Pepenasi de iulie - august 2008 (153)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

da, Struluta a dat un detaliu important. la masina de paine se pune faina si apoi in colturi celelalte ingrediete, fara sa se atinga. nu stiu care e treaba cu asta dar stiu sigur ca asa e regula

---------------------------------------

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

buna ziua!!!

nu aruncati cu pietre,n-am mai intrat de mult,insa mai citesc din cand in cand,cand am timp..multa sanatate tuturor,Camy nastere usoara si sa iti dea DD un bebe Flavius sanatos si voinic.

ne-am uitat si noi pe picasa la cateva pozici,am pus si noi cateva sa ne mai vedeti ce mari am crescut si obraznice de mama focului,tre sa stea mama numai cu ochii pe noi ca ce face una face si cealalata,unde nu o lasi pe una se duce cealalata...am fost si nitel racite si nu prea am dormit cateva nopti,ins acum suntem pe drumul cel bun.

va pupam si mai intram din cand in cand!!!asta ca sa nu ne uitati...


In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

ah, am uitat.
PICA, saru mana de linkuri. prefer acel pian mic din lemn si mai ieftin decat ala scump din plastic... In schimb orga imi place f mult. eu sunt fan imaginarium , dar tot cam scumpa...hmmm
ma mai gandesc ce si cum ... cat despre scaun, nu ar fi atat de important ca are doua si nu vreau sa ma mai impiedic de inca unul

---------------------------------------

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

OOKA, GINI, MARINA, SIMONA, SUN, ANNABABY va multumesc mult de tot de raspunsuri. Acum pe mine n-o sa ma vedeti cocand la cuptor sau framantand manual ca eu nu sunt supertalentoasa Marina care are blog de retete de salivezi pana mori, eu sunt complet antitalent deci mie imi trebuie neaparat aparat de asta pentru prosti (gen Complete Idiot's guide). O sa studiez piata, am retinut ca e bine sa aiba cuva orizontala, ca ingredientele in afara de faina se pun in colturi (oricum habar n-am ce inseamna asta ca n-am idee cum arata aparatul, da m-oi lamuri eu), sa faca macar 1 kg de paine deodata, dar mai am cateva intrebari:
1.OOKA, GINI, ANNA, voi puneti aditivi de care zicea Simona? Ca asa, eu tocmai de aia vreau paine de casa sa nu mai pun aditivi si ce mai pun aia in painea de la magazin, nu iese buna fara?

2.OOKA, imi dai exemplu de un forum unde se pun retete si zic fetele si modelul de masina de paine cu care au facut?

3. O scriu si pe asta, da sa nu radeti , ca ma framanta pe bune: daca programez sa faca noaptea painea, masina e silentioasa, nu? Nu face zgomot ca de aspirator sa ne trezeasca pe toti, asa-i?


SUN si eu sunt disponibila vineri dar vad ca ai primit o groaza de pm=uri deja, deci nu mai e cazul.

GALLY, si mie mi se pare o zi mare vineri cand naste Camy, cred ca atata o sa ma tot uit la ceas vineri si o sa ma intreb ce face si in ce stadiu e

Sunt fericita ca a venit mama la noi pana vineri si mai pot sa respir si eu un pic si sa studiez netul in cautare de masini de facut paine si jucarii.



Monica, mami de Luca si 9+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Of Biri, sanatate multa si sa scapati repede de ea si perfect neafectati, am o reteta care iese siguramente. Oricum si la mine primele painici au iesit turtici, ideea e sa gasesti o reteta care iese sigur si nici nu te chinui, apropos, Marina care colturi bre, ca a mea are cuva rotunjita. Io stiam ca trebuie sa pui lichidele intii, daca ai ulei sau unt topit le pui primele in ideea ca nu se lipeste aluatul de cuva, macar e o explicatie civilizata. Oricum daca gasesti reteta propice iese si daca le arunci in scirba si sictir claie peste gramada.
Reteta care imi iese mie sigur e painea de shabat pe care am facut'o pentru ca nu aveam cintar si e singura reteta cu pahare, reteta aici. Programul folosit este compus din framantat 20' si copt aprox 45'. Iese si la jumatate din cantitati acelasi program, asta ca sa nu strici multe din prima. Ideea e ca aluatul trebuie sa fie elastic nu lipicios, trebuie in functie de masina sa verifici daca nu ti'au picat paletele etc. Adica nu zaci si astepti, depui nitel efort si iese.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!!

