Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Andre lina, ma bucur ca esti mai bine. Mariucasara ti-a spus tare bine despre cum sunt barbatii. Asa sunt ei, reactioneaza mai greu.

Iti doresc numai bine si o sarcina usoara in continuare.

Acum 27+ cu bb mic si scumpic Arthur

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Helo din nou fetele, sigur ca dau de baut...
mai slabutz acum, asteptam sa vedem cum rezolvam cu prenatalul, cred ca asa o sa fac trag legea la imprimanta si i-o dau medicului de familie. nici mie nu-mi place idee de a intra in medical(nu-mi place cum suna, desi prenatalul e tot medical si el dar cel putin suna altfel).
Imi pare rau pentru fetele u probleme dar trebuie sa ne ridicam moralul.
Eu dimineata eram cazuta in butoiul cu melancolie, am ajuns acasa si tot acolo eram si cu lacrimile in ochi.
Am tras un pui de somn si cand m-am trezit am dat pe taraf(desi nu sunt fan manele, dar canta guta o melodie voioasa), am inceput s adansez(dk se poate numi dans datul din fund de 2 ori, ca atat am putu si oricum s-a schimbat melodia), m-am uitat in oglinda, mi-am zis ca sunt frumoasa asa grasana, mi-am dat parul pe spate si pe fata mea a rasarit un zambet.
Apoi mi-am zis: VOI FI MAMICA. NU MAI CONTEAZA NIMIC... TEO, TE IUBESC. si acum tot un zambet tampit am pe fata si sper sa-l mai pastrez macar cateva zile si apoi mai vad eu cum ma mai inveselesc.
Asa ca toate burticaniile (parafrazandu-l pe sotiorul meu) si ma duc sa ma bag in pat.
Dar... Nu inainte de a pupa toti bbeii

28+ Nicola-Teodora (deocamdata... mai negociem...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

sagetutza fff biine...asa ar trebui sa reactioneze toate mamicile.....felicitari
andre_lina....offff,bine mkr k akm esti ok...sper sa fie ok,sincer iti doresc asta ptr k eu am patit-o cu primul sot si nu s-a "maturizat" nici mkr dupa ce am nascut si nici in primii 2 ani ai copilului...era un iresponsabil ...asa k inteleg perfect prin ce treci....pupicei multi si fii optimista

Mario Andrei 16.08.2005 23+
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

eu va pup pe toate si va doresc noapte buna sau somn usor celor care deja dorm...sa visati frumos....vbm dimineata la cafelutza

Mario Andrei 16.08.2005 23+
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Holla bebelinele!
Phew...am ajuns la tarm in sfarsit dupa ce mi-am prins urechile in atatea capitole pe care am incercat sa le recuperez...n-am mai intrat de o luna si cred ca tare multe informatii am pierdut...am incercat eu sa citesc pagina cu pagina...apoi din 3 in 3 pagini, apoi din 5 in 5...cand am vazut ca nu mai ajung "la mal" am dat din 10 in 10...am crezut ca ma inec....mult mai scrieti...

Nu stiu daca ma mai tineti minte, intram oricum mai rar, sper in prenatal sa ma apropii mai mult de voi ca acum nu prea am timp.

Ce sa va spun, fetita mea are 400 de grame si 21 de cm...e cam manechin dar e energica si parca am soricei in burta, asa ma gadila toata ziua...

Momentan sunt speriata de gripa care a intesat orasul...ma rog poate e prea mult spus dar...cred ca ati auzit si voi la stiri ce e pe la iasi am sunat medicul de familie si l-am intrebat ce-i de facut ca mi-e frica si mi-a spus sa stau acasa, imi da el medical.

M-am ingrasat doar 5 kilograme desi mananc bine zic eu.
Mi-am cumparat Mama si copilul si citesc.In afara de asta mai am si alte carti de la prietene care au trecut prin asta...deci am cu ce-mi ocupa timpul - timp care trece atat de repede, ca acusi vorbim despre copilasii pe care i-am nascut.

Apropo de carcei - pe mine cand ma iau, daca-i prind din timp, ajunge doar sa intind piciorul cu degetele spre mine ca sa ma lase.Nu trebuie sa ma dau jos din pat...cred ca e chinuitor sa te dai jos din pat repede, cu burticile deja mari deacuma...eu una ma misc mult mai greu, daca ma ridic brusc ma doare asa ca ma las intai pe o parte si ma imping in maini ca sa ma pot ridica "in conditii de siguranta" (in cada ma descurc mai greu).

Bebelina mea misca de zor, cred ca se bucura ca "va vizitam"

Va pup si s-auzim numai de bine!!!

PS: editez pt ca am observat ca am facut incredibil de multe greseli, of...greu, cu neuronii "imprumutati"

23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

am dat de baut degeaba sa merg la birou pana pe 1 dec adica pana la acea data de 7 luni incheiate plus inca 10 zile . Mi-am petrecut mai mult de juma de zi calculand indemnizatii procente concedii etc si argumentand cu 5000 de guri in special sotu ca e dreptu meu sa iau indemnizatie intreaga si daca ma simt bine de ce sa nu merg la birou ca daca iau medical o sa primesc in medical cam cu 1000 de RON mai putin (gros vorbind) ceea ce ar trage in jos media ultimelor 12 luni ca nu putem siguri ca intra veniturile de pe PFA la indemnizatie CIC si etc etc, de ca sa risc sa nu iau niste bani de ce sa fac banii cadou statului etc etc, ca daca ma simt bine de ce sa nu merg la birou etc etc...Asa ca luni ma duc sa cer numa program redus si atata si o sa continui sa merg la serviciu pana la cele 31 de sapt si 10 zile mama lor de doctori! Cris dogarel, degeaba ma duc cu legea, ei tot ce stiu ei fac asa ca suntem victimele sistemului (mai ales io ca-s mai slaba asha )...ooofff.
Vi4i eu zic sa incerci sa te linistesti si sa stai la pat. Pana acum nu e nimic grav cu bebe, nimic ce nu poate prinde din urma, daca era grav, stai tu linistita ca te chema dr. din 2 in 2 zile la control si nu peste 2 sapt. Dar fara nici un pic de efort! ca sa nu mai vb de nervi si plans! INTERZIS! contractezi burtica si pierzi lichid daca te crizezi si plangi. Stiu ca e usor de zis si al naibii de greu de facut treabaa sta dar... pur si simplu inchidete la tine in camera si fa ce-ti place, ia un laptop, joacate citeste pe net vezi filmele preferate, chatuieste cu prietenii, spune-ti ofu in stanga si in dreapta, fa haz de necaz pe teama socrului si ai sa vezi ce repede vine zambetu. Hai fuga pana la oglinda si schitzeaza un zambet fie si fortat , uneori starea interioara poate fi fortata sa se schimbe de expresiile exterioare, hai fugutza! Gandeste-te la ziua ta care vine si la ce cadou vrei si la cat de rasfatata vei fii, cauta-ti rochitza de mireasa, fa ceva dragutz , da nu sex . nu e inca recomandat pana nu rezolvi cu lichidu .

26+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui sagetutza

Neata si de la noi fetele, cam tarzior, dar asta e.
La noi e ultim a zi(cred de serv). De luni intru in CO, pana pe 9 inclusiv si apoi un medical si prenatal dk nu conving dr de fam intre timp sa-mi dea direct prenatal. Ma omoara treaba asta cu 63 de zile cu n-spe si alte chestii. Ginecologul nici nu vrea sa auda de prenatal pna pe 21 nov(ca cica imi da medical dar nu prenatal), oricum nu conteaza. vroiam initial sa ma duc la serv pana pe 1 dec cel putin, dar am ajuns la concluzia ca nu-mi ridica nimeni statuie, plus ca seful meu mi-a dat sa ma satur in ultima luna de lucru, ca de... altii au proiecte, eu fac taskurile zilnice. Mda... ma cam plang...
Ma enerveaza ca sunt cam in butoiul de melancolie, ma irita totul, plus ca parca as vrea sa fumez o tigarusha (dar ma abtin), mai plec si d'aici si imi plac colegii nu de alta, dar de... trebuie.
Poate saptamana viitoare imi mai trece.
va pup... si weekend placut!

REzista scumpo, ca nu mai e mult pana ramai acasa. Si la tigarusha la fel... daca te inalzeste cu ceva si mie mi se mai face pofta din cand in cand. Dar rezist eroic...

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Am vazut ca ati pomenit de ceai de colici la bb-lushi...Nu ar trebui sa-l bem noi si sa transmitem ceea ce trebuie bb-ilor prin alaptat? Eu citisem ca daca vrem sa alaptam nu trebuie sa dam nimic la bb-i, nici macar apa...Mamicile cu experientza, voi cum ziceti?

mamidepuiuti,nicolcris22,evyme Aveti pm.

ofe_27 Eu am dat astazi comanda de comoda...o fac ce 90cm inaltzime cu tot cu piciorushele de 6cm. Eu am masurat cu ruleta cam pana unde as vrea sa imi vina...Depinde si de inaltzimea fiecareia...Tu esti nerabdatoare pana sapt viitoare...eu ce sa mai zic, dureaza minim 3 saptamani (am dat o comanda mai mare).

sagetutza Asa e cu recoltatul urinei pt urocultura...plus ca trebuie din jetul de la mijloc; dar pt sumar de urina nu e nevoie de spalat si trebuie recoltat din primul jet. Sper ca ai inteles ceva...nu prea imi gasesc cuvintele .

alexutzzza Eu am luat 3 cutii de plastic care se inchid ermetic dar nu pt sterilizare, ci una pt lucrurile de bucatarie ale bb-linelor (linguritze, canitze, ibricel) si asta ca sa nu le pun in dulapul cu toate alea; una pt cosmeticale (perii, pompitze, forfecutze, betzishoare urechi etc.) si una pt trusa medicala. Mi se pare mai practic asha...
Cu biberoanele sunt de acord dar cu laptele praf nu, trebuie intai sa vb cu pediatrul...sa vezi ce-ti recomanda. Plus ca eu sunt pro-microunde dar doar pt incalzit nu si pt gatit...pt incalzit bibe iti trebuie cateva zeci de secunde. De aia si vreau bibe BPA-free. Cred ca tot pe motivul scurtat timp o sa iau si sterilizator...plus ca poti tine inauntru biberoanele sterilizate nu stiu cat timp.
Nu stiu care-i treaba cu pm-ul dar atunci nu il vedeam si acum il vad. Ti-am trimis.

