Trombofilia o cauza a infertilitatii - 16 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Miki, dupa ET fac tot clexane 0.4. Abia dupa beta pozitiv ma duc la Coltea pt analize si vedem daca modificam ceva.
Nu prea inteleg cum poti sa pierzi embrionul de la prea mult clexane....se ineaca de o avalansa de sange?

In alta ordine de idei, am fost azi la eco. Foliculii mei fac bine mersi, cresc dar nu se grabesc. Am 3 sau 4 parca de 15 si 16 mm si inca 6-7 de 10-13 mm, endomentru de 10.4 mm. Nu s-a modificat doza, am inceput cetrotide, vineri eco. Puncie duminica sau luni.

va pupa fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

goggy tinem pumnii si facem galerie sa aveti parte de embrionasi lipiciosi! eu te urmaresc si dincolo, la fiv prin vecini, dar asa din umbra, pana la anul cand hotaram si noi incotro o luam (de ne intoarcem la debrecen sau mergem catre budapesta)

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Hi, hi, ma urmaresti? Atunci promit spectacol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castanca spune:

Ptr luck
Fetelor
va rog daca puteti sa ma ajutati cu exprimarea analizei MTHFR si Mutatia protrombinica fact II in germana , pt ca vreau sa merg la un laborator la mine in oras care lucreaza analizele in Germania sa intreb daca imi poate face aceste analize , dar nu stiu daca nemtii inteleg denumirea lor in limba romana.
Multumesc !!
[/quote]
Sper ca nu e prea tarziu: Methylen-Tetrahydrofolat-Reduktase-(MTHFR)si Faktor II (Prothrombin-)Mutation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui goggy

Hi, hi, ma urmaresti? Atunci promit spectacol

MTHFR 1298c hetero si mutatia protrombinica hetero

doamne ajuta! si sa inceapa spectacolul cu embrionasii lipiciosi ca protagonisti principali, si un beta urias de confirmare

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fetelor,am fost ieri la noul gine.de fapt e veci de 10 ani,in fine.are teza de doctorat din hashimoto.deci,lavi,ne intalnim la auto-imune.
la trombo nu se baga,m-a trimis la hematolog.pisici betzi.
intrebarea mea e:am luat medrol,ceea ce ea nu da.si am avut cea mai mica sarcina de cand ma stiu.stiti careva contr-indicatiile medrolului?acu ma intreb daca nu de acolo mi se trage.ca doar eram acoperita cu tot tratam pt trombo.
problema e ca organismul uman,natura in general nu e matematica.asa ca reactiile sunt imprevizibile.ce merge la unul,poate sa nu mearga la geamanul lui.suntem ai hazardului.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

buna dimi,

Am fost la doctor aseara, nu mi l-a recomandat nimeni pe Stamatian, am avut eu un imbold sa ajung la el, poate fiindca e unul dintre cei mai buni din cluj, se pricepe si la amniocenteza si la mutatii...etc, contrar parerilor impartite vizavi de comportamentul lui. Am fost asa de distrata si el de simpatic, am ras o bucata de vreme incat am uitat sa-l intreb de B-uri si de hormonale.

I-am explicat ca in urma unei operatii de apendice la 16 ani, doctorii de atunci mi-au si curatat un ovar de un chist hematic (avand o sangerare anormala pe masa de operatie) si care mi-au spus ca nu am decat ovarul stang.

E drept, s-a mirat Stamatian - mi-a zis ca in cazul asta e o malformatie congenitala...si ca si uterul ar trebui sa fie bicorn sau unicorn...si si rinichii ar trebui sa fie cu probleme. E primul doctor care mi-a facut eco si la rinichi - am 2 rinichi frumosi, un uter perfect normal, un ovar mare si frumos cu o trompa functionala. In partea dreapta a zarit o formatiune tip ovar. COncluzia? S-ar putea ca doctorii sa-mi fi scos ei ovarul atunci.

S-a uitat peste analizele de la FUndeni, am risc de trombofilie. I-am spus si de MTHFR 677 heterozigot. Prin urmare>

Sa incerc in urm 6 luni sa raman natural, avand in vedere ca am mai avut 2 sarcini, sa iau in continuare acid folic. Cand imi intarzie 4 zile ciclul - sa merg pentru a confirma sarcina. Atunci vom dubla doza de acid folic, voi lua aspenter si clexane de 0,4.

Nici pomeneala de ovar polichistic (stiu ca tinctura de zmeur face minuni - am noroc ca lucram cu una din cele mai mari fabrici homeopate din tara, si prin mana imi trec enshpe mii de cutii - cu diverse extracte - Plantextrakt).

Dupa cele 6 luni, daca nu apare nicicum sarcina - facem laparoscopie sau histero.... si de abia atunci se pune problema unui FIV.

Spermograma nu mai trebuie s-o facem. Iar eu beau in continuare ceaiuri. Mi-a spus ca am avut si ovulatie (ieri eram in ziua 16)....firar sa fie de teste, ca intrasem in panica ca nu apareau 2 liniute. ( e adevarat ca nu le-am facut la aceeasi ora)

Ce sa mai zic?! Sunt optimista.... acum in nov fac 33 de ani:D, inca 6 luni n-or fi capat de lume, intre timp continui cu ceaiurile, incerc sa mai slabesc, sa ma hranesc sanatos. Ce o sa mai fac eu - analiza pt B12....asta pt linistea mea, ca sunt inca contrariata de luarea/neluarea B-urilor.

Danny,

testele mele de la Fundeni: (nu prea stiu eu ce inseamna, in fine)
MTHFR 677 heterozigot

LA - negatic
Proc global = 1.0 cut off 0,8
PC = 72% (val normale 70-140%)
PS free = 68% (val normale 60-140%)
AT III = 82% (val normale 80-120%)

I-am zis ca luam aspenter - mi-a replicat ca merg pe profilaxia cardiaca?!...ca inca nu e nevoie....decat cand se confirma sarcina...

cam atat
va pup

Mergi la inceput

Acum am gasit ca
LA = anticoagulant lupic - este o protein#259; care cre#351;te riscul de apari#355;ie al cheagurilor de sānge īn vene, cāt #351;i īn artere

PC = se refera la proteina C
PS free = la proteina S
AT III = antitrombina III

Vad ca sunt cam la limita cu ele, testele astea le-am mai facut si
la Synevo in 2008 - atunci rezultatele erau cam asa:

LA = negativ
Proteina C = 93% (val normale 70-130%)
Proteina S = 102% (val normale 55-140%)
at III = 87% (val normale >80%)

Tot in 2008 am facut si
Timp de coagulare = 6,20 min (8-10 min)
si protrombina Quick, la synevo = 108% (70-120%)
INR=0,95

intrebarea e: e posibil ca valorile ref la prot C, S si at III sa se schimbe intr-un inteval de 1 an?!?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Buna fetelor. Este prima data cand intru la acest subiect si de aceea nu prea stiu mare lucru despre aceasta trombofilie. Eu am 3 FIV-uri nereusite si de aceea as vrea sa-mi fac si aceste analize. Ce m-a pus pe ganduri e faptul ca la analize mi-a iesit INR si timpul de coagulare marite.Ce analize imi recomandati sa fac? Am vazut ca la SYNEVO se fac 2 pachete de analize. Este suficient sa fac numai sindromul antifosfolipidic sau trebuie facut si celalalt mai scump?Merci frumos!

Mergi la inceput

Buna Iazminn:)

cat ti-a iesit INR?

Mergi la inceput