Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Diana, am vrut sa te sun sa vad ce face Sonia, nu gasesc neam numerele de tel. Da' uite ca zici ca e mai bine... Radu a fost tot un guturai zilele astea, spa afara la minus 15 si pe urma fugareala prin zapada si aira spa... asta nu-i problema, ca stiu ca raceste cind practica sportul asta :), da' parca a gutunarit-o pe Miss, azi noapte s-a trezit tot la 1-2 ore, s-a culcat cu greu la loc si para avea temperatura. Tinem sub observatie, ca ce sa fac. La 12 avea 100.1 in fundulet, vedem cind se trezeste.

Llaura, no, io scaun de-ala olita n-am mai vazut!!!! :)) Da' daca sta in el o sa fie chiar bun. Yap, sud scrie pe noi, nu stiu cind, dar de mers mergem. Nici Colegu' nu da pe-afara de bucurie, ca cica asa si pe dincolo cu bb, dar eu zic ca e fiabil si o tin pe-a mea. Nu crez ca-i fura, ca au si ei! :))

Denisa, n-am prins exact faza cu sinusurile si laptele la Alex, dar vreau sa zic ca eu am o amica al carei baietel a fost tot bolnav si tot pe-un antibiotic ani in sir si, pe la sase ani au descoperit ca are intoleranta/alergie la tot ce e produs din lapte. Adica si la milk ingredientii din crenvursti sau pizza sau orice altceva, nu numai la produsele clar derivate din lapte. De-atunci e pe regim clar non-lactat si nu se mai imbolnaveste, pur si simplu. Ceva de genul: produsele lactate ii scadeau imunitatea f. mult.

Tinem pumnii sa fie copilasii sanatosi!
Pupici,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Diana, am vrut sa te sun sa vad ce face Sonia, nu gasesc neam numerele de tel. Da' uite ca zici ca e mai bine... Radu a fost tot un guturai zilele astea, spa afara la minus 15 si pe urma fugareala prin zapada si aira spa... asta nu-i problema, ca stiu ca raceste cind practica sportul asta :), da' parca a gutunarit-o pe Miss, azi noapte s-a trezit tot la 1-2 ore, s-a culcat cu greu la loc si para avea temperatura. Tinem sub observatie, ca ce sa fac. La 12 avea 100.1 in fundulet, vedem cind se trezeste.

Llaura, no, io scaun de-ala olita n-am mai vazut!!!! :)) Da' daca sta in el o sa fie chiar bun. Yap, sud scrie pe noi, nu stiu cind, dar de mers mergem. Nici Colegu' nu da pe-afara de bucurie, ca cica asa si pe dincolo cu bb, dar eu zic ca e fiabil si o tin pe-a mea. Nu crez ca-i fura, ca au si ei! :))

Denisa, n-am prins exact faza cu sinusurile si laptele la Alex, dar vreau sa zic ca eu am o amica al carei baietel a fost tot bolnav si tot pe-un antibiotic ani in sir si, pe la sase ani au descoperit ca are intoleranta/alergie la tot ce e produs din lapte. Adica si la milk ingredientii din crenvursti sau pizza sau orice altceva, nu numai la produsele clar derivate din lapte. De-atunci e pe regim clar non-lactat si nu se mai imbolnaveste, pur si simplu. Ceva de genul: produsele lactate ii scadeau imunitatea f. mult.

Tinem pumnii sa fie copilasii sanatosi!
Pupici,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Nubun ca are febra mandruta...sunt sigura ca i-a trecut pana acum si e vesela ca o randunica
Simonna, poate povestesti cum a fost cand mergeti...colegul meu cum ziceti voi e un caracter pozitiv da' are si el o problema, o vacanta pe an e sfanta si acum caut solutii, ca nu vreau sa ma trezesc cu un caz de nebunie contagioasa (de obicei in categoria hai sa conducem noi mii de kilometri, nici n-ar fi fizic posibil).
N-aveti si voi un sfat/recomandare apropo de high chairs? trebuie sa iau si nu stiu de care, mi se par atat de mari.
Asa-i ca parental leave nu se poate intrerupe cam o luna sau sase saptamani? m-as duce sa fac ce am de facut sa incerc sa evit functionarea in panic mode cand trebuie sa ma duc oricum (in august) altfel pa job.
Pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

llaura, uite ce zice aici:
( http://www.servicecanada.gc.ca/eng/ei/types/special.shtml#Parental3 )

Example 4
You may decide to go back to work after you have taken a couple of weeks of parental leave. Then, a few weeks later you realize you would like to be home with your child. You can still use the weeks of parental benefits you have left as long as the weeks you take do not exceed the 52 weeks since your child's birth or placement with you for adoption.

Eu te sfatuiesc oricum sa suni la serviciile guvernamentale din AB si le ceri amanunte. Asta pentru ca va trebui sa intrerupi parental-ul, o sa treci iarasi pe salariu, si cand revii in parental e posibil sa trebuiasca sa reaplici la guvern...

Aaa.. si ce inteleg eu e ca daca sotul vrea (si poate sa intrerupa serviciul, daca lucreaza tot in AB si are vechimea), poate lua el luna aia de parental la care "renunti" tu, cata vreme se incadreaza in 12 luni de la nasterea copilului.

Sanatate la copilasii bolnavi.

Nu ma pricep la problemele de intoleranta la lactoza, asa ca nu pot sugera nimic.

Eu nici ca m-am mai gandit la certificatul de nastere romanesc de cand am vrut sa-i fac Dianei (acum 6 ani, adevarat), si un nene de la consulatul din Ottawa mi-a zis prin telefon ca in afara de acte, mai trebuie sa ma prezint si personal cu copilul la ei, sa-l vada la fata. "Ha???!!!" am zis, m-am scarpinat in cap ca Moromete, ca uite dom'le astia vor sa ma deplasez de pe o coasta pe alta cu copil pana intr-un an; l-am intrebat cum dovedesc eu, chiar cu bebeul in brate, ca ala e copilul meu si nu e unul "imprumutat" de la vreo amica din oras... Nu mi-a raspuns. Sunt chiar curioasa, s-a schimbat intre timp procedura?

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Ce mai fac fetele ?

Noi suntem bine, aproape refacute dupa boala, mai tuseste fata un pic, si a reinceput sa se trezeasca o data pe noapte dupa o luna de boierie dar nu-i bai, mi-e asa de drag de ea ca nu mai conteaza o "atentie" in plus.

Azi am fost si prima data la piscina, inchipuiti-va ca e la 8.30 dimineata cursul, m-am trezit la 7, am facut gentile pentru fiecare (ca merge si Victor si e tot la faza de intrat in apa cu parintele asa ca ne-am imbaiat toti patru), am hranit pe toata lumea, imbracat, imbarcat in masina (bine, mai putin pe Seb, el m-a ajutat) si ghiciti ce-am uitat ? Colacul Swimava ! Ce era mai important, fir-ar sa fie, dar nu ne-am mai intors din capul strazii, am zis, azi sa fie de acomodare. Oricum l-am folosit in cada si tare bun e, nu mai trebuie sa intram unul din noi cu puradeii in cada, stam doar pe margine si ne uitam cum se balacesc.

Simonna, cum e Catrinel ? Sper sa fi trecut raceala. Eu nu mai apuc sa sun, am intrat asa intr-un ritm ca nu stiu pe unde sa mai scot camasa. Imi fac liste peste liste cu ce trebuie sa fac si parca chestiile alea se inmultesc. Spre exemplu, trebuia sa aplic pentru cetatenie din august, au trecut aproape sase luni si nu am facut asta . Acum, eu de pe listele astea execut in urma importantei pe care o acord (e vital, da ori ba ?) dar asta cu cetatenia mi se pare deja nesimtire din partea mea. Ce sa mai zic de certificatul romanesc al Soniei ...

Delia79, sa stii ca nu am uitat ce am vorbit la telefon, vreau neaparat sa ne intalnim, ar fi frumos in trei si cu Simonna, dar nu stiu ce sa propun si cand. Voi ce ziceti ?

