Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (142)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Daca tot am facut 32 de saptamani, am facut si poze si le-am pus pe picasa, sa ne laudam si noi ca acum avem burtica mai mare ca la Iarina in 9 luni!

Magda 32+ cu
AMR 8-
si IARINA 31.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Scoala de mame – modulul 4 21.10.2009

Scaunul nou nascutului
Este negru la inceput. Asa zisul meconiu.
Dupa ce incepi sa il alaptezi, scaunul devine galbui ca o ciulama.
Deci, la inceput este negru, apoi verzuliu, si ajunge galben.
La inceput are 4-5-6 scaune pe zi, practic dupa fieacre alaptat.
Dupa ce mananca, nu trebuie schimbat chiar daca a facut pe el, pt ca poate varsa.
Intotdeauna se schimba inainte de alaptat si nu dupa.
Ne ingrijoram numai daca are 5-6 scaune mirositoare intr-o zi.
Daca are scaun noaptea, nu schimbi copilul, pt ca adoarme greu la loc.
Timp de o saptamana, dupa ce are scaun, se folosesc servetele umede pt curatare, de abia apoi va fi spalat la chiuveta cu apa si sapun de cacalica. Dar baita face in fiecare seara.
La fetite se sterge mai intai pizdulicea si apoi anusul cu 2 servetele diferite, unul pt fata si unul pt spate.
Fetitele pot avea, la inceput, o scurgere ca albusul, chiar sanghinolenta. Este din cauza hormonilor secretati in lapte de catre mama. Nu este obligatoriu sa se intample la fiecare fetita.
Daca bebe e constipat, se pune termometrul in fundulet si se rasuceste putin. Asta se poate face, daca bebe nu a facut caca de 3 zile.

Toaleta buricutului
Se face de fiecare data cand se schimba copilul.
Trebuie folosit numai Betadine sau Poliodin.
Se sterge cu comprese sterile, numai dinspre interior spre exterior.
Daca buricutul supureaza se foloseste Baneocin pudra.
Buricutul este alb-gelatinos la inceput. De obicei cade pe bucatele.
Nu se acopera.
Trebuie neaparat bine ingrijit ca sa nu se infecteze.
Se pune Betadine pe o compresa sterila, cam 3-4 picaturi. Compresa se poate lasa acolo.
Pt cicatrizare rapida se poate folosi Baneocin.
Buricutul cade cam in 10-12 zile.
Nu e problema daca se uda buricutul.

Toaleta ochilor
Se face numai la nevoie si nu zilnic.
Se face dinspre exterior spre interior.
Compresa o folosesti o singura data. Daca mai e nevoie, mai folosesti inca una, repetand acelasi procedeu.
Se face numai cu apa fiziologica.

Toaleta nasucului
Se pune apa fiziologica intr-o siringa. Pui cateva picaturi intr-una dintre nari si apoi, acoperi cealalte nara cu un deget si ii inchizi gurita, ca sa il fortezi pe bebe sa respire numai pe nara cu picaturi in ea. Repeti procedeul pt cealalta nara.
Batista bebelusului nu este recomandata.
Stranutul e normal la bebe, mai ales ca vom naste iarna.

Temperaturi
Bebe trebuie sa aiba 37.2 grade. Asta e idealul. 37.8 este prea mult pt el.
In camera unde doarme bebe trebuie sa fie 22 grade.
In camera unde doarme, trebuie o lampa de veghe.
Termometrele digitale nu sunt bune. Trebuie sa avem din acela cu Mercur. Este o diferenta intre ele, diferenta care la bebe inseamna mult. Cele mai proaste sunt cele tip suzeta.
Temperatura se ia intra-rectal.

Baita
In camera unde face baita trebuie sa fie 24 grade.
Apa in cadita trebuie sa aiba 37,5 chiar 40 grade, depinde de bebe.
Toate lucrurile trebuie puse la indemana inainte de baita: 2 prosoape, crema de fundulet, pampers 2 bucati, sapun cu Ph neutru, costumas, bete de urechi cu opritor (se curate doar pavilionul si pe afara).
Pana ajunge bebe la 2 luni, nu se da cu ulei pe corp pt ca acopera porii si pielea nu poate respira.
Daca avem sarcina depasita, bebe poate avea pielea uscata. In acest caz, folosim vitamnina A.
Pana la caderea buricutului, apa trebuie fiarta. Deci, nu il spalam pe bebe cu apa de la robinet.
Vorbesti cu bebe in timp ce ii faci baie, ca el sa nu fie speriat.
In prima luna jumate, trebuie doar 10 cm de apa in cadita.
Sub cadita, se pune un prosopel, ca sa stea inclinata cadita. Si patul va trebui sa fie un pic inclinat. Se pun niste carti sub pat. Astfel, bebe va sta cu capul un pic mai sus, ca sa nu se sufoce.
Primele 2 saptamani, bebe trebuie sa doarma exclusiv pe spate.
Copilul nu trebuie lasat nesupravegheat cand doarme pe burta, din cauza sindromului de moarte subita.
In cadita se pune un cearceaf de finet, ca sa nu alunece bebe in cadita.
Cand incepi sa il dezbraci, vorbeste cu el, cu voce blanda ca sa nu il sperii. Bebelusi sunt foarte speriosi.
Miscarile mamei trebuie sa fie blande dar sigure.
Cand il dezbracam, ii pune un deget in palma, ca el sa stranga de deget.
Inainte sa il bagam in cada, ii prindem piciorusele cu o mana si ii bagam cealalta mana sub cap.
Mai intai se pun piciorusele in cadita si apoi funduletul.
Daca bebe a facut cacalica inainte, se sterge cu servetele umede.
Bebelusul se spala incepand cu: fata, capul, dupa urechiuse, la subrat, la gatut, manutele, pizdulicea si apoi piciorusele. Intoarcem bebelusul, cu gatutul tot pe mana si continuam cu spatele, anusul. Limpezim cu aceeasi apa.
Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute.
Cand il scoatem din cada, se sterge mai intai capul, apoi se pune repede caciulita, sosetele si manusile. Bebe pierde foarte multa caldura prin capsor, manute si picioruse.
Apoi se scoate primul prosop de sub el, pt ca e ud.
Se pune repede pampersul pt ca de obicei, bebe face pisu dupa ce iese de la baita.
Se da cu Bepanthene mai intai pizdulicea si apoi funduletul.
Cele mai bune crème sunt cele pe baza de Dexpantenol. Nu se folosesc crème cu oxid de zinc pt ca usuca pielea lui bebe.
COstumasul se pune ca un ciorapel. Se ruleaza mai intai, pui degetul in manuta lui bebe. El strange pumnul si atuci poti sa ii pui manecuta.
Bebe nu se infasa la picioare, ca o mumie ca sa aiba picioarele drepte. Piciorusele trebuie lasate libere.
Crustele de pe cap, se fac din cauza ca bebe nu este clatit bine.

Calciul
Incepand cu ziua a saptea, trebuie sa ii dam lui bebe Viganton sau Sterojin (daca am inteles eu bine) Se pune intr-o lingurinta cateva picaturi de lapte proaspat muls si apoi 2-3 picaturi de solutie. Nu se pune invers pt ca fiind uleioasa solutia, ramane pe lingurinta. Daca ii dai doar picaturile, nu o sa le inghita. Dupa o luna, o luna jumate solutia se inactiveaza. Deci chiar, daca nu am terminat solutia dupa o luna, incepe alta sticluta. Costa in jur de 8 lei.

Vaccinuri
Dupa vaccin, bebe face temperatura.
In spital, se vor face 2 vaccinuri, care nu dau febra. Urmatorul vaccin este la 2 luni.
Nu se freaca locul unde s-a facut vaccinul.
BCG (pt tuberculoza) va face o crusta si va arata purulent. Dar nu este puroi este altceva caruia i-am uitat denumirea.

Trebuie avut in casa supozitoare cu Novocalmin sau Paracetamol. Daca are febra, se pune o jumatate de supozitor.
Unghiutele se taie drept, si nu rotunjit. Nu trebuie sa fie chiar scurte.
Nu se foloseste foenul.
Dupa o spatamana, il scoatem pe bebe 10 minute in fata geamului. Peste inca o sapatmana, il scaotem 10 minute pe balcon. Dupa inca o saptamana, il scoatem 10 minute afara.
Intotdeauna trebuie sa te speli pe maini inainte sa iei pe bebe in brate, mai ales musafirii.
Nu se foloseste pernuta la nou nascut ci un scutecel de finet, indoit de cateva ori.
Nu sunt recomnadati sacii de dormit.
Suzeta nu este recomnadata deloc.
Daca mama bea ceai de anason si chimen, foarte rar face bebe colici.
Nu se foloseste pudra.
Icterul dureaza 3-4-5 zile. Apare dupa 24 de ore de la nastere. Bebe este foarte somnolent cand are icter.
Daca exista incompatibilitate, icterul poate dura pana la 2 luni.

