Burtici fericite de septembrie-octombrie (230)
Raspunsuri - Pagina 10
Ellenuta spune:
neata gagici,
cum sunteti azi?
anna m-a trezit azi-noapte numa' de 2 ori .. Doamne ajuta s-o tina obiceiul .. a halit si s-a culcat la loc.
sa stiti ca nici mie nu mi-a spus dr de calciu .. eu evei i-am dat de pe la 8-9 luni cand dintii intarziau sa apara.
monica felicitari pentru micul crestin! ma bucur ca e ok cu ochisorii! cat despre urlat .. cica e bine sa tipe in biserica .. isi cheama norocul, asa se spune. pai la cat a urlat si eva mea .. trebuie sa aiba noroc cu carul!
noi vom face la anna botez mic .. maxim 30 pers .. la eva am facut ca la carte dar e mare bataie de cap si am zis pas de data asta.
andra aha .. eu am vazut asemanatori pe site la mothercare .. uite www.mothercare.com/Mothercare-Lace-Up-Shoes/dp/B002HT55XO/sr=1-23/qid=1256547125/ref=sr_1_23/278-3066504-9932752?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44523031&mcb=core" target="_blank">aici
nela pupam nazdravana!!
lili bine ati venit acasa!!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
M Oana spune:
Bey, am apucat sa lecturez ceva mai sus despre copii care dorm vreo 6 ore legate....

Vreau si iouuu
sa vina Craciunul si sa-mi aduca Mosul asa ceva
....
Pai dupa ce m-am trezit eu frumos din anestezie si mi-au aratat ei ce mi-a adus mie barza si am inceput sa hranesc odorul, nu cred ca am obtinut performanta sa stau vreo 4 ore fara sa-mi ceara prunca de mancare, iar alea 4 ore le obtinem daca o plimbam cu masina, e lesinata dupa chestia asta, chiar as incerca s-o plimb vreo 10 ore, sa vad daca ii e mai drag plimbatul decat mancatul. Noi ii zicem "monstrulitza tasmaniana", va juram ca suntem parinti buni, sigur trecem cu-n 5 de orice examen in domeniu, insa copil mai distrus de foame, desi mananca mai non stop, eu nu am vazut.
Pe saptamana ia in greutate 500 gr si hainele de 3 luni deja le pot dona, in cele de o luna nu a intrat decat o saptamana.
Suntem masini de schimbat pampersi, de sterilizat bibe, de incalzit bibe.....
Desi pe langa mainile mele, de obicei drepte, ambele, mai am 2 brate de sot, plus inca 2 perechi de brate de bunicutze,eu tot as mai avea nevoie de inca vreo 4 brate.
Fie'mea si-a ales drept recorduri, cele legate de mancare si anume: in medie 4 scaune sanatoase pe zi (mi se intampla des sa schimb si 3 pampersi la o transa, ca nu apuc bine s-o impachetez, ca deja simt un damf proaspat si despachetez din nou copila si asta cam de 3 ori, ca pana sa ma aplec sa iau pampersul sau servetelul e deja buna de o noua schimbare, pana ajungem in medie la 8 pampersi numai pe tura de noapte, ca acolo e doar pe mainile mele si vad dimineata rezultatul si scorul), sculat in medie la 2 ore, ca e distrsusa de foame si are memoria scurta rau, iar pofta imensa, mancat la san pana vad ca adoarme si nu mai incarca in rezervor, insa cum o pun jos, cum deschide ochisorii ei candizi si intra direct pe tipat maxim, moment in care precum Stan si Bran, eu si barbatu'miu dam navala pe usa dupa un biberonoi de 250 ml, ca sa fim siguri ca macar vreo 4-5 ore scapam de sportul asta.
M-am pregatit eu de colici, m-am pregatit de raceli si batistuzte ale bebelusului, de cum trebuie sa arate un scaun si ce sa fac daca nu are scaun, dar pentru o masinarie de mancat si ejectat nu eram deloc pregatita.....
Colicii inca nu stim cum arata, cred ca nici ei nu fac fata tranzitului intestinal al lui fie'mea, folosesc infacolul doar pentru ca scrie pe el ca ajuta la eliberarea vanturilor, iar aici suntem premianta cu cor'nita, n-are sens sa ragaim, ca pierdem din momentele de mancat, mai bine tinem ciocul deschis pentru hrana si pe partea ailalalta ne aeram, la foc continuuuuuuu......... ![]()
A adormit maimutica agatata pe umarul lu' ma'sa, exact ca la suratele noastre din copaci, numai ca mamele de cimpanzeutze nu au preocupari internaute, asa, ca mine, incerc s-o dezlipesc si s-o asez in cuibul ei cu scutece pufoase, unde doarme in unghiul care trebuie, pe saltelutza care trebuie, dar parca vad ca tot chircita si chinuita de gatul lui ma'sa prefera......
Tanti Nela ne-am intors, plecaram in pustietate eu cu fie'mea si cei ai casei, sa ne cunoastem mai bine si acum, cand am cam priceput cum functioneaza jucaria cea noua, ne-am intors printre oameni. 
Uffffffff, tare grea a fost acomodarea cu toate, dar va pove pe rand cum fura toate.......
4mykids spune:
Oana, esti fenomenala, scuza-ma dar am ras cu lacrimi , esti tare haioasa la povestit, draguta de tine..inca pana acum nu am auzit asa ceva(nici colicii nu fac fata tranzitului intestinal)...e fain ca nu ti-ai pierdut deloc simtul umorului
.Eu iti doresc sa va linistiti si cu mancatul si cu partea cealalta si sa apucati sa dormiti si voi 6 ore legate
.
Claudia, mami de
Iulia(04.12.2003) si
Alexandra Isabella(05.09.2009)
http://s216.photobucket.com/albums/cc315/iulia04122003/fetele%20mele%20iubite/
biaz29 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NelaM Biaz, eu sincer nu cred ca e vorba de baby blues la tine. Dupa mesajele ce le postezi si sfaturile ce le dai celorlalte mamici, eu am dedus ca ai si o introspectie buna, mi-e greu sa cred ca te-a luat prin surprindere un sentiment / gandurile de genul celor de care vorbeai. Poate ai realizat doar ca ti-ai fi dorit sa ai mai multi apropiati in jur atunci cand ai nascut. Mi-as fi dorit si eu familia aproape cand am nascut (ma refer la parinti), dar a fost o decizie calculata bine, ce n-a tinut in totalitate de mine, si a fost mai bine asa. Asta nu inseamna ca nu imi doresc din tot sufletul sa le impartasesc, in amanunt, fiecare moment emotionant pe care l-au pierdut. De abia astept! Nela, mamica Anei (19.09.09) |
Aveai dreptate, nu era depresie. Azi dimineata m-am trezit cu aceeasi durere in gat pe care a avut-o mama saptamana trecuta. E viroza!

Despre singuratate, de fapt singura persoana pe care as fi vrut-o prin preajma era sotul meu, dar cand am nascut eu era o alta mamica in sala de nasteri care tocmai nascuse si ii cusea epiziotomia si pe urma politica spitalului interzice vizitatorii ca au avut nu stiu ce epidemii, desi sotii celor care stateau la rezervele cu plata aveau voie sa intre.

As fi vrut ca intalnirea cu sotul si fiul meu cel mare sa nu se petreaca in graba, pe holurile spitalului, asa cum s-a petrecut. As fi vrut sa fie un moment emotionant, asa ca prima data. In schmb, asistenta i l-a predat pe AMos sotului iar eu am fugit sa ma schimb..Cand m-am intors, baietii mei cei mari stateau inghesuiti pe o banca in hol si il admirau pe cel mic in timp ce in jurul lor era o adevarata vanzoleala. Nu am avut timp sa ne spunem nimic sau sa ne imbratisam macar. Asta regret cu adevarat. In nici un caz vizitatorii nepoftiti.Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
selen80 spune:
neatza
ce reveniri spectaculoase! bine ati revenit Liliac si Oana! 
Monica felicitari din nou! si ce bine ca s-a rezolvat cu ochisorii..asa mai taiati si voi o problemuta de pe lista 
Claudia ce preocupari frumoase are Iulia ![]()
de ursulica Ebru Fatima PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
biaz29 spune:
| citat din mesajul lui alex25 Cu turtirea capului nu am apucat sa discut cu nimeni ptr ca am observat doar de cateva zile ca nu prea sta deloc cu capul pe spate, doar intors intr-o parte - ca sa constat ca de fapt de prea mult dormit pe parti i s-a tuguiat capul cumva si nu mai poate sta pe spate. Acum incerc sa ii sprijin cumva capul numai pe spate, dar fiind inca in formare nu cred sa fie problema.![]() ----------------------------------------------------------------- Aexandra fericita de ALESSIA ZEINA ![]() POZE |
Nici puiul meu nu poate sta cu fata in sus, dar nici nu cred ca e posibil la varsta asta, dar nu ma ingrijorez. O sa i se schimba forma capului de mai multe ori pana va ajunge pe la 2 ani. Cum am mai scris, forma tuguiata a capului e si de la nastere, daca ai nascut natural.
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
NelaM spune:
| citat din mesajul lui M Oana Tanti Nela ne-am intors, plecaram in pustietate eu cu fie'mea si cei ai casei, sa ne cunoastem mai bine si acum, cand am cam priceput cum functioneaza jucaria cea noua, ne-am intors printre oameni. ![]() Uffffffff, tare grea a fost acomodarea cu toate, dar va pove pe rand cum fura toate....... |
De abia astept, si eu si Ana suntem numai ochi si urechi. Ma bucur din suflet ca ti-ai pastrat acelasi stil, plin de umor, in a povesti.

Nela, mamica de
Ana nazdravana (19.09.09)
biaz29 spune:
| citat din mesajul lui Dana15 alta chestie..mie nu mi-a spus medicul de familie ca trebuie sa-i administrez si calciu..voi dati si calciu???!! ![]() Mamica mandra de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Si noua ne-a dat calciu medicul de familie, dar nu vrem sa-l papam sub nici o forma. Ii provoaca greata. Atunci medicul a zis sa-l beau eu, ca macar asa ia ceva.
biaz29 spune:
Liliac, bine ai revenit! Ne-a fost dor de tine.
Monica, felicitari pentru botez!
Oana, tare frumoasa povestirea ta. Asa a fost de mancaci si primul meu fiu. Lucrurile se vor mai regla in timp. Si cand vei vedea cum creste, o sa-ti creasca inima.
M Oana spune:
Bine v-am regasit, mamicutze dragi.

Am pus maimutzica in cuib, isi canta/gangureste singura, e in faza in care inca mai tine minte ca a halit, hai sa vad cat reusesc sa va pove....
.....................
Cred ca deja o lasa memoria si trebuie mufata la o sursa de hrana, desi tare as prefera sa-i dau masina pe mana si sa se balangane singura in ea cat pofteste, glob trotarita o face mama, numa' sa am si eu ceva momente, ca-n viata de dinainte de Rose......