Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!
Raspunsuri - Pagina 9
Simonna spune:
Mini-me, iti tin pumnii sa ai o nastere usoara...
Mi-ai adus aminte de certificatul de nastere romanesc... Cred ca nu-l fac deloc, nu-s cum pot sa se complice in halul asta!!! Desi imi pare rau, asa, generic. Da' bine ca mi-ai adus aminte de certificatul de nastere canadez, ca noi cica vrem in Sud in doua luni da' pasaport pt. Bambina ciuciu!
La nume n-am ce sa zic, ca sint in Quebec, si-aici E alte legi si mincaruri de peste decit in restul tarii!
MEsdames, sinteti cuminti tare, numa' mie mi se rupe de treburi casnice si, cind doarme copilul scriu pe forum in loc sa string casa? (nu va imaginati ce-i la mine, ieri n-am miscat nimic - nimicuta, ca am fost la dr) si chiar ar trebui sa pun mina pe-o coada de matura! Promit ca termin mesajul, ma uit la un film, plimb Maimutica pe-afara, fac lectii si hranesc copiul mare, gatesc un peste si-un orez si pe urma string string si casa. :)
Ne laudam cu vaccinurile, nu-s pe de rost pentru ce, mi-a zis aceea, doamna doctor, eu am zis ca da, ca-s genul de mama care vaccineaza pt. tot ce se poate. Un pic de febra, durere de picioare si racnetele aferente, asa ca i-am dat Tylenol (nici n-am stiut ca Motrinul nu se recomanda cind sint asa mici, ca eu de-ala aveam in casa. Dar am sunat la InfoSante si m-au luminat!)
Ne mai laudam cu un kil si ceva grame luate in ultima luna si batem spre 60 de centimetri lungime.
Si ne "conversam" cu tati, ne hlizim cu Radu, mami mai la coada, ea sa intre in scena cu bidoanele :) Da' am reusit de dimineata s-o fac sa se "converseze" cu mine in timp ce tineam telefonul cu ai mei,care numai n-au pupat receptorul la capatul lor... Of, doamne, departarea asta!
mQQm, ce ma bucur ca vine mamica ta!
Montrealul, daca stiuti f'un medic de familie (pediatru?) care mai primeste pacienti... impartasiti, ca noi n-avem asa ceva. Noroc ca dr. cu care am nascut o tine in evidenta pe miss pina la 2 ani, dar pe urma imi pune fisa in brate si pe-aici ti-e drumul....
Bon, ma duc, cum ziceam, sa vad de vasele alea, ca-mi cresc lucruri pe cele aflate mai la fund, tot punem deasupra, tot pe alea le spalam, ce-i jos in chiuveta... vai de soarele meu, nici nu indraznesc sa ma intreb daca umbra verzulie pe care-am zarit-o azi dimineata in chiuveta era de la mazarea de ieri! :)
Pupici,
S.
maya.maya spune:
Simona eu am gasit un medic pediatru in Laval. Cred ca inca mai primeste pacienti dar iti trebuie in schimb o recomadare de la doctorul cu care ai nascut.
este la policlinica St.- Matin. Doctor Hausser Christian. Incerca!
nelia spune:
Astazi sint un picut mai libera si am zis sa va citesc si pe voi, ca tare imi place cind povestiti despre bebelusi pufosi... al meu e pufos, dar nu mai e chiar bebelus.
Simona, da, doarme cu noi in pat si mie imi place, ca e lipicios rau, doarme cu minuta pe fata mea sau pe gitul meu... Avem pat mare, king si e loc suficient, mai ales pentru tati, ca Lisandru e lipit de mine. Pina la doi ani si fetele au dormit in pat cu noi sau linga noi, in patutul lor, daca eram eu in stare sa ma scol si sa le pun... ca si tine, am depasit greu faza cu bagatul titzii si adormit in secunda doi. Lisandru a avut patutul lui linga al nostru, patut care s-a dezmembrat din cauza de caprite saritoare, apoi a avut patul Tudorei, cel de copil mic, s-a dus si asta saracu'... Pe salteaua mare nu au voie sa sara, dar am uitat sa le spun ca nici in patul de alaturi... Asa ca, l-am aruncat si de doua luni doarme numai cu noi. Pe fete le-am mutat dupa doi ani, adica dupa ce le-am intarcat in camera si patul lor, dar pe Lisandru nu am unde sa-l mut, pentru ca nu mai am o camera si pentru el, la fete nu incape inca un pat, iar cu suprapuse nu sint de acord... deocamdata ramine asa, bine ca avem pat mare. Si ne e drag, ca e ultimul...![]()
Of, Simona, de cite ori m-am suparat si eu din cauza acestui gest.
Nu-i inteleg, frate, bebelusul duce minuta la gura de doua ori pe minut si tu, adult, vii cu mina cu care umbli pe toate alea si o pui direct pe mina, ca pe picior tusesti. Dar bine ca sintem aici, ca din Romania se trece direct la pupat pe obraji sau macar un ciupit de fata
... Trebuie taiat scurt, va rog, nu pe piele... pe haine da, dar nu pe piele. Desi eu nu inteleg dorinta asta de a atinge copiii altora, si mie mi-s dragi de nu mai pot, dar nu ma ating de ei... decit daca mi se da voie sa-i zmotocesc.![]()
Ulei - cind era pielea mai aspra, ii dadeam cu ulei de masline, dar nu e bine sa faceti masaj bebelusilor cu ulei pentru ca e foarte gras, hidrateaza bine intr-adevar, dar creeaza un fel de dependenta, adica pielea lor va cere mereu ceva gras ca sa fie bine hidratata. Am crema hidratanta zilnica de la Aveeno, de fapt si acum tot din asta folosesc pentru toti trei, noua ne-a mers foarte bine. Daca nu merge, la Bourret am vazut intr-un colt creme bune, hidratante, un pic mai scumpe (este linga cosmeticele mai scumpe), iar la gradinita au o crema buna, biologica scrie pe ea, ma uit miine si va spun cum se numeste. E ceva nou, eu nu o stiam... Pe fata nu i-am dat decit iarna, cu aceeasi crema, sau daca se simte nevoia...
Laura, ceai de anason, fenicul si chimen, mult chimen. Si mult ceai, adica de la 2 litri in plus. Calmeaza colici, mareste productia sau asa se intimpla in cele mai multe cazuri in care l-am recomandat si elimina din eventualele toxine strecurate in lapte. E foarte bun... eu nici acum nu mai suport cum miroase chimenul...
, atit de mult am baut. Incearca, poate merge si la tine.
Olga, ce rau imi pare ca nu a mai vrut sa suga!
Mai incerci sau ai renuntat? Te-ai uitat in gurita sa nu-i dea dinti, Lisandru m-a muscat de m-a rupt cind ii ieseau dintii. Sau sa nu aiba vreo afta ceva, care o doare cind suge si de aceea musca sau nu mai vrea sa suga... Daca nu mai e nimic de facut, bafta multa sa scapi repede de titze umflate si sanatate multa, sper sa nu aduca si Tony ceva de la bona.
Diana, mirosul de bebelus! Lisandru inca mai miroase, mie mi se pare ca miros ca inghetata de vanilie.![]()
Simona, acum vad ca folosim aceeasi crema. Si eu sint mare fan Avenoo, tot ce am in casa si pentru copii si pentru mine e de la ei. Vedeti ca au si niste 'faina' in plicutele pentru baie, atit de buna le face pielea dupa ce pun in baie, nici nu au nevoie parca de crema.
Mini-me, nastere usoara! Certificatul canadian vine mai repede de citeva luni, cred ca dupa doua... iar cel romanesc poti sa-l faci cind vrei... eu inca nu i l-am facut lui Lisandru, iar Tudorei i l-am facut la un moment dat, dar cred totusi ca pina intr-un an. Cred ca dupa un an, e o taxa in plus, cel putin in Montreal... dar nu sint sigura. Legat de nume, ma uit si iti spun, sper sa nu uit.
