Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (207)
Raspunsuri - Pagina 19
Nausica spune:
Eu as zice sa mergi pe Canon. Dar sint subiectiva, trebuie sa recunosc. Daca tu te simti mai acasa cu Olympus, e un argument important. Degeaba are aparatul nu stiu cite "features" daca iti prinzi nasul in meniu. Pentru "point and shoot", la propriu, recomand Canon Ixus. Te-am bagat si mai adinc in ceata?
laureta spune:
Buna fetelor. Noi n am mai ajuns la vaccin Biancu mi a facut figura iarasi, febra pina in 38
si tot asa obraji rosi rosi. Sa iasa o data maselele astea ca io nu mai poci
Sunt bulversata, baietelul unei prietene dragi mie, Leditia de pe forum, are testul pt fibroza chistica pozitiv. Sper din tot sufletul sa fie o greseala. Daca puteti ajuta, fetele de la Licurici de ianuarie-februarie 2009 adun banutzi pt testele ce vor urma si care sunt foarte scumpe. Parinti nu stau roz in perioada asta cu bani :((
Fata asta si a dorit asa de mult copilu asta, dupa cateva sarcini pierdute a fost si ea fericita.
Ma simt asa neputincioasa 
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144128&whichpage=14
Roxanaz care este si moderator are un cont pt ea in care se aduna banutzi.
Cine poate
SEBI!
de
Inisa Ana-Maria si
Bianca Nicole
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona Evaf canon-ul e intr-adevar foarte trendy :) Imi permit sa dau sfaturi pentru ca si eu am un Canon 400D, (acum 2 ani nu aparuse inca 500D si oricum sunt cam la fel), cum ziceam si acum cateva zile, obiectivul conteaza in fond, costa de te usuca dar avantajul e ca merg si pe alt body ... dar toti fotografii seriosi pe care i-am vazut au Nikon si recomanda Nikon, cica ies fotografiile mai bune, mai calitative.... NU spun ca unul e mai bun decat altul, la modelele astea entry level de care vorbesti nu stiu dac sunt diferente semnificative dar nici nu cred ca te poti astepta la ceva super spectaculos..... E oricum foarte bine ca nu te arunci la ceva mai scump, mai ales ca acum esti la inceput si trebuie sa te obisnuiesti cu genul asta de aparat mai intai, apoi poti fii in cunostinta de cauza si alegi un aparat mai performant cu care sa iti faci treaba. Oricum pasiunea asta e scumpa tare, mai ales daca vrei sa scoti bani din ea...am niste prieteni care fac fotografie profesionista si printre echipamentele lor se afla si unele de 50000 de EURO. Iti doresc din tot sufletul sa ajungi si tu la aceasta performanta! ![]() |
Incep cu coada, nu am vazut nimic spectaculos din aparat, dar nimic nimic, ci din viziunea fotografului. O sa ma explic.
Eu am de cateva luni pe mana un Nikon, un Nikon D90 dslr, nefiind al meu il pastrez numai pt fotografiile premeditate
Aparatul meu a cazut de gresie de sute de ori si e inca super super ok.
In curand va trebui sa il returnez dar vine Santa, care are ca msiune un DSLR, evident la mai putin de 1000 de euro, cu tot cu obiectiv adica, nu nude. Nu sunt sinucigasa sa ma arunc la mai mult pt ca inca nu stiu ce vreau de la fotografie, mai exact.
Deocammdata mi-am propus sa vand stock photography. Pe shutterspace e unul care face 300 dolari zilnic din asta, la modul fotografii de-ale lui se vand pe net si devin wallpaper prin Australia
O alta varianta, mai pamanteana, este o propunere de a colabora cu o maternitate de aici. Stiu pe cineva care imi spune ca pot veni, aici fiecare maternitate are un deal cu un fotograf si mamicile abia asteapta sa le faca foto acolo in primele zile la pui. E o varianta dar mi-e cam teama acum, as vrea sa mai astept pana camd capat mai multa experienta pe fi-miu.
Alta varianta e fotografia de studio, sa imi deschid unul aici cand imi fac un nume in cartier. Asta e asa perspectiva mid/long term. Dar si asta e asa o maaare utopie in momentul de fata. Am intrat aici in studioul unui amic, omul are camere mobile, ma rog obiectivul e enorm, cateva kg, deplasat cu un soi de minimacara, are modelele intinse la orizontala si asa le fotografiaza, am vazut m-am socat, eu manuiesc un Nikon D90 cum trebuie asa ca nu imi vorbi acum de aparatura de 50 000 euro
Nikon-ul asta D90 pe care il am acum e mai scump decat un Canon EOS 500 pe care il vreau, asa ca de ce sa bag banii aiurea cand pe mine ma intereseaza la fel de tare si "sticla". Stii si tu ca cele din kit-ul care iti vine sunt basic, nah, consuumer, cu ele te inveti, de aia normal ca nu bagi bani aiurea si ai dreptate. Mi s-ar parea o investitie fff proasta un kit scump, o sa imi fac eu ce cam vreau.
Cred si eu acum ca ceva in genul Canon de care vorbam EOS 500 mi s-ar potrivi in urma unei discutii cu un amic care din photo scoate banii. El imi spune ca e ideal pt beginner si pt ce vreau eu... Acum ca zici ca il ai pe 400, ce nu iti convine la el? Ca asta e o varianta imbunatatita deci sa stiu si opinia ta. Ca argumente pro nikon citesc de luni de zile, discut desprte ele si tot la Canon ajung, ca l-am zapacit pe Santa.
Stii ce cred eu? Ca daca un fotograf nu are ochi, poate sa aiba aparatura de mii de euro ca tot un contract pe an semneaza, aparatura nu e totul...
In timp voi evolua catre altceva. De aceea spuneam in postul anterior ca, de capul meu asa, fara sfatul nimanui, prefer Nikon pt ca e singurul DSLR cu care am putut lucrat cateva luni sa vad ce si cum si mi se pare f fain.
Cu Mimihoo vb frecvent
Eu sunt deschisa catre sfaturi de la orice fotograf profesionist sau semi, de aceea sunt inscrisa pe unele forumuri photo si ciulesc urechile, discutam, aflu multe pareri, dar ti-am zis mi se pare fara sfarsit polemica asta Canon-Nikon.
Daca mai aveti pareri va rog sa va exprimati, sunt binevenite.

Aaaaa, Anamona, de cand ai amintit subiectul Master's Degree in Photography la Paris, ghici ce gand ma bate?
Si nu in ultimul rand, La Multi Ani printesei Thea!!!!!

Eva & Luca Noah (08.09.2008)
gargaritza85 spune:
Fetelor multumim din suflet pentru urari...am implinit si noi 1 anisor...repede a trecut
petrecem de azi-dimineata...doar ce am scapat de prima tura de musafiri..urmeaza a 2-a asa ca ma tirez rapid sa fac ultimile pregatiri.
multumesc mult inca odata pt urari, va pupacim mult mult si va uram si voua toate cele bune!
Thea 
sa fii sanatoasa, mult noroc in viata si sa ai tot ce iti doresti!
piolica spune:
babytza, pastilele alea de care zici tu, cold nu stiu cum, se gasesc pe aici prin 'Frantuzia'? Ca-ti fac colet daca vrei.
alina
saru'mina!
Mamica fericita de bebelina Elsa
alexa si mami spune:
Lauriciule
ce veste mi-ai dat! Spre rusinea mea nu am mai vb de f multa vreme cu Ledi( ce vremuri, cei 3 L- tu, Ledi si Lou) dar spionam la licurici si stiu ca David era bolnavior, cu tratament, branula, spital... Da-mi si mie amanunte, un rezumat pliz:(
alexa, cipri si mami
laureta spune:
Imi cer scuze ca n am urat printzesele
La multi ani Thea
La multi ani Arianna
Alina ai PM
SEBI!
de
Inisa Ana-Maria si
Bianca Nicole
Didididi spune:
Mama, ce artiste! M am incurcat in atatea marci de aparat foto. Cert e ca stiu pe cine sa ? cand ne vom lua unul. Acum ne luptam cu o camera Sony care ma scoate din sarite cand facem poze, ies ba prea intunecate, ba nu ramane copilul in cadru sau iese miscat, vb Adei. Nu mai zic ca este sii incomoda. Si uite asa am ajuns sa facem poze cu telefonul si ies mult mai bine.
Sotul e tehnicul familiei si l am bombonit nitel ca nu a stiut ce sa cumpere, ca pana la urma a cumparat marca, nu ce se potrivea nevoilor noastre, nu de alta dar am dat si vreo 700 si ceva de euro cand ne am luat acu 3 ani.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nausica A, si mai voiam sa spun, Eva ca, pentru primul DSLR, nu stiu daca merita sa te arunci direct la 500D. Diferentele fata de 450D, de exemplu, care e un aparat f bun, nu sint de asa natura sa-ti usureze sau avantajeze pozatul la modul perceptibil, ISO ala gigant al lui 500D e total SF si te ajuta numai daca esti chitit pe conditii slabe de lumina, iar megapixelii sint super ok si 12. In schimb, diferenta de pret e semnificativa. Nu te supara ca m-am bagat, asta e parerea mea. Banuiesc ca te uiti pe dpreview.com, acolo gasesti tot ce trebuie. Nausica si Ania poze Right now I'm having amnesia and deja vu at the same time. I think I've forgotten this before. |
Baga-te, baga-te, indrazneste indrazneste!
Makes sense ce spui, el are EOS 450D si de aia recomanda 500D. O sa fac si eu o comparatie de preturi intre 450 si 500, aici de la pixmania il iau pe CANON EOS 500D cu 800 de euro: iau asa BODY + Objectif EF-S 18-55 IS= 664,90 € + memory card SANDISK Carte mémoire CompactFlash Extreme IV 8 Go= 110 €. Total 775€ daca ma mai duce bibilica. Eu zic ca e un deal bun. As putea sa le iau din States unde preturile sunt muuult mai bune dar ce fac cu garantia? Il trimit peste ocean? Nu ma bag...
Ma bag sa caut pret si la 450D acusica.
Care te mai bagi la discutia DSLR? THE MORE, THE MERRIER
PS de unde stii ca nu vreau sa fac fotografii pe intuneric????

Eva & Luca Noah (08.09.2008)
luminita2008 spune:
CD, noi cand am avut adenovirus si simptome asemanatoare cu ale Mikului am luat, pe langa TOT ce ai mentionat tu si SUMETROLIM. In 4 zile ne-am revenit. Intreaba pediatrul de el, daca nu se imbunatateste situatia, vezi ce zice. Sanatate multa!
bitza, nu-s probleme de sanatate la tine, nu?? nush cum sa-ti raspund ca nu ma pricep, dar sper din suflet ca esti ok!
laura, sorry ca-ti raspund tarziu, la noi n-a fost chiar diaree, au avut cam 2-3 scaune moi, nu f moi/zi. asa ca am ramas tot pe NAN3, dar cu hrana solida am avut mai multa grija. stii si tu, fara iaurt/smantana, orez, morcov fiert, banana, mar copt, fara rosii... a functionat. 
cum se mai simte sotul tau?????
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Cand sari de bucurie, atentie ca nimeni sa nu-ti ia pamantul de sub picioare. (Stanislaw Jerzy Lec)"