Help! Bebe refuza biberonul :(

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

E inutil sa-ti spun ca eu l-am diversificat la 9 luni, da? Pt ca nereusind sa-i dau decat in somn, tb sa-i dau din biberon si nu a acceptat nimic nou ca si gust. Si acum, la 3,4 ani e fff selectiv la gusturi si mananca foarte putine chestii.

Vav de mancatul in somn, era un ceremonial : eu il adormeam in brate si cand era gata, ii dadeam bip sotului meu din camera cealalat sa aduca biberonul, care tb sa nu fie nici prea cald, nici prea rece. Daca nu avea cine sa aduca biberonul, il luam cu mine, un pic mai fierbinte si pana adormea, era numai bun de baut. Invatasem sa apreciez timpii...de somn, de racire a laptelui...O adevarata nebunie. Si pt ca il indopam cat puteam in somn, (nici nu ma mai interesa sa doarma decat exact cat imi tb sa manance) era ff bine cu greutatea. La 3 luni avea 6 kg, la 8 luni 7800g, la un an avea 9500g. Doctorita , vazandu-l cum arata, , iar eu ii spuneam "nu mananca", ne-a internat in spital sa vada, ca zicea ca-s eu nebuna.
Ii dadeam in somn la 6 dimineata, la 10, la 13, la 18, la 22, la 1 noaptea si, cateodata l 3. Nu manca mai mult de 150-160 ml, si astia cam in 20-30 min.
A fost un cosmar...dar...trece, asta e vestea buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

E inutil sa-ti spun ca eu l-am diversificat la 9 luni, da? Pt ca nereusind sa-i dau decat in somn, tb sa-i dau din biberon si nu a acceptat nimic nou ca si gust. Si acum, la 3,4 ani e fff selectiv la gusturi si mananca foarte putine chestii.

Vav de mancatul in somn, era un ceremonial : eu il adormeam in brate si cand era gata, ii dadeam bip sotului meu din camera cealalat sa aduca biberonul, care tb sa nu fie nici prea cald, nici prea rece. Daca nu avea cine sa aduca biberonul, il luam cu mine, un pic mai fierbinte si pana adormea, era numai bun de baut. Invatasem sa apreciez timpii...de somn, de racire a laptelui...O adevarata nebunie. Si pt ca il indopam cat puteam in somn, (nici nu ma mai interesa sa doarma decat exact cat imi tb sa manance) era ff bine cu greutatea. La 3 luni avea 6 kg, la 8 luni 7800g, la un an avea 9500g. Doctorita , vazandu-l cum arata, , iar eu ii spuneam "nu mananca", ne-a internat in spital sa vada, ca zicea ca-s eu nebuna.
Ii dadeam in somn la 6 dimineata, la 10, la 13, la 18, la 22, la 1 noaptea si, cateodata l 3. Nu manca mai mult de 150-160 ml, si astia cam in 20-30 min.
A fost un cosmar...dar...trece, asta e vestea buna...

deci... n-ar trebui sa ma mai plang
mai sunt si alti mofturici mai mari ca Nati...
ea are si zile bune, cand papa tot ce ii dau. atunci e fericire maxima. imi dau seama ca totul se invarte in jurul ei acum si simplul fapt ca a terminat din biberon ma poate duce in al 9 lea cer :)

spaima mea cea mai mare e sa nu ajunga intr-o zi sa refuze complet... ca atunci cred ca innebunesc. nu stiu cum e la voi, insa cand vad ca nu mananca, ma iau toate caldurile, ma cuprinde panica, imi vine sa plang de ciuda. si bineinteles ca ea simte toate astea si mai rau se incapataneaza sa nu manance. e drept ca sunt multumita de greutatea ei, insa daca nu as insista eu, ar fi mult mai slabuta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

