dupa raceala, cind incepem gradi?
Raspunsuri - Pagina 2
Burtocika spune:
Sabina are dreptate ! Nu mi se pare normal sa duci copilul cu muci si tuse in colectivitate ! Este lipsa de respect fata de ceilati copii si fata de ceilalti parinti si o aplicare perfecta a principiului "sa moara si capra vecinului".
Nu-i sterge nimeni la nas, sau mai bine zis ii sterge, dar e fizic imposibil ca o singura educatoare sa stearga la nas 32 de copii (cati sunt inscrisi la fii-mea in grupa).
Si noi am patit-o cu raceala si a maplicat a doua varianta, care mi se pare cea corecta: am tinut-o acasa pana i-au trecut toate simptomele. In primul rand pentru sanatatea ei, pt ca am facut odata greseala s-o ducem prea devreme si am tras dupa aia cu complicatii serioase, nu doar cu o raceala banala. Si asa, am dus-o 2 zile si a 3-a iar a facut febra si muci. Acum suntem iar acasa.
Se pare ca asta este ciclul normal la copiii mici si depinde de tine ca parinte sa-ti iei masuri de prevedere ca sa poti sta cu copilul acasa. Nu trebuie sa te dea banii afara din casa, dar trebuie sa te gandesti ca in primul an de gradinita copilul se va imbolnavi si va trebui sa stea cu cineva acasa.
ca sa nu mai spun ca teoretic asistenta nu ar trebui sa le dea voie sa intre in colectivitate bolnavi ! La noi se face control dimineata, dar se pare ca tot mai scapa cate un "mucios" ![]()
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
anya spune:
Nu e vorba de bani (desi nimeni nu zice ca nu-s buni
), dar exista din ce in ce mai multe job-uri unde nu prea mai ai curaj sa te prezinti cu medical (indiferent daca esti tu sau copilul bolnav). Cei cu medicale...sunt primii care zboara.
Cat despre virusi si alte asemenea...de obicei perioada in care copilul e contagios e inainte ca simptomele sa apara - si atunci, oricat de bine intentionat ai fi - tot dai.
La gradinita sunt 25 inscrisi in grupa. Daca lipsesc sa zicem 5 - si jumatate sa fie muciosi - e complicat sa stergi 10 la nas din cand in cand? Plus ca nu e numai educatoarea - exista si ingrijitoare. Asta la o gradi de stat, la particulare ar trebui sa fie si mai putini copii/ cap de cadru didactic. Cat despre "muci si tuse" asistenta ii primeste pentru ca: citez "eu am lucrat la spital si asta sa fie toata problema. Am vazut eu lucruri mult mai rele..."
De mentionat, ca de 4 ani de cand am copiii in aceasta gradinita nu au existat epidemii (scarlatina, varsat de vant) sau intoxicatii alimentare - ca in alte gradinite, in conditiile in care erau 3 corpuri de cladire cu 13 grupe. (asta daca vorbim de safe-ul copiilor din gradi).
Cat despre protectia copilului personal, dupa 2 zile de febra si una "de control" oricum l-as scoate la plimbare, joaca. Asa ca ori e afara, ori la gradi - e absolut acelasi lucru. Ba mai cuminte si potolit sta la gradi, decat prin parcuri.
Burtocika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Cat despre protectia copilului personal, dupa 2 zile de febra si una "de control" oricum l-as scoate la plimbare, joaca. Asa ca ori e afara, ori la gradi - e absolut acelasi lucru. Ba mai cuminte si potolit sta la gradi, decat prin parcuri. Anya |
Nu e chiar acelasi lucru, pentru ca daca-l bagi din nou in colectivitate, va lua o noua serie de virusi de la ceilalti copii bolnavi. Poate el nu mai e contagios, dar vin altii si cum al tau are deja imunitatea scazuta, o luati de la capat.
Eu am trecut prin asta si dintr-o raceala simpla am dat intr-o otita prelungita, de mi-a stat copilul pe antibiotice si pe tot felul de siropuri o luna jumate !
