FIV in Ungaria 71
Raspunsuri - Pagina 8
goldi spune:
Alina, poti, mai ales daca tinem seama de faptul ca in urmatoarele luni de graviduta, nu te vei putea vopsi, te poti face frumoasa de pe acum .
Off topic (scuze moderatorilor ) - pt ca sunt multe fete din sect 3, v-as intreba daca stiti prin zona un cabinet gineco unde pot face monitorizari eco,consult, etc . Pe net am gasit mai multe, dar as dori o recomandare. M-am saturat de clinicile mari unde trebuie sa faci programari cu 2 saptamani inainte si iti mai baga pe gat si diverse altele.
Multumesc .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
violeta70 spune:
Buna dimineata fetelor!
Tamaryllis , de trompe atunci nu mi-a spus nimic (operatia am facut-o la Caritas), insa anul asta la laparo (Maternitatea Brasov), medicul (dealtfel foarte bun, face si fertilizari) mi-a spus ca altcineva mi-a mai umblat pe trompe.
Fetelor am o intrebare de 1000 de puncte, care ma macina (binenteles daca imi puteti spune si considerati ca nu sunt depasita): ati dat "ceva" in plus medicilor? (asa cum bine stiti ca este procedura in Romania). Si daca da, care sunt scorurile? ca sa-mi fac niste calcule (pentru noi aceasta procedura implica un efort financiar, asa ca....)
Pupici si aveti grija de voi.
Dumnezeu este alaturi de noi
dent spune:
Violeta70, nici macar o cafea! Dr Z nu mi-a lasat impresia ca ar astepta. Am platit doar procedurile pt care am primit chitanta.Si asa te scapi de o suma frumoasa de malai.
Zapp,
balanta_tm spune:
Fetelor, venii si eu la raport: avand in vedere ca medicul vroia sa imi faca azi deodata cu histeroscopia si cauterizarea ranii de pe col si ca la inceputul saptamanii viitoare oricum am o intrevedere cu medicul din Austria, am decis sa am rabdare pana vorbesc cu el si sa nu cauterizez nimic deocamdata.
Am citit mai de dimineata ca in USA, de vreo 6 ani, ranile de col uterin, nu se mai cauterizeaza...Cica nu ar fi chiar recomandata cauterizarea la o femeie care nu a nascut inca dar intentioneaza sa devina mama...
Partea ciudata este ca eu rana asta nu o aveam in Sept (oricum, e prima rana de col pe care o am) si fiind recenta ma gandesc ca ar merita incercat intai un tratament cu ovule/medicamente, nu hop-top, hai la cauterizare.
Referitor la histeroscopie, aseara la Papa Nicolau mi-a iesit iar Candida (din Aprilie , de cand am facut laparoscopia, ma tot lupt cu Candidoza: cand imi dispare, cand imi reapare). Daca ma gandesc bine, nu sunt asa sigura ca e ok sa se faca histeroscopie avand Candida. Sau gresesc eu?
Nu stiu ce sa mai zic, oricum, increderea mea in medicii romani e undeva spre zero...Poate de aceea despic firul in patru...Oricum, azi nu mai fac nici histeroscopie, nici cauterizare...
Parca as trata intai Candida si apoi m-as gandi la histeroscopie; asta mi se pare ordinea fireasca.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
samira33 spune:
buna dimi
goldi...depinde unde in sectorul 3 te intereseaza o clinica???...pentru ca sectorul e cam marisor.
ce iti pot recomanda eu...sunt Gral Medical si CDT Victor Babes.
astea imi vin in minte asa...in scurt...daca imi mai aduc aminte si de altceva...vin si spun.
la Gral Medical mi-am facut eu injectiile de stimulare in fiecare...si erau foarte dragute fetele de acolo...mereu am fost fara programare si niciodata nu am fost refuzata...si nici asa aglomerat am vazut ca nu este.
clinica se afla la intersectia dintre str. Baba Novac si Sos. Mihai Bravu.
dent...eu nu am dat si nici nu voi da spaga...sincer, mi se pare si ca l-as jigni pe Kovacs daca as incerca un astfel de gest.
ieri m-am simtit excelent...am putut sa-mi "sug" burta si chiar sa-mi simt abdominalii inferiori...i-am putut incorda ritmic...am putut intra si iesi din cada singura-care la noi in dormitor este destul de inaltata fata de podea...scara o urc si o cobor deja fara eforturi...ieri am luat doar 2 calmante toata ziua...iar azi...ma simt mai bine decat ieri...motiv pentru care am in plan niste macaroane cu branza,smantana si unt,sa pregatesc ingredientele pentru o mare salata asortata si o tava de cartofi la cuptor...iar carnita o pregatesc maica-mii sa o faca ea la teflon diseara cand vine acasa
goldi spune:
Teoretic, intai trebuie sa tratezi tot pana la orice interventie. La histeroscopie se considera ca se practica oricum dezinfectie locala si nu se tine cont atat de mult de ciuperci si alti monstri.
Balanta, poate ar fi bine sa iei , pe langa tratament, si probiotice pt marirea rezistentei si pentru reglarea florei intestinale- candida migreaza , cea mai usoara auto-reinfectare este la toaleta. Mai exista si ovule cu lactobacili - viviflor se numesc - care regleaza local flora si fauna vaginala ... astea toate pt a preveni recaderile.
Histeroscopia vrei sa o faci ca sa o bifezi de pe lista cu analize, sau ai o indicatie pt ea ?
FETELOR !!!!!
Platim bani grei pe un act medical pt care ni se da factura si chitanta. Eu dau banul iar medicul/clinica executa actul medical pt care am convenit. Ce sa mai dau in plus ?! Ne invartim intr-un cerc vicios
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
samira33 spune:
balanta,da...sunt de acord cu tine...mai intai trateaza candidoza asta care e pacatoasa rau...poate sa apara cand ti-e lumea mai draga...mai ales daca urmezi tratamente indelungate sau dese cu antibiotice.
apoi rana de pe col...tot asa zic si eu...nu te grabi s-o prajesti imediat...incerca mai intai cu ovule...si doar daca nu se rezolva asa...treci la nivelul urmator.
vad ca ai ales Austria...la ce medic te-ai orientat???
goldi spune:
Samira ... taaaaci, ca ma chinui sa bifez ziua 1 la un mic regim de slabire ... si nu mai apuc .
Stiu clinica, am bifat-o la un moment dat prin perigrinarile mele. Si ma pot duce sa fac o eco vaginala, strict pt o monitorizare ? Fara sa-mi faca capul mare, de ce ? cum ? ce am facut in ultimii 5 ani ? cum m-a descusut ultimul dr la care am fost, care pt o eco m-a pus sa-i spun tot istoricul si mai ales FIV-ul facut cu o fosta colega de breasla, de care intotdeauna e bine de aflat cate ceva pt o mica barfa ...basca niste analize suplimentare,pe care le-am mai facut si rasfacut, dar e bine de bagat niste bani si la clinica respectiva, ca sa se "dumireasca" dr ...mi-e sila de toate astea.
Vreau strict monitorizare, consult . Punct .
samira33 spune:
goldi......nu e bun...branza e uscata...untu' galben...cartofii-s numa' gauri ...iar carnea e de-a dreptu' verde...asa ca nu ai la ce sa poftesti ...e mult mai bun un iaurtel,o branzica de veci sau ce ai tu in meniu la dieta
eu spun ca poti face...pe mine nu m-au descusut mai mult decat era cazul...am spus ca sunt in tratament de stimulare ovariana in vedera unui Fiv...am aratat reteta cu prescriptia medicamentelor...si a fost suficient.
si in cazul tau ar trebui sa functioneze cam la fel lucrurile...daca le spui ca esti deja in mijlocul unui tratament si ca din varii motive nu poti face eco de monitorizare la medicul tau curant insa trebuie s-o faci in acel moment...ii mai spui si ce urmaresti exact in ecografia aia...si nu vad unde ar putea fi problema.
ti-am spus...mie mi s-au parut normali la cap...nu am ce sa le reprosez.
Tabitha spune:
Buna dimineata, fetelor.
Problema: la inceputul lui oct. am intrerupt in ziua 6 tratamentul de stimulare pt. FIV; azi sunt ziua 29; mie in mod normal CM imi vine la 24-26 zile; la primele 2 FIV-uri nereusite nu am avut intarziere a CM.
Intrebare: cum de nu-mi mai vine CM? (stau ca pe ace, pt. ca trebuie sa fac o laparo, perioada depinde de venirea CM si daca nu vine in timp util pierd o luna sau 2 din cauza de proiecte la serviciu).
Astept opinii.
Mirela: tinem pumnii.
violeta: sper sa primesti raspunsul de la dr. Nu trebuie dat nimic in plus.