fetita mea mananca prea mult..ce sfaturi imi dati?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

s_ellia, bebelusa ta a luat f bine in greutate primele luni, ceea ce e f bine, insa ritmul asta va scadea (in medie bebelusi iau 750 gr primele 4 luni, apoi 500 gr/luna pana la un an, dupa care majoritatea iau doar 2, 3 kg pe an). Si Toma, bb 2, avea 7 kg la 3 luni jumatate, de fapt chiar mai mult. Primele 2 luni 1.200 kg pe luna, apoi 1kg, luna a 5 doar 700, apoi 500 kg. Da, parea grasut, dar era alaptat exclusiv si la cerere, asa ca nu mi am facut probleme. La 1 an isi triplase greutatea de la nastere, avea 12 kg, iar acum la aproape 3 ani are 15 kg, deci deloc grasutz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Daca alaptezi exclusiv, pana la 6 luni nu ai de ce sa te gandesti sa ii introduci alte alimente. La varsta asta nu devine obez un copil alaptat exclusiv. Laptele ii tine si de foame si de sete.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

va multtumesc tuturor pntru raspunsurile pe care mi le-ati dat..mi-ati lut o mare piatra de pe inima..o sa va urmez sfaturile..este extraordinar ca acum am net si ca pot sa cer si in acelasi timp sa gasesc persoane asa de bine intentionate care imi raspund la toate nelemuririle si grijile mele de proaspata mamica..
inca odata va multumesc din suflet voua si acestui minunat forum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Sa nu te ingrijoreze obezitatea, inca nu!
La ce s-a scris inainte as mai adauga ceva: cand alapezi alternezi sanii in asa fel incat daca de exemplu la suptul anterior a terminat la sanul stang, la urmatorul supt incepi tot la sanul stang si daca mai vrea o treci si la sanul drept. In asa fel mai intai se satura de foame si apoi de sete.
La mine a mers metoda asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

s_ellia, ma alatur si eu celor care ti-au spus ca la varsta asta si alaptare exclusiva nu se pune problema de obezitate. La aceasta varsta copilul isi ia atat cat are nevoie si cand are nevoie de la san, atat de sete cat si de foame. Ca sa vezi ca altii au fost si mai si iti spun ca al meu avea 9 kg la 4 luni, 10 kg la 6 luni (pe alaptare exclusiva) si 12 kg la 18 luni (cand am si oprit alaptarea). Sincer, nu tin minte daca al meu statea mai mult de 10 minute la san. Nu am stat niciodata sa-l cronometrez. Si niciodata nu am incercat sa-i fac program la cate ore sa suga. Si cred ca de aia "am trait in armonie" alaptand o perioada mai lunga.
Urmareste subiectele de aici despre diversificare si discutiile mamelor de la clubul scutecelor, ce au copii de-o seama cu fetita ta, http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=63 si documenteaza-te din timp despre ce, cum si cand se introduce.
Dupa 6 luni se introduc solidele. Pana atunci ele nu aduc nici un aport suplimentar.

Mergi la inceput

va multumesc din suflet de raspunsuri..sfaturile voastere imi sunt de un real folos..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ulissa spune:

Salutare mamici!
Cautand pe internet "formule" despre cat ar trebui sa manance un bebelus alimentat artificial, am gasit discutia voastra foarte interesanta si m-am gandit sa va scriu si despre situatia noastra, sa cer niste pareri.
Diferenta fata de cazul mamicii s_ellia25 este ca eu am un baietel (ei tre' sa fie mai voinicei, nu:) alimentat (din pacate) aproape exclusiv cu lapte praf (Humana) 100 ml x 7-8 mese/zi(cei 100 ml de lapte pe care reusesc eu sa mi le mulg zilnic fiind mai mult un desert).
Razvan nazdravan al meu a avut la nastere 4,160 kg iar acum, dupa o luna, are 5,480 kg. Cu cat a mai pierdut in maternitate, per ansamblu a luat in greutate 1,300 kg. Dupa ce l-a cantarit, pediatrul la care am fost la controlul de o luna mi-a zis ca s-a ingrasat prea mult si sa-i rationalizez mesele, sa nu-i dau mai mult de 80 ml la o masa, in jur de 600 ml/zi.
Am incercat sa fac asa dar mai mult de o zi nu a mers pentru ca mi-a plans mai tot timpul. N-am reusit sa-l pacalesc prea mult timp nici cu ceai ca inlocuitor. Mi-a fost mila de el cand vedeam cum plange si cum cauta cu gurita mancare si am revenit la cat ii dadeam inainte - adica mananca in jur de 800 ml/zi.
Cum naiba sa pui un copil de o luna la dieta? Asa o fi el mai mancacios, ca se repede la biberon de zici ca n-a mai mancat niciodata . Inseamna ca e anormal?
Am facut tot felul de calcule si rezulta ca ii dau cantitatea de la limita superioara a formulelor.
Sunt bulversata si nu stiu ce sa fac...
Plus ca pe de o parte unii imi spun ca bebe mananca cat ii trebuie si n-ar trebui sa ma ingrijorez ca-i dau prea mult, iar pe de alta parte altii m-au avertizat ca risc sa-l transform intr-un obez.
Voi ce parere aveti?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ulissa

Salutare mamici!
Cautand pe internet "formule" despre cat ar trebui sa manance un bebelus alimentat artificial, am gasit discutia voastra foarte interesanta si m-am gandit sa va scriu si despre situatia noastra, sa cer niste pareri.
Diferenta fata de cazul mamicii s_ellia25 este ca eu am un baietel (ei tre' sa fie mai voinicei, nu:) alimentat (din pacate) aproape exclusiv cu lapte praf (Humana) 100 ml x 7-8 mese/zi(cei 100 ml de lapte pe care reusesc eu sa mi le mulg zilnic fiind mai mult un desert).
Razvan nazdravan al meu a avut la nastere 4,160 kg iar acum, dupa o luna, are 5,480 kg. Cu cat a mai pierdut in maternitate, per ansamblu a luat in greutate 1,300 kg. Dupa ce l-a cantarit, pediatrul la care am fost la controlul de o luna mi-a zis ca s-a ingrasat prea mult si sa-i rationalizez mesele, sa nu-i dau mai mult de 80 ml la o masa, in jur de 600 ml/zi.
Am incercat sa fac asa dar mai mult de o zi nu a mers pentru ca mi-a plans mai tot timpul. N-am reusit sa-l pacalesc prea mult timp nici cu ceai ca inlocuitor. Mi-a fost mila de el cand vedeam cum plange si cum cauta cu gurita mancare si am revenit la cat ii dadeam inainte - adica mananca in jur de 800 ml/zi.
Cum naiba sa pui un copil de o luna la dieta? Asa o fi el mai mancacios, ca se repede la biberon de zici ca n-a mai mancat niciodata . Inseamna ca e anormal?
Am facut tot felul de calcule si rezulta ca ii dau cantitatea de la limita superioara a formulelor.
Sunt bulversata si nu stiu ce sa fac...
Plus ca pe de o parte unii imi spun ca bebe mananca cat ii trebuie si n-ar trebui sa ma ingrijorez ca-i dau prea mult, iar pe de alta parte altii m-au avertizat ca risc sa-l transform intr-un obez.
Voi ce parere aveti?
Multumesc.

In primul rand medicul e un mare dobitoc!!!!!
In al doilea rand tu esti proaspata mamica... si e normal sa asculti medicul, dar ai gresit incercand sa iti pui bb la cura. E imposibil asa ceva!!! Pai eu l-as fi strans de gat pe asa zisul medic. Copilul va deveni obez, daca are cazuri in familie sau daca mai tarziu va manca ceea ce nu trebuie

Mergi la inceput

ullisa eu nu imi ma9i fac griji de obezitate..toate mamicile mi-au zis asa..o sa am grija dupa ce o pun pe solide ..deocamdata ii dau sa pape cand cere si nu mai am treaba cu ea sa planga de foame pt ca incerc eu sa ii fac ore de mese..acu avem 17 saptamani 8 kg si 63 cm si ma bucur de ea ca e ca un bursucel scumpel..asa ar trebui sa faci si tu..urmeza-ti instincutul de mama...nu poate sa dea gres..sa-ti traiasca voinicelul si sa va bucurati de el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ulissa spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Si eu consider ca am gresit ca am ascultat medicul... chiar daca a fost doar pentru o zi. Mi-am chinuit baietelul taindu-i portiile de laptic cu care fusese obisnuit plus ca am impresia ca i-am dereglat si programul si parca acum e mai plangacios decat inainte. Daca nu e pregatit bibe in doua secunde, face crize de plans care inainte nu existau. Ma rog, incerc sa nu exagerez si sa nu asociez orice transformare de comportament cu ziua aceea de "infometare".
Intuitiv nici eu nu cred ca va avea probleme cu greutatea; noi suntem subtirei si inalti; poate ca si el va creste mai mult in lungime decat in... grosime
Atata doar ca am mai citit despre laptele praf ca trebuie totusi dat cu masura pt ca, pe langa nutrienti, are si componente care favorizeaza acumularea de tesut adipos. Daca as fi avut si eu norocul sa-l alaptez, nu mi-as mai fi pus problema asa.
Oricum, m-am mai linistit. O sa avem grija cand va incepe sa manance diversificat ce si cat ii dam.
Multumesc si va doresc numai bine!

Mergi la inceput