Copilul meu, pna la 2 luni jumate a mancat absolut normal, repede, fara fitze. Totul a inceput dupa vaccinul de la 2 luni. Mai intai a inceput sa manace cam 3/4 din cantitate, apoi cam jumate, iar in cateva zile a refuzat masa complet.
Stiu ca ai senzatia ca innebunesti. Eu incepeam sa am palpitatii inainte sa ii dau biberonul. Ma treceau caldurile si ma gandeam "daca iar nu mananca"? Asta nu e o atitudine, copilul simte, da, si parca in ciuda iti face. De aia, ma gandesc , ca daca ai reusi sa ii dai in somn, evident, la mesele la care nu vrea sa manace, ar fi o solutie de mom. Faptul ca reuseam sa-i dau in somn, ca efectiv mancatul in somn era o soluti, imi dadea o oaresce liniste psihica. E fff important sa nu insisti, sa nu fortezi, sa nu ajunga sa perceapa masa ca pe ceva neplacut, obligatoriu, frustrant. Masa tb sa devina un moment placut si pt mama si pt copil. Daca as da timpul inapoi, cred ca as stii ce greseli sa nu (mai) fac. As incerca in primul rand sa ma controlez pe mine. Psihicul meu, rabdarea mea. Nimeni nu intelege pana nu trece prin ceva asemanator. Mai sunt astfel de copii, am mai vb cu alte mamici, au fost situatii si situatii, la altele a durat pana la 2-3 ani faza asta. Am o cunostinta care zicea ca fetita ei manca orice, dar numai pasat, semilichid, prin biberon. Masa dura cca 1h, copilul statea pe jos, culcat pe o perna, cu jucarii pe langa...ce sa mai...groaznic. Dar era singura metoda sa o poata hrani. stiu ca sunt mame care zic :"eu nu as fi facut asta, sa stea sa faca foamea, cand i-o fi foame o manca..." Hm...si eu am auzit asta de multe ori. Nu stiu ce vb, crede-ma. NUMAI cand treci prin faza asta intelegi...
Ca si cei care n-au copii. Nu vor intelege niciodata cum esti/ce faci atunci cand ii ai. Oricata imaginatie ai avea, nu STII pana nu ii ai.
Hai ca am inceput sa bat campii. Cred ca am ramas cu sechele...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

Copilul meu, pna la 2 luni jumate a mancat absolut normal, repede, fara fitze. Totul a inceput dupa vaccinul de la 2 luni. Mai intai a inceput sa manace cam 3/4 din cantitate, apoi cam jumate, iar in cateva zile a refuzat masa complet.
Stiu ca ai senzatia ca innebunesti. Eu incepeam sa am palpitatii inainte sa ii dau biberonul. Ma treceau caldurile si ma gandeam "daca iar nu mananca"? Asta nu e o atitudine, copilul simte, da, si parca in ciuda iti face. De aia, ma gandesc , ca daca ai reusi sa ii dai in somn, evident, la mesele la care nu vrea sa manace, ar fi o solutie de mom. Faptul ca reuseam sa-i dau in somn, ca efectiv mancatul in somn era o soluti, imi dadea o oaresce liniste psihica. E fff important sa nu insisti, sa nu fortezi, sa nu ajunga sa perceapa masa ca pe ceva neplacut, obligatoriu, frustrant. Masa tb sa devina un moment placut si pt mama si pt copil. Daca as da timpul inapoi, cred ca as stii ce greseli sa nu (mai) fac. As incerca in primul rand sa ma controlez pe mine. Psihicul meu, rabdarea mea. Nimeni nu intelege pana nu trece prin ceva asemanator. Mai sunt astfel de copii, am mai vb cu alte mamici, au fost situatii si situatii, la altele a durat pana la 2-3 ani faza asta. Am o cunostinta care zicea ca fetita ei manca orice, dar numai pasat, semilichid, prin biberon. Masa dura cca 1h, copilul statea pe jos, culcat pe o perna, cu jucarii pe langa...ce sa mai...groaznic. Dar era singura metoda sa o poata hrani. stiu ca sunt mame care zic :"eu nu as fi facut asta, sa stea sa faca foamea, cand i-o fi foame o manca..." Hm...si eu am auzit asta de multe ori. Nu stiu ce vb, crede-ma. NUMAI cand treci prin faza asta intelegi...
Ca si cei care n-au copii. Nu vor intelege niciodata cum esti/ce faci atunci cand ii ai. Oricata imaginatie ai avea, nu STII pana nu ii ai.
Hai ca am inceput sa bat campii. Cred ca am ramas cu sechele...

