Help! Bebe refuza biberonul :(

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adina-o spune:

Geani80, multumesc de incurajare. Tocmai am terminat ora de masa.Ca de obicei s-a lasat cu plansete si urlete de eu a trebuit sa ies din camera ca sa ma calmez si sa-mi stapanesc plansul. Bebele meu are 1,63cm si 5600g - destul de putin pt. 3 luni si o saptamana. Am citit toata povestea ta de pe acest subiect in acest forum si am analizat ce fac rau in alimentatia copilului meu. Pentru ca ceva fac eu rau din moment ce 2 medici mi-au spus ca al meu copil nu sufera de nimic.Bebele e vesel si energic; doarme bine si intradevar nu pare sa sufere de ceva. Ma cam ia cu figuri cand ma uit la el si-l vad asa de slab dar ma consolez cu gandul ca n-are cu cine sa semene gras.Acum am stabilit programare la un al 3-lea medic. Mergem luni sa mai discutam, poate-i dam de capat. Ca nu se mai poate! La fel ca tine am schimbat tetine - cu orificii mai mari si mai mici; am marit timpul dintre mese in speranta ca daca e mai flamand mananca mai bine - nici un rezultat. Am schimbat pozitii, camere, pentru background, l-am pus pe sotul meu sa-i dea mancare gandindu-ma ca poate nu-i mai place mutra mea sau stilul meu. I-am vorbit in timpul meselor apoi am tacut - am zis sa nu-i mai distrag atentia.Am schimbat tipul de lapte praf gandindu-ma ca s-o fi saturat de cel pe care i-l dadeam Am avut o tentativa de diversificare ce s-a lasat cu indigestie si constipare - si am stopat totul etc etc. Singurul lucru care ma mai consoleaza este ca am decoperit ca nu sunt singura cu astfel de probleme. Acum astept sa merg luni la cea mai bine cotata doctorita pediatra din Alba. Sunt insa cam scptica.O sa revin cu mai multe informatii.

Mergi la inceput

ERATA: Bebele meu are 63 cm - si nu 1,63 - puneti greseala pe seama oboselii si disperarii....

Mergi la inceput

M-am tot gandit.... se poate sa fie suzeta de vina? Oare sa-i submineze suzeta pofta de mancare?Ca vesnic cere suzeta. Cu ea adoarme, ea ii alina orice suferinta, il linisteste etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

Si eu am patit cu baietelul meu la fel. Acum are 3 ani jumate. De la 2 luni jumate pana la 9 luni, asa a fost un cosmar. L-am investigat complet, i-am facut pana si CT(la cap). Dpdv organic totul perfect, in afara unui usor RGE(reflux). A inceput sa manace asa cum incetase sa mai manace: brusc. Intre 2 luni jum si 9 luni , a mancat doar in somn. A fost ingrozitor. L-am diversificat dupa 9 luni. Pana la 9 luni ii dadeam cu biberonul in somn numai lapte cu faina de orez si supa de morcov cu carne pasata, si lapte, ca nu o lua altfel nici macar in somn. A fost sub obsrvatie si pt anorexie psihogena, dar nu s-a confirmat diagnosticul.

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar a inceput sa nu mai manance dupa vaccinul de la 2 luni.Si pt ca in perioada aia eram disperata, am vorbit cu multa lume si cu multe mame cu copii care erau in aceeasi situatie. Fix la 2 sapt dupa vaccin au inceput toti sa nu mai manance. Sunt curioasa, la voi cum a inceput?

