Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (38)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Vladimirescu, te-ai exprimat mult mai bine ca mine! Stiam eu ca prin ceea ce am scris voi starni ceva la tine, care esti cea mai pregatita din toate pt orice situatie de urgenta (si te apreciez pt asta). Nu am vrut sa pledez pt indiferenta, Doamne fereste, ci pt mai putine spaime si stresuri, pt ca oricum, cred ca toate suntem atente si precaute la modul nostru de viata, mai ales in aceasta perioada. Nu merg orbeste pe principiul ca "nu are ce sa se intample", ca si eu ma panichez la cel mai mic semn suspect, insa in lipsa acestora e bine sa stam mai relaxate. Zic eu... (nu dati cu oua)

Andira, eu voi naste in Iasi. Intr-adevar, avem DPN la o zi distanta.

15+
Pictura pe sticla
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

denisa in caz ca vrei sa ai biberoane in casa, unul de 12o ml e de ajuns si restul de 240, eu am doar cu gura larga

roxana 18+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Honeybaby - eu vreau sa alaptez exclusiv pana la 6 luni (sper sa si reusesc, deocamdata e la stadiul de intentie ), dar voi lua biberoane sa am in casa.

Din mai multe motive:
- sunt patita de la prima sarcina cand am facut febra aproape 40 in prima saptamana, iar vreo 5h (era noapte, si nu dadeam de nici un dr, si era si incepatoare si nestiutoare) am tinut copilul nemancat, dormind la mine in brate ca sa o linistesc, pt ca nu stiam daca am voie sa o alaptez sau nu.
Cutia de Milumil si un biberon ar fi salvat pe moment situatia, fara sa ma agit atat. Exact cand ma pregateam sa-i dau 30ml lapte praf, am dat de dr si mi-a spus ca pot sa o alaptez
- desi o sa iau bebelusul peste tot cu mine, tocmai pt ca o sa am mancarea la purtator, vor fi probabil cateva locuri unde va trebui sa ma duc singura (la o manichiura, un epilat, un control de 6 saptamani etc).
Si atunci o sa-i las laptic de la mine, intr-un recipient de la Avent (pe mine m-au ajutat fantastic, le recomand tuturor), pe care evident il va bea din biberon. Si o sa aiba o masa tot cu lapte de-al meu, iar eu o perioada de aprox 5h in care sa stau linistita.

Daca mai imi vine in minte si alte motive, iti spun .

Mergi la inceput

Lindal - nu-ti fa probleme, fiecare decide pentru el asa cum crede ca e mai bine. Eu una zic doar ca e bine sa fii informata, ca sa iei cea mai buna decizie pentru tine si pt bb, conform modului tau de a gandi si al stilului de viata (care nu trebuie sa se rastoarne cu susul in jos doar pt ca esti gravida).
Si scuze, nu m-am uitat la oras, dar o sa fim gand la gand atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Andira- pt situatii de genul nu se poate folosi o lingurita sau o seringa ? Mi-e teama ca daca va primi biberonul o sa se obisnuiasca cu el. Nu vreau sa ajung sa ma mulg si sa-i dau cu bibe.
Si eu vreau sa alaptez cat mai mult, chiar mai mult de 6 luni.

Roxana- nu stiu daca vreau sa am biberon in casa. Ma gandesc ce fac cu el ?? Daca o sa cedez tentatiei de ai da cu biberonul ? In cazul in care nu o sa pot sa alaptez as putea sa-mi comand atunci.... mai analizez problema. Poate imi voi lua unul de 120 ml pt confortul meu psihic ,sa stiu ca il am si pe asta si gata.
Asta pt situatii neprevazute, da masina peste mine si ramane copilul nemancat. Macar biberon bun sa existe in casa fara sa mai asptept sa vina comanda. Lapte praf mi se pare mai usor de gasit, am o farmacie non stop la 5 min. Oricum nu as sti ce tip sa iau de pe acum.

Biberoanele dr Brown sunt 31 ron cele cu gatul larg si 28 ron cele normale, ambele de 120 ml. Pe ebay cat sunt ?

