dupa raceala, cind incepem gradi?
Raspunsuri - Pagina 3
makydenis spune:
La faza asta eu ma spal repede pe maini din simplul motiv ca in cazul in care copilul meu raceste sau are o problema de sanatate merg la pediatru si dr pediatru hotaraste tratamentul, peste x zile la control, daca e mai bine imi da adeverinta ca din data y poate merge la gradi! ![]()
de altfel, racelile fara febra numai cu tuse si muci nu reprezinta un impediment de a merge la gradi, asa spun mai marii de aici, nu eu, ca deh, in sezonul rece cui nu-i curge nasul si cine nu tuseste!!!
gabitza2005 spune:
Cred ca situatia e aceeasi in toate gradinitele. Normal ar fi sa tii copilul acasa si noi sa ne luam concediu medical. Din pacate nu mai sunt vremurile in care sa-ti iei concediu medical o data la doua saptamani, dar ar trebui ca in cazul asta sa ai un plan de rezerva (o bunica , o vecina sau bona)
Mamicile care isi duc copii la gradi cu punga de medicamente am observat ca mai pun in punga si o atentie pentru doamna asistenta
.
Dar eu vad mamicile care isi aduc copii bolnavi ca se tot agita ca nu au cu cine sa-si lase copii dar saptamana asta in care oficial sunt in vacanta dar gradinita este deschisa la fimiu in grupa de dimineata erau 6 copii si situatia era aceeasi si la celelalte grupe.
Asa ma tot gandesc si calculez da imi da cu virgula : zilele acestea cu cine si-au lasat copii???? asa ca de acum nu le mai cred si o sa fac scandal rau de tot cand le vad ca-si aduc copii bolnavi la gradi.
Apropo de tuse, muci si fara febra doctorul mi-a zis clar copilul e racit are o infectie virala , nu are nevoi de antibiotic, dar se transmite foarte usor asa ca tineti copilul acasa.
Daca copilul tuseste pana se sufoca nu cred ca e tuse ramasa dupa o raceala asa ca IA-L ACASA si nu ne mai pune pe noi in pericol pentru COMODITATEA ta (copilul la gradi sta pe scaun
).
ellis spune:
Ce-mi plac exprimarile astea: 'Se pare ca asta este ciclul normal la copiii mici si depinde de tine ca parinte sa-ti iei masuri de prevedere ca sa poti sta cu copilul acasa. Nu trebuie sa te dea banii afara din casa, dar trebuie sa te gandesti ca in primul an de gradinita copilul se va imbolnavi si va trebui sa stea cu cineva acasa.' si alea cu...lipsa de respect...
hai serios, si ce masuri de prevedere sa ne luam ca sa stam acasa?????? eventual demisie...si apoi Dzeu cu mila!
cred ca ar trebui sa fim mai informate si sa stim cand e faza contagioasa, nu? nu de alta, dar sa nu ne mai dam aiurea cu parerea...
este cert insa, ca daca sistemul imunitar e slabit, boala recidiveaza...
...dupa toate astea...eu sunt o mamica ce a trebuit sa inceapa serviciul inainte de 2 ani, fortata de imprejurari, am dus copilul la o gradinita privata, ei bine, luna trecuta a mers la gradi vreo 7 -9 zile, in rest a stat cu mine acasa, in medical, cfr...ce se mai poate...ca sa pun copilul pe picioare, si tot nu e pusa pe picioare - iar in zilele cat am dus-o tot cu muci era...si cred ca asa va fi toata iarna; sunt constienta ca am noroc ca am putut sa stau cu ea acasa atat timp, dar nu se stie cat noroc mai am...
