Strumfi de iul-aug 2007 (160)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mychy, eu o sa fac un pilaf cu carne si legume diseara. vroiam sa fac si aseara, dar n-am avut dispozitie. david e mare amator de orez si cum intram in casa, se duce in bucatarie, isi ia o farfurioara si incepe: "orez! pune mami orez!". bine, orez se mai numeste si piureul de cartofi, asa ca mai scap.

mai am in vedere o varza calita, i-am dat si lui david, i-a placut. dar parca va auzeam pe voi ca n-ar fi indicata, dar nu stiu de ce. n-am avut urmari neplacute, ca eu nu-i pun carne grasa sau ulei mult.

aseara, ca tot n-am avut chef sa gatesc prea din greu, am facut o mamaliguta si am mancat cu branza si smantana. ma, bun, dar m-a luat dupa o stare aiurea de am zis ca mi-a venit sfarsitul. am supravituit insa .

printre favoritele mele de seara raman insa pastele fainoase cu legume (acum congelate), sunt light, satioase, nu ingrasa, sunt sanatoase si culmea culmilor, sunt si bune la gust (aici, depinde de combinatia de legume si de condimente). a, si am uitat esentialul, se fac in 2 timpi si 3 miscari.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 7+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraza spune:

Andreea, am vazut zilele trecute pozele cu voi....si m-am topit....sunt delicioase si mi-au dat asa un fior pe spate pt ca Alexandra mi-a adus aminte de Mara cand era mica. Are ceva ce aduce a fii-mea. Si asa mi s-a facut dor de un bebe.....Si asa m-am emotionat si mi-am adus aminte de prima data cand mi-am tinut copilul in brate.....Sa fiti sanatosi si sa cresti mari si frumosi toti 4!

[]Mychy, eu am pus-o pe mama sa-mi faca niste chiftele marinate din carne de pui si niste legume la cuptor.

Vivela, care e reteta de paste? Ca tare as manca si eu ceva light, care nu ingrasa si care e si bun. ....in afara de legume fierte si ciocolata dietetica

Stefania[/b], stiu ce inseamna o vizita si un ajutor din partea parintilor. Mama e la mine saptamana asta si parca am si eu timp sa respir. E greu cand pleaca, dar asta e.

Mergi la inceput

maraza, pastele cu legume se fac cu paste si cu... legume .
eu fierb pastele (de tot, nu prea imi plac alea al dente). separat, in tigaie cu putin ulei de masline, tai o punga de legume congelate (mix mexican sau orice are mult broccoli, ca sunt fan declarat). eventual mai pun eu o rosie taiata bucatele daca am sau mai arunc cateva seminte de dovleac, alune, nuci, migdale (nu toate odata, ci dupa cum mi se pare ca se potriveste combinatia), eventual arunc si cateva masline si apoi condimente: piper, oregano, nucsoara, busuioc, dupa gustul fiecareia.
dupa ce au fiert legumele, adaug pastele, le mai las 1 minut pe foc si asta e toata filozofia.
cand am chef, pun si putina branza rasa deasupra.

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

vivela, merci de pontu cu pilafu. ia zii cum il faci, poate ai o reteta mai speciala. si pastele cu legume?
andreea, diagnosticul s-a dat in urma unei colonoscopii, cand kinderu avea vreo 4 ani. parintii erau fff panicati si i-au facut tot soiul de investigatii ca sa vada care e cauza. pana la urma, tot asa a luat medicatie de "intretinere" si s-a rezolvat cand a fost suficient de matura ca sa priceapa.
cica andrei era vesel , a mancat si pare ca nu mai avea febra.sa vad cum arata cand ajung home.,

*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput

pilaful, ca sa iasa bun, il fac asa: pun la fiert carnea cu legumele.
cand sunt aproape fierte, le scot pe o farfurie si separat pun intr-o tigaie o ceapa la calit si apoi orezul. las orezul un pic sa se caleasca in ulei (nu mult ulei) pana devine un pic transparent. apoi adaug cu un polonic apa in care au fiert carnea si legumele, dar cate un polonic, sa-si traga orezul apa. fac chestia asta limitat la volumul tigaii. apoi vars tigaia cu orez in cratita cu apa si las la foc mic sa fiarba.
cand e pe jumatate fiert, adaug si legumele aproape fierte, taiate cubulete (morcov, pastarnac, boabe de porumb, ciuperci, etc.).

cam asa fac eu pilaful cand nu tin neaparat sa fie extra-dietetic. iese bun, mie imi place.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

suna bine! o idee buna cu pilaful.....ca nu i-am facut de mult si tare-i place!!!!!

*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Andra ma faci sa . Multumim de urari! Este foarte frumos cu bebe in casa intradevar. Oricum ii iubesc pe amandoi de nu mai pot si imi vine sa ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare clipa pentru minunile pe care mi le-a daruit.

Vivela foarte interesanta reteta de paste cu legume. Eu nu le-am facut niciodata asa, dar voi incerca. Cred ca sunt foarte bune cu diverse seminte .

Andreea cu Alexandra Maria (05.07.2009) si Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraza spune:

Vivela, o sa incerc si eu reteta. Suna f bine.

Andreea, hai nu rosi, ca nu-i nevoie. 2 minuni fac viata mai roz, mai ales pe timp de criza.

Am uitat sa ma laud cu Mara. Aseara cand am ajuns acasa mi-a sarit in brate si mi-a explicat care-i mana stanga si care-i mana dreapta. La ceva timp dupa am intrebat-o sa vad dc mai stie. Si a stiut! Ah ce fata desteapta are mama! Cu cine o fi semanand?

In plus, am inceput sa avem discutii elaborate la telefon. Si uite asa realizez zilnic ce fata mare am.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

capitol nou aici

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput