Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!
Raspunsuri - Pagina 10
romanitza spune:
Bonsoir
Revin dupa ce timp de cateva saptamani am avut calculatorul ba stricat, ba reparat partial, apoi iar stricat si tot asa... In final, l-am inlocuit cu totul.
N-am apucat sa citesc din urma, sper ca sunteti bine cu toate si ca bebelusii cresc mari si frumosi. Noi am implinit 4 luni zilele trecute, am fost la vaccin, am facut putina febra, dar a trecut cu putin Tylenol pt copii. Domnisoara e cam maraita zilele astea, sper sa ii treaca mai repede, asa a fost si data trecuta, la vaccinul de la 2 luni. Pediatra mi-a zis ca e bine dezvoltata pt varsta ei, ca sa nu-mi fac griji, dar eu sunt cam stresata... a luat f putin in greutate fata de luna trecuta, nici macar 200 g. Adica in 2 luni a luat doar 700g... Nu vi se pare putin? Cu toate ca mananca bine, uda pamapersi si toate celelalte... Tot doctorita ne-a explicat ca unii copii iau mai putin ca au avut mai mult la nastere, ca este un copilas micut(ca si parintii), asa ca nu trebuie sa ma stresez ca nu a luat asa mult in greutate... Si ca sfat, a spus ca pot incepe de la 5 luni sa ii introduc cereale in meniu... Deocamdata papa doar san, nu i-am dat absolut nimic altceva si nici nu aveam de gand sa incep diversificarea mai devreme de 6 luni. Acum, nu stiu ce sa mai zic...
Cu toate astea, toti cei ce o vad spun ca e bucalata si ca arata f bine pt varsta ei, o sa va trimit poze cu ea facute de la 3 la 4 luni, sa vedeti ce mare s-a facut...
Comparabil cu Oliver (pe care il pupam
), cu care ne-am plimbat de cateva ori, mi se pare ca e mult mai firava, mai micuta, dar el e baiat si e si mai mare ca varsta, dar fata de alte domnisoare de varsta ei, pare ok...
Magda - am vazut pozele cu Olivia si Razvan, ce frumosi sunt! Tu cum te simti? Ai aflat ce vei avea?
Pupici fetelor si bbilor, sper sa pot intra mai des pe la voi de acum incolo, macar sa va citesc. Mini_me - nastere usoara!
CriPOD spune:
romanitza, ti-am trimis un email azi dupa ce-am vorbit.
vad c-am scapat macar de-o milka, de aia de care trebuia sa scapam!![]()
Ce-o fi cu Monica8? Parca o mai stia una dintre fete...
Altfel nu mai vroiam sa zic nik, numa' ma tot tin de vreo saptamana ca imi uit vorba, s-o dau de gol pe Olga cu dobosul ei. Cred c-o pus copirait pe ea, ca se lauda ca si-asa la altii nu iese asa buna. Da' bunaaa, buna-buna!
Simonna, tu nu mai scrii nimic de miss cea scumpa?
pepit
Simonna spune:
Na' ziua...
Maya, cum faci sa si vorbesti cu cineva la cabinutul lu' nea doctoru' ala? Ca eu sun in nestire si e numai boite vocale... Nu-mi zi ca trebuie sa-mi iau copilul in brate si sa ma prezint acolo numai ca sa iau RV... Ah, si in recomandare ce sa-mi scrie tanti doctor?
Doamnelor, eu n-am apucat sa scriu ca si-a tras Catrinel un program de citeva zile incoace de nu mai am timp sa ajung la computer. Ca mai nou se culca pe la miezul noptii, baga somn pina in jur de sase, maninca si iar baga pina la 11. Si eu cu ea. Asa ca ma prinde prinzul pina maninca din nou, pina maninc si eu, tra-la-la, plimbare si iar mincare, lectii cu Coolest Big Brother si gata, e seara. Tare-i scurta ziua cind te trezesti la 11! :))
Asa ca azi am facut un efort si m-am trezit cu familionul, i-am scos pe usa si iata-ma!
Sa stiti ca noi incercam s-o culcam ca pe copiii normali la ore rezonabile, cum ar fi 9, sau 10, sau 11, dar n-ai pe cine. Ca intre 6 si 11 seara are-o chestie ca adoarme pentru 20 de minute si pe urma filfiile de doua ori din gene si casca ochii la noi, ride si pa-pa somn. Asa ca dupa indelungi incercari care-au durat fo 2 saptamini (ca inainte nici nu incercam!) am decis ca facem baia la 10 si jumatate, asa ca la 11 sintem la orizontala cu prietena tzitzeta in gurita.
Nu pot nicicum sa ma hotarasc sa o pun la ea in patutz, adica sa ma efortez la modul propriu si personal sa ma ridic si sa ma scobor cu ea in brate din patul meu in creierul noptii, cind sint aproape adormita. Asa ca patutul sta in basement, in cutia in care a venit de la magazin... Tarcul la fel.
Teribil ce bine e sa faci copiii asa tirziu, no stress, no militarie data jos din pod, lucrurile de bun simt respectate si restul dupa ureche... Tare-mi place.
Romanita, eu zic ca e ok. Parerea mea! Acum, fiind primul bebel, e normal sa-ti faci griji, dar pina e ea sanatoasa sa mor daca conteaza cite kile are.
Poftim!!! De ce-am venit eu sa ma laud pe formum ca aceasta doarme pina la 11? Ca ii aud gurita... MA duc, poate o pun inapoi la somn!
S.
Magdone spune:
Neatza! Hop si eu!
