Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!
Raspunsuri - Pagina 12
Simonna spune:
Hello!
Diana, unde i-ai facut gaurile in urechi Soniei? Si cerceii aia pe care i i-a impuscat nenea tre sa-i duc eu? Sau vin in pret? Sau cum. Ca la asta inca nu ma gindisem, ca tre sa-i pun cercei Copilei... :) Halal de mama de fata ce ma aflu!
Doamnelor, pe mine Diana m-a impresionat de nu pot sa va explic, cum s-a carat ea prin nameti cu doi copii sub trei ani, dar cuminti amindoi, tre sa le dam si lor ce-i al lor! Eu n-am avut curaj sa merg la intilnire cu Catrineta la mine, iar Diana n-avea nici o apasare cu doi! Virsta, dom'le, virsta! :)
Bon, m-am prins si cum tre sa magazinez in compania domnisoarei, bine, de-acum e mare si-si tine capul no problem, cind intra in vrie o scot din carucior si-o tin cu fata spre rafturi. Pina nu ma doare mina pot sa ma holb la marfa din partea ei... cit vreau eu :) Da' si ce concert executam la casa cind ne palnteaza mami inapoi in scaun... tot magazinul e cu ochii pe noi. Ca ea uita ca i-e foame de bucurie ca e in brate, eu uit ca i-ar putea fi foame de bucurie ca tace si, uite-asa, ne amintim impreuna la plecarea din magazin :))))
Pupici,
S.
mamaana spune:
simonna cerceii se cumpara de unde-i faci gaurile - la toate magazilene de bijuterii din mall-uri; eu le-am facut la peoples jewellers; de fapt daca stau bine si ma gandesc, am paltit numai cerceii, gauritul a intrat in pret
maya.maya spune:
Salut!
Fetelor noi ne-am schimba programul!!!
Lukas se culca acum de cateva zile la 9.30 si se scala dimineata la 5 cu un chef de gangurit si de joaca !
De cateva zile facem si frumoase intoarceri de pe spate pe burtica si invers. Suntem baiat mare!
In rest ne place tare mult la baita. Acum facem baita direct in cada mare , ne balacim si suntem experti in facut pluta.Bineinteles mama imi tine capul .Avem si o ratusca albastra cu care ne place mereu sa ne certam.
va pupam !
Llaura spune:
Maya.maya, felicitari! cum faceti voi baie in cada mare, cu scaunel sau au naturel? nu prea mai incape asta micu in cadita si drept sa zic n-as mai cumpara alta.
Pupam 
PS. mai deloc nu se gasesc jucarii cantatoare/vorbitoare, am umblat azi de am capiat. Fecioru-meu era amorezat de o vaca cu maner, tot zguduie la ea, vaca zornaie, spune(a) you're my friend si canta un cantecel. S-a stricat vaca, zornaie dar nu mai vorbeste si nu mai canta, maaare tragedie.
maya.maya spune:
Llaura!
Aceiasi problema am avut-o si noi. Pur si simplu nu mai incapea in cadita lui asa ca am inceput sa-i facem in cada . Pur si simplu ne imbaiem impreuna. Stam si o ora la joaca. Cred ca-l fac inotator!![]()
Bineanteles ca inainte imi fac eu un dus si cand terminam am ajutoare ca altfel e jale.
Apoi un masaj zdravan si putina gimnastica de bebei, papa si somn la greu!Toate astea il obosesc de doarme apoi vreo 7 ore.
mini_me spune:
Buna seara
Intru repede sa va spun ca bebe Alex a venit pe lume pe 7 Decembrie 2009 la ora 9.28 am! E un scump, e cumintel si nu ne mai dezlipim de el!
DPN- Dec 21
"Louli" 
CriPOD spune:
Sa va traiasca, sa creasca mare fericit si sanatos, mini me!
Nici nu mai stiu daca am zis, multumim pt urarile de mos nick.
magdone, vai saracul dr, i-o fi spart timpanul Olivia. Tu cum te simti?
Simonna, vezi daca nu vrei sa pui hamul pe tine? Io shop cate vreo 3-4 ore de cand era de cateva zile, il leg de mine in carpe, nici mancare nu-i mai trebuie. Am mainile goale, nu-mi stranuta nimeni pe el, nici carutz n-am nevoie, ma strecor ca ceaiul printre alti cumparatori.
Apropos, un update pt Diana, mi-ai zis sa-ti dau feedback cu slingul. Ma rupe daca il car mai mult de o ora in el, ma doare omoplatul. Deci cand merg sa iau paine, iau slingul, dar daca merg la mall, nu rezist decat cu wrapul. Cu wrapul nici nu-l simt la 3-4 ore.
maya.maya, super! Noi ne schimbam programul in fiecare zi, ma tine in suspans, sa nu ma plictisesc.![]()
Llaura, spor la targuit vaci verzi. Vezi poate afli de unde a avut-o prima. Presupunerea ta era total nefondata, ca mai am o Denisa.
pepit
Simonna spune:
Mini-me, sa va traiasca si sa fie sanatos. Hai cu up-dat si intrebari daca ai nevoie, ca noi aici sintem, nu ne ducem nicaieri, cel putin 9 luni de-acum (in cazul meu)...
mQQm, eu am issues cu sling si wrap la scosul copilului care doarme din scaun si legatul de mine. Ca se trezeste sigur... si-atunci o plimb cu scaunul pe carucior cit merge si pe urma o iau in brate. O idee geniala ar fi sa imi iau port-bebe-ul cu mine si sa incercam asa... Buna idee!
Maya, te-ai scos cu programul! Asta daca esti ok cu trezitul la cinci, ca Miss s-a trezit azi dimineata la 7 si jumatate, culcata la miezul noptii si cu trei secunde de trezire la 4, cit i-am indesat suzeta in gura (pe principiul ca daca a putut atitea nopti sa doarma fara sa manince de ce n-ar mai putea?) si eu n-am reusit sa adorm la loc si stiu sigur ca o sa fiu capiata de cap diseara!
Sa stii ca abia astept s-o vad in cada mare, o sa experimentez acum, in vacanta de iarna, cind toata lumea e acasa. Ca eu vreau sa-l exploatez pe Radu si sa-l vir pe el in cada cu Sorella.
Llaura, tu de ce jucarii cintatoare vorbesti? Ca la Winners e raiul jucariilor pt. bb, la ToysRus asijderi... Cu sau fara butoane pe care sa apesi? Cu sau fara fringhie la fund sa tragi de ea? Sa cinte direct cind se misca? In fine, sorry de vaca, vorba lui mQQm, tre sa gasesti sursa principala si vine si vaca de schimb :)
Mamaana, sarmina de info... tre sa vad daca exista aici peoples aia, ca noi sintem, fir'ar sa fie, in alta tara pe-aici! Tocmai am realizat asta, din nou, dupa discutia de pe Sezatoare apropos de maternelle in franceza pt. un copil care nu vorbeste limba desi e crescut aici si vorbeste engleza... Crez' ca putin o sa imi pese, eu o tin pe-a mea cu gradi in lb. engleza, franceza s-o invete acestia la scoli, ca tot e obligatoriu!
Ah, si ma am baby-related issues:
1. mame de bebei care dorm pe spate sau pe o parte: ce fac, frate, copiii vostri cu minutele? Ca fie-mea ai crede ca-i elicopter... Chiar si cind o alaptez si e pe o parte isi flutura mina libera mai ceva ca Ceasca!!!! Si ma loveste pe mine, isi da ei in cap, in ochi, in frunte... Daca e sa doarma pe spate isi trage in cap cu ambele miini deodata! P-orma normalissim ca face ochi si p-orma normalissim ca e toata miriita ca nu si-a facut somnul.... Am incercat sa pun o cirpa de-aia pe ea sau s-o tin de mina (cind alaptez). Ti-ai gasit, atita se smuceste pina ma pacaleste si ii dau drumul la mina....
2. mame de bebei care dorm pe burta: voi ii mutati dupa ce adorm din locul in care se afla? Ca Aceasta isi cauta si isi suge minutele, degetelele, incheieturile, pumnul, ce gaseste mai intii si mai intii... Si totul se umple de bale si balutze, ca, pina la urma, copilul doarme cu capul in balta... :) O fi fost amfibie intr-o alta viata si asa se manifesta :)
3. mame de bebei in general: Ai vostri pirtziie? Ca la noi e festivalul pufurilor de seara, adoarme si pe urma pop, e sus, ca pir - pir si iar pir-pir... Si - cum s-a facut si teribil de sperioasa si pune buza si scirtiie sau striga de speriata direct, fara buza si scirtiit preliminar - se sperie de propriile ei zgomote produse pe la end-rear si plinge de zici c-o tai cu cutitul! Ce sa-i fac? Ca din cauza de gazeificare end-rear se trezeste si noaptea...
Oricum, I figured it out! Zilele ei se impart asa:
Ziua In Care Fac kk. Sint miriita pina peste poate, nu dorm, nu maninc cum trebuie, numai pufai, imping si ma screm. Daca imping real good ma scot, ca iese k dintr-una, drept ca iese si din chiloti si din camasa si din rochita, am si-n cap si pe picioare, dar ma linistesc si fac si-o baie mare in chiuveta.
Daca imping asa si asa, iese kk in reprize n-am si-n cap, doar pe camashuta. Mami bombane creatorii de pampersi, schimba si clateste. Bonus: ma balacesc in chiuveta de nenumarate ori!
Prima zi Dupa Ziua In Care Am Facut kk. Sint 100% bine-dispusa, dorm si maninc si maninc si dorm, bomban si povestesc in treaba mea, rid cu hohote mici si dragalase la cine-mi zimbeste. Daca nu-mi zimbeste nimeni, rid la jucarii.
Ziua a Doua Dupa Ziua In Care Am Facut kk. Incep sa pirtzii, nu-i bai, sint in continuare cuddly si rizacioasa, dar cind sa adorm...pufffff... si iar dau sa adorm si iar puffff... Dar daca ma tine mami in brate si am o suzeta sau imi gasesc minuta, merge.
Ziua a Treia Dupa Ziua In Care Am Facut kk. Pirtzii de rup, mami ma striga Motoreta Mobra, ne mutam dintr-o camera in alta si deschidem geamurile pe unde trecem, ca cica nu se poate cu mine! Nu dorm decit cite 10, hai 20 de minute deodata, mami se scurge prin fotolii pe cind vine tati acasa, iar eu il iau de odihnit si vreau sa ma plimbe de colo - colo, ca altfel nu stau, scirtii, miaun si ma vaicaresc cit e seara de lunga.
Concluzia lui Mami: Thanks God pentru ca Ziua a Patra Dupa Ziua In Care Am Facut kk coincide cu Ziua In Care Am Facut kk!
Asta-i cu epopeea lui k pe la noi, ma gindesc pe buna sa cumpar o muscata... Nici nu stiu daca se gaseste in Canada muscata...
Pupici,
S.
mamaana spune:
hai simonna ca tre sa aveti prin mall-uri magazine de bijuterii ca la toate fac gauri; si am uitat sa-ti zic, copchila tre sa aibe cel putin doua ture de vaccinuri facute (2 si 4 luni) - la mine le-au vazut destul de mari, asa ca nu mi-au cerut foaia de vaccinari
ha ha ha ma distrezi cu motoreta ta, eu nu le-am auzit pe ale mele pana pe la 2.5 ani
chiar incepusem sa ma intreb daca ele fac