Primul an de scoala :2009-2010(3)
Raspunsuri - Pagina 15
happiness spune:
Sorana,mersi de subiectele de la test.Sambata o pun sa il faca,acum e franta de la dans,nu are rost.Sunt curioasa ce punctaj va avea,desi vorba ta,a cam trecut vremea...Parerea mea este ca e un test cam lung pentru clasa I,dar na...Asta e.
Nici la noi nu am auzit sa aiba seful clasei,dar la copii mai mari da,sigur exista.In clasa I mi se pare cam greu sa si-l aleaga ei,abia se cunosc.
Astazi au trecut la M si au ramas la adunari scaderi 0-6.Fac copieri,transcrieri,la mate au invatat ce e ala descazut,scazator,rest...Mi-e si frica sa o intreb ,ca nu stiu daca a prins ideea.La voi au invatat asa ceva?Mie terminologia mi se pare grea,dar am inteles ca mai tarziu apar probleme la care au nevoie de acesti termeni.
Pe maine au avut de scris o pagina intreaga la romana,5 randuri cu M si 5 cu Ma,si pentru ca a avut dans si i-a tinut mult,nu am mai avut timp de suplimentar.Asa ca mergem doar cu tema.Joi are spectacol la dans,asa ca maine iar repetitii...E franta,dar s-a apucat sa deseneze pentru Mos Craciun.Apropo,noi deja i-am scris Mosului si am si primit scrisoare de la el.
Deja il asteptam cu nerabdare.De vacanta mai devreme nu am auzit,poate zilele urmatoare.
faby57 spune:
Loredana, si baiatul meu a fost 'ales' reprezentantul clasei,si sincer habar n-am pe ce considerente.M-am gandit ca el stie sa citeasca cursiv si stie si sa scrie,cu litere de tipar binenteles.
La noi notarea e de incurajare deocamdata,dar sunt copiii notati si cu B si chiar cu S ,din cate am inteles.Eu sant convinsa ca nota conteaza,dar nu trebuie pedepsit copilul decat prin a lucra mai mult si a incerca sa-i explicam ce a gresit si atat.Noi scriem foarte greu,dar suntem constienti ca trebuie sa le facem(temele).Aseara,a si plans ca el a obosit ,ca numai poate,desi a avut doar 5 randuri la mate si 5 la romana.Azi a scris singur,eu am avut seful pe cap si nu am putut sa stau cu el,deci a stat singur,si a scris mlt mai repede.
O zi buna!
Mirela(mami lui Gabi(7) si Deea(5))
sorana spune:
Copii vostri mai cred in Mos Craciun? Ca fi-mea m-a pus sa fac lista sa i-o da ei sa o puna la posta
dupa ce s-a tot intrebat ce sa-mi ia.
Happy cu placere. Noi suntem la "u" si tot adunari-scaderi-ecuatii pana in 6. Dar nu e d-na noastra saptamana asta (e racita) si fac cu cine e liber, deci au cate 2-3 doamne pe zi.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
A mea mai crede,si sincer nu vreau sa ii stric bucuria Craciunului.Probabil ca in sufletelul ei exista si un semn de indoiala,ma intreba de exemplu cum reuseste Mos Nicolae sa aduca ce ii place ei daca nu ii trimitem si lui scrisoare,ca lui Mos Craciun.I-am zis ca e magic,si a fost multumita.Anul trecut a primit pe strada un pachet de la un Mos de la primarie,si a zis ca e un ajutor ala,nu Mosul adevarat,ca arata putin schimbat.Stie ca Mosul are multe ajutoare pentru a ajunge la toti copiii din lume.S-a bucurat foarte tare ca a primit si raspuns de la Mos,e o fericire pe fetisoara ei care poate la anul nu va mai exista,asa incat ma bucur de momentul prezent si ne gandim deja la bradut,la ornatul casei(desigur,nu si la facut curatenia...
).Stie ca unii copii nu cred in Mos Craciun,dar a concis ca ei nu merita nimic de la el cadou,daca tot nu cred.Ce sa zic,simt ca "marele adevar" se apropie,si va fi extrem de dezamagita,probabil la scoala se vor trezi cativa sa darame cu argumente acest mit,dar eu vreau sa o las sa mai fie copil,cat se poate de mult.Este cred cea mai frumoasa perioada,si sunt trista ca se apropie de final.
cristinacsa spune:
Mai apar si eu pe aici...
Fetele sunt la 8, dar nu au facut adunari si scaderi...Au primit un test mare si lat cu nr 0-5, care avea 9 puncte, fiecare cu mai multe subpuncte...Una dintre ele a uitat sa completeze 2 casute si a luat fb (am socotit eu ceva de genul 9.70), iar cealalta nu a gresit nimic. Am certat-o si eu pe domnisoaraca nu a fost atenta pt ca sigur stia...Au mai primit si ceva dictari, la una au gresit cite ceva, tot din neatentie si-au si corectat ele in clasa...La romana sunt la litera e...
