Primul an de scoala :2009-2010(3)
Raspunsuri - Pagina 17
Sabina spune:
Dinubebe 
probelma e ca oi ca orinti nu ne dam itotdeauna seama de amploarea pe care o iau vorbele noastre in mintea copiilor.
Eu eram doar intrebata ce nota am luat si daca stiu cum se face, si niciodata certata, si simteam ca e o presiune pusa pe mine, ca trebuie sa iau note bune ca atfel e supara mama si tata.
Multa, multa grija.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Dinubebe,ai dreptate.E foarte important sa intrebi copilul acasa ce note a luat,dar nu doar asta.Cat ai luat?Ai stiut?Normal ca orice parinte intreaba,este interesat.Dar imediat dupa o intreb cum s-a simtit la scoala,daca a suparat-o cineva sau daca ea a suparat pe cineva.Avem un ritual pe drumul spre casa,eu ii povestesc ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la serviciu,iar ea imi spune aceleasi lucruri despre ziua ei la scoala.Astfel afla ca si eu am zile mai proaste,ca si ea,ca nu suntem robotei sa fim perfecti mereu.Chiar in ultimele zile am inceput sa am mai mare grija la felul in care reactionez cand e vorba de scoala,pentru ca am observat ca se supara si se descurajeaza foarte usor si chiar nu vreau asta.Eu mereu ii spun ca am incredere in ea,ca e fata desteapta,ca poate si mai mult,dar ca eu o iubesc oricum.Dar na,asa cum ea ma iubeste si mai tare daca ii iau ce dulciuri vrea ea si daca o las mai mult la tv,asa si eu ,sunt mai fericita cand are si rezultate foarte bune.La asta nu pot renunta,nu vreau un copil chinuit,dar nici un copil superficial.
In alta ordine de idei,fiica-mea are azi spectacol la dans,asa incat avem o zi lunga si grea.Sper sa iasa bine dansul,ca au muncit tare mult.Abia astept seara.Sorana,daca faceti si voi dans cunosti emotia aceea de dinainte de spectacole.A facut si a mea dans sportiv,acum fac dans modern.De fapt nu o duc pentru performanta,desi au castigat si trofeul pentru cel mai bun dans la un festival de dans anul trecut
,deci sunt tare mandra de ea si la acest capitol.
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happiness Carolinah, Sorana ,cui ii trimite fata scrisorile,ca nu am priceput? |
Pai ma pacalea sa ia ea scrisoarea mea catre Mosu' si sa-mi cumpere ce am cerut
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Loredana 
Da, Sabina, cam asa e si fi-mea, ca tine. Offf, ca eu nu sunt asa sensibila si recunosc ca o mai dau in bara cu ea cu ea pentru ca uneori nu-mi imaginez ca o poate deranja atata o vorba aruncata.
In rest suntem bune prietene imi povesteste ce a facut pe la scoala, ce a mai zis doamna, despre colegi, etc. Adica nu vorbim doar de note si ce are de facut.
Si ca si happiness o tot incurajez ca stiu eu ca e desteapta si ca poate sa faca (ea renunta usor - n-am priceput si gata nu mai fac, nu mai incerc).
Poate ca acum ii este mai greu sa invete in fiecare zi dar consider ca asa trebuie sa se obisnuiasca. Ii mai si povestesc cum eram eu la scoala si nu-mi iesea o problema la mate si stateam si o intorceam pe toate partile si incercam in mai multe feluri pana iesea, ca nimeni nu s-a nascut invatat, toti am muncit si am incercat si nu ne-a iesit mereu din prima dar am mai incercat o data, etc.
Ce vreau de la ea e sa incerce sa obtina note cat de mari poate.
Fara pedepse si recompense.
Bafta la dansuri Happiness. Da sunt emotii dar sunt si atat de simpatici micii dansatori ![]()
Noi am schimbat clubul anul asta si la clubul cel nou suntem abia de 2 saptamani ...
Sorana si Monica (7 ani)
dinubebe spune:
Dragele mele dragi,
Multumesc mult pentru suport, prinde bine mai ales atunci cand te simti nesigur si te intrebi daca ai facut bine vorbind despre lucruri atat de personale.
Hapiness, bafta maxima. Sa veniti cu vesti bune si, indiferent de rezultat, sper sa aveti timp sa va si distrati. Noi am facut anul trecut dans, dar fii-mea nu prea avea tangenta cu dansul, si o vedeam ca se straduia din rasputeri sa tina pasul cu copiii mai mari (era vorba de dans sportiv si grupa era de la 6 la 16 ani). Anul acesta am renuntat, caci am vazut ca o necajea ca nu prea prindea si, sincer vorbind nici profesorii nu se straduiau prea mult, decat cu copiii ceva mai talentati (ei erau amandoi dansatori profesionisti, cu premii, echipe mereu medaliate, asa ca una ca fii-mea era asa, ca sa dea bine la numaratoare si la venituri). Oricum, nu au facut nici un efort sa le invete numele, ii striga cu "tu" sau "fetita/baiatul" si nici copiii nu se cunosteau intre ei dupa un an.
In alta ordine de idei, azi am avut din nou sedinta cu parintii. Iar a durat in jur de doua ore, din care vreo 20 de minute a petrecut impartindu-ne si explicand testele si fisele lucrate de la ultima sedinta. Eu, personal, am privit cu mare mandrie testele fetitei mele. La cat era de inspaimantata de scoala inainte de a incepe anul scolar si la cate emotii am avut cand am descoperit cate lucruri ar fi trebuit cunoscute si ii lipseau din gradinita, acuma sunt absolut multumita. Ce sa va mai spun ca nu are nici o greseala la nici unul din teste si tare m-am mai infoiat in sinea mea cand a fost singurul copil despre care doamna a vorbit si atunci in termeni foarte laudativi. Stiu ca nu a procedat corect, dar inima mea de mama a aplaudat cu frenezie.
A, nu v-am spus ca de la sedinta pe unitate sunt vicepresedinte in consiliul consultativ al parintilor pe unitate, asa ca sunt plina de "functii" si responsabilitati.
In fine, am aflat ca la noi in scoala s-a decis ca din cele 8 zile de concediu fara plata impus de onor guvernantii sa se faca jumatate in noiembrie si jumatate in decembrie, dar numai cate doua zile, celelalte doua urmand sa fie lucrate voluntar. Asa ca de vinerea viitoare la noi se intra in "vacanta" pana pe 2 decembrie. Iar in decembrie vor lua vacanta mai devreme, adica de pe 16 decembrie. Dar se pare ca nu ne va fi chiar lejer, caci copiii vor avea de scris acasa, ca sa tina intrucatva pasul cu lectiile pe care le-ar fi avut.
A, bineinteles ca a venit randul discutiilor despre programul/cadourile de Craciun. Cum in clasa erau si doi copii (desi discutasem de la sedinta trecuta sa ne lasam copiii acasa la intalnirile cu parintii) am vorbit intr-un fel atat de codat incat era sa nu mai intelegem nimic. Pana la urma, lumea s-a ridicat de plecare si, profitand de faptul ca doamna discuta cu un parinte, ceilalti ne-am grupat sa punem tara la cale. Asa am cazut de acord asupra sumei de 15 lei (incluzand cadou pt doamna si cadou pentru copii - ambele simbolice). S-au gasit si vreo doi parinti sa propuna sa vina fiecare cu cadoul lui de acasa, dar au fost repede potoliti de restul parintilor.
Am inteles ca va fi si vaccinarea candva, ca vom primi bilet ca sa ne dam acordul si sa confirmam starea de sanatate a copilului (!), iar eu am rugat sa fiu prezenta la vaccinare si chiar nu mi s-a interzis.
Cam asta a fost, mi-am programat si eu o consultare privata cu doamna pe 4 decembrie, si abia astept sa aud ce imi va spune.
Din cate vad, insa, prea putini parinti au exercitiul respectarii unei discutii private, caci la plecare, cand ne retrageam cu totii, si o mamica venise langa doamna sa o intrebe cate ceva despre baiatul ei, deja 3 mamici s-au oprit si s-au regrupat in jurul ei. Eu mi-am ales pentru intalnirea cu doamna intervalul de la 11 la 12, asa ca poate nu mai am parte de asa asistenta curioasa.
Va
si va doresc o seara buna si un sfarsit de saptamana linistit.
Loredana
happiness spune:
Sorana si Dinubebe,multumesc pentru urarile de succes.
Am trecut si de ziua de azi,a fost foarte bine la spectacol,doar ca a tinut cam mult si abia am ajuns acum cateva minute si am aflat ca are de invatat pe maine o poezie de care la ora 12 nu a stiut sa imi spuna...
.Asta este,o sa inteleaga doamna de ce nu o stie chiar perfect,mai ales ca a fost invitata de fiica-mea la spectacol si stie ca a avut treaba serioasa astazi.![]()
Noi la mate am trecut azi la numarul si cifra 7,la romana au ramas la litera u mic de mana.Asteptam weekendul,sa ne mai relaxam...
danais spune:
Ei bine, e oficial. Luam vacanta incepand cu 11 decembrie (cu o saptamana mai devreme) si nu facem ore nici vinerea viitoare (27 nov), nici luni pe 30. Pe noi nu ne deranjeaza sa avem o vacanta mai lunga, dar ma gandesc ce inima trebuie sa ai sa dai profesorilor jumatate din salariu (si ala se stie cat e de "mare") exact in perioada sarbatorilor. Minunat am mai ajuns.