32+ moi si Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Acum mi-am dat seama cat am scris, dar am vrut sa nu omit nimic. Sper sa va fie de folos informatiile. Fetele cu experienta va rog sa confirmati sau sa infirmati ce s-a spus la curs.

Monis, cred ca poti schimba dr de pe prima pagina si sa treci pe Haiduc, desi daca vrea domnisoara mea sa se nasca la zi mare, nu stiu daca o sa nasc cu el pana la urma. Nu am voie sa nasc pe 22 si 23 dec, si apoi de pe 28 pana nu stiu cand ianuarie. Tare ma vad ca ajung pana la urma sa nasc cu vreo rezidenta.

32+ moi si Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Mergi la inceput

Oau! Ce de reguli! La Iarina ma invatasem ce e de facut, acum parca sunt povesti SF!

Magda 32+ cu
AMR 8-
si IARINA 31.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa13 spune:

Buna ziua fetelor,

Ce de bebici pe prima pagina!!! Bine ati venit pe lume, sa fiti sanatosi si mancaciosi!! Iar am lipsit vreo 2 zile si au venit pe lume micile minuni si nici nu am apucat sa fac galerie.
Ancuta sper ca petrecerea de sapt viitoare in cazul meu sa fie pentru ultimele zile de munca - de la 1 nov intru in prenatal, gata m-am hotarat.
Camy sper sa iti treaca dispozitia asta naspa, eu am avut acum cateva zile stari de nervozitate, din fericire nu m-am razbunat pe nimeni, desi imi venea sa tip la toata lumea.
Eu trebuie acum sa ma pregatesc de nunta - cununa sor-mea.Am de calcat si trebuie sa fac baita si sa ma fac frumoasa - desi elefantel cum sunt nu prea am chef sa ies din casa.
Roxyaly ce bine arati la 34 de saptamani!!!

Va pup.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa13 spune:

termometre cu mercur nu se mai gasesc pe piata deoarece au fost retrase de ministerul sanatatii! doar daca mai gasiti la vreo farmacie de cartier.
vigantolul de obicei in primele luni se da cate 1 pic, max 2 pe zi - exact cum a spus dankutza intr-o lingurita de lapte. acum depinde si de cum recomanda medicul pediatru.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavours spune:

wow dankutza! multumim mult de informatii si de rabdarea de a scrie tot. unde se predau aceste module? ma gandesc ca poate cine preda e mai in varsta?

37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

{red] Mesaj de la Lavi [/red] Dragele mele, din pacate nu m-au externat azi, asa ca trebuie sa statu pana luni aici. Sunt foarte ingrijorata pt ca doctorul meu nu va veni la cabinet marti datorita unor prob de sanatate. Asta noapte am avut din nou contractii , dar nu m-am diletat deloc. Dumnezeu stie ce o sa ma fac daca nu voi putea sa nasc cu medicul meu. Sunt temrinata psihic dar sper sa imi revin si ma rog sa isi revina si doctorul meu sa ma simt mai in siguranta. Sper ca voi toate sunteti bine. Va pup 33+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Dankutza, multumim mult! F utile informatiile, mai ales pt una ca mine care e la primul bebe.

De ce nu recomanda batista bebelusului?? Am citit ca multe mamici sunt f multumite mai ales cand e racit bebe.

La baita cum sa limpezim cu aceeasi apa? Are sampon si sapun in ea!
Chiar ma gandeam la asta cu limpezitul: trebuie sa am alta apa pt asta care sa ramana la temperatura buna pe parcursul baitei.

Uscatul cu feonul ma gandeam si eu ca nu e bine, dar daca e paroasa rau?! Va fi iarna! Am o colega cu pustoaica f f paroasa, e o scumpica, dar cu un par de invidiat, valvoi negru si cret, o nebunie! Pai cum sa usuci parul ala altfel!? E, vom vedea la fata locului

Sper sa ne descurcam cu bebe cel mic, deja nu mai am rabdare pana vine, vorbesc cu ea mereu, cine m-ar vedea sigur ar zice ca-s nebunaaa

Pup fetele!

34+ cu Ingrid Alexandra AMR 3 saptamani sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Noi pe Iarina am uscat-o cu feonul, nu avea deloc parul lung dar ii placea; asa ca era feonul pe post de prosop, nu doar pe cap ci pentru tot corpul...

Magda 32+ cu
AMR 8-
si IARINA 31.01.2006

Mergi la inceput