De acceasi problema vreau sa ma plang, de somn. Daca pana acum o culcam fara probleme pe Olivia, ei de vreo saptamana asa, a inceput sa-i fie frica de intuneric cred, si nu mai vrea sa se culce neam. Chestia asta pare sa fie legata si de faptul ca nu mai am lapte, gata s-a terminat si ala putin care mai era si nu mai are ce sa suga si uite asa o tinem intr-o joaca pana pe la 9.30 -10, iar frate-su nu se lasa mai prejos ca el de ce sa doarma daca Olivia nu doarme? Cool, nu?![]()
Ma gandeam ca poate s-a mai confruntat cineva cu problema asta cu frica de intuneric, ca daca vreau sa sting lumina, ea incepe, NU NU si incepe sa planga, si atunci nu o mai sting, o lasam asa mai slaba si intr-=un final adoarme asa cu lumina aprinsa...
Romanitza, nu vreau sa stiu de data asta ce e, n-am intrebat, sper sa ma tin pana la sfarsit, desi maica-mea ma bate la cap, cica macar sa-i spun ei
Am vazut si pozele, super scumpa Mara, pupici
Olga, cum esti? sper ca ai scapat cu bine.
In rest nimic deosebit, treaba la greu la servici, uff
Magda, cu Razvan
(6 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Diana2007 spune:
Magda, si lui Victor ii e frica de intuneric, a inceput totusi sa spuna dupa doi ani. Noi l-am luat cu povesti, ca ziua e soarele care e pe cer si de-aia e lumina iar seara se duce la culcare si se face intuneric, si de-aia toata lumea merge la dodo, ca daca ar fi lumina si noaptea n-am putea dormi. A inteles chestia asta dar tot ii e frica la culcare, asa ca acum ii lasam usa deschisa la camera si pe hol lumina aprinsa. Ii spunem ca suntem la noi in camera si ca daca e ceva sa ne strige, suntem aproape. Iti dai seama ca ne cheama ba ca vrea lapte, ba apa, dar pana la urma se linisteste.
A, si in fiecare seara tine sa ne spuna ca e intuneric afara si ca soarele s-a dus la dodo. Are totusi o consolare, ca a iesit luna !(asta cand se vede)
Simonna, si noi am experimentat programul asta in cateva seri ( nu la rand, asa izolat), ma refer la culcat tarziu, spre 11, ca de dormit nu foarte fi vorba la noi pana la 11.
Dar eu tot sunt sado-maso, baia e la 7.30 - 8, apoi supt, pus in pat si ultimele doua activitati se repeta intre ora 9 si cand binevoieste ea sa adoarma de tot.
Multumesc de raspunsul de la sezatoare
Poate ca ma stresez prea mult si inainte de vreme dar parca ma simt mai bine asa, sa fiu pregatita pentru orice. Opt ani zici ca-mi mai raman ? Pai daca obtin rezultate precum Radu al tau, merita efortul !
Noi cand ne mai vedem cu bebelusele ?
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
OlgaTarziu spune:
merci Magda de intrebare. Nu ok. Inca trag si nu vad imbunatatire dupa 8 zile de antibiotic. Plus ca Sophia e bolnava iar, deci somn ioc de 4 nopti. Sunt intoarsa pe dos rau de tot si sunt nervoasa pe toata lumea. De aia nici nu scriu. Te pup.
Diana2007 spune:
Olga, multe
si
pentru voi ! Nu bagi o praji ca sa te simti mai bine ?
Magda, mi-am adus aminte de ceva si voiam sa-ti scriu. La Victor a mai mers un glob din ala de sticla cu lumina in el, se schimba culorile si are si ceva sclipici ce se plimba pe acolo. Poate gasesti unul acum de Craciun prin magazine, Victor era fascinat, adormea uitandu-se la el, apoi intram si-i stingeam lumina.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
Magdone spune:
Olga, fii tare, o sa scapi tu si de asta! 
Diana, merci o sa incerc si cu asta sa vedem, avem o veioza din aia de la Ikea roz floricica, pe aia o aprind ca e chioara rau
si asa adoarme, problema e ca trebuie sa ii spun nu ne culcam, stam doar asa in pat, citim etc, ca sa se linisteasca pentru ca vede ca vreau sa o culc si cred ca si de asta ii teama, de somn...mai vedem, adoarme ea intr-un final dupa vreo ora, o ora jumate cam asa, ca nu mai poate dar nici noi cu ocazia asta ![]()
Magda, cu Razvan
(6 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Donia spune:
Magdone, si Roxana doarme de ceva timp cu lumina aprinsa, cred ca a inceput pe la 3-4 ani sa spuna ca ii e frica sa stea in intuneric, asa ca la inceput am avut lumnita de veghe, iar acum are ditamai veioza aprinsa, ca lampile de veghe le-am epuizat ![]()
Cristi vad ca e inca ok fara lumina, dar a avut vreo doua nopti in care si-a aprins l veioza singur, sa vedem ce mai urmeaza...
Olivia doarme la pranz?
Ma mai gandesc la ceva... eu cu cat il culc mai tarziu pe Cristi, cu atat adoarme mai greu, e mai surescitat. Oare daca ai incerca sa o culci mai repede? Noi pe la 8 incepem pregatirile de culcare, spalat, schimbat in pijamale etc, la maxim 8,30 suntem in pat. Dar daca nu doarme la pranz il pun chiar si la 7,30 in pat si adoarme rapid, doarme bustean pana pe la 7,30 dimineata.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
CriPOD spune:
Ce mai fac siropeii? A venit mos niculaie la ei? ![]()
Va pupam!
pepit