Trombofilia o cauza a infertilitatii - 16 -
Raspunsuri - Pagina 11
iazminn spune:
Analiza am facut-o la BIOS DIAGNOSTIC si nu stiu s-o citesc.
TIMP DE PROTOMBINA(PT)CU INR 15,6/69,9/1,34.Acestea sunt valorile dar nu stiu exact ce inseamna.
dezamagita spune:
INAR - cu valori apropiate de 1 e normal cred.
Valorile de 2-3 indica intervalul trapeutic pt situatiile clinice
Valorile intre 2,5-3,5 indica problemele la inima, adica protezele valvulare
Uite un link: http://www.focuslab.ro/Analize/COAGULARE/
http://www.focuslab.ro/Informatii/INR.aspx
Aici spune ca : <<La persoanele care sunt in tratament cu anticoagulante, clinicianul monitorizeaza valorile INR pentru stabilirea dozei de tratament. Valorile cele mai uzuale ale INR pentru o persoana in tratament sunt intre 2 si 4.>>
Imi pare rau sa aud ca ai 3 FIV-uri esuate, nu ai avut nicio sarcina pana acum, in afara FIV-urilor? sunt probleme cu ovarele, trompele, ovulatia? Unde ai facut FIV-urile?
Parerea mea e sa faci al doilea pachet, cel ce contine si genele alea, cu testele alea sa mergi la Fundeni sau la Coltea in Bucuresti, ei iti vor face gratuit niste teste, daca suspicioneaza trombofilia. (daca ies rezultate aiurea in profilul 2 de la Synevo)
Cariotip ati facut? Banuiesc ca hormonalele le ai, din moment ce ai facut FIV-urile, probabil ti le-au cerut.
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iazminn Buna fetelor. Este prima data cand intru la acest subiect si de aceea nu prea stiu mare lucru despre aceasta trombofilie. Eu am 3 FIV-uri nereusite si de aceea as vrea sa-mi fac si aceste analize. Ce m-a pus pe ganduri e faptul ca la analize mi-a iesit INR si timpul de coagulare marite.Ce analize imi recomandati sa fac? Am vazut ca la SYNEVO se fac 2 pachete de analize. Este suficient sa fac numai sindromul antifosfolipidic sau trebuie facut si celalalt mai scump?Merci frumos! ![]() |
eu una zic sa faci amandoua pachetele
imi pare rau sa aud de Fiv-urile nereusite

mult succes. sper sa gasesti cat mai repede cauza.
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
danny1 spune:
iazminn,fa anal de pe prima pagina si vei avea un tablou complet al problemelor tale.te "suspicionez" de niscaiva probleme.
fetelor,eu nu mi-am controlat veci uterul.pot fi probleme interne.m-am saturat.dar o voi face.
voi v-ati facut histero,laparo,bla-bla?
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
iazminn spune:
Cele 3 FIV-uri le-am facut la Giulesti cu Marinescu. La primul FIV a fost o tentativa sa se prinda am avut BHCG 19( sarcina biochimica, mi s-a spus) iar apoi a scazut. La celelalte FIV-uri BHCG a fost intre 1 si 2, deci nici macar tentativa de implantare.Nu produc f multe ovocite insa am avut tot timpul embrioni de calitate. La primul FIV am transferat 4 embrioni iar la ultimul 3. Sotul are oligospermie deci fiv-urile au fost cu ICSI.Analizele hormonale sunt f bune insa nu stiu cauza acestor esecuri. Cariotipul si l-a facut decat sotul si i-a iesit OK.De aceea as vrea sa fac si aceste analize sa-mi ies din pareri. Deci ce anume analize ma sfatuiti sa fac? Cu ce sa incep?Nu as vrea totusi sa ma arunc la cele scumpe ca poate n-o fi nevoie.Nu e suficient numai sindromul fosfolipidic, ca am vazut ca e mai ieftin?
PS Multumesc frumos pt primire. Sunteti f dragute.
jasmine30 spune:
Buna fetele. Ma ajutati si pe mine cu un doctor din Bucuresti care sa imi faca un Doppler uterin in afara sarcinii? Ca nu prea stiu unde sa merg si daca caut ceva pe net imi apar doar cei care fac Doppler in sarcina.
