Trombofilia o cauza a infertilitatii - 16 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

danny, imi pare foarte rau ca nu a fost sa fie! Iti doresc multa putere!

miki, in primul rand, conform cu austriecii, un progesteron de 0.3 in Z3 (asa l-am avut eu), este f bun. Cica in faza foliculara e bine sa fie pana in 0.5 (deci si al tau e ok). In al doilea rand, vad ca ai suspiciuni in ceea ce priveste doza de Clexane. Am mai spus-o si o mai repet: hematologul de la Budapesta considera ca Clexane de 0.4 nu are cum sa faca rau, nu e o doza mare. In Austria, la una din clinici, mi s-a prescris la protocolul lung cate o tableta de Thrombo ass din Z1 de inhibare, apoi din Z1 de stimulare (care se continua in paralel cu inhibarea, dar doza de inhibare este mai redusa), se adauga la Thrombo ass cate o injectie de Lovenox de 0.4, care se opreste inainte de punctie si se reia dupa; se opreste si Thombo ass inainte de punctie, evident. Bineinteles, pe langa astea, Femibion din Z1 de inhibare, plus FolMit (Medyn forte), cate una pe zi din fiecare. Sincer, nu iti inteleg teama de Clexane/Lovenox de 0.4.
Mi-a placut mult abordarea austriecilor: nici nu se sperie de mutatii dar nici nu le subestimeaza, nu te trimit la hematolog pt doza de Clexane - se uita ei pe analizele de trombofilie si iti decid doza, nu se feresc sa dea protocol lung din cauza profilului trombofilic, ci iti prescriu anticoagulante si vitamine. Nu mai zic de 'purecarea' hormonalelor...

Guzelnico, as vrea si eu 90 de tablete de Neevo fara DHA.

Goggy, ca te vazui p'aci: sa ai multa bafta si in continuare!

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

v-am spus ca am deja toate rezultatele? Astea ar fi toate:
Fibrinogen 3,94 g/l (1,7-5,1)
Homocisteina 9,13 #956;mol/l ((5-12)
Timp Quick
TQ 13,6 ''
IQ 100% (80-120%)
INR 1,00
Proteina C reactiva 0 mg/l (0-8)
Proteina C (activitate) 78,5 % (70-140)
Proteina S (activitate) 73,8 % (60-130)
Anticoagulant lupic absent
(test screening 31 sec, referinta 31-44 sec)
Antitrombina III 82,8% (75-125)
APTT 26,2'' (24 - 43)
IgG 7,57 g/l (5,65-15,65)
autoanticorpi anti-cardiolipina IgG 5,3 (1-10)
autoanticorpi anti-spermatici 28,95 U/ml (,60 U/ml)
anticorpi anti ADN nativ titru < 1/10 (normal)
anticorpi anti microzomiali tiroidieni (antiTPO) 0,7 IU/ml (<5,6 IU/ml)
Beta 2-glicoproteina IgG 3,0 AU/ml <= 12 negativ
Beta 2-glicoproteina IgM 3,0 AU/ml <= 12 negativ
Absenta mutatia FV Leiden
Absenta mutatia FII
Absenta mutatia genei MTHFR C677T
Prezenta mutatia homozigota a MTHFR A1298C -
- concluzie risc genetic crescut de tromboza (2-4 ori)
- se recomanda ca in anumite circumstante (interventii chirurgicale, fracturi, administrare de contraceptive orale, sarcina, etc) rezultatele sa fie comunicate medicului curant

intrebare: eu sa mai dozez folatii si B-uri?

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Balanta voi face ET pe CM natural si am suspiciuni pt ca Uscatescu e mai zgarcita la doze mari, rec doze mici pana se vede saculetul (ii e frica "sa nu-l scape pe bb"), pt ca Danny e patita cu doza de 0,4, pt ca Mcrissa a reusit doar cu vitamine si fara clexan pana a vazut samburelul... de aici. Zau ca nu stiu ce sa fac, fetelor

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Balanta voi face ET pe CM natural si am suspiciuni pt ca Uscatescu e mai zgarcita la doze mari, rec doze mici pana se vede saculetul (ii e frica "sa nu-l scape pe bb"), pt ca Danny e patita cu doza de 0,4, pt ca Mcrissa a reusit doar cu vitamine si fara clexan pana a vazut samburelul... de aici. Zau ca nu stiu ce sa fac, fetelor

DOAMNE AJUTA!

miki (care nu ma pupa ), comparativ cu tine, mcrissa nu are si FVL, plus ca la MTHFR are varianta mai light homozigota. Despre danny nu stiu ce sa zic, eu una nu sunt asa sigura ca Clexane 0.4 e responsabil pt intamplarea nefericita prin care trece acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Balanta ba te puuuup

Uff mai Balanta nu stiu ce sa fac. Uscatescu mi-a dat OK pt 0,4 pana la test si apoi de 0,6 dar mi-e ca mi-a dat ok sa scape de mine. Mai studiez si stai pe aproape ca sa-mi mai linistesti piticii. Merci pt interpretarea analizelor.