Sa ziceti mersi daca il aveti la stat, ca la particulara e mai rau, trebuie sa si platesti pt perioada cat nu l-ai adus, si din motivul asta multi parinti ii aduc morti-copti, ca sa-si justifice banii ! Am trecut si prin experienta asta, acum suntem la stat.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
theo_2004 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Cat despre protectia copilului personal, dupa 2 zile de febra si una "de control" oricum l-as scoate la plimbare, joaca. Asa ca ori e afara, ori la gradi - e absolut acelasi lucru. Ba mai cuminte si potolit sta la gradi, decat prin parcuri. Anya |
nu e deloc acelasi lucru. in primul rand parc inseamna aer liber, spatiu deschis care este diferit, opus, gradinitei oricat de aerisita ar fi ea. si dupa cateva zile de febra nu duci copilul din prima la leagane, o plimbare este mai ok. deci mai amani cu o zi contactul cu alti copii care, vorba aceea, nu trebuie protejati ca doar tot de la ei (alti copii) a racit si cel propiu.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
ruxandraru spune:
Complicat... Si sa i duci, si sa nu i duci... EU stau acasa, dar timpul ala ar trebui folosit pt facut niste bani, ca lucram pe firma noastra. Gest inspiraaaaaaaaaaaat pt perioada asta... :( Asa ca da, pot sa l tin, insa pierd pe partea cealalta si cind spun pierd nu va imaginati sume mari, ci sume vitale unui trai normal.
Acum mai tuseste un pic, nu mai are mucii, sa vedem miine, la inspiratie... Daca vremea e urita, o sa l mai tin acasa, oricum nu i vor scoate in curte... Da e greu pina te prinzi cum sa functionezi corect atit fata de copilul tau cit si fata de ceilalti.
lidsta spune:
Fetita mea tuseste si are mucisori din august de cand a inceput gradinita. Nu a facut febra niciodata si nici bolnava (grav) nu este.
I-am facut aerosoli, am infundat-o cu medicamente si nimic. Solutia era sa nu mai mearga la gradi? Imi pare rau, dar nu sunt de acord.Atata timp cat nu are febra zic eu ca nu este problema. Confirmat si cu pediatra si cu conducerea gradinitei.
sorana spune:
Eu sunt de parerea Sabinei. Am tinut-o 2 zile dupa ce nu i-a mai curs nasul. De tusit uneori mai tusea, alteori nu. Dar noi avem o cearta cu siropurile de tuse asa ca ... uneori tusea se prelungea.
Nu sunt milionar
am si job dar ... am si bona.
Si a fost la particulara
.
Recunosc insa ca a fost tot timpul un copil sanatos - adica a "luat ceva" o singura data pe an, in octombrie.
Anul asta a sarit peste (deocamdata). O fi adevarata faza aia cu cresterea imunitatii la 7 ani?
Sorana si Monica (7 ani)
anya spune:
bogdanai, theo - acum 2 sapt, pustiul cel mic (4 ani) a avust febra sambata si duminica. Luni l-am tinut acasa - de control. De marti a reinceput gradinita si de atunci nu a facut "recadere" sau sa ia alt virus.
Copiii mei nu stiu ce e o plimbare linistita. Parc inseamna alergat, catarat pe tobogane, exercitii la aparatele de forta din parcuri.
Cand pustiul celalat a fost operat de polipi, a lipsit 2 zile. Avea 3 ani. Luni a fost operat si a fost singura zi in care a stat in pat/linistit pana pe la ora 18.00. Cam dupa ora asta a inceput sa se catere pe canapele, sa sara de acolo, sa stea cu capul in jos precum maimutele. Marti l-am tinut acasa - dat n-a stat o secunda locului. Miercuri l-am dus la gradinita. A fost bine, pentru ca la gradi sta pe scaunel, coloreaza. Acasa n-ar face asa ceva. Singura solutie, pentru o scurta perioada sunt desenele animate, dar nici toata ziua la televizor nu pot fi lasati.
Poate am avut noroc de copii sanatosi, poate i-am "format" asa. Nu luam antibiotice decat dupa ce se roaga si insista medicul (cam 1/an). In weekenduri suntem la munte, in vacante nu-i gasesti prin Bucuresti, fac sport cu antrenor de cel putin 3 ori/sapt (cand se pregatesc de campionat chiar zilnic). Iar noi adultii - la fel. In afara de concediul medical pentru nastere (cele 126 zile) * 2 copii - n-am avut vre-o data medical. Nici macar pe vremea cand faceam inseminari/fiv. Imi luam cate o zi de concediu de odihna si rezolvam.
popescudora spune:
Ce bine ca a aparut subiectul asta! Eu il am pe pitic la cresa din septembrie. A stat ceva de genul prima sapt 3 zile, o saptamana jumate acasa pe tratament, inca 2 zile, 2 saptamani pe tratament, 4 zile (iar 2 saptamani acasa), 2 zile (o saptamana jumate acasa), l-am dus luni si l-am luat marti ![]()
L-am dus doar cu o usoara tuse, m-am trezit ca ma suna disperati de la cresa ca tuseste convulsiv, ii curge nasul parauri, il dor urechile, are febra etc. Nu stiu cum dar de cand l-am luat nici nasul nu-i curge, nici urechile nu-l dor, pe palpate, nici febra n-a facut, si de tusit recunosc ca, ce-i drept, mai tuseste. Data trecuta la fel m-au speriat ca il dor urechile, are febra mare, are gura rosie si umflata, si nici vorba de asa ceva. Era int-adevar racit, a tusit zdravan si i-a curs nasul, plus ca a facut de vreo 2 ori febra 38, dar nici nu era dracul chiar asa negru cum il descriau ele. Retetele de la pediatru le stiu deja pe de rost, siropuri de tuse pe incercate, picaturi de nas, antibiotice si nurofen/panadol. Ultima oara am renuntat sa-i mai dau a 3-a cura de antibiotice in mai putin de o luna si a mers convalescenta la fel ca si cu ele. I-am facut exudat faringian si a iesit negativ.
Chestia e ca m-am saturat de povestea asta. Mucisori si tuse cred ca o sa mai tot aiba, nu mai suport sa il duc o zi la cresa si sa il iau in a doua, ture pe la spitale etc. De data asta chiar mi l-au dat acasa degeaba. Marti incepusem si eu un job, am muncit pe branci o zi, eram foarte incantata ca o sa fac un ban in plus ca de-abia o ducem, si am fost nevoita sa renunt de a doua zi.
Ca un facut, imi sar zilnic in ochi joburi faine si platite binisor care chiar ne-ar ajutora simtitor situatia materiala. Ma gandesc cu groaza ca mai am cateva luni si termin si CIC-ul si va trebui sa ma intorc la munca, cum fac? Bag medicale la fiecare cateva zile?
Am observat ca alte mamici duc pungi intregi de doctorii pe care sa le dea copiilor la cresa, inclusiv antibiotice, deci nu vad de ce ar fi asa o problema daca al meu e putin mucos si are o usoara tuse.
Adriana mica spune:
Si noua pediatra ne recomanda de regula o perioada de cateva zile dupa finalizarea tratamentului, in care sa il mai tinem acasa. Ne-a explicat ca este spre binele lui (imunitatea scazuta de dupa viroze il expune la riscul de a capta alti virusi), avem bona cu care sta in perioadele acestea.
Intr-adevar, uneori tusea persista mai mult, dar nu reprezinta o problema (mucoasa ramane inca iritata, chiar daca viroza a trecut).
Conducerea gradinitei la care merge Dudu a tot dat mesaje la parinti sa ii tina pe copilasii bolnavi acasa; din pacate, nu toti au respectat asta, noi am facut o forma destul de grava de viroza. A stat 2 saptamani acasa cu tratament.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...