Bulgarasi si globulete de nov-dec 07 (200)-2 ANI!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

VICTO - ieri cum ati sarbatorit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Victo cel mare al meu a avut pneumonie fara febra, fara semne vizibile in afara unui harait, pneumonie venita dupa o viroza si ramasa ca si sechela. S-a vazut la radiografie.

Elis:

Antibioticul vostru face parte dintr-o clasa de antibiotice care se dau la 12 ore ( ca si Zinnatul, Klacidul etc) si nu la 8 ore. Se calculeaza doza pe kilograme/corp. Ai o schema in prospect daca vrei sa verifici calculul doctorei.

Multa sanatate!

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

merci LALA - nu am mai verificat nimic, l-am dat pur si simplu, deja sunt in stadiul ii dau orice , numai sa fie bine!

favitusin(varianta plantusin)ati dat? luat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ellis, am luat eu personal plantusin. mi s-a parut apa de ploaie.
ff frumos am sarbatorit ieri, cu colege de pe forum..ramo, andreea, flori,si ada..piticii au fost superbissimi!a primit jucarii care de care mai atractive..asa ca azi dim am stat linistita, ca avea piticul ocupatie.:)
aseara stefan imi canta la baie La muti ani, muti ani taiasca..tetan sa taiasca..:):) a fost superb! iar mocuta lui fericita te face sa uiti de alte tampenii..
la tort nu a vrut sa sufle lumanarile..ne-au ajutat Joshua si Bea :), ca el s-a bagat de-a dreptul sub masa :) dar de mancat a mancat intr-una..si salata si crackers..si struguri si pizza si suc..tot ce s-a putut. Si Bea a papat, va zic eu.
l-am culcat asa ca va pot pune si niscaiva poze

Paula si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

http://family.webshots.com/photo/2007294480102838148PuQEfI

asta e o parte din poze. mai am de cules de la invitati :) si din tel sotului :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victo

ellis, am luat eu personal plantusin. mi s-a parut apa de ploaie.
ff frumos am sarbatorit ieri, cu colege de pe forum..ramo, andreea, flori, andreea si ada..piticii au fost superbissimi!a primit jucarii care de care mai atractive..asa ca azi dim am stat linistita, ca avea piticul ocupatie.:)
aseara stefan imi canta la baie La muti ani, muti ani taiasca..tetan sa taiasca..:):) a fost superb! iar mocuta lui fericita te face sa uiti de alte tampenii..
la tort nu a vrut sa sufle lumanarile..ne-au ajutat Joshua si Bea :), ca el s-a bagat de-a dreptul sub masa :) dar de mancat a mancat intr-una..si salata si crackers..si struguri si pizza si suc..tot ce s-a putut. Si Bea a papat, va zic eu.
l-am culcat asa ca va pot pune si niscaiva poze

asa mai, si nu ziceati nimic??????????
bineeeeeeeeeee....
va distrati toti si noua nu ne povestiti, nu tu poze..nic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis

neata
noi suntem rau, e a treia zi de cand temeratura sta la 37.9-38, tuseste mai rau, azi noapte a dormit putin, ridiata pe perna sau in bratele noastre...sotul mi-a tipat ca nu ii dau antibiotice sa se faca copilul bine; dimineata a baut lapticul si s-a pus pe tusit pana l-a vomat pe tot...e incredibil...o zi pare ca e mai bine, apoi iar merge spre rau;

am vb cu dr acum si ii dam augmentin, dar a zis de doua ori pe zi, 2.5 ml, am vazut ca asa scria si pe cutie, cred ca ea tine cont si de faptul ca A e mai slabuta, de nu mi-a dat la 8 ore...a plecat sotul dupa biotics...

am epuizat tot in materie de aerosoli, siropuri, picaturi..ca nu se rezolva nimic...vad ca prelungim starea ei de rau...spre f rau

sper sa se refaca, e deja o luna de cand o ducem rau;

ce sa mai zic..ca mi se pare palida rau...si incercanata...de la atata tuse are ochii rosii

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

Buna Ellis

Imi pare rau pentru puiutul tau.
Sa stii ca nu toate tipurile de raceli raspund la aerosoli.
Pe alta parte substantele folosite in aerosoli difera de la un diagnostic la altul.
Sper ca nu te confund cu alta mamica, dar spuneai la un moment dat ca nu foloseai toata disolutia, pentru ca aparatul se inchide la 10 minute. Nu ti-am raspuns atunci, pentru ca altcineva ti-a atras atentia si nu am vrut sa ma repet.
Mie imi este teama ca s-a strecurat o neintelegere intre tine si medic si nu ai inteles cum trebuie preparat. Dar posibil sa ma insel.
Iti dau exemplul nostru .
Avem aerosoli cu ventolin+flixotide. Ce inseamna asta :
o disolutie (ventolin+ser fiziol) si dupa o pauza de 15 minute urmatoarea disolutie (flixotide + ser). E deasemenea foarte importanta si ordinea, pe care de altfel unii medici uita sa precizeze:
Ventolinul = bronho-dilatator, se face primul pentru a reduce obstructia bronsica. In felul asta, peretii bronhiilor se relaxeaza si permite patrunderea aerului cu usurinta.
Urmeaza flixotide-ul care avnd calea deschisa nu face decat sa dezinflameze si sa reduca iritatia de la nivelul bronhiilor.
Daca ordinea nu ar fi respectata, respectiv flixotide-ul primul, acesta nu ar putea asigura o eficienta maxima pentru ca ar intalni o obstructie in calea lui.
Ordinea aceasta e importanta intr-o raceala doar in perioada cand copilul tuseste foarte tare (semn al obstructiei).

Am detaliat mai sus, doar ca sa vezi ca orice detaliu in administrare este important si nu cred ca multi medici au rabdare sa explice asta.

Iar legat de antibiotic nu e ceva rau ca-i dai. Daca copilul are febra si se lupta cu o boala de ceva vreme, cred ca are nevoie de un ajutor.

Sanatate !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

anca, nu am fost la dr sabau.

lala, ce mai fac flacaii??

mah fata asta a mea chiar dc e bolnava e numai o veselie..... si cand se mai si stie in centrul atentiei.....

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

MULTI MULTI ANI FERICITI , NOROC SI SANATATE !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

softurela, eu eram cu timpul al aerosoli. mie 3 dr mi-au precizat minutele cat sa fac aerosolii, n-a zis niciunul pana se termina.

nu stiu nici eu cum si ce sa mai zic. ne-am saturat cu totii de mers la dri, nu mai stiu care are dreptate, care exagereaza..nu mai stiu nimic. tot tuseste.nu stiu pana cand.
uff...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui ellis

neata
noi suntem rau, e a treia zi de cand temeratura sta la 37.9-38, tuseste mai rau, azi noapte a dormit putin, ridiata pe perna sau in bratele noastre...sotul mi-a tipat ca nu ii dau antibiotice sa se faca copilul bine; dimineata a baut lapticul si s-a pus pe tusit pana l-a vomat pe tot...e incredibil...o zi pare ca e mai bine, apoi iar merge spre rau;

am vb cu dr acum si ii dam augmentin, dar a zis de doua ori pe zi, 2.5 ml, am vazut ca asa scria si pe cutie, cred ca ea tine cont si de faptul ca A e mai slabuta, de nu mi-a dat la 8 ore...a plecat sotul dupa biotics...

am epuizat tot in materie de aerosoli, siropuri, picaturi..ca nu se rezolva nimic...vad ca prelungim starea ei de rau...spre f rau

sper sa se refaca, e deja o luna de cand o ducem rau;

ce sa mai zic..ca mi se pare palida rau...si incercanata...de la atata tuse are ochii rosii

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

Buna Ellis

Imi pare rau pentru puiutul tau.
Sa stii ca nu toate tipurile de raceli raspund la aerosoli.
Pe alta parte substantele folosite in aerosoli difera de la un diagnostic la altul.
Sper ca nu te confund cu alta mamica, dar spuneai la un moment dat ca nu foloseai toata disolutia, pentru ca aparatul se inchide la 10 minute. Nu ti-am raspuns atunci, pentru ca altcineva ti-a atras atentia si nu am vrut sa ma repet.
Mie imi este teama ca s-a strecurat o neintelegere intre tine si medic si nu ai inteles cum trebuie preparat. Dar posibil sa ma insel.
Iti dau exemplul nostru .
Avem aerosoli cu ventolin+flixotide. Ce inseamna asta :
o disolutie (ventolin+ser fiziol) si dupa o pauza de 15 minute urmatoarea disolutie (flixotide + ser). E deasemenea foarte importanta si ordinea, pe care de altfel unii medici uita sa precizeze:
Ventolinul = bronho-dilatator, se face primul pentru a reduce obstructia bronsica. In felul asta, peretii bronhiilor se relaxeaza si permite patrunderea aerului cu usurinta.
Urmeaza flixotide-ul care avnd calea deschisa nu face decat sa dezinflameze si sa reduca iritatia de la nivelul bronhiilor.
Daca ordinea nu ar fi respectata, respectiv flixotide-ul primul, acesta nu ar putea asigura o eficienta maxima pentru ca ar intalni o obstructie in calea lui.
Ordinea aceasta e importanta intr-o raceala doar in perioada cand copilul tuseste foarte tare (semn al obstructiei).

Am detaliat mai sus, doar ca sa vezi ca orice detaliu in administrare este important si nu cred ca multi medici au rabdare sa explice asta.

Iar legat de antibiotic nu e ceva rau ca-i dai. Daca copilul are febra si se lupta cu o boala de ceva vreme, cred ca are nevoie de un ajutor.

Sanatate !

eu i-am atras atentia lui Victo; noi folosim toata dilutia..

noi am facut aerosoli, pe rand, cu atropina, acc, apoi dexam +adrenalina - aceasta mi s-a parut a fi cea mai eficienta combinatie la momentul ala...pun exact cantitatile prescrise, in cazul nostru nu era vb de ordine...
multumesc.
acum sper sa dea roade antibioticul, insa tot caut un homeopat prin zona, ca nu se mai poate...

Mergi la inceput