dupa raceala, cind incepem gradi?

dupa raceala, cind incepem gradi? | Autor: ruxandraru

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare... Voi cit tineti acasa copiii dupa o raceala/viroza inainte de a i duce din nou la gradi/cresa? Am primit doua sfaturi pina acum: fie pina cind nu mai face febra copilul, fie pina dispare orice simptom + doua zile asimptomatice. Al meu a facut o raceala cu febra, i a trecut febra (ramasesera mucii), l am dus si n doua zile avea febra din nou... Doctorita de familie a spus varianta cealalta, cu copil sanatos + 2 zile asimptomatice, dar ma gindesc cu groaza ca mucii pot curge si doua, trei saptamini... Ea spune ca ii poti intoarce boala reintroducindu l in colectivitate si oricit nu mi ar placea sa recunosc, cam asa s a intimplat. Voi cum faceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m.roswita spune:

Buna "ruxandraru",a doua varianta este cea mai buna.Si noi am patit la fel :a racit,l-am tinut acasa vreo 3 zile ,ii mai curgea putin nasucul,si l-am dus la gradi ,dupa vreo 4 zile a facut o rinofaringita acuta.Problema este ca desi tu il duci sanatos sau aproape sanatos(sa zicem ca ii mai curge putin nasucul)la gradi este imposibil sa nu fie alt copil care sa nu stranute sau sa tuseasca ,iar el avand deja sistemul imunitar slabit si in refacere este foarte dispus sa ia alt microb.Este foarte important sa incerci sa-i intaresti sistemul imunitar.Noi acum ii dam Septilin,si se pare ca il tine la distanta de raceli sau macar trece mai usor peste ele(i-a mai curs putin nasucul,mai tuseste cate o data cand il iau de la gradi,dar atat ).Am incercat mai multe produse ,dar se pare ca la Septilin raspunde mult mai bine organismul lui.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Eu i am dat doua ture de bromhexim... Dar cit pot dura mucii? Il tin acasa de joia trecuta... adica sint 11 zile adunate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu ii tin 1-2 zile dupa ce nu mai au febra. Muci si tuse pot avea si 1 luna. E adevarat ca ii cunosc bine pe copii si stiu la fiecare cum se manifesta. Pustiul cel mare imi face febra puternica, tine 2 zile, in care incepand de la 38 in sus zace si aiureaza, dupa care tot brusc nu mai are nimic. Il mai tin 1 zi si il trimit. Cel mic, duce febra pe picioare, daca nu-mi dau seama ca e mai caldut, pot sa-l trimit si cu febra. El e mai "marait", febra dureaza 2 zile si ramane cu tuse 2-3 saptamani. Tot cam 3 zile il tin acasa (2 cu febra, 1 de control). Vad ca dupa ultima raceala, behaie in continuare (are deja 2 saptamani), dar alte simptome nu. Ii dau doar fluimucil, ca sa nu se inece cu mucozitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m.roswita spune:

Eu la ultima raceala,rinofaringita acuta,i-am dat:antibiotic Augumentin ES,sirop pentru tuse Coughend dim. si la pranz,seara Romergan,pentru intarirea imunitatii mi-a prescris doc. Isoprinosin.Acum preventiv si pt imunitate ii dau Septilin.Daca observ ca ii curge putin nasucul ii dau imediat Paragrippe iar la primele simptome de tuse Homeogene 9.
Sanatate multa la pitici!
Sa aveti o saptamana cat mai placuta!

P.S.:siropul Coughend se recomanda pentru orice fel de tip de tuse si in plus desfunda si nasul.Se gaseste numai in magazinele cu produse naturiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandraru

Am o intrebare... Voi cit tineti acasa copiii dupa o raceala/viroza inainte de a i duce din nou la gradi/cresa? Am primit doua sfaturi pina acum: fie pina cind nu mai face febra copilul, fie pina dispare orice simptom + doua zile asimptomatice. Al meu a facut o raceala cu febra, i a trecut febra (ramasesera mucii), l am dus si n doua zile avea febra din nou... Doctorita de familie a spus varianta cealalta, cu copil sanatos + 2 zile asimptomatice, dar ma gindesc cu groaza ca mucii pot curge si doua, trei saptamini... Ea spune ca ii poti intoarce boala reintroducindu l in colectivitate si oricit nu mi ar placea sa recunosc, cam asa s a intimplat. Voi cum faceti?

Din pacate, asta este ritmul racelilor la copiii mici. De abia in grupa mijlocie, sistemul imunitar devine mai activ si nu mai racesc atat de des. Imi amintesc ca primul an de gradinita a fost ingrozitor : 2-3 zile de gradinite / 2 sapatamani de stat acasa pt a se vindeca. Dar la grupa mijlocie a fost mai bine, iar acum, a racit doar de 2 ori.
Dar dupa varsta de 7 ani, nu se mai prind racelile de ei atat de des.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca arintii ar fi responsabili, ar tine copilul o saptamana acasa dupa ce i-a trecvut de tot boala, casa fioe consolidata starea de sanatate.
De la gradi nu pierzi nimica.
dar asa....se perpetueaza la nesfarsit bolile ca ii trimit cu muci si tuse:(

PS Am gresit, tusea mai tine ceva....dar sa-l trimiti cu muci curgand e aiurea rau, pt ca ei sunt mici, nu stiu sa se stearga si asa cicula microbii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

daca arintii ar fi responsabili, ar tine copilul o saptamana acasa dupa ce i-a trecvut de tot boala, casa fioe consolidata starea de sanatate.

PS Am gresit, tusea mai tine ceva....dar sa-l trimiti cu muci curgand e aiurea rau, pt ca ei sunt mici, nu stiu sa se stearga si asa cicula microbii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Dar voi chiar puteti lipsi atat de mult de la serviciu de ii tineti acasa cate o saptamana sau doua?
Eu una nu pot. Am dus-o la gradi cand inca era pe antibiotic (nu mai facuse febra de 3-4 zile - a fost un weekend la mijloc - si incepuse sa manance bine). Din fericire nu s-a intors boala si nu cred ca sunt un parinte iresponsabil ci doar unul obligat de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sabina, in teorie ai dreptate. Asa gandeam si eu cand a inceput primul copil gradinita. Doar ca m-a luminat pediatra: sa nu am grija prea tare de ceilalti, ca el al luat raceala/gripa tot de la gradinita, asa ca pot sa-l duc inapoi.
Cat despre partea cu mucii, ei nu stiu sa se stearga, dar educatoarea are o cutie de servetele pe catedra si cine simte nevoia/cere sau e observat de ea. Saptamana trecuta mi-a zis ca a consumat o cutie/zi, ca toti behaie si sunt muciosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Sabina, in teorie ai dreptate. Asa gandeam si eu cand a inceput primul copil gradinita. Doar ca m-a luminat pediatra: sa nu am grija prea tare de ceilalti, ca el al luat raceala/gripa tot de la gradinita, asa ca pot sa-l duc inapoi. Cat despre partea cu mucii, ei nu stiu sa se stearga, dar educatoarea are o cutie de servetele pe catedra si cine simte nevoia/cere sau e observat de ea. Saptamana trecuta mi-a zis ca a consumat o cutie/zi, ca toti behaie si sunt muciosi.

Anya

ilumata tare pediatra! sa nu ai grija de ceilalti!!!si uita asa se imprastie virusii!!!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Usor de vorbit daca te dau banii afara din casa si nu trebuie sa mergi la job...
Al meu e acum la gradi, are muci si tuseste, in rest e ok. Ii dau ursuleti cu echinaceea si sirop de ceapa cu nuci.
Sanatate!

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput