Strumfi de iul-aug 2007 (160)
Raspunsuri - Pagina 18
oanamada spune:
Hello!
Iaca nu vin cu recenzii ci cu un raport complet! ![]()
1.Cineva a dormit azi-noapte fara pampers....
. La 6 dimineata am auzit prin vis asa ceva de genul "mami fac pisu". M-am repezit ca apucata, am luat oala si m-am proptit langa pat....fi-mea se uita la mine si radea!" Nu fac pe mine...asteptam sa vina mami sa aduca oala" (va dati seama ce fata aveam daca biata fata a zis asa!
. Ca atare, acum doarme tot fara pampers...unde n-o da Doamne- Doamne sa scapam de tot de el!Oricum, sunt pregatita, i-am luat cearsaf special de pus peste saltea, din ala impermeabil (pe o parte prosop si pe cealalta plastic sau ce-o fi)
2. L-am scos la plimbare prin Bruxelles pe COCO. Magarul cu nume de papagal a fost azi, impreuna cu bebe, la plimbare, cu landoul, in parc. Poze vedeti pe blog (dupa ce termin de scris aici la voi ma mut pe blog sa postez pozele!).
3. Mancam CIOCOLATA! Dupa indelungi abtineri si priviri piezise catre orice "inamic" care se apropia de ea cu asa ceva...am inceput si noi, la 2 ani si 2 luni sa "gustam" cate putin kinder cu lapte....mi-e frica de mor ca o sa o apuce "dependenta"...asa ca mai rarut ca-i mai dragut!
4. Caut de nebuna cadourile ei de Craciun ca am lista completa de trimis "la mosu"...si oricum, "o sa vorbeasca si ea cu el la telefon', da?![]()
Iaca, am incheiat raportul! Fug pe blog sa pun poze.
Oana si
Cati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
andreea c spune:
Salutare!
Loredana foarte interesant fastrackids, nu stiam de ei. Ati mai fost? Poate ne intalnim si pe acolo.
lui David.
Ce plastelina folositi? Noi nu i-am cumparat inca, dar cred ca i-ar placea.
Jadi foarte frumosi baietii tai si chiar ca seamana din ce in ce mai bine. Mi-a placut mult cum le-ai organizat jucariile. Abia astept sa mai creasca si Alexandra ca sa le fac camera lor si sa nu mai am jucarii peste tot.
Cum ai reusit sa-i faci sa nu mai planga la spalatul pe cap? Tare bine mi-ar prinde niste sfaturi la acest capitol. Radu racneste de-a dreptul si chiar daca am incercat sa-i explicam ca nu ii va mai intra apa in ochii/gura daca lasa capul pe spate, parca vorbeam singuri.
Eu va tot citesc si imi pregatesc raspunsuri, dar de cele mai multe ori nu mai apuc sa le trimit si cand mai am un pic de timp nu mai sunt de actualitate
.
Am vazut mai multi strumfi frumosi: Dodo & Vlad, Adeluta & Daria, Mihnea, Sabi & Lari, Adelise, Catarina, Emily, Mara & Andrei, Andrei & Victor.
Sa va spun si eu cam ce face/nu face Radu:
-vorbeste foarte mult si destul de corect gramatical
-nu zice r si l...le inlocuieste cu i, c-ul cu t.
-stie culorile, ieri a descoperit si portocaliul "pototaiuf" in varianta lui. Ii place tot ce e rosu, haine, jucarii.
-nu stie sa numere si nici nu recunoaste cifrele, dar stie ce sunt si incearca sa le ghiceasca, dar nu prea nimereste.
-are o memorie foarte buna, daca aude un cuvant nou il retine imediat si ne povesteste intamplari vechi de cateva luni.
-nu face la olita decat pipi, daca il lasam fara pampers, dar caca sub nici o forma. Chiar nu stiu cum sa-l conving sa faca pentru ca el oricum a ramas cu teama de a face de la constipatie si cand ii vine incearca sa se abtina. De olita nici nu vrea sa auda. Tot ii spun ca nu il primeste la gradinita daca face pe el, ca nu ii mai cumpar una sau alta, dar este dispus sa renunte la orice si la olita tot nu face.
-se joaca singur, iar preferatele lui sunt jucariile cu roti. De pe la un an jumatate sau chiar mai devreme a invatat sa mearga pe tricicleta si de la doi ani si pe bicicleta cu roti ajutatoare.
Mai nou a facut o pasiune pentru cosul de baschet, dar nu unul mic ci unul adevarat din curtea unei scoli. A jelit jumatate de zi ca vrea sa ia acel cos acasa si de atunci tot imi spune la masa ca se va face mare daca mananca si trebuie sa ii luam cos mare.