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Balanta ba te puuuup

Uff mai Balanta nu stiu ce sa fac. Uscatescu mi-a dat OK pt 0,4 pana la test si apoi de 0,6 dar mi-e ca mi-a dat ok sa scape de mine. Mai studiez si stai pe aproape ca sa-mi mai linistesti piticii. Merci pt interpretarea analizelor.

DOAMNE AJUTA!

miki, ma pupasi de ma albisi .
Daca te atrage ideea de a lua Clexane de 0.2, dar iti face cu ochiul si doza de 0.4, atunci ar mai fi varianta sa alegi calea de mijloc: sa iei doza de 0.3 pana ai testul pozitiv.
Nu ai de ce sa imi multumesti pt interpretarea analizelor. Eu sunt o obsedata intr-ale hormonalelor, asa ca din Mai, de cand mi le-am facut prima data, le fac lunar, in ultimele 2 luni adaugand si profilul tiroidiian, plus o Inhibina B sau un AMH .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianaady
Balanta eu zic sa stai bininsor doar cu un ovar Uite eu am 29 de ani si am o inhibina de vai de ea.... Le-am facut in august si uite cum arata profilul meu :
Inhibina B 17.5 - <45 rexerva ovariana redusa
- < 286 faza foliculara
- < 189 faza ovulatorie
- < 164 faza lutelala
- Anticorpi Anti Mulleriana - 2.59 ( 1.0-10.00)
- estradiol 21 ( faza foliculara 39-189)
- Fsh 5.39 ( faza foliculara 3.85-8.78)
- lh 2.424 (faza foliculara 1-18)
- progesteron 0.26 ( faza foliculara 0.27-2.61)
Pe linga astea am facut prolactina 13.64 ( 3.24-29.12), Ft4 0.79 (0.71-1.85), TSH 1.714 ( 0.34-4.20) , Ft3 2.30 (1.4-3.48) si ATPO 7.6 (0.1-16).
De ovulat, ovulez si natural, dar nu stau f roz la rezerva ovariana. Lucru confirmat si de raspunul la stimularea pt IA Am facut din z2 puregon 150, iar din z6 am adaugat si menopur de 75 pe linga puregon si le-am facut pina in z13 inclusiv, si am avut la inseminare doi foliculi mari pe ovarul drept....

Mutatia protrombinica (factor II)- genotip heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot Sarcina pierduta la 5-6s in ian 2009

adrianaady, si eu am Inhibina B cam cat o ai si tu, dar AMHul a iesit o idee mai mic decat al tau (dupa cum am zis si ieri, nu ma asteptam la un AMH bun). Da, stiu ca nu e rau pt un ovar; as fi fost curioasa cum am stat la hormonale inainte de laparoscopie, dar, din pacate, primele hormonale din viata mea le-am facut in prima luna dupa laparoscopie.
Observ ca si tu ai raportul FSH/LH in jur de 2, ceea ce e inca un indicator pt o rezerva ovariana redusa. Si eu am in jur de 2 raportul FSH/LH.
Ai raspuns cam greu la stimulare, cam la un asa raspuns m-as putea astepta si eu la doze similare de hormoni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alla76

Homocisteina 9,13 #956;mol/l ((5-12)

Prezenta mutatia homozigota a MTHFR A1298C -
- concluzie risc genetic crescut de tromboza (2-4 ori)
- se recomanda ca in anumite circumstante (interventii chirurgicale, fracturi, administrare de contraceptive orale, sarcina, etc) rezultatele sa fie comunicate medicului curant

intrebare: eu sa mai dozez folatii si B-uri?

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

alla76, homocisteina ta e cam cat a mea (eu o am 9.75). Eu mi-am facut folatii si vit B12 si au iesit ok.
Nu stiu daca are sens sa faci folatii si B12; ma astept sa le ai si tu in limite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luck

Fetelor
va rog daca puteti sa ma ajutati cu exprimarea analizei MTHFR si Mutatia protrombinica fact II in germana , pt ca vreau sa merg la un laborator la mine in oras care lucreaza analizele in Germania sa intreb daca imi poate face aceste analize , dar nu stiu daca nemtii inteleg denumirea lor in limba romana.
Multumesc !!

Luck stai linistita ...au aceeasi denumire si in germana

Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

miki,eu as invinovati tiroidita,mai mult decat trombofilia pt pierderea mea.degeaba am luat medrol.nu toti reactionam la fel la tratamentul alopat.
azi merg la un alt medic gine.va tin la curent.nu stiu cat e de pusa la punct cu balariile astea dar sunt sigura ca de dragul meu se va interesa.si mi-a promis o sarcina scoasa la capat.iar eu nu am de gand sa renunt.undeva copilasul meu ma asteapta.si nimic nu va impiedica sa ajung la el.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput