Strumfi de iul-aug 2007 (160)
Raspunsuri - Pagina 19
ilenutza spune:
Pentru plastelina va rec. cartile cu modele din plastilina de la Teora.Sunt super instructive, au inclusa si o plansa mare pe care poti sa lucrezi.
pentru olita, eu cred ca e prea devreme sa va impacientati.este DOAR O ETAPA, unii copii trec mai rpd, altii mai tarziu la olitza, nu e nimic neobisnuit.fiecare in ritmul lui.O s avedeti ca o data o sa faca la olita, dintr-o data o sa scapati de pampers si o sa va minunati ce repede s-a rezolvat lucrurl acesta.La mine cu amandoi s-a intamplat asa.Si nu ma refer aici doar la treaba cu olita.Eu ma dadeam de ceasul mortii cu anumite chestii si copilul cand a fost pregatit a trecut mai departe foarte usor.
scuze daca sunt prea sfatoasa.incerc sa impartasesc cu voi experientele mele.
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4037258963/" target="_blank">POZE OSLO
mychydutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ilenutza scuze daca sunt prea sfatoasa.incerc sa impartasesc cu voi experientele mele. |
nu cred ca e cazul sa te scuzi pt asta

...ne-am mai "compostat" noi prin partile moi, dar asa zgriptzuroaice nu suntem...mai nou, andrei refuza total spalatul pe dinti. daca ii dau periutza o roade si suge pasta ........si nu stiu ce sa gatesc felul doi. poate un pilaf......
*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
ilenutza spune:
Michidutza ai maaare dreptate.ceva care sa ii calmeze pe parinti..
esti 
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4037258963/" target="_blank">POZE OSLO
maraza spune:
Neata!
Am vazut ca se discuta problema spalatului pe cap. Dat fiind faptul ca avem una bucata blonda, cu parul lung si ondulat, cred ca va imaginati ca am avut si noi parte de urlete ce se auzeau de la parter la etajul 10, desi noi stam la 6. Cert e ca am cautat metode sa scapam de teroarea spalatului pe cap si cred ca am gasit. am invatat-o sa lase capul pe spate, iar in momentul in care clatim, ii si tinem mana deasupra ochilor, pe frunte, ca un fel de cozoroc.....avem 1 luna de zile de cand am scapat de urlete si mai nou, seara la baie, primim intrebarea: "mami, spalam blondu'?"
adica parul
Sper ca descrierea mea sa fie cat de cat ok si metoda noastra sa fie buna si pt voi.
Cu olita, am cam scapat de ea. Dar tot cand a fost ea gata. Am tot intrebat-o dc vrea sa wc si pana nu a zis da, nu i-am luat reductor. Acum nu doreste decat ca "mami, pe wc". Mai nou am vazut ca scutecul de la nani, atat cel de zi cat si cel de noapte, este uscat. O mai las cu scutec cateva nopti ca sa vad dc este o intamplare sau chiar se abtine. Nu vreau s-o fortez in nici un fel, ca la cate scutece folosim pe luna nici nu mai simtim la buzunar. ![]()
Cu spalatul pe dinti....doar cu tati si cand are chef. Deci nu suntem un exemplu bun de urmat.
Ma reintorc la muna.
maraza spune:
Mychy, sanatate lui Andrei! Pupam ochii negri ca .......cafeaua si dulci ca..... carameaua. 
stefania_97 spune:
Neata fetelor,
Azi au plecat parintii mei acasa dupa o vizita de aproape o luna
.
S-a terminat viata buna, cu mancarica, rufe calcate si spalate, cu luatul si dusul la cresa a buburuzei. Mi se pare casa goala
Cu spalatul la cap noi nu avem probleme. O avertizez cateva secunde ii spun ca trebuie sa ne spalam pe cap. Ii dau o carpulita sau un burete si si-l pune la ochi cum am invatat-o. Am inmuiat parul si o samponez bine sa faca multa spuma iar spuma i-o dau ei sa se joace cu ea. Si ea imi cere mai multa spuma, imi cere sa o mai spal o data numai din cauza la spuma. Dupa samponat si jucat cu spuma o avertizez ca trebuie sa o clatesc isi pune carpulita la ochi si voila e gata
La capitolul olita inca nu am inceput. Nu ma grabesc. Tot spun ca o sa cumpar un colac la wc dar inca nu am ajuns la magazin. La olita nu face. Se aseaza 2 secunde si gata. O sa mai astept putin si incepem si noi.![]()
Un
si o zi buna la toata lumea
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
musso17 spune:
buna fetele
fii-miu nu are probleme cu spalatul pe cap,ii pun dusul repejor,se ridica in picioare si gata-i!!!
poarta in continuare scutec,nu-l deranjeaza,spun kk dupa ce a facut..nu stim in ce sens evoluam si daca evoluam...
edit:sa spun ca stam bine la capitolul kk,cum am oprit bautul de iaurt in cantitati industriale cum s-a reglat..asa ca daca aveti probleme cu tranzitul puteti incerca donone de baut cu bifidus.
va multumesc de sfaturi,le-am notat,sper sa n-avem nevoie.
mychydutza spune:
v-a mancat matza limba? ia dati cu sfatu ce sa fac felul doi?
*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
andreea c spune:
Michi merci de ideea cu prosopelul, tocmai am folosit-o cu succes. Nu imi vine sa cred ce simplu a fost.
Cum a depistat colega ta ca fetita ei are colonul mai mare, i-a facut colonoscopie? Eu nu i-as face, dar daca exista si alta metoda poate o incercam.
Cum se mai simte Andrei? Ai descoperit de la ce vine febra? Radu a facut cu vreo saptamana in urma febra destul de mare, doar o zi si urmatoarea zi a vomitat. Am crezut ca este inceputul unei enterocolite, dar s-a oprit brusc. Nu a fost nici de la dinti sau rosu in gat. Probabil a mancat ceva care nu i-a priit, dar tot m-a surprins febra.
Nici eu nu il fortez pe Radu sa stea pe olita, doar ii mai spun din cand in cand care sunt avantajele facutului la olita, dar in nici un caz nu il fortez. Este el saracul destul de traumatizat de capitolul kk. Oricum eu ii dau zilnic un medicament care face kk mai lichid si in felul asta nu prea reuseste sa se abtina. Este singurul tratament care a dat rezultate si din cate am inteles nu da dependenta. Partea proasta este ca trebuie sa continuam asa pana va fi destul de mare sa inteleaga ca nu va pati nimic daca face treaba mare si nu se va mai abtine. Momentat este inca la faza cand se panicheaza si se aseaza pe jos ca sa nu faca.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de spalatul pe cap.
Sunflower felicitari pentru Denis cel curajos!
Loredana si Ilenutza merci pentru raspunsurile legate de plastelina. Unde gasim carticelele de la Teora?
Michi la fel face si Radu cu pasta de dinti
. Foarte rar ma lasa pe mine sa il spal.
Andra asta cu lastul capului pe spate mi se parea mai normala metoda, dar numai in cazul in care nu vorbesti cu peretii. Felicitari pentru fetita intelegatoare si ascultatoare
.
Musso si Radu spune imediat ce a facut caca pentru ca nu ii place senzatia. Merge cracanat si imi cere sa-l spal. A fost haios acum cateva zile cand imi spunea "mama asude pepasu ca fomit"
.
Stefania imi plac la nebunie pozele tale
.
Andreea cu
Alexandra Maria (05.07.2009) si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
ilenutza spune:
MICHI, inspirat-te de aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143582&whichpage=17
cartile se gasesc si pe net si in librariile mai pricopsite