Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!
Raspunsuri - Pagina 17
Simonna spune:
Hello!
Maya, great to hear from you! Unde ati patinat? Aia cu cazutul din pat tocmai ni s-a intimplat, doar c-am avut noroc, eu am patutul linga patul meu, fara bariera, am lasat-o in patutz pe burta si-am gasit-o in pat pe spate. :)
E sigur ca ea nu se intoarce inca de niciunde spre niciunde, dar e capabila sa se roteasca 30 45 de grade in jurul propriei axe, considerind axa o perpendiculara pe pat care trece prin buric. (Na, asa-s de ingenieura citeodata de ma si mir de mine :)!!!!) Asa ca n-am decit sa presupun ca s-a fitiit si-a trecut cu centrul de greutate dincolo de marginea patutului.
Chiar ii spuneam lu' Colegu' ca e normal ca ea nu se intoarce de pe spate pe burta - chestie cu care incep toti copiii - ca ea NU STA pe spate :)) Asa ca de unde atita intors? :))
Da, ma, si mie-mi trebuie un colac de-ala, stiu ca il aveti de pe ebay dar eu sint complet afona 

Cred ca-mi trebuie un step by step...
Incerc sa pun niste poze... parca am miinile legate azi... Ar trebui sa-i arat lui Radu cum se face si sa-i deleg sarcina :)
Copilul meu asta micu' n-are nici un fel de orar, doarme cind in vine si maninca la fel, eu citesc in carti ca ar trebui sa se structureze de-acuma... Ai vostri cum fac?
MArea gaselnita e aia in care intinde miinile SPRE lucruri, nu PENTRU lucruri. Le prinde din greseala si jap! cu ele in cap! Ca ea incearca sa le duca in gura, pai asta e altceva... Asa ca ii dam cite-o cirpa de-aia mica, de-i zice debarbouillette, pe-aia o prinde usor si maninca la ea cu spor!
Vad ca-mi iese cu pozele, asa ca va pup si ma duc sa-mi concentrez activitatea pe pusul pozelor...
S.
CriPOD spune:
hai ca vin cu erata. le scrisei email, mie sa-mi scrie acolo ce sa trimit la ottawa, ca prin viu grai nu ma bazez pe ei. Si ce bine am facut! Ei bine, traducerea autorizata e al doilea act de trimis, nu o copie. Aia doar daca nu vrei sa trimiti originalul.
Asa ca... sa vaz ce zice un notar canadian cand m-oi infiinta cu traducerea la usa. Dup-aia sa vaz ce zice ministerul de externe cand le trimit o chestie in romaneste. Mare-i gradina...
Io zic sa nu va grabiti... stati ca fac io gaura'n usa aia, dup-aia mergeti la tanc.
Simonna, subtire cu programul la noi.
Io am fost la 1 cm de mastita azi noapte.
pepit
Llaura spune:
mQQm, notarul canadian doar sa fie bilingv sau sa fie recunoscut de catre consulatul romanesc ca fiind. A sunat barbatu-meu atunci imediat dupa ce am nascut si i-au dat direct numele unui avocat roman de aici care e calificat sa certifice traducerea. Sigur au ei baietii lor si in Ontario.
Eu am autentificat act in limba romana la notar (in fine, avocat) canadian nevorbitor de limba romana dar era o procura de vanzare-cumparare si practic avocata a autentificat numai semnatura (aia cu certific ca cutarel e cel care a semnat aceasta hartie in fata mea azi anno domini).
Ar fi interesant de stiut daca cineva care are professional designation (de ex inginer) poate autentifica traducerea (semnatura sigur da, cel putin la noi in AB).
Nubun mastita, bine ca nu ai facut 
Pupam bebeii si mamicile
, baita time (plangos a fost azi, greu sa ma duc si la buda...)
Magdone spune:
Neatza,
mQQm, oof bine ca nu ai facut, ai mare grija.
Eu chiar vreau sa va intreb de ce va agitati asa cu certificatul de nastere romanesc, pentru pasaportul romanesc, nu? mai e vreo alta chestie si eu nu stiu?
Eu i-am facut Oliviei pasaport canadian deocamdata, banuiesc ca e suficient daca vreau sa merg cu ea in Ro, nu? lamuriti-ma si pe mine, pls 
Noi inca ne luptam cu intoleranta asta la lactoza sau ce-o fi, ca inca nu-mi dau seama. Poate sa manance iaurt, branzeturi care au lactoza, dar lapte fara lactoza nu, eu nu mai inteleg nimic, ce se mai cheama si chestia asta? Dr zice ca sa experimentam, testam si cam atat 
pupici
Magda, cu Razvan
(6 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Simonna spune:
Hello!
Magdone, mie mi-ar trebui cetatenia romana pt. aia mica pe principiul ca are acces in Uniunea Europeana. Sigur ca in 15 - 20 de ani de-aici se pot schimba multe, dar daca se poate, de ce nu.
Plus ca am prieteni care n-au avut pasapoartele romanesti si au dat cu capul rau de pereti prin ro cind a fost vorba de succesiuni si alte de-astea....
Olga, ce mai faci? Ce fac copilasii?
Pup, ca m-a trezit aceasta la opt si sint cam adormita...
S.
CriPOD spune:
magdone, sper sa o "figure out" cat mai repede cu laptele. Poate ca doar ii ia ei mai multisor sa isi adapteze organismul si enzimele la laptele de vaca. Bafta!
Eu am crezut ca-i usor ca pana de facut certificatul ala, si-atunci de ce sa nu i-l fac acum cand mi-s aliniate astrele?! Cine stie ce ne asteapta in viitor, in plus ce a zis si simonna. In romania eu n-as putea, ca se face doar la sectorul 1 in bucuresti si la mine ala e deranj maaareeee. In plus, noi nu mai avem pasapoarte romanesti de vreo 10 ani si nu vom face, except sotul, dar si lui ii expira in curand, dup-aia chiar ca va fi complicat de aplicat ca trebuie sa ai pasaport valid.
BTW, Laura, a inteles al meu ca se poate face de la distanta prin altcinva.
Tema de dezbatut: ma duc la sud in februarie. Am inceput usurel cu solidele de vreo saptamana, dar nu-i dau nici borcanele, nici chestii pasate. Asa ca acolo cel mai steril e sa-l tin pe laptic de la mine, dupa parerea mea. Voi ce ziceti? Vedeti vreo problema in ideea asta?
pepit
mamaana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm BTW, Laura, a inteles al meu ca se poate face de la distanta prin altcinva. pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
gasesti un traducator autorizat, parca asa-i zice, si-i trimiti pe email scanat ce ai nevoie de tradus si el iti trimite prin posta la sfarsit ce a tradus. poti sa ma bati dar nu-mi aduc aminte pentru ce am facut asta, parca sa zic ca era certificatul de nastere al lui tudor

mamaana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm Tema de dezbatut: ma duc la sud in februarie. Am inceput usurel cu solidele de vreo saptamana, dar nu-i dau nici borcanele, nici chestii pasate. Asa ca acolo cel mai steril e sa-l tin pe laptic de la mine, dupa parerea mea. Voi ce ziceti? Vedeti vreo problema in ideea asta? pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
noi am fost cu tudor in concediu la munte si la mare (vai ce vremuri...) vreo 3 saptamani cand avea 7 luni si baza a fost tzitzi, dar ii mai dadeam banane si cereale din cand in cand
distractie placuta!
Magdone spune:
Merci Simona si mQQm, asa ma gandeam si eu, dar pentru mine acum mi se pare peste puterile mele sa ma mai ocup si de asta, oi vedea mai incolo.
Asa cum zice si mamaana, in legatura cu traducerile actelor romanesti, daca am inteles eu bine, le puteti traduce si notariza dintr-un foc ca sa zic asa, eu asa am facut cu certificatele de nastere ale noastre, de casatorie, la un traducator autorizat...daca am inteles bine ca asta vreti. Le trimiteti pe mail si le primiti prin posta. Nu stiu daca e OK sa pun aici adresa dl respectiv, e din Toronto, dar poate il stiti, are si site.
Magda, cu Razvan
(6 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
CriPOD spune:
La mine nu-i problema cu traducerea, aia o am deja. 20 de bucsi, cred ca a fost. Sunt multi traducatori autorizati. Traducerea trebuie dusa dup-aia la notar canadian. La stepul asta am ajuns. Laurei ii ziceam ca poate face certificatul la consulat prin procura din ce am inteles de la sot. Scris acolo ca eu, autorizez, bla bla, nu trebuie in persoana.
Mersi mamaana, eu nu voi putea sa-i dau nimic acolo. Sper sa nu scada lactatia intre timp, pt ca nu-i inlocuiesc mese, doar se joaca asa cu alimente...
Magduta tu cum te mai simti? Poate ne vedem la vre-un moment dat inainte sa nasti, ca mi-e dor de Olivia.
pepit