Ma gandeam sa fac si un RMN al uterului dar...nu stiu daca e util pt a afla daca uterul meu are o problema de implantare...Ca in ciuda tratamentului pt MTHFR tot nu reusesc sa raman gravi...
Multumesc
balanta_tm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui jasmine30 Ma gandeam sa fac si un RMN al uterului dar...nu stiu daca e util pt a afla daca uterul meu are o problema de implantare...Ca in ciuda tratamentului pt MTHFR tot nu reusesc sa raman gravi... Multumesc |
jasmine, eu am facut recent un RMN pelvic, fiindca am sperat ca asa o sa scap de histeroscopia dinaintea FIVului. Am ramas tare dezamagita, in sensul ca pe foaia de evaluare, la uter scria ceva de genul 'uter de aspect normal' ori eu am cel putin un nodul subseros de 1 cm, care nodul, ma asteptam sa se vada clar la RMN...
Bineinteles ca m-am dus cu RMNul in dinti sa contest rezultatul si mi s-a spus ca la RMN nu se vad aderente, polipi, noduli mici sau chestii de genul asta. Doar malformatii ale uterului sau fibroame mari...
Am dat degeaba 650 de lei (am facut cu substanta de contrast, ca deh, am zis sa se vada bine ce nu e ok cu uterul...). Plus ca operatiunea in sine nu mi-a lasat amintiri prea dragute: un zgomot infernal in timpul RMNului si, ca bonus, niste zgaltieli de ziceam ca o fi cutremur...
Plus ca nu se vad nici trompele la RMN. Cand am intrebat de ce nu se vad, mi-a zis tanti ca: 'da' ce vreti doamna, sa se vada niste firicele?'
In cazul meu, se aplica zicala ca 'lenesul mai mult alearga'. Adica, acum ma pregatesc de histeroscopie, ca sa am o evaluare corecta a uterului (RMNul l-am pus intr-un loc de ignorat, ca nu am ce face cu el).
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
mihaele spune:
Dragele mele va citesc nu am mai scris la voi pentru ca nu am ce eu sunt in ceata totala cu problema mea si sper sa gasesc rezolvare pana la urmatorul fiv. Am sa merg sa fac si eu MTHRF ca nu am ajuns pana acum.
iazminn ami pare rau of din pacate ne lom de manuta si eu am 3 fiv-uri nereusite si un Et cu embrionasi congelati nimic si nici la mine a a fost nici macar o tentativa de implantare mereu beta a fost 0.1
Va pup si am sa mai trec pe la voi
[flo
Miki

toate fetele
Puisori dragalasi
silvi.81 spune:
BUNA tuturor!
DEZAMAGITA----- ma faci sa sper si eu ,referitor la testele de ov...si eu am avut mucus si intepaturi la ovare,dar testele nu mi-au dat un pozitiv clar,apoi mai e si temperatura bazala care nu-mi confirma ovulatia,oare sa soer ca a-si fi ovulat??bafta multa
Fetelor,nuam mai scris o data,nimeni nu ma poate ajuta cu un exemplu de tratament de luat in cazul meu: mtatie heterozigota al fact.V Leiden.......in rest nu mi-a iesit nimik,am facut si PAI si cu toate ca am ovare micropolichistice ,mi-a iesit bun,oare ar trebui sa-l repet???pupik 
http://lt2m.lilypie.com/CUq4p2.png
Creatza11 spune:
miki
eu cam asta am facut pana acum:complexul torch,papanicolaou, rh, clamydia, mycoplasma+ureaplasma, aptt, apcr, LA, Fib, timpii... aia, PC, PS, ATIII,Mut F Leiden, Mut protombinica, MTHFR, cariotipare, Iunoglobulina IgG, B12.
iazminn
imi pare rau pt cele 3 esecuri, eu cred ca ar trebui sa faci ambele profile la Synevo pentru ca si daca il faci numai pe cel mai ieftin apoi ai sa te gandesti mereu ca ai putea avea si vreo gena de-aia nebuna heteroz sau homoz.
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)