..de bona nu e cazul, ca nu am atatia bani de dat(si sunt si alte considerente)
...haideti sa nu mai vorbim discutii si sa acuzam aiurea...parintii iresponsabili...nu cred ca ii convine cuiva sa isi vada copilul bolnav, sau doreste vreun parinte sa prelungeasca suferinta copilului...trebuie sa incercam sa le marim imunitatea pentru ca in primul an la gradi tot asa se va intampla mereu(cu cat sunt mai micuti, cu atat mai dese imbolnavirile)
gabitza2005 spune:
| Citat: |
| ...haideti sa nu mai vorbim discutii si sa acuzam aiurea...parintii iresponsabili...nu cred ca ii convine cuiva sa isi vada copilul bolnav, sau doreste vreun parinte sa prelungeasca suferinta copilului...trebuie sa incercam sa le marim imunitatea pentru ca in primul an la gradi tot asa se va intampla mereu(cu cat sunt mai micuti, cu atat mai dese imbolnavirile) |
Si cum propui tu sa le crestem imunitatea? Ca nu prea pricep. Ducandu-i pe toti bolnavi la gradinita? Poti sa-i dai tu copilului sute de pastilute de imunitate daca il tii continuu intr-un mediu plin de virusi eu zic ca nu rezolvi nimic. Nu-mi povesti mie deastea cand anul trecut al meu copil primea medicamente de imunizare ,dar datorita gradinitei era continuu bolnav, incat medicul a zis sa renunt la cele de imunizare ca ii dam prea multe siropeluri si alte nebunii. Daca la inceput medicul de familie mi-a zis sa-l duc in continuare la gradi ca asa se dobandeste imunitatea, la un moment dat a inceput sa-si puna si el intrebari in legatura cu gradinita noastra plina de mucosi.
Si numai niste oameni egoisti pot gandi asa:
| nu trebuie protejati ca doar tot de la ei (alti copii) a racit si cel propiu. |
.Nu te gandesti ca raceala copilului tau poate a trecut in trei zile dar unui copil cu alte probleme ii poate provoca mult rau.
ellis spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui gabitza2005
Si cum propui tu sa le crestem imunitatea? Ca nu prea pricep. Ducandu-i pe toti bolnavi la gradinita? Poti sa-i dai tu copilului sute de pastilute de imunitate daca il tii continuu intr-un mediu plin de virusi eu zic ca nu rezolvi nimic. Nu-mi povesti mie deastea cand anul trecut al meu copil primea medicamente de imunizare ,dar datorita gradinitei era continuu bolnav, incat medicul a zis sa renunt la cele de imunizare ca ii dam prea multe siropeluri si alte nebunii. Daca la inceput medicul de familie mi-a zis sa-l duc in continuare la gradi ca asa se dobandeste imunitatea, la un moment dat a inceput sa-si puna si el intrebari in legatura cu gradinita noastra plina de mucosi. Si numai niste oameni egoisti pot gandi asa:
.Nu te gandesti ca raceala copilului tau poate a trecut in trei zile dar unui copil cu alte probleme ii poate provoca mult rau. |
asa am zis? sa le crestem imunitatea ducandu-i la gradi?????????
ii imunizam cu o schema de imunizare potrivita pentru fiecare, incercand...un propolis, broncho-vaxom, echinaceea...
sau daca gradinita e plina de mucosi..sa schimbam gradinita...nu-i bai, nu ai avut timp sa imi citesti postarea...ai fi vazut ca imi tratez copilul acasa, cat pot, dar nu sar sa acuz alte mamici care nu au cu cine lasa copilul acasa...
iar muci cred ca au aproape toti copiii, toata iarna, chiar nu mai trebuie dusi deloc la gradi?!...
ex. la gradi a noastra nu primesc copiii ce sunt sub tratament, adica nu se administreaza tratam la gradi..ceea ce mi se pare f bine, adica daca trebuie sa il tratezi stai cu copilul acasa...dar asta nu inseamna ca aici sunt mai putini copii raciti...a mea a fost racita, desi cea mai mare parte din luna trecuta a stat acasa..
gabitza2005 spune:
Ba uite ca eu le acuz pe mamicile care isi duc copilul la gradi bolnav ca nu au cu cine sa-l lase. Mai ales ca eu una cunosc si mamici care nu muncesc si tot ii duc pe copii bolnavi la gradi ca nu au timp de ei ca ele tb sa gateasca , sa faca curat sau cumparaturi.
Ai copil, apar probleme organizeaza-te si nu mai gasi scuze. Adica daca tu nu poti sa stai acasa inseamna ca eu pot?