Azi ne-am abatut de la program, s-a trezit la 8.30 ca de obicei, am schimbat-o si eu m-am intins pe pat in timp ce ea se juca langa mine. A adormit, si eu langa ea...Inca doarme. Adevarul e ca eram amandoua obosite, parca ne-a dereglat schimbarea orei...(eu nici nu am dormit cu o noapte inainte, ca am avut o traducere...)

Sun daaaa, mi-ar placea mult sa ne vedem, sa te cunosc! Poate trag o fuga vineri dupa masa la spital, sa-i vad pe Camy si Flavius. Noi sambata nu suntem acasa. Daca nu, poate ne vedem duminica. Tu cat stai la Mures?

Iaca pozna, azi trebuia sa mergem pana la primarie, sa scot autorizatia pt. gaz la casa cea noua...cred ca merg maine, ca pana se trezeste little shmoo se tremina programul acolo...

Fug sa mai pregatesc una alta, pana se trezeste Miruna...no ca s-a trezit!


Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare. Noi in viteza, avem musafiri, suntem in priza.
CAMI - tinem pumnii pentru vineri (daca am inteles bine din citirea in diagonala!). Sa auzim de bine cat de repede!

MONI -
1. Imi recomandati de la vreo anumita firma sau sa aiba o anumita putere sau o anumita caracteristica? La ce sa ma uit cand cumpar?
LA NIMIC NU TE UITI. SA FIE IEFTINA (si alea scumpe se strica la un moment dat, adica dupa vreun an incep sa scartaie paletele alea...)

2. E adevarat ca e asa usor, pur si simplu pui ingredientele acolo si se face tot, inclusiv ii da forma?
DA. Treaba cu ordinea si alte vrajeli sunt vrajeli.

3. E adevarat ca dureaza mult coptul, vreo 3 ore si iese numai vreo juma' de kil de paine? Sau care ar fi cantitatea maxima de paine care iese?
Programul nostru de baza dureaza 4 ore. Acel juma de kil de paine insa face cat vreo 4 paini de-alea buretoase de la magazin. Painea e consistenta, e cu totul altceva. Nu mananci ca la ailalta, o paine la masa, ci doar o felie doua.
In plus, nici nu e recomandat sa faci paine mai mare pentru ca dupa 2 zile devine sfaramicioasa, neavand afanatori si alte rahaturi in ea.
Programele scurte reduc timpul de crestere, mai precis dospirea se face la temperatura ridicata, painea creste mai putin, e mai indesata.

DA, poti sa o programezi peste noapte, doar incearca sa amesteci drojdia in partile uscate, altfel fermenteaza cam tare si incepe sa creasca inainte de framantare (daca atinge partile lichide). Noi o porneam pe la 2 jumate noaptea si la 6 jumate era gata (cand ne trezeam noi).

Eu nu mai coc painea la masina de paine de foarte mult timp. Mi-a fost super utila pentru ca nu am un robot bun pentru aluaturi iar cu mana nu framant ca nu poci si n=am rabdare. Si daca la paine ar mai merge cu mana, la cozonac nu. Ori eu fac la masina de paine absolut totul, covrigi polonezi, cozonac, aluat de tarte, TOTUL.
Painea o scot dupa framantate (20 de minute). O las la crescut in anume conditii (detaliez eu daca vrei) cam juma de ora sau 45 de minute sau cam asa, bag la cuptor cam 40 de minute si basta. Deci asa e mai rapida painea, e mai buna, mai aspectuoasa, e super.

M-am specializat in faineturi. Am luat una "rusticana" zilele trecute, o nebunie, am facut aseara, iese paine neagra, are seminte inauntru o nebunie. Seminte multe adica, de bostan, de floarea soarelui, in, ce mai, o nebunie!

Ca pret, iesi mai ieftin. Daca pui si lapte si ou si alte "imbunatatiri", iti iese cozonac, nu paine.
Dintre "imbunatatiri" eu prefer untul in loc de ulei. Ou nu pun.

Preferata mea dintre toate retetele este:
500 g faina
300 ml apa
60 g unt
1 lgt sare
1 lgt unt
1 plic drojdie pulbere.
Iese o minunatie! Coapta la cuptor cu aluatul putin infainat, face coaja groasa, cam ca la pave dar mai misto, ce mai, super.

Cu alocatiile - o imbecilitate, adica INCA o imbecilitate in peisajul romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

OOKA, da eu vreau sa zac si sa iasa painea, nu sa depun efort

ANKA, multam de raspuns!! Da, as vrea sa-mi spui in ce conditii lasi painea dupa ce e framantata asa incat sa iasa si daca o pui la cuptor. Ma rog, pentru inceput cu siguranta o sa o coc tot in aparat, dar asa, pentru cultura mea generala, poate dupa ce ma mai specializez o sa o fac si la cuptor. A, voiam sa-ti mai spun, pe la mijlocul sau sfarsitul lui nov. cred ca dam o tura prin hungheria, vrei sa-ti mai iau piure de ala de fructe cu tzutzuroi? Daca da, iti zic eu cand se apropie termenul de plecare, ca sa te intreb exact cat/de care etc.

BIRI, multa sanatate sa scapati de gripa!!

Monica, mami de Luca si 9+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Criza duce la competitie:
Am fost sunata astazi e un tip care a lucrat pe rand la service-urile unde imi duceam eu masinile, VW, Audi si pe urma la Bentley. (de cind s-a mutat la bentley am pierdut legatura caci nu am asemenea masina in dotare). De curiozitate raspund la telefon sa vad ce zice...surpriza...ma intreaba mai intaii elegant ce mai fac cum o mai duc si ce masini mai am, ca stia el ca ultima masina pe care am cumparat-o era un s8 de la audi. Raspund afirmativ si il intreb unde mai lucreaza si imi spune omul ca se muta in citeva zile la un service audi, dar altul decit cel la care a fost angajat anterior. Concluzie: omul incerca sa isi atraga clienti noi la noul loc de munca. Pe de alta parte cei de la service-ul unde ma duc eu in mod normal (care este aproape de casa) ma primesc cind dau telefon pe nepusa masa ca eu vreau sa imi faca nu stiu ce la masina... Sticti ce inseamna asta, nu? CA eu pot emite pretentii ca exista competitie... Am impresia ca intr-un final criza economica in Romania va duce la schimbarea mentalitatii la nivelul pietei de consum...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MONI - de fapt, la cuptor iese cam in orice conditii, la masina de paine mai putin... Conditia de baza e sa pui masurile exacte! De ex, cand masori apa, chiar trebuie sa lasi recipientul pe o suprafata plana, sa vezi ca linia apei este fix peste linia cu marcajul cirect in ml. Nu merge "din ochi".
In principiu, mai pipai aluatul. El trebuie sa nu lipeasca, iar de moale, sa fie cam ca poponeata unui bebelus.
In cazul in care nu ai nimerit ingredientele si ti se pare ca e prea moale sau prea tare, ca lipeste sau mai stiu eu ce, mai pui CU LINGURITA si treptat, ce mai trebe -> faina daca e prea moale, ulei daca lipeste, apa daca e prea tare. Si gata.
De crescut, il pui intr-un castron uns cu unt, dai cu niscai unt moale si pe gogoloiul de aluat si castronul il acoperi cu o carpa alba si curata, umeda (cu apa calda fac eu). Stii cu ce acopar eu? Cu scutecelul ala pe care l-ai pus tu in cutia cu tzutzurici!
E indicat sa fie cald in incapere - se cam face cald, eu pornesc deja cuptorul la foc mic, painea o bagi cand cuptorul e incins, deci musai se face si cald...
Dupa ce creste painea, zbang o trantesti in tava pe hartie de copt ( eu o zvarl in tava patrata, o "rotunjesc" din maini si basta. Daca n-am timp, fac asta pac pac fix in tava. Daca am timp, o "adun" cu nitica faina pe blat, o modelez dupa plac si apoi zbang cu ea in tava.

Si da, vreau tzutzurici - fara numar, preferabil de pere

Mergi la inceput