Simona, chiuveta noastra seamana cu a noastra... si eu cica fac teme. Hai, ca m-am lungit, nu mai apuc sa mai citesc si pe la alte subiecte... va
pe saptamina asta!
CriPOD spune:
Mini_me, eu am mai multe feluri de wrapuri, spune-mi de care ti-ar place si cam ce buget ai si iti spun, aproape sigur iti pot sugera ceva. Daca esti incepatoare si cu doo maini stangi cum am fost eu cu primul wrap, iti recomand sa iei ceva elastic, e mult mai iertator si tine bine pana ajunge bebe pe la 5 kg. Slingul nu ti-l recomand la nou nascuti pre mult, e bun el asa pt in/out rapid, dar nu e prea bun pt tinut timp indelungat.
Simonna, da, da si eu ma bucur. Acu' sper sa nu ne ciocnim in filozofii de crescut copii pepiti si in vreo luna asa, sa vin sa ma plang ca ma zapaceste sa-i dau mancare si sa-i pun shapka.![]()
Pune-i telefonu' la ureche, eu am fost socata ca pepitul se converseaza, nu glumesc, discuta ngh, uaoaooo intr-una cu cine il gadila in urechi. sa vezi tu bucurie pe bunicii de miss Z.
Pe o nota foarte trista... ati auzit de copilasul de la aeroport? Vai cat m-a socat si intristat!!! Bietul copil! Uite si de-asta sunt bune wrapurile, slingurile, ergo or whatever cand n-ai carucior... Ce soarta...
Asta am scris aseara, da' n-am putut posta ca merea forumu deloc.
Nelia, pai eu din ce stiu cu ulei/creme se da in principal sa iti alunece un pic mainile, nu cantitate. Oare se aplica principiul dependentei si la creleme noastre?![]()
Eu am inceput cu certificatul: am tradus la un traducator certificat si am trimis originalul la ottawa. Vad daca am facut bine pe parcurs. Nie mi-a venit dupa o saptamana asta canadian. Simonna pasaportul lui a venit de vineri pe marti, dar e drept ca acum sunt mai aglomerati, multi merg in vacante, cred.
pepit
mini_me spune:
Buna seara
Simona, Nelia: multumesc mult. Sunt programata la cezariana luni, pe 7 decembrie si sper sa fie totul ok, ca la prima. Nelia te rog verifica la nume, pentru ca eu sunt Stan Patitul cu certificatul de nastere al Iuliei. Mi-a trebuit aproape un an sa fac rectificarea in certificatul ei de nastere la numele tatalui (sotul meu era trecut in pasaportul de tip vechi folosit cand ne-am casatorit cu numele tatalui sau, iar apoi cand a aparut un pasaport tip nou era trecut fara numele tatalui). O intreaga poveste, in urma careia a trebuit sa rectificam certificatul de casatorie si apoi certificatul de nastere. Toata operatiunea s-a desfasurat in Romania la sectorul 1, am lasat procuri mamei mele, i le-au refuzat cand s-a dus sa ridice certificatul de casatorie rectificat, pe urma am fost eu in tara si am depus actele sa schimb certificatul de nastere etc. A fost o durere de cap. Era cat pe ce sa renunt, dar m-am gandit ca daca nu rezolv la vremea respectiva o sa avem mereu dificultati cu eliberarea pasaportului (s-a si intamplat asa la vremea respectiva) etc.
mQQm am doua maini mai mult decat stangi la momentul asta. Cred ca vor deveni de lemn atat de neindemanatica am devenit:)) M-am uitat pe net si am vazut slingurile care au o catarama pe umar, cred ca se numesc Maya wrap sau ring sling. Ar mai fi Moby wraps...
Caut ceva usor de infasurat, comfortabil si sigur pt bb si de buna calitate. Bugetul e variabil in functie de calitatea produsului.
Pun un link mai jos (sper ca e permis) cu ceea ce aveam in gand:
ring sling: http://www.theslingstation.com/ringslings1.html
moby wrap: http://www.theslingstation.com/moby.html
Referitor la certificat, am vorbit cu o cunostinta si mi-a spus ca a primit certificatul de nastere canadian in 5 zile cu putin timp in urma! Sper sa nu fi facut vreo confuzie!
In sfarsit, ce va fi va fi!
Am vazut ca vorbeati de creme: eu am folosit pentru Iulia cand stateam in Oman gama SebaMed, dar din nefericire nu se gaseste in Canada.In cazul nostru este excelenta.Cand vin prieteni in vizita ii rog sa imi aduca in principal diaper rash, crema de corp, sampon si gel de dus.Acum pt bebe 2 o sa folosesc Aveeno.
Si eu caut medic pediatru si pana acum nu am avut succes. E tare greu sa gasesti pe cineva care accepta pacienti noi.
Eu maine am consultatie cu anestezistul pt ca vor sa imi faca spinal pt cezariana, iar eu as vrea generala. La Iulia am avut generala si a fost totul ok. Cu ani in urma am avut spinal pentru o alta operatie si mi-a fost tare rau dupa. Vedem ce va fi maine.
CriPOD spune:
mini_me, mergi pe moby, blue celery sau altul elastic, parerea mea. Cum ti-am zis, ring slingul (maya wrap am eu, si nici acum la 4.5 luni nu-l tin mult acolo, nu e comod) e sa tii bebe acolo pe durata scurta, nu-i prea bun la nou nascuti. Uite in Ottawa e magazinul asta: http://www.milkface.com/SearchResult.aspx?CategoryID=11. Dar nu exclude sa gasesti folosit si in stare excelenta pe kijiji sau craigslist daca nu te deranjeaza. ebay e iar un loc bun de cautat.
Cat despre invatat sa-l folosesti, aici suntem, intreaba doar, sunt si videouri, un pic de curaj. Doar prima data e complicat, dup-aia cam deriva toate din aceleasi legaturi. Eu aveam o papusa, am invatat inainte sa nasc, imprmuta si tu una de la fetita ta.
Nastere usoara! Asa repede te-au programat?
Si mie mi-a venit certificatul in cateva zile dupa ce l-am inregistrat, ai inteles bine.
pepit
Llaura spune:
Hai ca de cand ma kki sa mai scriu si eu pe aici, de cand ascris Olga ca pustoaica o foloseste pe post de taxi si am vrut sa-i zic ca tare inspirata expresie a gasit, asa suntem si noi, taxi toata ziua, mai nou cu turul becurilor din casa, ca la Sosea, ce sa mai :-) In we ce mai capat o pauza, ca e si taxiul nr. 2 acasa:-)
Mini_me, asa apare pe certificatul de nastere, numele de fata al mamei, si eu am avut aceeasi dilema ca si tine, am venit in Canada maritata si cu numele schimbat si pe numele de fata nu mai am nici un act. In spital ne-au dat un formular pe care erau rubrici explicite, mother's name si mother's maiden name, formularul l-a completat barbatu-meu (pe care l-am interogat apoi amanuntit si l-am boscorodit ca a gresit certificatul copilului, dar intr timp am intrebat si ne-am lamurit ca asa se face). Impreuna cu formularul ne-au dat si o foaie cu blabla in care scria in cat timp sa mergi la registry (de unde se iau permisele de conducere) sa ridici originalul. Sase saptamani scria, la sase sapt ne-am dus; SIN-ul si cardul de sanatate ale copilului au venit in posta in cateva zile de la nastere.
Ce m-a agitat pe mine la faza cu numele e ca pe certificatul de nastere e rubrica: mother's name si apare numele meu de fata, puteau sa faca si ei o distinctie sau sa le puna pe amandoua...banuiesc ca daca vrei sa-ti apara numele de casatorie pe certificatul copilului poti sa-l treci si la maiden name si gata.
Certificatul se poate si modifica, in 90 de zile de la nastere e gratis, apoi se plateste ceva nu stiu cat (m-am hotarat sa ignor problema).
Certificat romanesc in principiu vreau sa-i fac, dar cine stie cand, ca eu nici de UUCB nu i-am aplicat. Am avansat ceva-ceva, sapt asta mi-am facut epass la CRA (ca de cand sunt in Ca am facut taxele la contabil si deci n-aveam epass), acum astept codul de confirmare in posta, sper sa aplic de-a binelea saptamana viitoare si sa-i dea UUCB si retroactiv.
In rest suntem bine, am implinit si noi cinci kile de vreo saptamana, ne-am vaccinat fara consecinte (nitica agitatie, s-a nimerit in weekend deci agitatia s-a calmat pe burta la ta-su).
Am vazut subiectul cu BLW si mi se pare foarte fun si interesant, am pus hold pe cartea aia la bibli, dar cine stie cand si daca apuc sa ma uit pe ea. Ca idee eu i-as da si altceva decat lapte cat mai repede posibil ca oricum e pe formula 100%, dar inca nu stiu cum va fi, n-am aprofundat subiectul, o sa abordez si la pediatru in ianuarie la 4 luni.
Cam asta este, pupam 
CriPOD spune:
Deci eu m-am uitat acum in certificatul lui Oliver eliberat in Ontario, ca mi-era ca vorbiti limbi straine. In coloana cu datele mamei scrie clar: "current legal surname" si acolo imi apare numele sotului si apoi la "legal surname at birth (maiden name)" apare numele meu de fata. Asta in Ontario, again. concluzionez ca o fi diferit in restul Canadei, dar aici mi se pare ca totul e foarte clar.
Llaura, nu te grabi la diversificare, asculta ce zice baba. Stiu ca esti nerabdatoare, la primul copil asa e. La al doilea si urmatorii amani cat poti de mult.
OMS recomanda 6 luni la alaptati ori pe formula. Citeste si ce zice asta cu BLW, e "iluminator". Cat e rata la taxi? Mie pe cand mi-a venit pin-ul ala, n-am avut rabdare si le-am trimis pe posta.
Si mai vreau sa zic ca eu dau o tura pe la subiectele mele sa explic, pana nu dispare kktul asta de langa cursorul meu eu sunt de gasit doar pe PM, ca mi-e greata deja. Io milka, cursorul milka, e prea mult. Serios, ma-nerveaza de nu mai pot.
Va pup!
pepit
Llaura spune:
Nu neaparat ca-s nerabdatoare, vreau sa fac ce e mai bine pt el si daca e mai bine sa astept am sa astept, uite ca vina am depasit-o, numai ca uneori am sentimentul ca-i dau copilului junk food...
Lui ii merge bine, baby looks beautiful asa a zis nenea dr, din faptul ca m-am dus ca nebuna cu copilul cu nasul infundat la urgenta in plina epidemie de gripa a rezultat faptul ca am gasit pediatru, urgentistul mi-a facut referral la un profde al lui de pediatrics si pt prima data am fost si eu impresionata de un dr in Canada, empatic (ah ce s-a demonetizat cuvantul asta pe forumul asta), zambitor, comportament normal fara attitude, nu se ataca la listele mele de intrebari si oricum daca am cinci la patru a raspuns deja inainte sa apuc eu sa deschid gura, ce sa mai, imi place de el. Uraciunea babaciunea care l-a externat din spital n-a vrut sa-l primeasca si pe el si eu faceam pe mine de frica ca se sufoca copilul cu mine in casa.
Rata la taxi e priceless :-)
Apropo de dracia de la cursor, am trei cuvinte pt tine: Firefox cu NoScript, adio dracie adio reclame.
In Ontario e mai destepti apropo de certificat, aici e tare confusing.
Pupam 
Simonna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm Si mai vreau sa zic ca eu dau o tura pe la subiectele mele sa explic, pana nu dispare kktul asta de langa cursorul meu eu sunt de gasit doar pe PM, ca mi-e greata deja. Io milka, cursorul milka, e prea mult. |
Hai ca n-am nimic de spus, dar m-am distrat grozav cu milka ici, milka colea, milka pretutindenea :)))
Maya, sarmina de pont, sun si eu, poate-poate.
Pupici,
S.