-mananca dulciuri si pufuleti, dar nu ii dam cat ar vrea el
-nu mananca fructe deloc
-nu mananca la masa ci trebuie sa ii dam in timp ce el face altceva. Primele lingurite le ia in bucatarie, dar imediat isi aduce aminte ca are alte lucruri mai interesante de facut decat mancatul si pleaca.
Ar maai fi multe de spus, dar nu imi mai vin acum in minte...fug la pitica si apoi afara cu amandoi.
Andreea cu
Alexandra Maria (05.07.2009) si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
mychydutza spune:
neatza.....
andreea, ref la abtinutul de a face kk, la fel a patit si o colega de birou cu fiica ei care se abtinea sa faca si cate o saptamana! era mai mare, asa ca ajuns cu ea si la psiholog.....din ce imi povestea ea, ideea e sa nu-l fortzezi pt ca nu rezolvi nimik. ea i-a facut o serie de investigatii ca sa se convinga ca nu e o problema si ca totul e ...mental! pana la urma s-a reglat si e totu ok. cu spalatul pe cap am si eu o mare problema...urla de park l-as taia in bucatele mici-mici. data trecuta la clatit i-a dat sotzul un prosopel sa si-l puna pe fatza si parca n-a urlat chiar asa.
sunflower, nu e de ras.........chiar muream de somn
. iar aseara n-am avut parte de linistea de care pomeneai tu.....pt ca m-a sunat socrella ca are febra si mi-l aduce acasa. intr'adevar ardea dar fara alte simptome:tuse, stranut, muci sau ceva de genul asta. asa ca am banuit ca e de la dinti, pt ca are inca 2 masele de iesit iar gingia era super inflamata. i-am dat nurofen si a scazut. poate sa fie altceva inafara de dinti si care sa se manifeste doar cu febra? sper ca nu......si nici n-a mancat nimik ieri dupaamiaz 
*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
Vivela spune:
neata.
mychy, sanatate multa lui Andrei
. sper sa fie de la maselute si nu alta minune, desi cica
de la masele nu face febra prea mare. acum, al meu a terminat capitolul dinti, deci nu mai am cum sa suspectez ca orice febra e legata de asa ceva.
si lasa-l cu mancatul, nici eu nu mananc nimic daca am febra (dar eu am f rar), david la fel... ai grija sa-i oferi cat mai des lichide, macar sa ramana hidratat. stai linistita, nu moare de foame intr-o zi-doua.
pupici, eu sunt mama febrelor
, te inteleg perfect.
reteta pentru spalat pe cap fara crize vreau si eu. am incercat diverse metode, si pana acum, cea mai eficienta, dar nu cu efecte intotdeauna, este aceea in care face baie cu tac-su si il vede si pe el ca se uda pe par. apoi explicat frumos ca o sa-l udam pe par, sa fie curat, bla-bla.... si obligatoriu, dusul cu intensitate mai mica, al meu are presiune f mare si am observat ca il sperie zgomotul. chestia asta merge cam in 50% din cazuri, mai scanceste, dar nu urla. in rest, toti vecinii stiu cand ii facem noi baie pe cap copilului. (adica des, cam o data la 2 zile cel putin, ca transpira si miroase urat
).
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
7+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
ilenutza spune:
Neata la cafea
Azi dimineata iar a racnit Andrei cand l-am lasat la gradi.In vajaie urechile si acum!
A spus ca el merge la cofetarie nu la gradi,
.dar dupa ce am iesit in 30 de secunde s-a potolit ca prin farmec.Asta ce o insemna?![]()
Bineinteles Vivela.dar aclo daca esti invitat la cineva la masa sau la o petrecere, cel mai probabil ca ti se va cere sa iti aduci bautura de acasa.![]()
Cu spalatul pe cap, si la noi probleme, si mari si mici.Singurele dati cand nu au plans a fost cand samponul " a vorbit" cu ei si le-a spus ca sunt draguti , i-a intrebat daca vor sa fie spalati pe cap, bla, bla... am mai citit ca sa le dam si lor o papusica, un ursulet ceva pe care sa ii spele ei pe cap- dar nu am aincercat de lene.
pe andrei il sperie apa de la dus, chiar si cu intensitate mica iar Victor plange ca ii intra sampon in ochi si urla ca nu mai vede.Datorita urletelor efectuez operatiunea o data pe saptamana pt ca altfel ma lasa nervii
OANAMADA, cum v-ati acomodat acolo? va e dor de tara si familie?