PS- Si acum, la 3 ani, este foarte selectiv la mancare, masa de pranz o mananac pasata. Carne cu legume, ou, etc. In rest nu mananaca mai nimic. Lapte cu cereale si soldatei de paine cu cascaval. Cascavalul e singura chestie de facut sendvis pe care o manaca . Mai mananca iaurturi, banane, biscuiti, plcaintele si prajiturele. Ar manca toate prostioarele, dar mancare gatita nu mananac deloc. Dar e un frumusel, destept foc, vesel si zburdalnic si are 15 kg si un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

buna seara mamici!

andreea, sa stii ca ai dreptate cu vaccinul de 2 luni, am observat eu atunci o schimbare dar am crezut ca doar mi se pare mie.. se prea poate sa fie o cauza. nu prea manca a mea in general, dar acel episod de greva foamei l-a facut dupa vaccin.

adina, de unde ai tras tu concluzia ca bebele tau e slab? nu tii un grafic de crestere? ca atat are si Natalie (fetita mea), tot 5,600 si evolutia a fost intotdeauna ascendenta, nu a stagnat si nici nu a depasit, se mentine pe curba pe care a luat-o de la nastere. de asta zic doctorii ca bebeii nostri nu au probleme de sanatate. pt ca simptomele de boala la un bebelus sunt apatia, somnolenta, febra si scaderea in greutate. daca bebe e dimpotriva, vesel, energic si creste in greutate (chiar daca nu asa mult cum speram noi), este sanatos. sunt f multi copilasi care nu papa... eu tind sa cred ca e de la lapte... poate nu le prieste, insa dr m-au contrazis.
trebuie sa ne pastram cumpatul si sa rezistam.
maine merg la echografie cu Natalie (nu azi cum credeam eu pt ca m-am uitat gresit in calendar) si dr ne va interpreta si rezultatele analizelor.

nu am gasit acel infant formula pe care ni l-a recomandat dr. adica, l-am gasit, insa e de la calivita si ca sa iei produse de la ei, iti trebuie card de membru... ne-a fost prescris pt cresterea poftei de mancare. pe langa asta, mai trebuie sa ii administrez si ecoflorina (bacterii vii), pt flora intestinala.

deocamdata bebita mea papa ok. nu mai face crize de plans ca inainte, se mai stramba putin dar pana la urma papa ce ii dau (tot 150 ml).

revin maine cu rezultatele analizelor.

adina nu mai fi suparata! :)
pupici si noapte buna!

p.s. si Nati iubeste suzeta, dar nu cred ca are vreo legatura cu lipsa poftei de mancare. doar le alina dorul de tzitzi... m-am gandit ca poate de asta sunt asa suparati si scandalagii... ca ar mai fi papat san...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Citind ultimele postari mi-m dat seama ca si bebica mea a inceput sa manance mai prost dupa vaccin. Atunci eu am pus totul pe seama faptului ca am trecut la lapte praf insa timpul a trecut, cu laptele praf se intelege binea, dar mana tot f putin. A fost o perioada, pe la 9 luni, exact cum zice Andreea, cand a mancat mai bine, dar atunci am stat o luna la tara si cred ca asta a ajutat. Apoi ne-am intors acasa si mofturile au reinceput. Probleme de sanatate nu am avut. Acum Alessia are 1 an si aproape 2 luni si parca nu mai papa asa rau de vreo luna incoace sa zic, dar am insistat, am pacalit-o etc. si tot mai avem probleme: de cele mai multe ori mananca pasat, ca altfel dupa 3 linguri imi refuza mancarea, si cantitativ la o masa papa cam 150 -200 g max de mancare solida si laptic cel mult 180 ml la o masa (cand e f flamanda). Are 9 kg, dar nu ma mai stresez cu greutatea, pt ca este un copil vesel, vioi, e isteata si ne aduce numai bucurii. Maica-mea imi tot aduce aminte ca am fost mofturoasa la mancare pana aproape de adolescenta, asa ca... o fi semanand cu mine copilul.
Giani, si eu i-am dat Alessiei Infant Formula. Eu l-am cumparat de aici: http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/infant-formula.htm Vezi ca e f acru. Eu am pus picaturile in ceai si l-am dat pe parcursul unei zile, ca nu am reusit altfel (a mea nu prea bea altceva decat apa).
Succese si sa veniti cu vesti bune de la dr.!

Mergi la inceput

Ne-am intors de la dr si cred si sper ca in cele din urma i-am dat de capat. echografia a iesit buna. totul este normal. interpretarea analizelor a scos la iveala insa o infectie urinara.
luam tratament 7 zile dupa care mergem din nou la dr. tot aceasta infectie este si cauza scaunelor moi.

ma voi documenta mai mult de pe net cu privire la infectia urinara cu E-coli la bebelusi.

adina, poate ar trebui sa ii faci si tu lui bebe niste analize asemanatoare, ca cine stie...

va tinem la curent cu evolutia.

Mergi la inceput

Am fost luni la doctor. A treia doctorita pediatru ne spune ca al nostru nu are nimic fizic care sa justifice lipsa de pofta de mancare. Ne-a recomandat un tip de lapte praf APTAMIL care, zicea ea, are mare succes la bbicii care nu vor sa pape. De asemenea ne-a sugerat sa marim timpul dintre mese - la 4 ore. Ne-a mai recomandat Debridat - suspensie care regleaza tranzitul gastrointestinal. Dati-mi voie sa va spun ca, punand in aplicare toate acestea,avem ceva rezultate. De luni seara suntem in delir si eu si sotul meu: Tudorel al nostru mananca la mese consecutive cate 120 ml, cate 600 ml pe zi. Mi-a fost si frica sa scriu mai devreme de teama sa nu se schimbe ceva. Iata ca e joi si Tudorel o tine tot asa. Am uitat sa mentionez ca l-am cam taiat de la suzeta - asta a fost ideea mea. Inainte cu cel putin o ora inainte de masa nu-i mai dau suzeta, iar in restul timpului numai cand chiar nu se mai poate - cat mai putin. Astfel ca masa a devenit intradevar un eveniment placut si pt el si pt mine. Sper sa-l tina...Va pup si va multumesc pentru incurajari si sfaturi. O sa mai revin cu informatii privind evolutia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

buna ziua doamnelor ...poate va poate ajuta un tatic care are un bebe super >>> adica eu.
am decis sa postez pentru ca am vazut scris aici o denumire de lapte ... e vb de nano1 ... intamplator vecina nostra are un bebe mic de 1 luna si un pic ...ii da tot nano ... sincer nu am nimic cu acest lapte ... fiecare parinte decide ce lapte ii da copilului ( bineinteles dupa ce s-a consultat cu medicul) ... se plangea si ea de aceleasi probleme descrise mai sus ... noi i-am dat lui yannis alt lapte ( din motive de "publicitate" nu am sa mentionez numele aici) dar baiatul meu nu a avut colici, dureri sau alte probleme aferente niciodata. V-ati gandit ca refuzul de a lua biberonul se datoreaza laptelui? ... ca il ia pana la urma poate fi si din cauza ca foamea bate gustul? ...
Impreuna cu a mea sotie am facut un pact ... inainte sa apara yannis ... ca privitor la cresterea lui sa fin autodidacti. Am vazut si auzit mult prea multe legate de medici pentru a nu fi autodidact ... cu toate ca doctorita lui yannis este ok , si cu toate ca a mea sotie imi spune sa ma abtin ... nu ezit sa ridic in discutie orice nelamurire chiar daca de multe ori se uita contrariata la mine. Retineti, vb un tatic cu rude si cunostinte care sunt medici pediatri.

o zi superba cu bebeii

Mergi la inceput

adina, ma bucur f mult si crede-ma, cunosc acea senzatie de "delir" cand bebe mananca :) din pacate, noi avem azi o zi mai proasta si Natalie a refuzat masa de dimineata :( suntem in plin tratament pt infectia urinara si abia astept sa vad ceva rezultate....

da, sunt de acord ca e foarte posibil sa nu ii placa laptele! eu asta am spus de la inceput pt ca alta explicatie logica nu aveam. insa toate cele 3 dr (din aceeasi clinica) la care am fost, au spus sa nu schimb laptele ca nu are nici o legatura cu comportamentul copilului... nu mai am incredere oricum in doctori. nu ma asculta si nu imi explica lucrurile ca sa ma lamuresc si sa ma linsitesc si eu, de parca nu merit si eu ca parinte sa inteleg ce se intampla cu copilul meu. acum, ori nu se pricep ce sa spuna, ori nu au chef, oricum o sa cautam un alt pediatru pt Natalie.

Mergi la inceput