Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

liliana ai o burticuta f frumoasa, si un corp f frumos, ca la opshpe ani (vb unui preiten de-al meu). si calinut, e f frumos, si cum se lipeste el de burtica

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei

21+ - Iustin Stefan ???
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Andira -- am vrut sa scriu 2 biberoane de lapte, nu de apa. Si tocmai pentru ca pot aparea situatii in care sa nu stii daca poti sa ii dai lapte sau nu, cred ca e foarte important ca mamicile sa stie ca indiferent ce boala ar avea, pot continua alaptatul. Adica ma refer la infectii, raceli, febra, etc. cand multe dintre noi ne gandim ca putem sa ii dam lui bebe, dar daca suntem instruite dinainte ca nu e cazul, nici nu ne mai punem aceasta problema. De aia am spus si eu si alte mamici ca alaptatul este una dintre cele mai grele experiente din viata. Pentru ca totul pare simplu si de fapt apar atatea probleme si intrebari. Iar in cazul extrem in care mama chiar nu poate alapta la inceput (are probleme medicale, complicatii, etc) copilului ar trebui sa i se dea lapte cu o lingurita sau o pipeta sau o canita din aceea cu care se masoara medicamentele. Asta tocmai pentru ca la inceput se poate crea foarte usor confuzia care duce la refuzul sanului, maiales in cazul in care mama nu prea are lapte si e nevoie de unca din parte bebelusului.

Freedelia - la genul asta de generalizari ma refeream. Tu nu ai de unde sa stii de la ce are mamica respectiva febra, poate sa aiba n motive. La mine a fost o toxiinfectie alimentara. Medicul pediatru mi-a spus ca pot sa alaptez numai daca am eliminat din organism ceea ce imi facuse rau. In cazul respectiv intr-adevar apucasem sa elimin, era vorba de lapte de vaca.
Am facut insa in trecut toxiinfectie alimentara cu carne stricata (nu i-am simtit gustul si nu mi-am dat seama, nici eu nici alt prieten care a mancat odata cu mine), plus suc stricat - in aceeasi zi. Am facut 41 temperatura, insa nu am varsat, si am tinut-o asa 1 sapt - pe antibiotice puternice.
In cazul respectiv, ma indoiesc ca ma lasa vreun medic sa alaptez.
2 situatii similare, insa diferite, pana la urma. De asta spun ca in afara de cazul in care ai cunostinte medicale solide (sau pana la urma esti medic), sfaturi de genul "indiferent ce boala ai avea / indiferent de sursa febrei, poti alapta" e cam mult spus.

Cand spui "instruite dinainte" - eu m-as gandi la mai multe surse de informatie, nu o singura experienta. Facultatea de medicina nu se face pe internet, si nici din carti. Ok, e perfect daca vrei sa citesti sa si sa te informezi, dar recomanda si alte posibilitati de cunoastere, nu numai experienta ta proprie, care chiar daca e mai bogata decat a multor mamici fara experienta, se reduce pana la urma la 2 copii (sau poate si cativa ai prietenilor / cunostintelor). In nici un caz nu se poate compara cu experienta unui medic care a vazut si tratat mii de cazuri / copii, cu boli si simptomatologii diferite.

De-asta respect opinia unui medic, care are mai multa competenta prin prisma educatiei / experientei sa dea un sfat intr-o situatie data. Iar daca nu-mi place ce aud, pot oricand sa cer oricand o a doua opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui castelanaC
Aparte ca-s multe opinii despre scaderea temperatuurii la copii cand vb despre 37 de ex (temp la care de fapt se formeaza anticorpii) daca creste da mai nou doar atunci poti interveni, dar cica este gresit sa intervii direct nelasandu-i corpul sa invete a se apara singur.

Yaia subscriu la ceea ce ai scris tu, trebuie sa fim informate, ca doar vrem sa fie bine pentru noi si copil, nu?
Acuma referitor la datul apei la sugar... aici am vazut ca se mai da, mai ales ca este teribil de cald, nu stiu daca se poate generaliza, am vazut ca la cumnata mea la cotrolul nepoticii de 5 luni dr i-a zis ca trebuia sa-i mai dea si ceva apa, ea ajungand la 10 kg deja si lua in greutate prea mult, asta chiar daca i se recomandase fara adaos de la inceput. acuma cine mai stie cum e bine...100%?

Daca temperatura lui bebe nu e mai mare de 38,5, nu se da nimic la bebe. Abia dupa se dau antitermice. Asta-i regula acum! Vorbeati de temperatura corpului, nu?

Pai la nepotica deja avea 5 luni...si apa era recomandata din alte motive...Mai, dar mari mai sunteti in familie!
Cand am scris de hainute la bebe, voiam sa-ti scriu tie presonal sa iei direct marimea 62...avand in vedere istoricul familiei.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaa28 spune:

Dragi burticute,
v-am urmarit zilnic, ca doar bine se spunea pe aici...forumul creeaza dependenta, insa nu am avut timp de scris.Am avut o perioada cam aglomerata, a trebuit sa termin de pictat niste icoane, si ritmul de lucru a fost de melc fugarit nu alta...ce sa fac, mai ales statul pe scaun cu orele ma obosea ff tare. Am terminat, acum am sa mai lucrez doar cand si cat o sa vreau...dar e adevarat ca as vrea cat mai mult, mai ales cand ma gandesc ca din primavara...adio pensule !!..pt o vreme...
In fine, incerc de azi sa ma mai menajez, sa-mi impun un regim de odihna si unul alimentar adecvat...am cam neglijat si parte cu mancarea, in consecinta, la analizele de acum 2 zile, apar carente de fier, calciu, magneziu...deci nu degeaba, am durerile de oase, articulatii, in special in zona bazinului, plus oboseala...Doctora mi-a recomandat vitamine, dar sunt constienta ca si din regimul alimentar pot remedia multe, caci in ultima vreme am fost tare neglijenta..mea culpa
Sotul meu s-a intors din Italia, acum vreo 2 sapt, fiindca nu au contracte acum. Poate de la anul...ceea ce mie nu-mi prea convine..adica exact perioada critica a burticii mele , eventual si nastere? Mai bine nu !! asa ca incercam impreuna sa colaboram ca doi parinti responsabili, ,si sa punem pe picioare ceva...o afacere cat de mica pt inceput...dar sa fim impreuna !!! Sa nu va spun cat de bucuros a fost Alex ca s-a intors tati.. din mamos incorigibil, acum e un tatos,...Adevarul e ca nici gand sa ma deranjeze, din contra, sunt tare mandra de ei, cand fac chestii de baieti...iar mie imi spune Alex sa ma duc linistita sa fac mancare ca eu nu ma pricep...
Asa ca...o fi sau nu criza...noi se pare a abordam lucrurile cu ceva mai multa inconstienta decat ar trebui, inca nu avem un venit sigur consistent...dar nu stiu de ec am ajuns eu asa la o faza in care nu ma mai stresez si am convingerea ca totul va fi bine, si se vor intampla lucruri frumoase...... V-a placut?? Sa-mi amintiti ce am spus acum si peste o vreme cand voi reveni cu nervi si plansete...

Hai ca ma intorc la lecturat..ca aveti spor la scris nu gluma...si revin.
pupici pt toate..fara exceptie !!! deja incep sa va individualizez...fiecare e cu stilul ei de a scrie care lasa sa se intrezareasca atat de multe alte lucruri frumoase, ciudat e ca se instaleaza niste conexiuni, afinitati intre persoane...Eu sunt prima data pe un forum, poate de aceea mi se pare atat de interesant...cert e ca la mine azi neuronul de gravida e un sentimental

Ioana, 19+ , si Alexandru ,07.04.2006.

noi...
Alexandru
icoane pe lemn

Mergi la inceput

GabyHila - felicitari pentru fetita!
Sa fiti sanatoase amandoua! Si nume?