Lindal- si eu beau Pepsi, mai mananc icre de pofta, am mancat salam de sibiu , dar cu limita si de pofta. Sa mananc maioneza cu ou crud de ex mi-ar fi frica, mai ales cand exista si varianta safe.

Denisa, 17 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paps spune:

Buna fetelor!

Imi cer scuze ca n-am apucat sa va mai scriu. Am incercat macar sa va citesc dar spre rusinea mea in ultima perioada combinatia servici si mami m-a coplesit.

Imi pare rau sa aud de mamici cu contractii asa devreme. Nu este consolare pentru voi dar sa stiti ca si eu la prima sarcina am avut tot felul de probleme: sangerari, contractii. Trebuie sa aveti multa rabdare, cat mai putin stres si o sa aveti cu siguranta un bebe sanatos!

La Brasov eu am nascut atat la maternitate cat si la clinica provata. La clinica privata conditiile sunt super OK personalul dragut dar la serviciile medicale nu "stralucesc". Cat am stat internata nu mi-a luat nimeni temperatura, nu m-a palpat nimeni, la lohii nu s-a uitat nimeni. In schimb pe foaua de externare mi-au scris : afebrila, lohii normale, uter in regresie (de unde staiu???).
Ca sa nu zic ca au spus lactatie instatlata cand eu am nascut luni la pranz si am plecat miercuri dimineata. Cand lactatie inca nu este ci doar colostru. Lactatia vine dupa 3-5 zile. Si uite asa esti in dilema cu maternitatea cu conditii mai grele: baie la comun cu dusuri rigide in tavan (cum sa te speli..) cu toalete neingrijite, cu personalul de rigoare si mai ales cu programul tipic de stat" la 5.30 vine femeia de servci, la 6 vine asistenta de adulti cu tramentul, la 6.30 vine asistenta de copii, la 7 vine vizita doctor adulti, la 7.30 vizita doctor copii si asa o tine toata ziua. Cand sa dormi hop vine cineva. Vizite apartinatori la stat nu sunt permise. Exista si salon de o persoana dar nu primesti copilul mergi tu la alaptat la ore fixe.
Sincer inca nu stiu daca aleg varianta stat sau privat.
La BV la stat exista contra cost o sala de nastere de o persoana unde poate sa stea si sotul. Si la prima nastere am optat pentru aceasta modalitate de nastere si a fost OK.

Am fost si noi la control si se pare ca va mai fi inca o fetita la noi! Confirmarea o sa o avem doar peste 3 saptamani ca acum erau exact unde trebuie si manuta si cordonul si era cam aglomeratie.
Important este ca e un bebe zglobiu si sanatos.

Cu ingrasatul stam bine am luat 1.5-2 kg. Eu cred ca de la agitatie si de la un control mai bun al mancarii acum fata de prima sarcina. Sa vedem ce se intampla pana la sfarsit. Am citit de fete care au zis ca dupa nastere kg lor s-au topit de la sine. La mine nu a fost de loc asa. Am facut sport, diete si mi-a fost super greu. De aceea acum sunt mai atenta. In legatura cu mancarea eu nu prea am emotii si mananc din toate care imi cad bine.

Legat de carut eu am avut unul simplu de la chicco. La prima sarcina n-am avut mare succes cu el cea mica nu l-a iubit a stat in prima parte in port-bebe si apoi doar cateva luni in carut. Cand a invatat sa se ridice in picioare n-a mai fost chip sa stea in el. A doua a fost OK a rzistat in el. Ce nu mi-a placut la carucior a fost ca bebe nu avea manerul schimbabil astfel incat cand e mic sa stea cu fata spre tine si cand e mare cu fata spre lume.

Un pupic mare pentru mamicile care au deja acasa un puiut va tin pumnii sa nu se mai imbolnaveasca puiutii sau daca i-a prins gripa sa le treaca repede!