De seful clasei nu am auzit, nu stim nimic nici de concediu fara plata...
Apropo de afterschool, o fetita si-a rupt mana in curtea scolii dupa-masa...
Cu Mos Craciun au ceva indoielei, de fapt sotul e de vina ca le-a spus cate ceva...
Cristina si gemenele
carolinah spune:
Mai citesc si eu din cand in cand la subiectul asta si ma simt alien, desi am copil in clasa I.
Sunt convinsa ca mai citesc si alte mame ca mine, dar n-or avea curaj sa scrie intr-o comunitate de copii numai de FB, cu mici exceptii cu B.
Si noi suntem pe la i si recapitulari de cifre (by the way, 10 e numar, nu cifra), dar nu despre asta e vorba.
Azi la radio la stiri au anuntat ca un copil de 11 ani s-a aruncat de pe bloc. S-a sinucis din cauza notelor mici (quote mama lui)!!!
Fata mea are si ea FB in carnet, insa are si S si chiar si un I pe caiet si nu s-a gandit vreodata ca asta ar fi vreo tragedie, sa planga si sa se culce deprimata pe tema asta!!! Sigur ca descurajam sa ia I (nota sub 5), dar de aici pana la a o considera a tragedie e muuuuuult!
Da, avem si noi sistem de motivare cu puncte, la 5 de FB isi poate alege a jucarie, la I isi pierde punctele de la un FB, insa atat.
Doamnelor, pentru Dumnezeu, sunt in clasa I - copii. Trebuie sa se joace, sa faca si altceva decat invatat, sa se ocupe de niste hobby-uri la nivelul lor (daca au asa ceva: sport, muzica, pictura sau nimic, daca nu-i atrage nimic in mod special). La varsta asta copii incep sa inteleaga ce le place, invata sa scrie si sa citeasca si asta oricum vor invata, nicio problema...
Mi se pare de-a dreptul trist ceea ce citesc pe aici!
Sabina spune:
Caro, eu nici macar sistemul asta de motivare nu-l am.Nu-i vad sensul....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carolinah spune:
Sabina, sa fiu sincera si mie mi se pare cam dresaj. Barbatu-meu zice insa ca e o motivare pozitiva si ca si eu trebuie sa muncesc sa iau salariu, nu? Ma rog, n-am muncit de copil pe de alta parte, dar nici ele nu muncesc pt mancare, dragfoste, caldura etc ci pt si mai multe jucarii, ca au destul deja!
Sotul meu a facut scoala primara in State, avea acest sistem si isi aminteste de el cu mare drag. Hm, eu sunt mai sceptica din fire asa, insa intr-adevar nu cred ca face rau. Si oricum eu cumpar prea multe jucarii si carti pt ele, asa ca asta ma mai opreste si pe mine![]()
Sistemul e destul de echilibrat:
FB=2 puncte
B=1 punct
S=-1punct
I=-2pct
Smiley face=1 pct
Sad face=-1 pct
la cea mica se recompenseaza alte chestii.
De cand am inceput abia asteapta sa-si completeze tablita cu bulinute colorate (punctele) si parca invata cu un scop, inainte ii era greu sa priceapa de ce naiba trebuie sa scrie 5 arnduri de M cand oricum stii sa-l faci (nici eu nu pricep, apoi ea
). Ce sa-i explici ca asta este acumulare de cunostinte benefice pe viitor etc la un copil de cls I, sa fim seriosi!
Ma rog, sper sa fie bine.
Si eu am fost eleva de (aproape numai) 10, cu stres cand luam un 8 accidental, cu tremurat pe holuri la facultate si criza de isterie cand am luat numai 9 la licenta etc. Ce consum inutil de energie, ce viata irosita!
Sabina spune:
si eu la fel, plangeam pt un 9, la admitere am facut p[erfect si am luat 9.33 la proba eliminatorie, numa ca erau subiectivi aia din comisie , m-am simtit de ca si cum as fi primit o palma groaznica...
iar parintii nu faceau decat sa ma intre cat am luat, si de ce am luat 9. Ei ma intrebau ca sa vada daca stiu ce am gresit, nu am certau niciodata, insa eu percepeam ca trebuie sa am numai 10.
aceasta perfectiune dusa la extrem mi-a facut si-mi face f f rau.
De aia spun eu ca nu trebuie dat nicio atentie notei...mai bine spune-i ca trebuie sa scrie 5 randuri ca sa arate din ce in ce mai frumos pe foaie....sau orice de genu asta.
Noi o sg data am aplicat recompensa: avea 5 ani si cateva lectii la rand a stat o ora (60 de minute!! ) perfect concetrata la pian, am fost super mandri de ea si i-am cumparat ponei din aia roz scumpi![]()
da eram chiar entuziamati, deci sinceri.
\ma indoiesc ca simte careva asa un entuziasm nemaipomenit ca luat copilu un FB in clasa 1...:))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo