Clubul BRASOVENCELOR - Sa vina primavara!! (10)
Raspunsuri - Pagina 9
Nicoleta spune:
Diuna, ai bobocel deci! Tot 5 ani si intre ai tai? La ce scoala este cel mic?
Diana, noi am veni, dar nu avem cum.
Apropo de 14... nici pentru noi nu are vreo semnificatie. Aici este carnaval, maine, copiii au la scoala marti, la Stefan, se duc in costume care cum vor. Stefan are un costum din Razboiul Stelelor !
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
diuna spune:
Diana, n-am ajuns la targ, recunosc ca mi-a fost un pic de leneeeee...Dar vreau neaparat sa ajung saptamana viitoare la vintage. Mai ai casuta si atunci? Ca am inteles ca e si hand-made.
Si eu am bobocel, Nicoleta, desi intre ai mei sunt doar nici patru ani intregi, dar am asteptat sa se mai "coaca" cel mic. Nevoit sa invete sa scrie in Braille are nevoie de mai multe abilitati, asa ca am cam amanat momentul inceperii scolii. Care scoala, ca tot m-ai intrebat, e in Bucuresti. Ma bucur ca s-a adaptat Stefan al tau. E scumpa o scoala particulara? Nu stiu de ce am trait eu cu impresia ca va urma o scoala diferita de ceilalti, cam ca cele ce sunt in Bucuresti pentru copiii diplomatilor. Lui o sa-i prinda tare bine experienta asta. Tu faci ceva cursuri de germana? E pacat sa nu inveti cand ai asa o sansa ca sa exersezi conversatia. Zic si eu.
Va doresc o saptamana frumoasa!
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Nicoleta spune:
Diuna, Stefan merge la o scoala particulara unde invata in germana si... atat. Sotul meu nu este diplomat . Scoala in sine 8-12/13 nu este scumpa (100 de euro), dar platim si afterschoolul (hort numit aici; lasam copilul acolo sa invete mai repede germana si sa-si faca temele, desi deocamdata ma descurc si eu, asistata de dictionare) si atunci suma finala este mai maricica, nu de neacoperit (320). Eu nu am deocamdata cum sa merg la cursuri de germana (Matei cu cine sa stea in timpul asta?) , sper ca in primavara sa il pot duce pe Matei la gradi 4 ore si sa apuc sa invat si eu cate ceva. Dar mai vedem...
Baietelul tau cum s-a adaptat la o scoala departe de voi?
diuna spune:
Mda, nu sunt sume astronomice. E foarte important ca ai gasit un mediu care sa nu-l complexeze.Calificativul obtinut e excelent pentru un copil nevorbitor de germana.Semn ca s-a integrat bine, ba chiar mai mult, le-arata el lor! Anul asta nu cred ca ajungem in Viena, desi as vrea...oh, cat as vrea..., dar pentru februarie anul viitor, daca da D-zeu si suntem bine, vrem o saptamana macar in Austria...Anul acesta avem Franta in program, la vara, si nu ramane "loc" de nimic altceva.
Eh, puiu' meu s-a adaptat, protesteaza in felul lui dar nu prea are de ales. Vine in weekend acasa, imediat e iar vacanta...trece. Cred ca noua ne e mai greu decat lui, constientizam altfel situatia. Eheee...e greu...griji, cum ziceam...
Nicoleta spune:
Diuna, griji vor fi mereu, dar sa nu uitam vantajele. Nu-ti spun cate griji am avut si eu cu scoala, mai ales in timpul primei luni cand vedeam copilul vesel si doritor sa mearga, si pe cei de la scoala de stat invocand pretexte care mai de care mai grave, numai pentru a nu-l tine in clasa 1 si a nu se complica ei DELOC! Acum este totul ok. Si el, ca orice baiat care nu se dezminte, uneori este si neatent. Dar destul de rar, si scuzabil (el imi spune ca este din cauza ca nu stie inca bine limba ).
Franta suna extrem de bine, si imi doresc sa ajung acolo in vizita. Un pont pentru fetita ta: eu de prin clasa a 6-a am inceput sa corespondez cu cateva frantuzoaice de varsta mea, dand anunt in revista Piff (pe vremea aceea). Am renuntat printr-a 8-a, ca trebuia sa invat oentru examen. Dar este o modalitate super de a exersa franceza, unde mai pui ca iti faci si prieteni...
Tuturor brasovencelor, o saptamana minunata!
diuna spune:
Mersi de pont, Nicoleta! Ii transmit fetii, desi cred ca azi prietenii se fac pe net...Dar...mai sti...? Azi a avut prima ora de meditatii din viata ei si era tare emotionata. S-au placut reciproc, ea cu doamna de franceza, si sper sa fie o relatie fructuoasa (si pentru noi, ca pentru doamna sigur este!). La vara o fac sefa cu traducerile in Franta. Sper sa fim santosi si sa ajungem, iesirea era in plan pentru vara trecuta, dar cum al meu si-a schimbat jobul nu si-a mai putut lua concediu. M-as bucura tare sa-i duc pe copii la Disneyland( si nu numai pentru ei!!!).
Nicoleta spune:
Diuna, eu in Franta as vrea sa merg si pentrun copii (Disney), si pentru noi. Intai pentru copii, apoi pentru noi, dar sa fim (eu si sotul meu) singurei. La pensie poate...
sanziana72 spune:
Bine v-am regasit. Vad ca aveti preocupari scolare :). Noi mai avem un pic pana atunci.
Am trecut sambata pe la pranz pe langa targul de Sf Valentin si nu era lume aproape deloc. N-am mai intrat, ca veneam cu cea mica de la analize si imi era sa nu faca febra din nou. Iarna asta am cam tras ba cu o gripa, ba cu o indigestie, acum nici nu stiu ce mai are. Ea e fericita ca sta acasa cu bunica.
Diuna, ce profesoara de franceza aveti? Sa imi spui te rog si mie cum ti se pare dupa ce o mai testati .
Cand m-am zbatut anul trecut sa ii gasesc curs de franceza fiicei mele, nu se organizau pentru copii atat de mici. Iar acum tocmai am aflat ca au inceput din octombrie cursuri la Alianta franceza. Cred ca voi incerca totusi, ca la varsta ei mai mult se joaca si sper sa prinda din zbor, numai sa se insanatoseasca odata!
Ce fain Nicoleta ca aveti carnaval. Eu ii tot caut un carnaval fiicei mele si nu gasesc. Pentru cel pe gheata inca nu stia sa patineze destul.
Mi se pare aproape incredibil ca Stefan a reusit sa faca scoala intr-o limba pe care nu o cunostea deloc la inceputul anului. Felicitari! Ce repede de adapteaza copiii.
Dianabv, participi si la urmatoarele targuri (de vintage si martisor)? Sper sa ajungem si noi macar la unul din ele.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Putina creatie: http://bendismoon.blogspot.com/
Nicoleta spune:
Sanziana, si mie mi se pare incredibil, acum trebuie sa ii amintesc eu sa vorbeasca in romana sau macar sa-mi traduca , fiindca imi povesteste ce a mai facut la scoala... in germana! Multa sanatate fetitei tale.
dianabv spune:
salutare
cam slab targul... nu a venit lumea... am vandut magneti de frigider personalizati pe loc, si ceva bijuterici, dar mult prea putin ptr munca depusa si frigul indurat. deci nu, nu voi merge la celelalte...
oricum nu e ok alaturarea de vintage si hand made... nu e aceeasi clientela. plus ca oricum eu nu am inteles curentul vintage inca...
ma pregatesc ptr un targ la bucuresti in 6/7 martie, special de handmade.
va pup