Mergi la inceput

Honeybaby - ce pot sa-ti spun(si e doar din experienta mea) este ca nici una din fete nu a renuntat la tzitzi, doar pentru ca i-am dat cateva mese cu biberonul.
Cu lingurita mi se pare un chin, pentru un copil atat de mic, iar cu seringa mi-ar fi teama sa nu o ranesc (miscari ale ei bruste etc).
De ce sa ma complic, cand exista ustensile speciale pentru bebelusi?

La Nati am avut chiar de lucru pentru ca nu vroia biberonul, eu trebuia sa ma intorc la servici, si incercam sa o obisnuiesc. Am inceput cu el pe la 3 luni, si am terminat cu alaptatul pe la 7 luni.
Deci, n-am avut nici un fel de probleme din cauza catorva mese fara tzitzi.

Sa stii ca aceeasi ingrijorare o aveam si eu, dar n-a fost cazul (cel putin la mine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Buna dimineata si de la mine

Oana ce mult mi-a placut filmul cu dansatorul tau Abia astept si eu sa se vada la mine asa. Eu sunt mai la coada listei si mai am de asteptat. Tin minte de data trecuta ce frumos era. Si mai spre sfarsitul sarcinii cand pielea pe burtica e intinsa tare si bebe e mare se mai vede un piciorus sau un genunchi, e tare frumos.

Rebiana ma pun pe citit povestea ta acuma

Dayanara nu am mai facut analize la tiroida deocamdata. La urmatoarea vizita a zis doctorita ca le va repeta. Eu ma simt bine si iau in continuare pastilele. Ale mele au 100 L-tyroxin plus 100 iod si mai este iod si in vitamine. Tu cum esti? Felicitari pentru caruciorul albastru! asa si-ar dori si sotul meu sa fie 2 baieti sa se inteleaga bine si sa se joace impreuna. De fiecare data cand ma duc la dr. ma intreaba - acuma se vede putza? Deocamdata la noi e surpriza. Abia astept ecografia din 23 noimbrie.

Ellanik daca a mers bine platoul mai vin si alta data. La noi tot timpul e usa deschisa si avem in weekenduri mereu invitati la masa. Mie imi place sa bucataresc Multumesc de urari. Sper sa reusesc cu doctoratul, ca motivatie am din plin. Mi-e ciuda doar ca sunt multe lucruri care nu depind de mine. Eu as merge si maine sa depun teza ca ar fi gata. Dar cu proful meu e greu sa te intelegi...

Vladimirescu felicitari pentru rezultatele bune la analize Si imi place cum gandesti si cum scrii

De 2 ore scriu mesajul asta cu intreruperi de pus remorca la un tractor la loc a 5000a oara, urlete ca nu fac jucariile ce vreau el... dupa care vine si ma ventuzeaza si ma ia cu manutele de dupa gat - e tare iubaret baiatul meu. Oricum tare mult scrieti si trebuie sa mai imi deschid o fereastra sa raspund pe rand, ca nu tin minte de la o pagina la alta.

Mami 16+ si Victor (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nici eu nu traiesc pe principiul absurdului, dar cand vine vorba de o sarcina si de viata unui copil al meu pentru care stiu cu certitudine ca mi-as da viata nu pot sa nu iau in calcul posibilele problele la care altii s-au gandit inaintea mea si care dauneaza sanatatii puiului. Fireste ca, nu se intampla cu o frecventa de 100%, dar prefer sa o exclud din start.

Cristina +13 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Am ajuns si eu cu cititu la pagina cu biberoanele..
Dayanara, si eu vreau tot Dr Brown's...mi se par cele mai ok, si mie imi place mult si forma , si cum ziceai..materialul
Si pentru ca sunt asa mai subtirele, ma ganesc ca si copilu le va tine mai usor in manute

Vladi, sa stii ca si eu mananc multe chestii care ar putea sa ma "contamineze" dar cred ca sunt eu prea calma, ca nu ma stresez deloc...sau oi fi vreo ignoranta..nu stiu, poate
Dar eu daca mi-e pofta , mananc si vinete cu maioneza (FACUTE DE MINE )

Si la listeria asta nu sunt simptome? De ce iti faci analiza ca ma gandesc ca la analize iese doar daca ai contactat-o si atunci oricum iei tratament.....sau nu?

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput