Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (40)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Exista o teorie foarte la moda despre invatatul bebelusului sa faca pipi conditionat de anumite sunete/gesturi. Oare cum se cheama, ceva cu Elimination ceva ceva... Din primele luni de viata se pune copilull sa faca pipi foarte des si i se fluiera ceva sau se repeta ceva care lui sa i se asocieze in cap cu facutul de pipi/caca. Nu stiu toate amanuntele, dar deja pe la 6 luni mama poate sa faca bebelusul sa faca pipi cu acel sunet sau gest. Si chiar functioneaza, in China se face asta de sute de ani, dar acum a prins si in Vest si sunt seminarii si cursuri pe tema asta. Pe mine nu ma intereseaza, sunt prea comoda si prefer sa astept pana cand e pregatit copilul si cand e situatia prielnica (fara schimbari, fara calatorii, etc)

Parca ma ia somnul, mai stau un pic pe aici, ca sa nu ma perpelesc prea mult in pat...

20+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Roxana - eu m-am aruncat pe burta in pat si am simti ca-mi pocneste burta. Mai toata ziua a stat incordata dupa aia .A doua zi mai m-a tinut un pic seara si la efert si gata. Nu cred ca ai patit ceva. Eu nu cred ca la o lovitura serioasa nu s-ar declansa contractii.

E ziua lui Nikole ?? Sa fi sanatoasa, fericita si sa te bucuri de albastreii tai alaturi de sot

briza_marii- esti tare cu cascavalul.
Bebe e asa miscaret la 15 sapt ?? wow tare voinic.

Freedelia - cred ca despre asta am citit si eu dar am retinut mai mult nu..
Parca mai intai trebuie sa-l urmaresti pe bebe sa vezi se semnale emite el cand se pregateste de pipi/caca si apoi sa introduci un sunet pe care copilul sa-l asemene cu facutul. Cica nu ar fi asa de greu de realizat.....

Denisa, 17 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

mai devreme vroiam sa zic de finet, nu tifon , dar sunt sigura ca ma intelegeti

LA MULTI ANI, NIKOLE! SA FII SANATOASA SI TU, SI BEBELESUL TAU

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei

21+ - Iustin Stefan ???
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

ELLANIK, mi-am activat PM( eu asa sper)

Delia13 20+ David Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Vai fetelor cat scrieti, eu nu o sa pot in veci sa tin pasul cu voi.

O sa ma mai bag si eu in seama ici si colo, daca apuc

vroiam si eu sa zic, din experienta, nah, viitoarelor mamici de primul copil, ca aproape nimic nu se potriveste dupa ce nasti cu ceea ce stiai dinainte, dar e foarte bine sa va informati, ca o sa va prinda foarte bine, chiar daca nu se va potrivi in toate cazurile.
Ce bine mi-ar fi prins si mie la primul copil sa stiu atatea cate stiu acum, si sa nu ma mai stresez atat din nimic, foarte stresata am fost, chiar am avut depresia aia faimoasa de dupa nastere, m-a tinut vreo 4 luni , eu nu vreau sa va sperii, decat atat sa va spun sa va informati ca e f bine.
Dar aveti grija si cui cereti sfatul ca si asta conteaza. La mine de exemplu, nici mama mea nu a fost pe faza, era complet depasita de situatie, imi aduc aminte de o seara, avea Razvan 2 saptamani, cand am iesit si eu prima data la aer numai eu cu sotul, dupa 5 minute suna telefonul sa vin inapoi, ca plange copilul si nu stie ce sa-i faca si ca ma vrea pe mine
hehehe acum rad, dar atunci nu eram prea vesela

Si acum o faza super haioasa, care cred ca li s-a intamplat multora. Eram casatoriti de cativa ani, dar nu aveam copii inca, si aveam niste prieteni cu un baietel de vreo 3 ani. Intr-o zi ne-am nimerit si noi in parc cu ei, cand a fost vorba sa plece acasa, baietelul nu si nu ca el mai vrea stea, cu tipete, cu tranteli pe jos, de astea, va imaginati, parintii un pic depasiti de situatie nu mai stiau ce sa faca sa-l convinga ca tre sa plece, intr-un final au reusit. Noi, dupa aia, de pe margine asa, ziceam; ai vazut cum facea copilul, vaaaaai ce neeeducat, cum putea sa faca, pai NOI cand o sa avem un copil, pai ce o sa ajungem in situatia astaaaaa? NEVER...hahaha si acum imi vine sa rad ce naivi eram amandoi...:)))

Vad ca ati mai vorbit de alaptat, eu ce sa zic, tot din experienta daaa?? cred asa, ca alaptatul asta tine de cat de mult isi doreste mama sa alapteze si de cat poate ea fizic sa faca asta, adica cat te tin puterile, ca usor nu e, mai ales la inceput. Adica, ce vreau sa spun, daca esti convinsa ca vrei si poti, nu prea te dezarmeaza ce zice ala si ala ca nu se poate, ca aia e interzis, etc, pentru ca tu vei incerca prin toate metodele sa alaptezi in continuare, chiar daca zice unul ca n-ar fi bine etc. Sper sa se inteleaga ce spun aici si nu vreau sa ofensez pe nimeni cu parerea mea