Burtocika spune:
| citat din mesajul lui ellis Ce-mi plac exprimarile astea: 'Se pare ca asta este ciclul normal la copiii mici si depinde de tine ca parinte sa-ti iei masuri de prevedere ca sa poti sta cu copilul acasa. Nu trebuie sa te dea banii afara din casa, dar trebuie sa te gandesti ca in primul an de gradinita copilul se va imbolnavi si va trebui sa stea cu cineva acasa.' si alea cu...lipsa de respect... hai serios, si ce masuri de prevedere sa ne luam ca sa stam acasa?????? eventual demisie...si apoi Dzeu cu mila! ...dupa toate astea...eu sunt o mamica ce a trebuit sa inceapa serviciul inainte de 2 ani, fortata de imprejurari, am dus copilul la o gradinita privata, Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007) |
Exprimarea asta era a mea, asa ca ma simt datoare sa ma explic:
Masura de prevedere ar fi, de exemplu, sa-ti cauti bona, daca nu poti sa stai acasa. Presupun ca, daca ti-ai permis sa-l dai la gradinita particulara, iti poti permite o bona, care e mai ieftina. Si sa incerci sa-l bagi la gradinita de stat, nu la particulara, ca acolo vei plati mai mult, si pentru zilele cand copilul sta acasa.
Si in vacanta scolara ce faci, cu cine-l lasi ? Nu ai o solutie pentru perioada asta ? Ca presupun ca nu vei avea concediu 2 luni pe an !
asteryaro spune:
La noi se merge pe principiul "sa moara dom'le si capra vecinului".
Asa este, ai copii, ai probleme. Si cand ai probleme, cauti solutii: bunici, bona, matusa etc.
Si nu este corect sa duci copilul tusitor/mucos/febril la gradinita, in primul rand pt. el: ii prelungesti boala inutil, apoi, ii imbolnavesti si pe ceilalti, dar tocmai aici intervine capra vecinului....
Razvan al meu face partea din categoria celor defavorizati de soarta, cu o imunitate slaba rau: colectivitate = boala. Aceeasi mereu: laringita acuta subglotica.
Exista chiar un antibiotic ce se administreaza o doza la 24 ore. Deci, comod pt. mame comode.
N-am cuvinte sa calific nesimtirea crasa, rautatea si nepasarea unora.
Insa, cum spuneam cu capra...
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
ellis spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui bogdanai
Exprimarea asta era a mea, asa ca ma simt datoare sa ma explic: Masura de prevedere ar fi, de exemplu, sa-ti cauti bona, daca nu poti sa stai acasa. Presupun ca, daca ti-ai permis sa-l dai la gradinita particulara, iti poti permite o bona, care e mai ieftina. Si sa incerci sa-l bagi la gradinita de stat, nu la particulara, ca acolo vei plati mai mult, si pentru zilele cand copilul sta acasa. Si in vacanta scolara ce faci, cu cine-l lasi ? Nu ai o solutie pentru perioada asta ? Ca presupun ca nu vei avea concediu 2 luni pe an ! |
in bucuresti bona costa mai mult decat gradinita la care duc eu copilul, bona costa dublu

nu pot sa o duc la gradi de stat ca nu are nici doi ani, iar la singura cresa pe care o stiu nu a avut loc...
gradinitele particulare au program si in perioada verii...doua luni n-oi avea eu concediu, dar de-o luna jumate se aduna
softurela spune:
| citat din mesajul lui gabitza2005 Apropo de tuse, muci si fara febra doctorul mi-a zis clar copilul e racit are o infectie virala , nu are nevoi de antibiotic, dar se transmite foarte usor asa ca tineti copilul acasa. Daca copilul tuseste pana se sufoca nu cred ca e tuse ramasa dupa o raceala asa ca IA-L ACASA si nu ne mai pune pe noi in pericol pentru COMODITATEA ta (copilul la gradi sta pe scaun ). |
Ellis ti-a zis ca a stat o luna cu fetita acasa, cat a fost bolnava. Pana la urma care e problema ta ?
Citind postarea ta nu simt decat discriminarea pe ar fi suferit-o fetita mea daca o dadeam la gradinita. Acum ma felicit ca nu am dat-o.
Pentru informarea ta, copii astmatici au manifestarile enumerate mai sus (muci, tuse, harcaiala si fara febra) si totusi nu au viroza.
Iar cei alergici sunt muciosi cea mai mare parte a anului. Inseamna ca nu mai trebuie sa frecventeze gradinita ?
Asa ca inainte de a lua de guler mamica respectiva, informeaza-te daca ai motiv.
Mi s-a intamplat de multe ori ca mamicile sa-si traga copilul de langa fetita mea, crezand ca e racita. Cu siguranta daca ar fi racita, nu as permite eu unui copil sa se apropie de ea.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

ALESSIA MARIA (20.11.2007)