Castelana - multumesc pentru sfaturi si vorbele frumoase
Sa stii ca i-am spus asa soacrei tocmai pentru ca avem o relatie foarte buna, construita dupa ani in care mi-am dat seama ce oameni minunati sunt (amandoi parintii sotului meu), si fara de care nu m-as fi incumetat sa am 3 copii.
Relatia cu ei este excelenta, si apreciez intotdeauna parerea lor. Soacra-mea ma anuntase decisa ca ii da suc lui bb in ideea in care eu le spusesem ca voi incerca sa ma descurc singura cat mai bine cu toate 3, fara sa ii bat pe ei la cap sa ma ajute - si vroia cumva sa-mi spuna ca va fi acolo sa-mi ofere ajutorul. Este o femeie extraordinara, si daca ar fi dupa mine, i-as indeplini toate dorintele .

Sper sa ma intelegi de ce i-am spus asa. Era oricum doar o parte din ce am vorbit cu ei, nu s-a rezumat numai la asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Delia13 activeaza-ti PM sau scrie-mi pe mail sau mess.Sa iti vand niste ponturi.Hai ca parca vad ca ne facem vecine de salon.Pup!

Revin mai tarzior ca sunt bizi cu niste galushcutze .

Cat despre tzitzi o sa va povestesc eu ce descantec le bag alor mele ca sa bage lapte.In afara de alintul sotului "Fulga".

21+George-Theodor

Eu si bebe il iubim pe tati !

http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nemary

Citat:
citat din mesajul lui Lindal

Pentru hemoroizi (si alte probleme gen iritatii) va recomand o crema-gel de la Hofigal, se numeste Plantintim. E pe baza de galbenele, salvie, propolis, pin, levantica si alte cateva plante. Este antiseptic, antipruriginos, cicatrizant. Eu am folosit-o cu efecte foarte bune si rapide.

16+
Pictura pe sticla
Poze

se poate folosi si in sarcina?

Eu stiu ca da. I-am dat la fundulet Irinei inca din prima zi, si am folosit crema de galbenele si cand eram gravida.
Eventual poti cauta prospectul pe net, si vezi ce scrie la "Sarcina si alaptare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

oana, drum bun sa aveti si sa va intoarceti sanatosi!

ioana tare ma bucur pt voi, ma gandeam ieri oare cum esti, daca sotul a dat vreun semn ceva...si ca sa vezi ce citesc azi, ce bucurie

liliana ai burticuta frumoasa, si poza unde vorbesc ei doi e tare dulce

roxana 18+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Neatza fetelor!

Denisa si Liliana ce burtici frumoase am vazut si mai ales ce mamici in forma!

Gaby felicitari pt fetita, sa creasca mare si sanatoasa.

Ioana, ma bucur ca s-a intors sotul tau acasa, in doi toate problemele par mai mici.

ce sa mai zic, am tot citit ce s-a scris deja si incep sa imi fac scenarii mai aproape de adevar despre nastere (aveam o imagine foarte idilica inainte), am citit despre epiziotomie (sau cum s-o numind), hemoroizi si alte aspecte "placute". imi prind foarte bine aceste informatii sa ma pregatesc psihic. deocamdata nu m-am apucat sa citesc in amanunt despre nastere, dar in curand ma apuc. intre timp am inceput sa fac exercitiile Kegel pt intarirea planseului pelvin, nu de alta dar nu vreau sa scap ceva pipi pe mine mai incolo
cam atata, nu prea am chef la servici dar trece repede ziua.
va pe toate.

Ina 18+

http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#

Mergi la inceput

Honey - si eu zic la fel

Pe mine ma capiase Nati in prima luna, vroia la tzitzi din ora in ora. N-am taiat-o de la portie , i-am dat cat a vrut, dar la control am intrebat-o timid pe dr de ce ma hartuieste asa

Mi-a explicat frumos ca in primele luni nici nu are putere sa traga cat poate ar vrea, si atunci i se face foame mai repede. Isi regleaza mesele mai bine dupa 4 luni, cand prinde mai multa putere si trage cat are nevoie .

Mergi la inceput