asta? Cat a luat in luna asta?

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Giani, acum fara gluma si fara a fi catusi de putin rautacioasa, cred ca trebuie sa cauti un pediatru mai mult pentru tine decat pentru Natalie! Si ti-o spun ca de la mama de copil mofturos (primul) la mama de copil mofturos (fiindca am convingerea si speranta-evident nu si certitudinea- ca si fetita ta e asa). Ce inteleg eu prin asta? Daca tot mergi din doctor in doctor si gasesti mereu alte si alte pareri, alte si alte abordari, eu zic sa cauti un doctor a carui abordare sa ti se potriveasca tie! Si eu am fost cu fetita mea de la doctor la doctor pana dupa un an cred (intre timp ma cam consolasem ca problema ei cu alimentatia nu are leac)- inclusiv la doctorita Marcu. Pana cand un doctor, care mi-a diagnosticat-o bine intr-o situate stresanta pentru mine, mi-a spus sa nu ma mai stresez cu alimentatia, chiar daca a mea manca doar lapte si avea un an si vreo 3 luni. Carentele alimentare nu se fac atat de repede. Acum ca e si pe antibiotice trebuie sa fii atenta la ea, ca ii va scadea si mai mult pofta de mancare pe timpul tratamentului. Rabdare si nu o forta, stiu ca e greu dar va trece! Cat are acum in greutate? E mai mult de o luna de cand scrii despre asta? Cat a luat in luna asta?

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

BEE, , cred ca intr-un fel ai dreptate. Si mie mi-a spus o doctorita ca ii va trece copilului anorexia(desi nu avea un diagnostic cert), in mom in care imi vor trece mie piticii de pe creier.
Ideea e ca am trecut printr-o situatie f stresanta si am fost f speriata. chiar am crezut ca o sa-mi vad copilul murind de foame. In mom in care m-am resemnat(da, m-am resemnat, nu m-am relaxat), si am zis "fie ce-o fi, o muri sau o trai", pt ca nu mai puteam si ajunsesem in faza in care am zis"manaca bine, nu manaca...asta e...", ei bine , in scurt timp, copilul a inceput sa manace.
Bee, n-am fost atenta daca ai trecut printr-o faza de genul asta. stiu ca majoritatii ii e greu sa creada ca un copil nu manaca nimic, daca nu trece printr-o faza de-asta. Nici macar pediatrei copiilor mei nu-i venea a crede. Ne-a internat in spital ca sa vada "cum adica nu manaca nimic"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

va multumesc pt raspunsuri!

andreea, nu m-am exprimat eu corect cand am zis ca nu ii place laptele. de fapt eu cred ca nu il tolereaza si poate ca o alta formula ar merge mai bine. dar, pt ca nu am incercat sa il schimb niciodata, teoria mea nu poate fi confirmata.
doamne fereste, nu se pune problema anorexiei... de obicei, dupa o zi de nemancat, urmeaza altele in care mananca bine si cred ca asa recupereaza.

bee, ai foarte mare dreptate. eu caut un dr pt mine, nu numai pt Natalie. daca eu nu ma linistesc, daca cineva nu imi explica cu calm si rabdare, intotdeauna voi exacerba lucrurile si imi voi imagina lucruri inexistente. sunt o fire mai prapastioasa de fel si daca nu gasesc raspunsuri clare, tind sa ma panichez.

una peste alta, reusesc sa ma controlez mai bine in ultima vreme si las copilul sa ceara de mancare singur. ieri am fost in vizita la rude. de obicei cand avem vizitatori sau plecam in alta parte cu ea, nu mai mananca deloc. devine f curioasa si atenta si nu mai stie de foame. ieri insa a fost bine. a cerut de papa si a papat bine, dupa ce am dus-o intr-o camera unde eram doar noi 2 si era liniste. are zile si zile. vreau sa ma lamuresc de ce se agita atat de tare cand mananca. se foieste in toate partile, imi da peste biberon. iar in burtica ei este un mare zgomot.

astazi i-am dat 2 lingurite de suc de mere. eram si curioasa, dar am si "testat-o" inainte sa vad daca i-ar placea. nu a refuzat si a deschis gurita singura sa ii mai dau. eu cred si sper ca e ok ce fac, desi parerile sunt impartite cu privire la diversificare.
in orice caz, daca observ ca ceva nu-i prieste, renunt.

Mergi la inceput

Cat are acum in greutate? E mai mult de o luna de cand scrii despre asta? Cat a luat in luna asta?

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)
[/quote]

Natalie are acum (3 luni jumate) 5,800 kg si vreo 63 cm. ni s-a spus ca trebuie sa ia 200g pe sapt. ea a luat 300 de grame in 2 saptamani, insa nu imi fac griji atata timp cat exista o crestere si nu stagneaza sau scade.

nu am remarcat vreo schimbare de comportament de cand cu tratamentul... mai avem 1 zi si scapam oricum. sper ca infectia "a plecat"...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

Varianta mancat in somn nu e o solutie, dar e de preferat decat fortatul,

Natalie nu mananca sub nici o forma in somn... nu deschide gura, tine gingiile inclestate, iar daca reusesc sa ii bag tetina, sta asa pur si simplu. nu suge.

Mergi la inceput

Geani, si mancatul asta in somn are o "tehnica"...Adica, ideal este sa incerci in cam dupa 10 min de cand a adormit. Daca incercam imediat ce adormea, se trezea. Daca treceau mai mult de 10 min, adormea prea profund si, fie nu reuseam sa introduc tetina in gurita, fie nu sugea. O poti stimula sa suga, dupa ce introduci tetina, atingand-o cu degetul sub barbie.

Nu stiu ce sa zic, la voi cred ca stau lucrurile mai bine. Eu nu reuseam sa-i du treaz sa manace aproape deloc, se zbatea, urla, se facea arc, se inrosea tot. Numai seara parca manca mai mult treaz decat adormit, dar si atunci, in plansete, agitat... Pana sa "ma prind" de metoda mancatului in somn, el nu mai luase deloc in greutate, in ultima luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Geani, Andreea are dreptate cu tehnica hranirii in somn.
Daca tu spui ca a luat 300g in 2 saptamani, eu zic ca e ok. EU il alaptez exclusiv pe cel mic al meu si pot sa-ti spun ca nu a luat timp de 3 saptamani nici un gram, asta dupa ce luase 1 kg/luna in primele 2 luni si 800g pana la 3 luni. Si acum, inca o idee ca sa studiezi comprtamentul micutei tale: al meu avea un reflux gastric destul de sever si avea dureri mari la supt, motiv pt care nu sugea cum trebuia si nu lua in greutate. Asta insemna ca urla la san, cum si a ta refuza sa suga din biberon. Intre timp s-a mai rezolvat putin cu durerile desi problema persista, iar copilul meu a inceput sa ia in greutate.
Legat de diversificare, eu ash zice sa nu te grabesti! Nu cred ca stomacelul ei este pregatit. Sucul de fructe sau supica de legume (adica ce ai putea sa-i dai la varsta asta) nu au o valoare nutritiva si calorica suficienta. SI n-o sa treaca mult si te vei plange ca nu ia in greutate! Pana la un an, alimentul de baza al unui copil este laptele, asa ca ar trebui sa mai ai putina rabdare. Spun asta, desi stiu ca e greu sa rezisti tentatiei de a o vedea ca mananca ceva! Fetita mea, cea cu care am avut probleme mari legate de alimentatie, era hranita mixt: si lapte praf si lapte de la mine si mi s-a spus sa nu o diversific sub nici o forma inainte de 5 luni, cu atat mai mult cu cat are colici si dureri de burtica. Am inceput la 4 luni jumate cu cereale. Si apoi a facut o pasiune pentru laptic!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

Geani, si mancatul asta in somn are o "tehnica"...Adica, ideal este sa incerci in cam dupa 10 min de cand a adormit. Daca incercam imediat ce adormea, se trezea. Daca treceau mai mult de 10 min, adormea prea profund si, fie nu reuseam sa introduc tetina in gurita, fie nu sugea. O poti stimula sa suga, dupa ce introduci tetina, atingand-o cu degetul sub barbie.

Nu stiu ce sa zic, la voi cred ca stau lucrurile mai bine. Eu nu reuseam sa-i du treaz sa manace aproape deloc, se zbatea, urla, se facea arc, se inrosea tot. Numai seara parca manca mai mult treaz decat adormit, dar si atunci, in plansete, agitat... Pana sa "ma prind" de metoda mancatului in somn, el nu mai luase deloc in greutate, in ultima luna...

multumesc de pont! o sa mai incerc... desi la cum o cunosc de smechera, chiar daca motaie, da ochii peste cap si zici ca doarme dusa... :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Geani, Andreea are dreptate cu tehnica hranirii in somn.
Daca tu spui ca a luat 300g in 2 saptamani, eu zic ca e ok. EU il alaptez exclusiv pe cel mic al meu si pot sa-ti spun ca nu a luat timp de 3 saptamani nici un gram, asta dupa ce luase 1 kg/luna in primele 2 luni si 800g pana la 3 luni. Si acum, inca o idee ca sa studiezi comprtamentul micutei tale: al meu avea un reflux gastric destul de sever si avea dureri mari la supt, motiv pt care nu sugea cum trebuia si nu lua in greutate. Asta insemna ca urla la san, cum si a ta refuza sa suga din biberon. Intre timp s-a mai rezolvat putin cu durerile desi problema persista, iar copilul meu a inceput sa ia in greutate.
Legat de diversificare, eu ash zice sa nu te grabesti! Nu cred ca stomacelul ei este pregatit. Sucul de fructe sau supica de legume (adica ce ai putea sa-i dai la varsta asta) nu au o valoare nutritiva si calorica suficienta. SI n-o sa treaca mult si te vei plange ca nu ia in greutate! Pana la un an, alimentul de baza al unui copil este laptele, asa ca ar trebui sa mai ai putina rabdare. Spun asta, desi stiu ca e greu sa rezisti tentatiei de a o vedea ca mananca ceva! Fetita mea, cea cu care am avut probleme mari legate de alimentatie, era hranita mixt: si lapte praf si lapte de la mine si mi s-a spus sa nu o diversific sub nici o forma inainte de 5 luni, cu atat mai mult cu cat are colici si dureri de burtica. Am inceput la 4 luni jumate cu cereale. Si apoi a facut o pasiune pentru laptic!

cred ca Nati tocmai iti da dreptate... de vreo ora se framanta si face partz partz... eu zic ca e de la suc, ca in general, nu prea se mai baloneaza. ei, acum am incercat, m-am linistit. maine nu ii mai dau. recunosc ca e f tentant sa incerc sa ii dau sa manance si altceva. as da orice sa o vad mancand cu pofta... cand ii aud pe unii parinti ca se plang ca bebelusii lor mananca mult, mi-e ciuda.

a refuzat masa de pranz, dar pun pe seama faptului ca am deranjat-o eu cu sucul...

referitor la greutatea ei, este singurul detaliu care ma mai linisteste. plus ca arata bine, e vesela, energica...

Mergi la inceput