Ca sa va dau un ex, nu ca sa ma laud, doar asa ca sa va faceti o idee, eu la Razvan am facut mastita, normal, ca eram neinformata complet despre asa ceva si am ajuns sa iau antibiotice la 2 saptamani dupa ce am nascut, luam amoxicilina care mi-au spus ca e ok sa iei cat alaptezi, bun si imi trecea, dupa o saptamana iar ma apuca, iar antibiotic, tot asa pana a avut Razvan 1 luna jumate, deci undeva greseam, dar cine sa imi spuna ca nimeni nu stia nimic In fine am ajuns la o luna jumate la spital cu un ditamai guguloiul pe san, la urgente normal, zice dr de acolo, aaa pai asta nu mai trece au antibiotic, trebuie taiat si atunci pe loc, mi-a facut o taietura in guguloi si a scos puroiul (scuze de detalii scarboase), m-a pansat, in fine, a zis din sanul asta nu mai alaptezi, completezi cu lapte praf. Vreau sa va zic ca nu am putut pur si simplu, nu stiu de ce, dupa 4 zile de la operatia asta i-am dat sa suga, ca nu mai putea de foame copilul, nu se satura numai dintr-un san. Acum daca stau sa ma gandesc nu era mare tragedie daca cateva zile ii dadeam lapte praf, nu cred eu ca nu mai sugea la san, dar pur si simplu nu am putut. Si n-a avut nimic copilul, adica de la laptele ala care era infectat sau mai stiu eu cee...

hai ca m-am intins prea mult, sper sa aveti rabdare sa cititi.

va pup si mai scriu eu cand mai reusesc.

Magda, 17+ cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesena spune:

Buna ziua burtici vesele,
Ma alatur si eu la grupul vostru cu DPN 9.04.2010.
Am o burtica foarte activa la 16 saptamani.
Cred voi naste la spitalul Giulesti. Mai este cineva asa "curajoasa" ca mine?

Va pup,

Mihai 21.03.2008
DPN 09.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

La Multi Ani Nikole, sa fiti fericiti!

Eu nu mai pot cu traficul asta din Bucuresti, te imbolnavesti de nervi! Nu stiu cum e in alte orase, dar aici in intervalul 18-19 (si nu numai) e jale!
De luni las masina acasa si iau metroul. As fi lasat-o de maine, dar am niste drumuri cu copiii.

Si daca tot am zis de asta, sa si parasc : l-am vazut ieri pe unul intr-un Cielo cu nr B-20-DVX (poate da un search pe google la un moment dat si se vede, na! ) care avea un copilas de vreo 2 ani, cu o femeie langa el, pe bancheta din spate. Nu mai spun ca nu era pus in nici un fel de scaun de masina - ii numar pe degete in Buc pe cei care au scaune, culmea ca nici cei cu masini de cel putin 15-20k eur nu isi iau, da' ma rog - insa ce m-a deranjat e ca femeia fuma fara nici o jena langa copil, cu geamul inchis!
Am vrut sa ma opresc langa el si sa-l intreb daca i se pare ok si daca nu se gandeste deloc la sanatatea copilului, insa pana la urma am zis sa nu ma bag. Atata stiu, atata fac.

Da' poate da un Search pe google si vede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Honey - iarta-ma , da' ce-ti veni sa te arunci pe burta?
Sper ca esti ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

La multi ani Nikole!! Sa fii sanatoasa si implinita!!

Andira cata ignoranta, prostie si lipsa de educatie la aia!! Macar de-ar da cautare pe google si sa traga ceva invataminte dar ma indoiesc... Bietul copil!!
Denisa de ce te-ai aruncat, bre, pe burta? Eu am avut si azi contractii urate si ma apucasera nervii ca nu facusem nimic sa le declanseze.. nu mai dorm pe burta (ce dor imi eeee!), n-am ridicat nimic, nu efort..
Roxana mai doare? Eu cred ca e un mic efect de la modul cum te-ai intins dupa Ivan si banuiesc ca va trece rapid.
I'll be around!

Mami de Luca si18+ cu

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

...incurcate-s caiile Domnului.....

azi am schimbat prefixul, si am avut o zi...trista, uraaata, goala, cum de mult nu am mai avut...

am fost insa surprinsa sa primesc felicitari, si cuvinte frumoase de la persoane pe care nu le cunosc personal, persoane de pe forum care si-au amintit de mine, de la voi...cu care nu am chat-uit chiar zilnic, deci nici un motiv temeinic sa ma...meniti de bine...si tot asa...

Adriana/atb....multumesc mult ptr cuvintele si caldura ta...si de acum, si de anul trecut, si de acum doi ani?...
ai adus si tu astazi alaturi de toti ceilalti care si-au amintit de mine, o raza de caldura in suflet...lucru extrem de important...tocmai ce am realizat

Eu am intrat cu gand sa va citesc innainte de a merge la somn, si am avut o mare surpriza...

va multumesc sa va dea D-zeu inmiit innapoi, toate cele bune cu care m-ati menit....

A...Albastrica se va numi Luana

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput