fetita mea mananca prea mult..ce sfaturi imi dati?
fetita mea are 14 saptamani si 7kg la 60 de cm lungime..este o grasunica..eu am avut toata viata probleme de greutate si nu vreau ca si copilul meu sa aiba aceasta problema..ce ma sfatuiti???am incercat sa ii fac ore de masa (o alaptez si nimik altceva)..oadata la 2-3 ore dar ma trage de tricou si incepe sa planga cerand mancare..isi suge maineile ,tricoul,tot ce prinde si plange si atunci imi e mila de ea si ii dau sa manance..ce sa fac??cum sa ii fac un program??ca e mica si nu intelege....si plange cerand manacare..mananca aprox 10 minute dar fff lacom si dupa aia gata..iar dupa o ora vrea iarasi..va rog din suflet sa imi raspundeti..ati avut careva aceasta problema??poate laptele e prea slab..ar trebui sa o trec pe solide??ce sa fac?
Raspunsuri
adina79 spune:
Sincer, nu cred ca este varsta potrivita sa inceapa o cura de slabire! :)
Atata timp cat ia in greutate nu are cum sa fie laptele slab! Si in niciun caz nu poti sa incepi diversificarea de la varsta asta! Continua sa o alaptezi; incearca sa o mai tii la san si dupa cele 10 minute in care zici ca ea mananca lacom. Poate-poate o sa mai suga ceva dupa putin timp chiar daca initial pare ca nu are chef. Stiu ca si eu am patit asa in prima luna si ma miram de ce urla copilul; dar ca si tine, daca refuza sanul nu mai insistam si o lasam in pace...apoi am schimbat placa si sugea timp mai mult si s-a marit si pauza dintre mese.
Sanatate si rabdare!
kammer05 spune:
Sa-ti traiasca puiutza!Fetita ar trebui sa suga la un anumit interval de ore mai precis odata la 2-3 ore. Aceasi problema a intampinat-o si nepotelul meu care lua prea mult in greutate si asta ii cauza si constipatie si dureri de burta etc. Ai incercat sa-i dai stiu eu o suzeta asa macar s-ar fi calmat in timp nu era hranit la san. Succes!
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui s_ellia25 fetita mea are 14 saptamani si 7kg la 60 de cm lungime..este o grasunica..eu am avut toata viata probleme de greutate si nu vreau ca si copilul meu sa aiba aceasta problema..ce ma sfatuiti???am incercat sa ii fac ore de masa (o alaptez si nimik altceva)..oadata la 2-3 ore dar ma trage de tricou si incepe sa planga cerand mancare..isi suge maineile ,tricoul,tot ce prinde si plange si atunci imi e mila de ea si ii dau sa manance..ce sa fac??cum sa ii fac un program??ca e mica si nu intelege....si plange cerand manacare..mananca aprox 10 minute dar fff lacom si dupa aia gata..iar dupa o ora vrea iarasi..va rog din suflet sa imi raspundeti..ati avut careva aceasta problema??poate laptele e prea slab..ar trebui sa o trec pe solide??ce sa fac? |
pe solide?? e prea devreme, ii vei distruge sistemul digestiv, nu face asta! nu-i face nici un program, tu trebuie sa fii la dispozitia ei, nu ea la dispozitia ta. ii distrugi sanatatea daca o infometezi si-o fortezi sa manance la ore fixe.
copiii hraniti la san vor lapte si pentru ca le e sete, nu numai foame, iar consistenta laptelui matern se schimba continuu - deci tu nu ai cum sa stii cand e laptele tau hranitor sa-i tina de foame sau cand vrea sanul de sete. plus, uiti un lucru super important - sanul e confort pentru bebelica ta, sanul e conectia ei cu tine, este absolut esential pentru legatura dintre tine si ea si pentru sanatatea ei mentala de bebelus care se simte in siguranta la san. nu distruge asta cu sfaturi primite dupa ureche de la altii. intreaba un medic competent, iti va confirma ce-ti spun.
nu exista bebelus obez hranit la san (doar cu lapte praf), ei cresc alternativ in greutate si apoi in lungime. are pusee de crestere regulat, deci trebuie sa tii cont si de asta. are trei luni jumate doar, las-o la san de cate ori cere, asa trebuie, asa e bine, asa e uman sa procedezi. ar fi inuman s-o lasi sa planga de foame, sete, sau de dorul tau - ce castigi???
daca ai probleme cu greutatea in familie, vei avea grija s-o hranesti echilibrat cand incepi diversificarea la 6 luni (nicidecum mai devreme) - legume, fructe, etc si gatind sanatos intotdeauna - fara tone de carne, cartofi, fast food, dulciuri...
s_ellia25 spune:
sarut mana pentru sfaturi..
adina79 o sa incerc sfatul tau ms mult..nu vreau cura pt ea dar incercam sa imi dau seama din experienta altor mamici dc as putea sa ii fac ca un program..
kammer05 am incercat cu suzeta nu o primeste...i-am luat din aia care imita sanul..nimik..a inceput chiar sa faca ca si cu i-ar veni sa vomite..sub nici o forma nu am reusit sa o pacalesc..si avem si noi probleme cu durerile de stomac ii dau infacol dar degeaba ..inca mai plange.
conchita iti multumesc mult pt safturi..ff elaborate si la obiect..iti sunt ff recunoscatoare..este primul meu copil..ai dreptate sa nu ascult in dreapta si in stanga..dar nu am experienta necesara si tocmai de aceea v-am intrebat si v-am cerut ajutorul..eu sunt singura aici decat cu sotul si nu are cine sa ma sfatuiasca sau sa ma ajute..de aceea am apelat la experienta voastra pt ca vreu sa fac cum e mai bn pt fetita mea..
inca odata va multumesc..
ciccolina spune:
sa-ti creasca fetita sanatoasa!
sa stii ca deocamdata nu ai ce sa faci, mai ales daca alaptezi dar trebuie sa ai grija pe viitor, asa cum a spus si conchita.
si fetita mea are o constitutie solida, a fost multa vreme contipata si a luat destul de mult in greutate din cauza laptelui praf.
La fel ca si tine, sunt putin stresata de subiect pentru ca la mine in familie e o problema cu greutatea si incerc sa nu o afecteze.
Noi am inceput o supraveghere alimentara de pe la 1 an si am facut si niste analize endocrine. Daca ai mari dubii, de pe la un an in privinta greutatii copilului, poate ar fi bine sa i le faci si ei, dar pana atunci parerea mea e stai linisita. Gandeste pozitiv ca e mai sanatos :)
pupici
Laura25 spune:
Daca alaptezi, nu ai cum sa-i faci rau dandu-i san la cerere. E muuult prea mica sa ii faci program, sa o infometezi. Trebuie sa ai grija cand incepi diversificarea (nu mai devreme de 6 luni daca reusesti sa o alaptezi pana atunci). Stiu ca au mai fost subiecte unde mamici care alaptau excusiv se temeau de greutatea prea mare a bebelusilor, caut si daca le gasesc, iti dau link.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141445
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137000
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
musetto spune:
s_ellia, daca fetita ta este alaptata exclusiv, nu ai de ce sa iti faci griji in privinta "obezitatii". Asa cum zicea si Conchita, nu exista copil alaptat care sa fie obez.
Fetita ta cere des de mancare pt ca laptele de mama se digera usor si i se face repede foame. Mai ales daca zici ca mananca putin o data, e si normal sa ceara des de mancare. Nu stiu daca stii, dar la fiecare alaptare, laptele care vine la inceput este mai apos si e bun in primul rand ca sa-i potoleasca setea. Abia apoi vine si laptele mai consistent, care o hraneste cu adevarat. De aceea e bine, daca poti, sa nu schimbi repede sanul (mai ales daca zici ca ea sta oricum putin), ci sa incerci sa o tii cat mai mult la un singur san, ca sa ajunga sa suga si laptele gras. A, si corect este sa o alaptezi de cate ori cere, nu te indoi de asta. Arunca programul la cos .
De asemenea, nu iti face griji in legatura cu aspectul laptelui. Nu exista lapte de mama "slab". Daca tu mananci sanatos, atunci laptele tau contine tot ce trebuie, indiferent de aspect (culoare sau consistenta).
Legat de diversificare, nu stiu cum e in Ro, dar aici in State sfatul este, in general, sa nu incepem inainte de 6 luni. Si fetita mea era mai dolofana si atunci sfatul pediatrului a fost sa aman cerealele, deci am inceput cu legume si fructe. Dar oricum, asta dupa 6 luni, nu inainte.
Mult succes!
Oana MC spune:
zic si eu ca Musetto: tine-o pe fetita mai mult la sin ca sa sjunga sa se hraneasca si cu laptele acela consistent care vine dupa cel apos. Asta inseamna poate 15-20 de minute. Incearca sa anticipezi cind i se face foame si pune-o inainte sa fie ea foarte infomentata ca sa nu suga asa lacom si sa aiba senzatia de satietate inainte sa fi ajuns la laptele consistent.
Zici ca are 14 saptamini si maninca f des. E manifestare tipica a puseelor de crestere cind bb ar minca in continuu, e nervos, si parca nu-i ajunge laptele. E un moment cind bb isi ajusteaza nevoile si corpul mamei primeste semnale despre cantitatea de lapte pe care trebuie sa o produca. Uite un articol scurt despre puseele de crestere:
http://www.whattoexpect.com/first-year/ask-heidi/baby-growth-spurts.aspx
O sa fie bine!
beshter spune:
Zic si eu la fel ca toata lumea: daca e alaptata, nu are cum sa fie obeza si nici sa manance 'prea mult'. Si fi-miu manca prea mult - avea perioade cand nu lasa sanul sa se mai 'racoreasca' decat maximum o jumatate de ora. Si sugea cate o ora!
Sa-ti traiasca! Nu te mai gandi la probleme de greutate deocamdata si nu mai incerca sa-i faci ore de masa. E epuizant si inutil pentru amandoua. Si le va face singura la un moment dat, ai sa vezi.
Trouve avant de chercher