Tot vorbitzi de balansoar si imi faceti pofta si mie...Eu in dormitorul fetelor (de 10mp ) trebuie sa bag un dulad maricel (pe care sa nu-l schimb in urmatorii 5-10 ani), 2 patutzuri, 1 comoda pt infashat, un turnuletz pt jucarii si alte chestii trebuincioase si ceva pe care sa stau eu sa alaptez...aici e dilema mea: sa iau un balansoar din ala sau un fotoliu extensibil in care sa pot sa si dorm eventual, avand in vedere ca eu o sa am mai multa treaba cu hranitul bb-lushelor decat voi...Ce ma sfatuiti?

onitza Cred ca dr o sa iti dea niste fier pt anemie, nu-i bai...

tanaion Poti incerca sa lipesti pe mobila niste decoratiuni gen cum am luat eu, bine nu personaje ca ale mele, dar poti gasi si cu floricele...cred.

nicolcris22 Poti intra in prenatal dupa ce implinesti 28 saptamani, insemnand cu 84 zile inainte de dpn...in aceasta situatzie sub nici o forma nu trebuie sa nasti dupa dpn, desi se mai intampla...

vi4i Imi pare rau ca ai probleme cu lichidul...nu se poate face nimic? Adica sa bei mai multe lichide sau sa stai numai in pat sau nu stiu...Cu ginecologul ai vb sau doar cu ecografistul?

andre_lina,lorex Bine ati revenit!

31+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza....sunt treaza de pe la 3...am fc cafelutza...ca de obicei a ore matinale si incerc sa recuperez....vad ca ieri a fost ceva activitate...

illykadaca ai mai citit pe aici...s-a mai discutat despre prb pe care le ai tu. si eu sunt cu kg luate si am av si eu maini umflate si dureroase....incearca sareduci sarea si sa bei mai multe lichide. acum mi s-au dezumflat dar ....na sunt chestii normale ...asta daca nu ai probl de sanatate
mamaaaa...ce de lucruri....
auzi....vezi ca m-ai suparat cum poti sa spui ce din luna a 7-a pana intr-a 9-a se vor dubla kg????....nu ma descuraja,,ca ma apuc sa mananc frunze....

ofecred ca la dr ii dai dupa...el stie ca va primi...pt ca oricum te mai vezi cu el...

vi4i imi pare rau de vestile cu care vii....nu uita ca sanatatea ta mentala il influenteaza pe bb si tot ce tine de sarcina. e usor de dat sfaturi dar...incearza sa constientizezi prioritatile si mai lasa socru si tot neamul lui sa vb singur. impune-ti sa nu te afecteze nik....e mai greu la inceput dar functioneaza si...nu te mai gandi..refuza sa gandesti la ceea ce nu-ti face bine..

na...ca am terminat de citit...s-a fc aproape 6....am terminat si cafeaua...
eu sunt ok...mai prost cu somnul...ieri a fost ziua lui si cam eram in criza de bani...n-am av somn de la 2..asa ca pe la 3 am zis sa-i fac macar un tort..aveam foi cumparate si am fc un dobos...apoi m-am ocupat de "serveala " in firma ca asa ii place lui...e darnic..si spre rusinea mea( pt ca el tot timpul gaseste bani sa-mi ia chestii frumu) i-am luat un tel...pe punctele acumulate....ce-i drept i-a placut f mult...asa ca ...desi eram adormita pe jumatate...cand sa ma duc in dormitor...m-a luat in brate si mi-a multumit pt tot ce-am fc pt el...m-a uns la suflet, nu ca mi-a multumit...pt ca oricum am fc totul cu mare drag ci asa...ca e un barbat care stie sa aprecieze o femeie.

apropo daca intrati....stiti vreun restaurant in buc...care sa nu ne rupa la portofel...si totusi sa fie ok? vom invita cativa prieteni si nu e un moment sa aruncam cu banii....

we placut si sa aveti grija de voi

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Neatza fetelor,
Alexutzzza dk motivul cu PFA e singurul care va trage in jos, iti spun eu ca se iau in calcul veniturile ca PFA. Si eu am venituri din alte contracte(conventii) civile si stiu sigur ca se iau, pentru ca am avut cazuri intre prieteni. In plus, nu stiu dk la tine e cazul, eu intru in concediu doar de la serv, celelalte merg in continuare(lucrez de acasa) pana in decembrie la sfarsit.

Mergi la inceput