ba nu bati campii chiar deloc. pt altii stiu ca parem nebune, insa daca nu traiesti pe pielea ta, nu ai cum sa intelegi. nici cei din familie nu ma inteleg... ei zic ca eu exagerez. dar eu stiu ca daca nu as incerca sa "controlez" cumva situatia, sa nu las copilul asa de capul lui in speranta ca poate i se face foame o data si o data, lucrurile ar fi si mai rele...
nu e prima data cand aud asocierea cu vaccinul de 2 luni... nu pricep care e legatura insa... ma mai documentez.
Nati a avut si limbuta incarcata de la 1 luna pana pe la 2 luni si am pus pe seama asta mofturile ei. dar dupa ce i-a disparut, comportamentul a ramas.
astazi a sarit iar o masa. a stat 8 ore fara mancare. ce ma bucura insa este faptul ca, chiar daca papa mai rar, papa ceva mai mult. se apropie de 200 ml.cine stie... poate asa vrea ea, mai rar. oricum, iar m-a luat cu calduri si am incecat sa ii dau sa pape timp de 4 ore... cred ca au fost vreo 10 incercari. dar, daca am vazut ca nu vrea, nu am insistat.
in rest, este forte vesela, ma inebuneste cu zambetul ei... eu mor de suparare ca nu papa si imi trage cate un zambet in coltul gurii ca imi vine sa o mananc eu pe ea :)

am mai incercat sa o hranesc cand era aproape adormita. nici o sansa. sta cu tetina in gura si atat... deci nu am solutie de back-up daca doamne fereste ii vine intr-o zi sa nu mai manance deloc ...:(

Mergi la inceput

iar am fost la dr... ALT doctor...
Nati iar nu mananca... a stat 16 ore fara nimic si am plecat glont la doctor. desi, de data asta am dat peste o dr f de treaba si priceputa care ne-a ascultat si ne-a sfatuit, tot nu am facut mare lucru. ne-a dat o cutie de lapte Topfer Lactana Bio 1 si i-am dat lui Nati cand am ajuns acasa si a papat tot. am crezut ca gata, am rezovat problema, insa azi a luat-o de la capat. zbiara daca ii dau sa pape, dar se vede ca totusi ii este foame ca e agitata. nici ceai nu vrea sub nici o forma si cred ca orice i-as da cu biberonul, nu ar manca. i-am mai dat niste suc de mere si era tare fericita. s-a lins pe buze si a ras fericita. asteptam sa faca 4 luni si usor usor ii dau si alte chestii pt ca nu am alta solutie...
concluzia la dr a fost ca, ori e din cauza infectiei urinare, ori de la dinti si daca nu se rezolva, mergem la un gastroenterolog.
gingia e cam tare si saliveaza f abundent, deci se poate sa fie si asta. are aproape 6 kg. cresterea este in continuare ascendenta si se pare ca asimileaza tot ce papa, chiar daca e putin.

ii dau si infant formula incepand de ieri. poate ajuta.

Mergi la inceput

am fost la dr cristescu si ne-a certat ca am schimbat laptele. asa ca am revenit la nan. ieri nati a avut o zi f buna, a papat tot ce i-am dat si chiar ma gandesc sa maresc portia pt ca "rade" tot ... sper sa ramana asa... ii dau si infant formula si cine stie? poate chiar functioneaza si ii creste pofta de mancare.

trebuie sa refacem analizele. urocultura, sumar si copro. doar ca nati nu a facut kk de 2 zile si asteptam... sper sa ii iasa bine de data asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina-o spune:

Iaca au trecut aproape 3 saptamani de cand Tudorel mananca bine si in mod constant. Ieri am avut chiar un record: pentru prima data a mancat atat cat trebuie la varsta lui: 750 ml.In rest in jur de 600 – 630 ml/zi. Nu stiu ce anume a produs minunea: laptele Aptamil – care, am observat, ca ii place in mod deosebit – (si care, fie vorba intre noi, are un gust mult mai placut decat Nan sau alte formule de lapte), Debridatul – care regleaza tranzitul gastrointestinal si contribuie la motilitatea digestiva, sau faptul ca aproape ca am scos din functiune suzeta – in felul acesta suptul biberonului devenind singura modalitate de a suge ceva si, deci, un eveniment. Sau poate toate la un loc. Nu stiu dar multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Mi-e teama insa ca vine vaccinul de 4 luni saptamana viitoare si am presimtirea ca iarasi vom avea probleme. Adevarul este ca inca nu mi-a disparut din suflet spaima ca se va trezi intr-o zi si iarasi nu va mai manca si ca o vom lua de la capat cu toate. Of, of, of!!!
Geani80, sper din tot sufletul sa gasesti si tu formula potrivita pentru Nati, macar acum de sarbatori, sa fii lininstita. Va urez tuturor mamicilor un Craciun fericit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adina-o

Iaca au trecut aproape 3 saptamani de cand Tudorel mananca bine si in mod constant. Ieri am avut chiar un record: pentru prima data a mancat atat cat trebuie la varsta lui: 750 ml.In rest in jur de 600 – 630 ml/zi. Nu stiu ce anume a produs minunea: laptele Aptamil – care, am observat, ca ii place in mod deosebit – (si care, fie vorba intre noi, are un gust mult mai placut decat Nan sau alte formule de lapte), Debridatul – care regleaza tranzitul gastrointestinal si contribuie la motilitatea digestiva, sau faptul ca aproape ca am scos din functiune suzeta – in felul acesta suptul biberonului devenind singura modalitate de a suge ceva si, deci, un eveniment. Sau poate toate la un loc. Nu stiu dar multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Mi-e teama insa ca vine vaccinul de 4 luni saptamana viitoare si am presimtirea ca iarasi vom avea probleme. Adevarul este ca inca nu mi-a disparut din suflet spaima ca se va trezi intr-o zi si iarasi nu va mai manca si ca o vom lua de la capat cu toate. Of, of, of!!!
Geani80, sper din tot sufletul sa gasesti si tu formula potrivita pentru Nati, macar acum de sarbatori, sa fii lininstita. Va urez tuturor mamicilor un Craciun fericit

buna Adina si felicitari lui Tudorel ca e baietel cuminte si papa :)
noua ne-a spus dr marcu ca nu papa din cauza gazelor, ca o deranjeaza. se poate ca debridatul sa fi ajutat in cazul vostru. tineti-o tot asa!

Natalie a inceput sa recupereze si ieri a mancat 200 o data! cred ca asa are ea reprize si trebuie sa ma obisnuiesc ca altfel o iau razna. ii dau infant formula in continuare.

eu ma folosesc de suzeta si chiar m-a ajutat sa o pacalesc sa pape. cand e mai somnoroasa, ii dau suzeta si o las putin, dupa care ii strecor "subtil" in loc biberonul :) suge de cateva ori, dupa care se prinde de figura dar probabil zice "hai, treaca de la mine" si papa tot :)

e cam maraita in ultima vreme. cred ca de la dinti. roade si molfaie tot ce prinde, chiar si hainele de pe ea :) si baleste intr-una. cred ca o sa-i iasa dintisorii in viitorul apropiat.

pupici si bebici papaciosi! :)

Mergi la inceput

eheee... a trecut ceva timp.
avem 5 luni si am trecut la papa diversificata de ieri. am inceput cu legumele si nu am reusit sa le manance altfel decat sub forma de supa crema si cu o masura de cereale adaugata. a papat foarte bine. am crezut ca va papa si mai putin lapte de acum, din moment ce se satura cu supa. dar nu. papa foarte bine si lapticul :) 200 ml la o masa (3-4 mese pe zi de lapte). poimaine ii dau si fructe. stiu ca abia asteapta :). am mai testat-o cu putin suc inainte si se lingea pe buze.

deci, e mult mai bine acum. le doresc acelasi lucru tuturor bebicilor si mamicilor! :)

Mergi la inceput

eheee... a trecut ceva timp.
avem 5 luni si am trecut la papa diversificata de ieri. am inceput cu legumele si nu am reusit sa le manance altfel decat sub forma de supa crema si cu o masura de cereale adaugata. a papat foarte bine. am crezut ca va papa si mai putin lapte de acum, din moment ce se satura cu supa. dar nu. papa foarte bine si lapticul :) 200 ml la o masa (3-4 mese pe zi de lapte). poimaine ii dau si fructe. stiu ca abia asteapta :). am mai testat-o cu putin suc inainte si se lingea pe buze.

deci, e mult mai bine acum. le doresc acelasi lucru tuturor bebicilor si mamicilor! :)

Mergi la inceput