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4037258963/" target="_blank">POZE OSLO
mychydutza spune:
vivela, eu sper sa fie de la dinti.....oricum la dr nu-l duc ca cine stie ce mai ia de pe la policlinica. sper sa nu mai faca febra...
eu pe cap il spal saptamanal, din acelasi motiv ca al ilenutzei, ca ma omoara de nervii capului! si de caltit... am recurs la ibric! dar urla oricum...
mai nou eu pe andrei il determin sa faca ceva numai daca ii zic: nu fa! aseara de ex m-am rugat de el sa deschida gura sa-i vad maselele, n-a vrut , a plans.....cum i-am zis: andrei sa nu deschizi gura! sa nu-mi arati maselutzele....surpriza : a deschiz gura larg cu priveliste pana la omuletz!!!!
tot cu metoda asta il fac sa si manance: sa nu care cumva sa mananci lingura asta de supa!

Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*
ilenutza spune:
Loredana unde ai scris de fast track kids?am auzit si eu de ei, au si o lectie demo free .eu intentionez sa ii duc pe ai mei la demo.dar e f scump, 200 lei pe luna/4 sedinte.deci pe mine m-ar costa 400 de lei amandoi
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4037258963/" target="_blank">POZE OSLO
sunflower1979 spune:
Micky, imi pare rau ca nu ai avut parte de liniste aseara, ba mai rau... de febra. am patit si eu la mare, cu Denis , a facut si 39 febra fara nici un simptom si apoi a trecut. sper sa fie de la asta. si noi mai avem 2 masele si apoi eliminam una din cauze pt febra, kk moale, nervi...
si noi avem concert la spalat pe cap, dar eu sunt de o blandete rara cand fac operatiunea asta (tot o data pe saptamana). adica il ud usor cu un burete inmuiat in apa, incet sa nu-i curga pe fata. daca se preling cateva picaturi il sterg imediat cu un prosop. apoi il samponez si pe urma clatitul e tot un sters repetat de n ori cu buretele ud. daca mai ramane ceva spuma il dau cu totul pe spate (adica il ia sotul in brate) si dau repede cu dusul, cateva secunde. si gata... fara urlete, doar ceva proteste. culmea e ca daca se uda singur jucandu-se cu apa, ii place, dar sa nu-i curga pic de apa pe fata daca-l spal eu. nu suporta sa-l spal nici pe ochi, gura, dimineta. il mai pacalesc dupa ce-l spal pe dinti ca-i zic sa clatim gura si atunci dau si eu pe la ochi, pe fata. ![]()
cu olita, nici un progres; nu vrea si pace. i-am tot spus ca nu-i frumos, dar cica nu-i bine nici asa, deci am abandonat insistentele si facem in pampers
. imi place de cati ca-i asa matura in gandire! felicitari pt pipi la olita noaptea (sau ma rog...dimineata)!
de 2 nopti denis doarme in camera lui, singurel. se mai trezeste si ma striga, merg la el se culca la loc si continuam somnul.
Cristina, mami de superbaietel
Denis Stefan (30.07.2007)
"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"
loredana_76 spune:
Neata.
Ilenuta noi am fost la lectia gratuita,a fost interesant dar simbata trecuta n-am ajuns si mi-a parut tare rau ca i-am mai spus si ca mergem.Sper sa ajungem saptamina aceasta,dar tare greu ma descurc cu timpul...
Andreea noi am luat plastelina de la librarie dar cred ca se gaseste si prin supermarketuri.E din aceea normala ,gen batoane colorate.
Legat de caca avem si noi o problema ca se abtine,nu vrea la olita/wc,nu face o zi iar cand face, face tare si banuiesc ca-l doare si iar ii e frica.Si eu ma gandeam sa merg la un psiholog sa intrb ce se poate face.Michy colega a rezolvat problema mergand la psiholog?
Cu spalatul pe cap si la noi la fel,cand e vorba de clatit urla foarte rau,in con ditiile in care el nu plange niciodata de la nimic.Am incercat toate metodele,cu spalattati cu el pe cap sa vada,ursuleti,papusele,cu un paharut mic sa nu se sperie,prosop la ochi,deci,nu sta.
Dar la ultima baie i-am facut spuma multa in cada si am inceput sa-i pun sus pe pereti si el se uita cum aluneca spuma si asa l-am clatit fara sa-si dea seama si n-a plans deloc.
Micky
sa scapati de febra repede.
Si la noi merge metoda asta cu sa NU faci nu stiu ce,e exact invers.
Carla n-am uitat de reteta,azi ajung pe la matusa mea si postez reteta diseara.
Sunflower felicitari ca doarme singurel,probabil ca se obisnuieste si nu o sa te mai strige.
mychydutza spune:
loredana, sedintele la psiholog au ajutat-o mai mult pe mamica decat pe copil.....ideea de baza e ca nu rezolvi nimik cu constrangerea si cu statul fortat pe olitza. cica ajunsese in faza in care i-a facut clisma la spital si s-a tinut pana acasa. cica i-a mai administrat si niste laxative usoare, dar problema s-a rezolvat de la sine in timp. cica aia mica are si un colon mai mare......
Daca cineva lucreaza -
lasa-l sa lucreze! !*