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Salut!
Desi cu ceva intarziere va doresc sa aveti parte de un an 2010 bun, cu multa sanatate si pace sufleteasca!
Noi am avut parte de o vacanta tare placuta! Aproape zilnic am fost la patinaj (eu cu Alexa) iar Lukas si cu tasu ne asistau de pe margine.Mi-a prins bine ceva miscare caci am mai dat si eu jos vreo 3 kg. dar mai am muulte inca. Sper ca pana la primavara sa-mi revin cu greutatea dinainte de nastere.(la cat de lunga e iarna pe aici.....)
Lukas este bine, cu toate ca avem deja la activ o cazatura din pat . Asta aviz mamicilor care isi culca bebeii cu ele in pat!!!!
Asa faceam si eu pe timpul zilei. Nu il credeam capabl sa se culce sngurel la el in patut. Dar nu a fost asa. Din ziua respectiva dupa ce papa il pun la el in patut si canta, gangureste si se joaca pana adoarme. NU il credeam in veci capabil de asa ceva. Credeam ca este total dependent de tzizi si numai asa stie sa adoarema. Dar ce mai... am baiat mare!
In ziua cu pricina, adica cu cazatura ne-am speriat de moarte!
Eu l-am auzit ca sa trezit dar pana sa ajung sus in camera el deja cazuse si erea sub pat!L-am dezbracat imediat si ne-am uitat pe toate fetele. Nimic! Dar dupa 1 ora a vomitat si uite asa am ajuns cu el la urgenta la ST. Justin. Lukas in schimb erea numai un zambet de sa indragostit doctora de el . A spus ca-l fura. Totul a fost insa in regula nu a patit absolut nimic, dar noi am ramas cu o sperietura zdravana si am invatat sa-l punem la el in patut sa doarma. Nu mai e de joaca... Se intorce si face tumbe pe toate fetele. Maine ,poimaine o ia la trap!
In plus am inceput si diversificarea.IN primele zile mai mult ne-am mozolit dar de vreo 3 zile a invatat sa pape . Mananca la pranz un castronas cu legume piureu iar seara ii dau cereale.Totul decurge foarte bine. Cel mai mult ii place cartoful dulce.
Diana de unde ai cumparat tu colacelul ala pentru inot! Ma intereseaza si pe mine.
Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Toata lumea bine?

LauraB, o fi fost vorba de pasaport? Ori fun functionar jmecher... Al meu sot are appt la 9 dimineata la consulat. Va spun cum decurg ostilitatile.

Llaura, la mine cel mai bine a functionat la convins cu mersul la cald ca acum e cel mai indicat deoarece pot merge cu mancare sterila dupa mine (ce-o fi, lapte-n tzitze, borcanele, etc, etc). Si ca daca nu merg acum, apai nu mai merg pana creste.

maya, imi pare rau ca a cazut Lukas din pat, bine ca a fost doar o sperietura. Eu peste zi il pun in playard. Nu-l las singur in pat la etaj. Al meu chiar nu-i capabil sa se culce singurel in patutzul lui... ca nu-l are.

Am fost vineri la prima sesiune de aquaplay. La superlativ! Pe la jumatatea orei i-a venit somnul pepitului, era s-adoarma in bazin, nu ca avea cineva vreo treaba, tipa a zis ca i se intampla des, dar atata l-am pleoscait si rasucit ca n-a putut. Si i-a pus apa pe cap cu stropitoarea, n-a zis nimic, haha.

Diana, ma bucur ca iti foloseste colacelul!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Mqqm imi tot zic demuult sa incep demersul pentru scoatera certificatului romanesc al lui Lukas.
Deci.... se incepe cu trimiterea certificatului de nastere la Ottawa
pentru legalizare. Deci cum ai procedat! Se plateste ceva... sau pur si simplu il pun in plic si le scriu ca e pentru legalizare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Update: unii nu se mai schimba ever!
Deci sotul meu a fost degeaba la consulat! Ma gandesc ca nu-i o surpriza pentru nimeni altcineva, deh, idealismu' nu ma paraseste.

Ce intelegeti din in fraza asta:

Originalul certificatului de nastere emis de Registrar General sau fotocopia certificatului de nastere canadian emis de Registrar General, notarizata si legalizate de Ministerul de Externe al Canadei de la Ottawa

e vorba de original SAU fotocopie zic io, original SI fotocopie, zic ei? Now I remember why I hate them!!! Nu puteau scrie "atat originalul cat si fotocopia" sa pricep si io?

maya, trimiti la ottawa originalul si o fotocopie legalizata de un notar canadian. Le scrii doua randuri pe-o hartie, ca-i rogi sa legalizeze alea. Eu am pus si-un plic de retur cu tracking number, altffel il trimit inapoi cu posta normala. Totul e gratis la canadezi.

Sa ma duc si io la notar acu, sa-l legalizez si sa trimit la ottawa si copia. Asta daca dupa ce-mi trec nervii ma decid ca il mai fac pe certificat si nu sa-l f.ck...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Chris-saru'mina pt lamuriri, plus ca eu ma lalai de 1 luna sa trimit la otawwa-acum bine ca mi-ai zis sa nu iau plasa la romani.
Acum ma gandesc sa scriu un mesaj consulului sa ma lamureasca si cu pasaportul ca sa nu ma duc degeaba-oare se pot trimite actele prin posta pt reinnoirea pasaportului?

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput