Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (142)
Raspunsuri - Pagina 15
lylyana.ion spune:
eu iau lapticul
neata!
| Citat: |
| citat din mesajul lui magdaz_ina Dam si , ceai sau laptic, dupa preferinte, ca tot suntem primele in dimineata asta!Magda 32+ cu ![]() AMR 8- si IARINA 31.01.2006 |
Lili
37 cu
Alexandru
monis5 spune:
Neata, in timp ce am facut cafeaua, am citit si eu din urma...
Eu sunt tot asa, am facut testul cu palma (apropos pt cine se intreba... cred ca Ionela... orice inaltime ai, latimea palmei proportionala... zic eu
) si inca nu sta dreapta sub sani... plus ca zilnic iau in greutate inca... in schimb ieri am avut o mare migrena care a cedat la un algocalmin luat la indicatia medicilor de la maternitate... Ei - legat sau nu - am avut o zi incredibila, nu a stat copilul in loc nici macar o jumatate de ora adunat. Ma luase disperarea spre seara de cat a putut sa se miste si deja aveam tot felul de scenarii... ca e ziua de dinainte si de aia e agitat, ca de la algocalmin... 
, ca de la durerea mea de cap etc etc. Cert e ca eram pe punctul de a ma enerva ca-mi crea o stare de agitatie si mie, el mitittelul care de obicei e destul de linistit...
Azi momentan nu s-a trezit inca - sssstttt ![]()
| citat din mesajul lui cosmynik nu vrea nimeni sa-mi raspunda? clar k v-a deranjat intrebarea lansata de mine...poate ca nu trebuia sa aduc in discutie asa ceva...va pup ![]() |
Cosminyk - la Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate -> Nasterea unei stele gasesti o multime de subiecte legate de spitale, dr, preturi, conditii samd... daca te-ai fi uitat in prima pagina, ai fi vazut ca nu e nimeni in lista cu nastere la Pantelimon... nu cred ca e cazul de "deranj" pe forum...

| citat din mesajul lui dankutza Intentionez sa ma duc la cumparaturi si sa cumpar toate cosmeticele necesare pt bebe. Ati putea sa imi spuneti si mie ce ati cumparat voi? Si, bineintels ce marca? |
Dankutza - am vazut ca ti-au raspuns fetele... iti spun si eu desi am mai scris... dupa ce am luat de la Bubchen diverse, m-am dus si am cumparat tarate pt apa de baie si 2 tipuri de crema (cu catina si respectiv, cu galbenele) de la plafar pentru bebelus. Mi se pare aiuristic sa dai la inceput un copil care a stat in mediu steril si care e atat de delicat cu 5 feluri de chimicale... ca sa nu numar si medicamentele (bepanthen, baneocin etc etc)... Am zis ca Bubchen poate sa astepte linistit pana creste copilasul... Asta zic eu acuma... vedem noi dupa

Flavours - abia astept sa ne spui si noua care din scutecele reutilizabile sunt cele mai bune, ca si eu vreau de astea, dar cum la noi abia intra pe piata nu am reusit sa aflu info sa ma pot hotara de care sa iau...
Lumi

- ce tare asteptam stiri si info de la tine. Multumim si felicitari ca reusiti sa va descurcati si cu bebe si cu 2 ore de iesit singurei... tu cat mai stai in Ro? (iarta-ma, probabil ca ai spus mai de mult, inainte sa nasti, dar evident ca am uitat 
Lylyana - condoleante
. Cred ca e super la mama acasa... asa e? mie imi tot spune (si a mea e la 600 de km de Buc Floricik - spor la aranjat patutul... pe cand o veni

Alexia - te asteptam cu drag oricand...

LauraG - spor la finalizat treburile

Si pentru cea mai silitoare dintre noi...

+
Shtepfy.Andre - nici o stire pe azi? dau o cafea, scoti nasul'? ca daca nici la invitatia asta nu raspunzi, atunci stii tu...

monis
cu poze sapt 38
lylyana.ion spune:
monis, multumesc. eu aseara am inceput sa-mi fac scenarii. copilul tot asa miscacios ca de obicei, dar aveam niste calduri...evident am adormit iar spre ora 4 (noua ora 3). de vreo 2 zile tot ma visez ca nasc, dar nu astept sa se termine visul si ma trezesc
o fi teama din subconstient?
si tot de vreo 2 zile am obs la toaleta pe hartie ceva gelatinos dar f f putin...ma tot gandesc daca o fi dopul ala...
si parca nu mai vine ziua aia de 4 nov sa ma duc la control 
edit: la mama a fost super, n-am facut decat sa mananc si sa dorm toata ziua
da' parca tot mai bine e la mine acasa, cu tot rasfatul de acolo ![]()
Lili
37 cu
Alexandru
ionelamaria spune:
Buna dimineata dupa ora noua!!
raportez o noapte relativ linistita nu prea am reusit sa ma coordonez cu colocatarul... cand mi-e somn mie el nu-si gaseste locul... cand ii e somn lui... nu mai am eu somn. Dar una peste alta am reusit sa dorm suficient de mult.
Lumi, mi se pare o idee buna abonamenttul la Pedilife. Am sa studiez mai bine subiectul. Multam fain de pont!
magdaz_ina, multumim pentru cafea. Prinde bine
lylyana.ion, laptic lasa si pentru noi
monis5, posibil sa ai dreptate cu palma... da' toma necredinciosul... pana nu vad nu cred. 

dankutza, nu stiu daca fetele au sesizat, dar la sfaturi ai scris ca NU este recomandat sacul de dormit..... pai pilota nu, saculet nu.... atunci cum?
O duminica frumoasa tuturor

34+ AMR 5+ sapt
Mihneaaniversarea nuntii
POZE
coquelicot spune:
Neatza tuturor...
Dau si eu niste cafea cu lapte , scortisoara si miere... asa am inceput sa beau de la vreme, bine cafea doar cat sa schimbe culoarea laptelui...
Magdaz_ina, si eu am avut o indigestie cu diaree si senzatie de voma si mi s-a prescris Debridat, fiind un medicament recomandat si sugarilor, deci fara probleme de administrare in sarcina....
despre colici, mie medicul pediatru mi-a zis sa am SAB simplex in casa. AM citit pe alte forumuri ca INFACOLUL este cel mai biun, insa nu prea e de gasit in RO.
pe de alta parte, SAB simplex si Infacol au acceasi substanta activa, nu stiu daca diferea alte componenete sau concentratiiile, probabil ca da... Noua moasa ne-a zis ca ea a foloit cu succes la copilul ei apa de marar.
Dankutza, iar ma bulvereseaza ce ai notata la scoala de mame. EU am facut cursul anterior, cel din septembrie, insa toate cele 4 module tinute de moasa Oana, neo-natologul nu a putut veni in ziua aceea..
am dileme cu:
- sa nu da bebele cu ulei de corp la inceput.
- vigantol din prima zi. Mie mi-a spus pediatrul sa incep sa ii dau dupa o luna
- Buricul cu betadina - asa am retinut si eu de la curs, insa la fel, pediatrul mi-a spus ca betadina arde si sa folosesc baneocin pudra.
- sa apesi bebele pe cate o nara ca sa il fortezi sa respire cu nara opusa in care are ser fiziologic. Este prima data cand aud de recomdarea asta, desi nu e rea ideea
- cat despre batisat bebelusului, chiar nu ma simt in stare sa folosesc asa ceva inca.... mi se pare un instrument de tortura..
- despre feon, mi se pare ca are aerul prea fierbinte, i-ar usca pielea probabil, poate dat de la o foarte mare distanta
- se vorbea si despre sampon - gel de dus ca 2 produse separate. EU stiu ca produsele Baby bath sunt recomandate pentru cap si corp, nu e nevoie sa folosim sampon zilnic, cred ca deshidrateaza pielea.
treaba cu crustele facute de la neclatit nu cred ca sta in picioare...
Dankutza si celelelate fete, ce stiti despre a da apa si ceai copilului? NU se recomanda mai nou sa dai apa si ceai daca alaptezi, laptele are toate proprietatile necesare... Cum ramane cu apa?
Voi ce stiti? ce vi s-a spus?
Si inca ceva... este cineva pe aici care are card Medlife in care intra si servicii de pediatrie? Eram curioasa daca te costa fiecare vizita sau daca intra in costul abonamentului. In cazul meu, nu am eu, are sotul astfel de card, nu stiu daca pot beneficia de servicii si in astfel de conditii. La Medlife mi s-a spus ca ar trebui sa il trecem pe bebe pe card, cumva.
37, mami de bebe MATEI
coquelicot spune:
aaa, si dilema sacului de dormit, cum spune si Ionela...
La fel, se spune ca bebe se culca numai pe spate, ceea ce stiam si eu, insa in cartea lui Capraru se recoamnda ca dupa alaptare, DRA NU IMEDIAT, sa culcibebele pe dreapta, ca sa nu regurgiteze.
Ah, ce imi place sa acimulez ca prostu' informatii contradicttorii!!! 

Asta imi da curaj, ca bebe nu vine cu intructiuni de folosire, ne mai adaptam si la nevoile / cerintele lui.
37, mami de bebe MATEI
dankutza spune:
ionelamaria ne-a spus ca sacul de dormit nu este recomandat. SUb cap trebuie sa-i punem un scutec de finet indoit de cateva ori. Personal, cred ca merg si pernutele care sunt la set cu pilota si aparatorile. SUnt destul de "lesinate", nu sunt umflate cu pompa. Eu o sa folosesc pernuta. Cred ca are vreo 2-3 cm inaltime, din ce am vazut eu. Mi se pare ok. Copilul trebuie invelit cu paturica/ pilotica. Oricum la inceput nu o sa se frichineasca prea mult prin pat. Asa ca nu are cum sa se acopere cu ea pe fata. Asa ne-a spus. 
coquelicot, din ce imi spui tu, imi dau seama ca fiecare moasa isi da cu parerea, ceea ce a observat ea. Daca ele nu se pot pune de acord, care au atata experienta, d'apai noi care nu stim de nici unele.
Cred ca cel mai bine ne va lamuri medicul neonatolog si pediatrul. Cred ca sunt mai in masura sa ne dea un sfat mai competent daca o sora medicala. Parerea mea. E bine, ca stim ce sa intrebam pe medic.
Cu culcatul nu stiu. Ne-a spus sa ii culcam pe spate. Cred ca ne poate ajuta cu un sfat si o tanara mamica, o bunica, soacra, etc.
De altfel ma si bazez ca instinctul o sa ma ajute. ZIc eu! 
Din cate stiu eu, nu se da apa lui bebe, dar nu stiu pana cand. Cand pui pe bebe la san, laptele e un fel de "apa chioara". De ce? Daca lui bebe ii e sete, bea doar acest lapte de inceput. Apoi se opreste. Incet incet laptele devine mai "grosut". Asta este laptele care il satura pe bebe. De aceea eset bine sa il tii pe bebe pana goleste sanul. Daca il plimbi de la unul la altul, i se umple stomacelul pe moment si intr-o ora plange iar. Cam asa stiu eu. Nu sunt sigura 100%. Daca stie cineva mai concret, o rog sa ne lumineze. 
32+ moi si
Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.
Lidia74 spune:
FETILI CARE ATI NASCUT NATURAL: ma intreb si eu o chestie ( ca deh...poate nasc maine
- as vrea eu
...). Cand ati nascut stiati dinainte cum e cu respiratia in timpul travaliului sau se invata si la fata locului?
LUMI sa iti traiasca printesica...
Ce bine ca organismul tau s-a adaptat la doar 3-4 ore de somn pe noapte.
SIMINA ce face MAYA?

monis5 spune:
| citat din mesajul lui Lidia74 FETILI CARE ATI NASCUT NATURAL: ma intreb si eu o chestie ( ca deh...poate nasc maine - as vrea eu ...). Cand ati nascut stiati dinainte cum e cu respiratia in timpul travaliului sau se invata si la fata locului? Lidia ![]() |
Lidia - am citit la fetele de la sept oct care au exersat celebrele respiratii din "laugh and learn...." ca unele au ajuns la maternitate si au fost invatate acolo cum sa respire. Si culmea! unele au fost invatate fix pe dos

monis
cu poze sapt 38
dankutza spune:
Lidia noua, la curs la Filantropia, ne-a spus ca ne invata ele cum sa respiram, cat timp sa tinem aerul in piept si alte alea. Inainte sa iesim cu bebe din spital, ne vor trainui cum sa avem grija de copil, cam ceea ce am invatat la ultimul modul. 
32+ moi si
Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

, ceai sau laptic, dupa preferinte, ca tot suntem primele in dimineata asta!