Prin urmare, s-a precipitat ritmul de predare, le si da mult mai multe teme, cred ca pentru a recupera cat de cat astea 8 zile. S-a anulat si serbarea de Craciun pentru care se pregatisera atat, toate sedintele cu parintii, consultari, etc. au fost suspendate pe motiv de gripa porcina, parca ar fi sub asediu scoala.
Denisa a ajuns la "n" si mare si mic, predate in aceeasi zi din criza de timp. A mai dat un test la Romana si unul la Matematica si le-a facut fara greseala, ma bucur mult pentru ea. De saptamana asta se implementeaza si la noi sistemul cu fete vesele si triste, care mi se pare mult mai OK decat avalansa de calificative pe fise, la teme, le teste, etc. Ma bucur ca a inceptul sa scrie mai bine si mai repede, asta dupa ce am descarcat un filmulet de pe internet despre cum ar trebui sa scrie stangacii si i-am corectat pozitia si felul in care tinea stiloul in mana de ii ramaneau urme vinete, asa de tare il strangea sa nu fuga.
Copiii vostri au participat la concursul Smart de matematica de ieri? Eu nu prea am vrut sa o inscriu, ca mi s-a parut prea devreme pentru concursuri de genul asta, si personal sunt impotriva stimularii competitivitatii in clasa la varste atat de mici, dar atat m-a bazait ca toata clasa participa, ca am inscris-o si pe ea pana la urma. A fost OK, a avut numai doua greseli din 15 probleme (echivalent 90 pct.), dar sunt socata de unul dintre exercitii, la care eu, om matur
am stat si m-am scarpinat in cap vreo 15 min pana am reusit sa ma prind care e ideea, mi se pare muuult peste nivelul unui copil de clasa I si nu vad rostul introducerii unui astfel de exercitiu intr-un test administrat la scara larga. Pentru cei care au participat la concurs, este vorba de exercitiul 7 din grila. M-am uitat si la testul de la clasa a II-a si nu am gasit nici un exercitiu atat de "tricky".
Week-end placut va dorim tuturor.
Daniela si domnisoara Denisa
Sabina spune:
Danais, numa la scoala voastra sau peste tot?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
danais spune:
Sabina, fiecare scoala decide in mod individual cum procedeaza cu cele 8 zile fara plata. Asta a fost solutia aleasa la noi. La alta scoala am auzit ca vor lua efectiv concediu fara plata numai pe 27 si 30 noiembrie si vor face voluntar (fara plata) ultima saptamana. Ceea ce, pe de o parte mi se pare admirabil, pe de alta parte eu personal nu as face-o. Adica tie Guvern putin in pasa de educatia copiilor astora, ma platesti cat sa fiu la limita saraciei, dar eu tot nu ma supar, rezist cu stoicism si de dragul copiilor vin la scoala si fara banii aia putini pe care ii primeam.
anya spune:
Neata!
Aseara a fost sedinta cu parintii. (Sotul meu a fost, eu n-am putut.)
Scoala se va inchide din 26 nov pana in 8 dec pentru cele 8 zile de fara plate daruite de guvern intru propasirea patriei. Ca atare, orele nefacute se vor recupera prin scurtatea si condensarea celorlalte ore
. A mai aparut un caz de grpa confirmat la I-a E plus cateva alte cazuri suspecte...sper doar sa nu inchida scoala pana in 26
, ca mai bine duceam copilul inca un an la gradinita, si asa el n-a facut saracul pregatitoare ca l-a dat muma-sa la 6 ani la scoala.
In alta ordine de idei, referitor la odorul propriu, invatatoarea a zis ca scrie frumos, se vede ca stie sa citeasca, face bine la mate dar e neatent in ore, vorbeste cu colega de banca iar in pauza alearga cu inca 4 baietei mai nebunatici. Adevarul e ca bietul copil mi-a zis ca se plictiseste la scoala, ca nu face nimic nou. Toata saptamana asta, la mate au facut adunari si scaderi pana in 5! Normal ca se plictiseste, ca le-a facut si anul trecut la gradi (grupa mare, ca n-a prins si pregatitoare). Ca alearga - nu ma deranjeaza - prefer, decat sa-mi zica ca e sfantul clasei. Partea proasta e ca unul din baietii alergaciosi cica vorbeste ingrozitor de urat (unii parinti aveau notat pe biletel ce raportasera copiii acasa dar le-a fost rusine sa citeasca! - au dat biletelul invatatoarei). Ce-mi pare bine e ca al meu a reusit sa treaca prin "bostan" informatia (prostiile) si sa nu le foloseasca. Alta chestie...cica 2 copii deja stau pe mess noaptea si
. Aici e vina parintilor - clar nu sunt supravegheati.
Serbare de sfarsit de an vor face si doar doi copii au rol (Matei si inca unul), restul spun cate o poezie si gata.