Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (38)
Raspunsuri - Pagina 15
Vi4i spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris.dogarel Vi4i, pai daca sunt problemutze de ce te-a chemat tocmai peste 10 zile, ca sa fierbi si mai tare si sa ii fcai rau lui bb si tie?? ce inseamna putin lichid?? cat priveshte dimensiunea lui bb nu trebuie sa te superi prea tare. dupa cum stii, ei cresc in salturi, iar eco nu e chiar 100% la masuratori. are marja de eroare destula (de ex. mie la greutate a zis 1064 grame, cu marja +/- 180 grame. pai asta e 20%!!! asa ca nu te speria de asta cu varsta eco, decat daca zice dr. ca e prea mic (mai mult de 2sapt). Depinde si de ovulatie marimea lui ("pare" mare fata de UM, daca ai ovulat devreme, dar poate sa para mic daca ai ovulat tarziu). lichidul nu stiu alte metode de inmultit decat sa beeeii multe, multe lichide si sa stai cumintzica. test iti face la clinica, sa le ceri. daca pierzi ar trebui sa iti dai seama: e mai apos decat scurgerea normala de sarcina, incolor, cu un miros ushor dulceag si "uda" chilotul. bb mishca des? numarul de mishcari este indicator de bunastare la bb: bea un pahar de lapte, suc, apoi stai linishtita in pat: numara orice kick, rotire, fluturare. sa fie 10 in o ora. daca bb doarme, incearca iar peste 2 ore. si ai grija de tine. nimeni, socrul inclus, nu merita atentzia ta sufleteaasca si emotioanala in aceasta perioada. doar tu si bb.restul tre sa ashtpte inclusiv pentru o cearta buna...![]() Cris, 27+cu Ema si Ana(2003) |
medicul a zis sa vin sa-l vad peste o sapt. sau 2 maxim si de aia am hotarat peste 10 zile ca 7 zile iesea duminica si e inchis!!!!
lichid puitn inseamna ca ceva la bebe nu lucreaza corect!!!!
stiu ca bebei cresc in salturi dar cu 2 sapt. in urma era mai mic decat um cu 3-4 zile acum e mai mic cu vreo 6-7 zile si poate mai mult dupa unele masuratori!!!
si cel mai tare ce ma sperie e ca in ultima saptamani nu prea misca asa cum obisnuia(sre exemplu astazi nu l-am simtit mai deloc,foarte vag si nu mai e asa de puternic cum obisnuia!! si asa e de vreo sapt.

stau acum in pat si beau multa apa,sunt gata sa beau si o 100 de kile de apa numai sa stiu ca are vreun efect!!!!
danasor daca nu ma gresesc scrie acolo pe foaie lichid amniotic 6,9cm,nu stiu sigur ca e in greaca!!! si culmea e ca la 17 sapt. era de 8.5cm pe cand bb-le avea 162 de gr. si acum cu 580 gr unde mai innoata el in 7 cm de lichid!!!!!??????

24+
Dionisiosbaby in burtica
lillyka spune:
nu mai tin minte cine intreba...
dar stiu ca am vb cu medicul de familie si cu dr ginecolog si mi-au zis ca se da prenatal cand ai 31 sapt implinite. Sau mai simplu din DPN scadeti 63 zile si vedeti unde ajungeti. Pentru restul de zile ca sa intrati mai devreme eu am inteles ca iti trebuie indicatie medicala, ceea ce sincera sa fiu nici fictiv nu mi-as dori...
In rest
toate fetele.
Andre lina cate kg are bebeul tau?
31+
Luca Alexandru
cris.dogarel spune:
Vi4i, m-am uitat acum pe eco a mea de la 23 sapt. bebe avea 590 grame, corespunzator la 23s3zile, marja era de 90grameplus/minus. deci daca ai 24 sapt (la semnatura asa zice), esti in grafic. mie mi-s zis ca e foarte bine, pe medie.
nu gasesc pe masuratori chestia cu lichidul, dar nu are cum sa fie in cm, ca e volum: cm cubi, ceva?poate stie alta fata prescurtarea exacta, ca la mine pe descriere nu am decat "lichid amniotic in cant. normala", dar nu stiu cat.
incearca sa te linishteshti. nu conteaza ca bb nu mai da ca la inceput. esti si tu stresata si poate din panica nu simtzi cum trebuie. Orice mishcare e ok, nu loviturile puternice.
Cris,
27+cu
Ema si
Ana(2003)
Andre_lina spune:
| citat din mesajul lui lillyka nu mai tin minte cine intreba... dar stiu ca am vb cu medicul de familie si cu dr ginecolog si mi-au zis ca se da prenatal cand ai 31 sapt implinite. Sau mai simplu din DPN scadeti 63 zile si vedeti unde ajungeti. Pentru restul de zile ca sa intrati mai devreme eu am inteles ca iti trebuie indicatie medicala, ceea ce sincera sa fiu nici fictiv nu mi-as dori... In rest toate fetele.Andre lina cate kg are bebeul tau? 31+ Luca Alexandru |
cred ca eu intrebam acum o luna...de concediul asta, intre timp m-am lamurit.
medicul meu de familie zice ca se da la 7 luni si 10 zile.
de exemplu la mine:
um 26 martie...a adunat ea 10 zile ar veni 6 aprilie, 7 luni inseamna 6 nov, plus 10 zile, 16 nov.
ceea ce, la oboseala acumulata de mine, si la raceala capatata de o saptamana, plus trezit zi de zi la 6... era mult prea mult.
Asa ca am luat medical 2 sapt, iar de pe 16 prenatal, pentru ca nu am avut cu cine sa ma inteleg.
I-am explicat ca 31 dec. (DPN) minus 63 zile inseamna 30 oct....aproximativ, dar incapatanarea ei a fost peste calculele mele
prin urmare de azi, sunt de capul meu!
Bebele nu stiu cate kg mai are, caci nu am mai facut eco de 2 luni, din lipsa de banuti... dar sapt viitoare voi face si abia astept sa il revad!
PUP
32+ cu
Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2
cris_mario spune:
Si la mn scrie la fel"lichid amniotic in cantit normala"...iar placenta mea este grad 2 ????? asta cum e .....ca am mai vzt k se vorbea k cea cu grad 0 e ok....alte fete spun k cea grad 2 .... akm cum e???
Mario Andrei 16.08.2005
23+ 
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
bubu_bu spune:
ceau fetele!
imi pare rau vi4i stiu ca ideal ar fii sa nu te lasi influentata de suparari dar si eu sunt la fel...orice ma afecteaza foarte tare...incerc sa ma abtin dar nu functioneaza prea bine
sa
treaca supararea,iar legat de lichid eu nu ma pricep decat relaxare totala
fetelor dar ce spor la scris
asa imi place de voi
pe burtici
cate lucrusoare frumoaseeee eu nu prea am in afara de patut si cateva hainute de casa primite azi nu prea am.
trebe sa ne ocupam si de asta dar mai incolo
legat de produse de bebe voi lua totusi un biberon sani de silicon sau cum le zice sa nu faci rani,un ulei de baita de migdale si sapunel am de la socrela de la naturisti,o pompita de muci,scutece si finet si cam atat deocamdata voi vedea dupa ce nevoi mai are printisorul lui mama dupa.
o seara faina va doresc si un we linistit
27+

mariucasara spune:
Vi4i pe ecografia Sarei de la 23 de saptamani si 2 zile scrie asa "Punga maxima de lichid 60 mm" si medicul a zis ca e totul ok. Incearca sa te linistesti.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si
27+
Sebastian Petru
mariucasara spune:
cris_mario si eu tot 2 am gradul de maturare al placentei. Eu as fi stat mult mai linistita daca ar fi fost 1 dar e bine si asa.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si
27+
Sebastian Petru
cris.dogarel spune:
| citat din mesajul lui lillyka nu mai tin minte cine intreba... dar stiu ca am vb cu medicul de familie si cu dr ginecolog si mi-au zis ca se da prenatal cand ai 31 sapt implinite. Sau mai simplu din DPN scadeti 63 zile si vedeti unde ajungeti. Pentru restul de zile ca sa intrati mai devreme eu am inteles ca iti trebuie indicatie medicala, ceea ce sincera sa fiu nici fictiv nu mi-as dori... In rest toate fetele.Andre lina cate kg are bebeul tau? 31+ Luca Alexandru |
s-a mai discutat si aici si exista si subiect separat pe forum cu privire la concedii: de sarcina, de lauzie, de ingrijire copil. legea e clara: concediul de sarcina si lauzie (pre si postnatal) are 126 de zile, care se impart, IN PRINCIPIU, la 2: 63 inainte si 63 dupa nastere. Insa asrticolul urmator din lege spune, la fel de clar, ca cele doua se pot compensa intre ele, dar trebuie lasat minim 42 de zile dupa nashtere, la alegerea beneficiarei. Asadar, doctorii care "nu vor, Nu pot" sau mai stiu eu ce reguli inventeaza, trebuie sa fie tratati cu "legea" listata. majoritatea prfera sa se rexume la articolul din lege cu 63/63. e mai simplu, angajatorul mai fericit, dr. mai relaxat.
Ideea e ca daca vreti/aveti nevoie de cele 84 de zile inainte de DPN, aveti tot dreptul sa le luatzi,nu va trebuie recomandare speciala de la dr gine sau altul.
Sper ca am fost clara, daca nu cautati mesajele Catalutzei de pe la inceput, unde erau si legile citate.

Cris,
27+cu
Ema si
Ana(2003)
cris_mario spune:
mariucasara hai k incep sa-mi fac griji
........de ce era mai bn 1????
Mario Andrei 16.08.2005
23+ 
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze